Αυτό είναι, όταν έλεγα (και λέω) πως με τα 'άκουσα..', 'μου είπαν...' και τα λοιπά παρόμοια, όχι μόνο δε βοηθάμε κάποιον να σχηματίσει σωστή αντίληψη αναφορικά με ένα μοντέλο, που τον ενδιαφέρει, αλλά πολύ περισσότερο μπερδεύουμε την κατάσταση και τον ίδιο τον υποψήφιο αγοραστή.
Κατ'αρχήν ιαπωνικά Swift είναι μόνο **κάποιες **φουρνιές 5θυρων με το μοτέρ των 1.3 κυβικών.Αυτά έχουν την κεραία πίσω.
Swift Sport 1.6 στην Ευρώπη διατίθεται μόνο σαν τρίθυρο. Κατασκευάζεται στην Ουγγαρία.
Και πιστέψτε με όσο τρίζει το δικό μου (5θυρο ιαπωνικό) με τα 110000χλμ στην πλάτη του, άλλο τόσο τρίζει ένα ουγγρικό 3/5θυρο 1.3 ή Sport 1.6.
Απειροελάχιστα δηλαδή και μόνο, από 2-3 τμήματα του ταμπλώ, που διορθώνονται από επίσκεψη σε κάποιο εξουσιοδοτημένο Suzuki. Αφήστε δε, που χρόνο με το χρόνο έχουν ελαχιστοποιηθεί τα φοβερά και τρομερά κρούσματα τριγμών. *****
Δυο κολώνες δε μένει σε καμμία των περιπτώσεων ένα μαμά Sport από ένα αντίστοιχο μαμά 106 rallye.
Στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης συμφωνώ απόλυτα φίλτατε 106, αλλά και ποιο τωρινό μοντέλο οποιουδήποτε κατασκευαστή μοιάζει σε συμπεριφορά με τα θρυλικά γαλλάκια. Εδώ ούτε τα τωρινά μοντέλα της PSA δε μοιάζουν με αυτά.
*****Και για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, αν έχει πρόβλημα τριγμών το Swift Sport και να έπρεπε όλοι να 'μένουν μακρυά' από αυτό εξαιτίας των τριγμών, τότε οι κάτοχοί των 106 και Saxo έπρεπε να τα πετάνε απευθείας?
Δε νομίζω, πως θα έστεκε κάτι τέτοιο.