-
Καλησπέρα. Ο πατέρας μου θέλει να πάρει το Mitsubishi Evo VIII (8) απείραχτο. Μπορεί κανείς να μου πεί κόστος συντήρησης και πόσο θα κέει μέσα στην πόλη; Δέν μιλάω για 'αγωνιστική' οδήγηση. Συχνές αλλαγές σε χαμηλές στροφές πριν 'πιάσει' η τουρμπίνα. Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε φορολογία και τέλη κυκλοφορίας. Πόσο ακριβότερα θα το συντηρώ απο ένα Citroen C5 2010 1.6 THP?
Τέλος μήπως γίνεται κατα κάποιο τρόπο να κατεβάσουμε την κατανάλωσή του με κάποιο τρόπο? (πχ αφαιρεση τουρμπινας ή να μειώσουμε την παροχή καυσίμου απο το προγραμμα?
-
Καλησπέρα. Ο πατέρας μου θέλει να πάρει το Mitsubishi Evo VIII (8) απείραχτο. Μπορεί κανείς να μου πεί κόστος συντήρησης και πόσο θα κέει μέσα στην πόλη; Δέν μιλάω για 'αγωνιστική' οδήγηση. Συχνές αλλαγές σε χαμηλές στροφές πριν 'πιάσει' η τουρμπίνα. Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε φορολογία και τέλη κυκλοφορίας. Πόσο ακριβότερα θα το συντηρώ απο ένα Citroen C5 2010 1.6 THP?
Τέλος μήπως γίνεται κατα κάποιο τρόπο να κατεβάσουμε την κατανάλωσή του με κάποιο τρόπο? (πχ αφαιρεση τουρμπινας ή να μειώσουμε την παροχή καυσίμου απο το προγραμμα?
-
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Καλησπέρα. Ο πατέρας μου θέλει να πάρει το Mitsubishi Evo VIII (8) απείραχτο. Μπορεί κανείς να μου πεί κόστος συντήρησης και πόσο θα κέει μέσα στην πόλη; Δέν μιλάω για 'αγωνιστική' οδήγηση. Συχνές αλλαγές σε χαμηλές στροφές πριν 'πιάσει' η τουρμπίνα. Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε φορολογία και τέλη κυκλοφορίας. Πόσο ακριβότερα θα το συντηρώ απο ένα Citroen C5 2010 1.6 THP?Τέλος μήπως γίνεται κατα κάποιο τρόπο να κατεβάσουμε την κατανάλωσή του με κάποιο τρόπο? (πχ αφαιρεση τουρμπινας ή να μειώσουμε την παροχή καυσίμου απο το προγραμμα?
Εντελώς φιλικά...αλλά αν σκέφτεσαι τη κατανάλωση και πως να τη μειώσεις με κάποιο τρόπο (που απ'όσο γνωρίζω δεν υπάρχει), να το οδηγάς σαν 'γιαγιά' και το συγκρίνεις με 1600άρι...τότε άστο. Δεν είναι για σας.
Όταν αγοράζεις τέτοιο αυτοκίνητο το τελευταίο που σκέφτεσαι, ζυγίζεις, μετράς και υπολογίζεις στη τελική απόφασή σου για αγορά είναι η κατανάλωση, η συντήρηση και τα τέλη κυκλοφορίας.
Οπότε...άστο καλύτερα.
-
-
Αγορίνα σε 2 χρονια θα το πάρω εγώ. Το θέμα ειναι αυτα τα 2 χρόνια να μη μου κεει 12 λιτρα. Εγω ρώτησα αν ξερει κανείς αν γίνεται δεν ζητησα την απαντηση που μου έδωσες. /Πανε αλλου μάγκα
-
γιατι να μη παρεις λοιπον σε 2 χρονια μεταχειρισμενο εβο 9(που ειναι κ ελαφρως καλυτερο) που θα σου βγει τα ιδια?αντι να παλευεις με αφαιρεση υπερσυμπιεστη κτλ?αλλιως μπορεις να παρεις ενα εβο 8,να βγαλεις τον κινητηρα,να τον κρατησεις στο γκαραζ,να του βαλεις πανω εναν υπεροχο μιτσουμπισι 1.3λτ απο κολτ η το παλιο λανσερ κ να μη καις τιποτα,να μη δηλωνεις κ πολλα,να μην εχεις κ υψηλα τελη κυκλοφοριας..
εγω αυτο σκεφτομαι να κανω με μια 458ιταλια,απλως δεν βρισκω ακομα κινητηρα του παλιου παντα 900 που να ειναι bifuel με gpl.. -
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Αγορίνα σε 2 χρονια θα το πάρω εγώ. Το θέμα ειναι αυτα τα 2 χρόνια να μη μου κεει 12 λιτρα. Εγω ρώτησα αν ξερει κανείς αν γίνεται δεν ζητησα την απαντηση που μου έδωσες. /Πανε αλλου μάγκα15 θα σου καίει νορμάλ...όχι 12. Σε σκίσιμο (μη μου πεις ότι θα το πηγαίνεις με 5...αλλιώς άστο) θα δεις ή δει μάλλον και 20λτ/100κμ. Αν δε μπορείς να το πληρώσεις άστο...
Μου κάνει εντύπωση η ερώτησή σου όμως...πως μπορείς να έχεις χρήματα για να πληρώσεις αυτοκίνητο 30.000-35.000 ευρώ τουλάχιστον αλλά να μην έχεις να πληρώσεις τη βενζίνη, τα τέλη κυκλοφορίας των 600 ευρώ τον χρόνο, ασφάλεια τουλάχιστον 500-600 ευρώ το εξάμηνο και τη συντήρηση του?
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
γιατι να μη παρεις λοιπον σε 2 χρονια μεταχειρισμενο εβο 9(που ειναι κ ελαφρως καλυτερο) που θα σου βγει τα ιδια?αντι να παλευεις με αφαιρεση υπερσυμπιεστη κτλ?αλλιως μπορεις να παρεις ενα εβο 8,να βγαλεις τον κινητηρα,να τον κρατησεις στο γκαραζ,να του βαλεις πανω εναν υπεροχο μιτσουμπισι 1.3λτ απο κολτ η το παλιο λανσερ κ να μη καις τιποτα,να μη δηλωνεις κ πολλα,να μην εχεις κ υψηλα τελη κυκλοφοριας..
εγω αυτο σκεφτομαι να κανω με μια 458ιταλια,απλως δεν βρισκω ακομα κινητηρα του παλιου παντα 900 που να ειναι bifuel με gpl..Γαμώ την ειρωνία σας. Το χειροτερο community μάλλον. Μετριμένα στα δαχτυλα είναι τα ατομα που αξιζουν εδω μεσα. ΜΙΑ ΕDIT [MOD] ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ?
Nα εκφραζεσαι καλυτερα σε παρακαλω [Mod]
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
εγω αυτο σκεφτομαι να κανω με μια 458ιταλια,απλως δεν βρισκω ακομα κινητηρα του παλιου παντα 900 που να ειναι bifuel με gpl..Γαμώ την ειρωνία σας. Το χειροτερο community μάλλον. Μετριμένα στα δαχτυλα είναι τα ατομα που αξιζουν εδω μεσα. ΜΙΑ **ΕDIT [MOD] ** ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ?
Μα είναι δυνατόν να ρωτάς πως να κατεβάσεις τη κατανάλωση σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο? Τι το θέλεις τότε? Για τα looks? ΔΕΝ γίνεται κάτι τέτοιο.
Πάρε ένα 1600άρι και κάντο Evo 8 look με σηματάκι και λίστα στο πλάι.
Επίσης νομίζω δε σου μίλησε κανένας όπως μιλάς...
-
Όχι.
-
πρωτον μη βριζεις,δευτερον μη χρησιμοποιεις κεφαλαια γιατι δηλωνεις οτι φωναζεις.τριτον,οταν ρωτας αν μπορεις να αφαιρεσεις το τουρμπο για να μειωσεις την καταναλωση σε ενα αυτοκινητου που ειναι εξαρχης κατασκευασμενο κ σχεδιασμενο για να εχει τουρμπο κ να εχει επιδοσεις κ αποδοσεις,τι θελεις να σου απαντησουμε???λαμβανεις απαντησεις υφους αναλογου με το περιεχομενο της ερωτησης.δεν παιρνεις ινσινια με τουρμπο,εβο παιρνεις,ελπιζω να αντιλαμβανεσαι τη διαφορα..ειναι σαν να αγοραζεις αλογο κ να ζητας για 2 χρονια να του κοψουν τα ποδια για να μη σου φυγει κ το χασεις.
κρατα λοιπον τα λεφτα σου για αυτα τα 2 χρονια,αγοραζεις σε 2 χρονια με τα ιδια λεφτα ενα μεταχειρισμενο εβο 9 κ κανεις τα γουστα σου.
τα νευρακια,οι φωνες κ τα βρισιδια μαλλον αναδεικνυουν το επιπεδο κ τα συμπλεγματα..τεσπα,καλη συνεχεια ευεξαπτε..
αν το παρεις τωρα,σου ευχομαι να βρεις καποιον αξιολογο εν ελλαδι που να ξερει να αφαιρει τον υπερσυμπιεστη απο κινητηρα που σχεδιαστηκε εξ αρχης με υπερσυμπιεστη,κ μετα απο 2 χρονια να στον ξαναφορεσει(τωρα τον υπερσυμπιεστη θα σου φορεσει?κατι αλλο?παιζεται.. ) -
Ωραια οι 2-3 τελευταίες απαντήσεις με υπερκάλυψαν. Έπρεπε να με κράξετε και μετα να μιλήσω άσχημα για να μου απαντήσετε σε αυτο που ρώτησα; Ευχαριστώ και συγγνώμη
-
δεν σε εκραξε κανεις..μονος σου ανεβασες πιεση σαν το τουρμπο του εβο..κ μετα αρχισες τρελες καταναλωσεις..
πλακα κανω!παντως λιγη καλη διαθεση κ ευγενεια δεν βλαπτει.. ,μια παρεα ειμαστε κ πλακες κανουμε.. -
Οκ ρε παιδιά λάθος μου. αλλα 3 τόπικ που εχω κάνει όλο ειρωνιες..
-
υπαρχει τουλαχιστον ενας μηχανικος στο φορουμ μας που μπορει να αναλαβει τη μετατροπη που λες.
αν συνδιαστει μαλιστα με μια νεα πατεντα που αναμενεται, δε νομιζω οτι θα σου καιει πανω απο 7-8 μεσα στη πολη.
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Οκ ρε παιδιά λάθος μου. αλλα 3 τόπικ που εχω κάνει όλο ειρωνιες..χωρίς να θέλω να φανώ ο αλάθητος ή ο κριτής των πάντων, ίσως έχει σχέση με αυτό που ρωτάς.
όταν παίρνεις-αγοράζεις EVO, ξέρεις ότι η κατανάλωση είναι στο θεό (12lt/100km είναι προφανώς μία πολύ συγκρατημένη κατανάλωση με πολύ συγκρατημένη οδήγηση).
Τώρα αν λυπάσαι τη βενζίνη που θα καίει (είτε το πατάς είτε όχι)...κακώς κοιτάς αυτό το όχημα.
Είναι 1 από τα 2-3 ελαττώματα του αυτοκινήτου.Αν σε ενοχλούν δεν το αγοράζεις.
Με κάθε ειλικρίνεια και χωρίς καμία διάθεση να σε ειρωνευτώ. -
αμα ενα τετοιο οχημα κολλησει την κινηση ετοιμασου να δεις και 20αρια
το 12 θα γινεται μονο με χαλαρο πατημα του γκαζιου (το πολυ 1/4) και σε τραγικα αργους ρυθμουςθελει αυτοσυγκρατηση σαολιν θα το κανεις δηλαδη 3-4 φορες με προσπαθεια (με προσπαθεια ισως να μπορεις να κανεις και λιγοτερο βεβαια) , αλλα το 15αρι+ θα ειναι η καθημερινη σου πραγματικοτητα
αμα το βγαλεις εξω να το πατησεις
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Καλησπέρα. Ο πατέρας μου θέλει να πάρει το Mitsubishi Evo VIII (8) απείραχτο. Μπορεί κανείς να μου πεί κόστος συντήρησης και πόσο θα κέει μέσα στην πόλη; Δέν μιλάω για 'αγωνιστική' οδήγηση. Συχνές αλλαγές σε χαμηλές στροφές πριν 'πιάσει' η τουρμπίνα. Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε φορολογία και τέλη κυκλοφορίας. Πόσο ακριβότερα θα το συντηρώ απο ένα Citroen C5 2010 1.6 THP?Τέλος μήπως γίνεται κατα κάποιο τρόπο να κατεβάσουμε την κατανάλωσή του με κάποιο τρόπο? (πχ αφαιρεση τουρμπινας ή να μειώσουμε την παροχή καυσίμου απο το προγραμμα?
Eιλικρινα τωρα......πες μου....για τη μουρη το θες ετσι δεν ειναι????
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Eιλικρινα τωρα......πες μου....για τη μουρη το θες ετσι δεν ειναι????
Όχι βέβαια. Επειδή είναι ενα αυτοκίνητο που πατάει γερά κάτω, απέχει αρκετά απο το έδαφος ωστε να μη βρίσκει στα πεζοδρόμια έχει τρελή δύναμη και χωράει άνετα 5 άτομα. Με την τετρακίνηση σκίζει! Όμως πέζει να φάει χιλιόμετρα 1-1.5 χρόνο οπότε αν γίνεται να το κατεβάσουμε λίγο απο τον εγκέφαλο προσωρινά και μετα πάλι όπως ήταν.
EVO 8