-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Oπως σου ξαναεγραψα πιο πριν εισαι μονο για τετοιο αμαξιhttp://www.car.gr/classifieds/cars/view/508423/
Μην φας παραμυθι και παρεις απλο turbo...μονο το αγωνιστηκο...και ασε ολους τους ασχετους εδω μεσα να σου προτεινουν χαζομαρες...μην ακους κανενα...
εχεις δικιο, αλλα εγω προτεινω κατι πιο κιμπαρικο..
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/520270/
Επισης και αυτη η περιπτωση σε φωτογραφιζει
''δουλευει με 1.6μπαρ ειναι πολυ γρηγορο δεν ειναι για τον καθενα''
ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ...για σενα το εφτιαξε ο αλλος..κανε παζαρι και χτυπα το...οχι στη πρωτη κολωνα...χτυπα το αγορασε το εννοω...α και δν στο εξηγω επειδη δν καταλαβες εισαι και εμπειρος αλλωστε ,για τους αλλους το εξηγω..
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/520270/Επισης και αυτη η περιπτωση σε φωτογραφιζει
''δουλευει με 1.6μπαρ ειναι πολυ γρηγορο δεν ειναι για τον καθενα''
ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ...για σενα το εφτιαξε ο αλλος..κανε παζαρι και χτυπα το...οχι στη πρωτη κολωνα...χτυπα το αγορασε το εννοω...α και δν στο εξηγω επειδη δν καταλαβες εισαι και εμπειρος αλλωστε ,για τους αλλους το εξηγω..
1 ευρώ + 500 τουρβατα άλογα
δεν ειν κακό
αλλα που πας χωρίς αεροτομή ρε καραμήτρο
-
Πρόσφατα γεγονότα. Έχω 2 ανιψιούς 18 χρονών, πήραν το δίπλωμα πριν τα Χριστούγεννα. Ο ένας πορωμένος με τα αυτοκίνητα, διαβάζει από πιτσιρικάς περιοδικά του χώρου, τον έβαζε ο πατέρας του (ο ) και οδηγούσε απ'τα 14* του, ο δεύτερος έμαθε το καλοκαίρι, μία με μένα, μία με τον πατέρα μου, μία με τον δικό του σε αλάνες και φυσικά έκανε και μαθήματα. Πήραν και οι 2 -αλάδωτα- την άδεια οδήγησης. Ο πρώτος έχει τρακάρει μέσα σε 1.5 μήνα δύο (2) αυτοκίνητα (106 και SuperB), ο δεύτερος παίρνει το C1 και βγαίνει χαλαρός με τη γκόμενα βόλτα.
ΥΓ: κάνε μια βόλτα ένα Σαββατόβραδο σε εφημερεύον νοσοκομείο (Ζάνειο, Νίκαιας, Θριάσειο) και την επόμενη μέρα θα είσαι πιο σοφός.
*και γω στα 14 άρχισα να μαθαίνω, μόνο που τότε (1992) υπήρχαν το 1/4 των αυτοκινήτων του σήμερα και με πήγαινε ο πατέρας μου σε αλάνες και σε ερημιές. Και το καλύτερο, μέσα στην αυλή στο σπίτι μου, με πρώτη και όπισθεν. Για να 'μάθω' να μη μου σβήνει...
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
Γειά σας παιδιά. Σε λίγους μήνες γίνομαι 18 και θά αγοράσω το πρώτο μου αμάξι. Θέλω κάτι που να τρέχει μέχρι 5.000 ευρώ. Για κανά 106 rallye σκέφτομαι. Εσείς τι λέτε?
Συμφωνω απολυτα πρωτο αμαξι ενα rallye 106 φανταστικη επιλογη και πολυ περισσοτερο δε με τουρμπινα xenon νεον ανθρακονημτα δεκεξαπλεσ μπουλες χωρις κλαπετα ζαντες 29 ιντσων κτλ κτλ......και ξερεις γκαζια στην ευθεια και στην πρωτη στρογη αφισα στην κολωνα...
Ρε σεις πατε καλα??????? Τι πρωτο αμαξι rallye, παρε κανενα yaris και πολυ σου ειναι.
Πρωτο αμαξι ανω των 100 αλογων ειναι εγκλημα για μενα....και φυσικα μιλαμε να παρεις αμαξι και οχι..... κουβαδακιΠαιδες μην ειστε υπερβολικοι. Ειμαι στα 21 και τα περισσοτερα χιλιομετρα μου τα εχω κανει με το Punto HGT μας. Απο την πρωτη μερα του διπλωματος το οδηγουσα και απο τα 19 ειναι το μονιμο προσωπικο μου αυτοκινητο. Δεν του εχω κανει ουτε γρατζουνια. Απο πλευρας επιδοσεων ειναι κοπια με το 106 GTi οποτε η μονη μου ενσταση εχει να κανει μονο σε ενα σημειο. Το Rallye εχει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ στησιμο αλλα απαιτητικο ειδικα στην ουρα. Το Punto απο την αλλη χαζευει με μουρες πιο νωρις αλλα δεν γυρναει ευκολα στο αφημα του γκαζιου. Αυτο θα ξενερωσει καποιον εμπειρο αλλα δινει μεγαλη ασφαλεια για τον πιτσιρικα. Παροτι το HGT ειναι 1800 εχουν τα ιδια τελη με το Rallye ενω το HGT εχει καλυτερο εξοπλισμο, ειναι σαφως πιο ταξιδιαρικο και με πολυ πιο καλη παθητικη ασφαλεια. Οποτε αν θες ενα γρηγορο αυτοκινητο που μπορει να εχει ολιγον βαρετο αλλα πιο προβλεψιμο πατημα χτυπα ενα HGT και εισαι αρχοντας. Αλλιως παρε το Rallye εχε μυαλο στο κεφαλι σου, μαθε το σιγα σιγα και δεν θα υπαρξει προβλημα.
Vitara που είναι και κιμπάρικο...
Ρε Κιούση ότι και να πάρει με 5.000 θα έχει χειρότερη παθητική ασφάλεια από την 147. Μόνο με τους 6 αερόσακους που έχει δεν συγκρίνεται με το Clio που ήταν τίγκα στο πλαστικό...Φιλος το HGT εχει πολυ καλυτερη παθητικη ασφαλεια απο μια 147, οποτε δε σημαινει οτι με 5000 ευρω δεν βρισκει καλυτερη παθητικη ασφαλεια.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
για εσένα στα @ μου ένας λιγότερος , αλλά θα πάρεις και άλλους στον λαιμό σου...
Off topic...αλλά δε συμφωνώ στη λογική σου. Τους γονείς του, τους ρώτησες?
Γιατι να τους ρωτησει??
Αυτοι ρωτησαν τον εαυτο τους??
Κι ο 'μπαμπας' που (σιγουρα) καμαρωνε σα γυφτικο σκεπαρνι που ο κανακαρης του στα 17 (χωρις διπλωμα οχι οτι εχει καμμια ιδιαιτερη σημασια) τελικιαζε το αμαξι αν αυριο κλαιει -ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ- ποιος θα του φταιει??Και ναι εχει μεγαλη σημασια ποιος πληρωνει.
Αντι να δωσει o 'φαδερ' τα 5 χιλιαρικα στο μαντρα ή στον ιδιωτη 'για να παρει στο παιδι αμαξι' θα επρεπε να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ πηγαινοντας τον κανακαρη του σε καμμια σχολη ασφαλους οδηγησης (του Ιαβερη ή οποια αλλη υπαρχει) για να μαθει πρωτα απόλα να ΟΔΗΓΕΙ, να σεβεται τους αλλους οδηγους, να καταλαβει οτι οι δρομοι δεν ειναι πιστες και τα αυτοκινητα δεν (πρεπει να) ειναι φονικα οπλα.Και αφου κανει τη ΠΡΩΤΗ και σημαντικη αυτη ΕΠΕΝΔΥΣΗ ας ψαξει στην αγορα να 'παρει στο παιδι' οτι αμαξι γουσταρει 'το παιδι' και αντεχει η τσεπη του 'μπαμπα'.
Αλλα οχι!!!Να παρουμε αμαξι στο 'παιδι' επειδη περασε στο Πανεπιστημιο (λες και του χρωσταμε δωρο που μορφωνεται), να παρουμε αμαξι στο 'παιδι' για να μπουμε στη μυτη του γειτονα, να παρουμε αμαξι στο 'παιδι' γιατι 'το παιδι το δικο μου' ειναι σοβαρο και δεν ειναι σαν τους αλλους τους αληταραδες...
Και μετα ερχονται τα δραματα.Και φταιει ο κακος δρομος, το αμαξι που ειχε 'τσιγαροχαρτο λαμαρινες' , το 'κρατος'.
Γιαυτο ρωτησα ποιος πληρωνει το φονικο οπλο -σορρυ- αμαξι ηθελα να πω...
@18χρονο που ψαχνει αμαξι κοντραδικο και οδηγει απο τα 5 και εχει τελικιασει το αμαξι του μπαμπα και εχει κανει και 3 χιλιαδες χιλιομετρα:
Εγω σου προτεινω να αγορασεις αυτο: http://www.4tsafetrack.gr
ή/και αυτο: http://www.drivingacademy.gr
και εδω εχει καλα κομματια: Σχολή ασφαλούς οδήγησης Ιαβέρης στο Καπανδρίτι τηλ 210 6262280. -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
και εδω εχει καλα κομματια: Σχολή ασφαλούς οδήγησης Ιαβέρης στο Καπανδρίτι τηλ 210 6262280.Πολυ καλες οι προτασεις σου αλλα προυποθετουν λογικη σκεψη προκειμενου να μπορεσει ο εγκεφαλος να επεξεργαστει και να αφομοιωσει τα νεα δεδομενα. Σε αυτη την περιπτωση μιλαμε για firmware update.
Χωρια που εαν παρακολουθησει τα παραπανω μαθηματα υπαρχει η πιθανοτητα να ενισχυσουν την υπερεκτιμηση των δυνατοτητων του με αντιθετα απο τα ζητουμενα αποτελεσματα...Aλλωστε η ασφαλης, τεχνικη και αγωνιστικη οδηγηση δεν ειναι το ζητουμενο: Θελουμε κοντρες.
Ασε που με τα λεφτα που θα δωσει για τα μαθηματα μπορει εναλλακτικα να βαλει μια 4αδα bilstein με ελατηρια χαμηλωματος, μια σκουπα,χειροποιητη εξατμιση, φιμε παραθυρα, πεταλιερες και λεβιε, xenon, τρυπημενους και αεριζομενους δισκους και 18αρες ζαντες. -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Ο ραλλος είναι μια πολεμική μηχανή με τέτοια αναλογία κιλών ανά ίππο και θέλει χέρια για να οδηγιθεί πραγματικά γρήγορα όσοι γνώρίζω με ραλλί είχαν και έναν στούκο σοβορό ή λιγότερο σοβαρό εκτός από έναν ο οποίος παραδέχεται ότι δν είναι χεράς και σέβεται πραγματικά.κοψε κατι...
-
Καλά τα λέτε ρε παιδιά, πριν αγοράσουμε αυτοκίνητο θα πάμε στη σχολή ασφαλούς οδήγησης του Ιαβέρη, του Ντε Άνταμιτς (έτσι δεν τον λένε αυτόν στην Ιταλία?) και σε κάνα 2 αγωνιστικής οδήγησης για να αγοράσουμε ένα ραλλύ .Δεν διαφωνώ να πάει κάποιος σε όλα αυτά και σίγουρα κέρδος είναι αλλά λέω μήπως έιμαστε λίγο υπερβολικοί ? Μπα ...
Σε λίγο θα βγει και η Λουκά στη τν και θα αρχίσει ουυυυυυυυυυυυυυυυ ραλλύ ουυυυυυυυυυυυυ μηχάνημα του διαβόλου,ουυυυυυυυυυυυ φίλοι του Πανούση.....
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
για εσένα στα @ μου ένας λιγότερος , αλλά θα πάρεις και άλλους στον λαιμό σου...
Γιατι να τους ρωτησει??
Κι ο 'μπαμπας' που (σιγουρα) καμαρωνε σα γυφτικο σκεπαρνι που ο κανακαρης του στα 17 (χωρις διπλωμα οχι οτι εχει καμμια ιδιαιτερη σημασια) τελικιαζε το αμαξι αν αυριο κλαιει -ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ- ποιος θα του φταιει??Και ναι εχει μεγαλη σημασια ποιος πληρωνει.
Αντι να δωσει o 'φαδερ' τα 5 χιλιαρικα στο μαντρα ή στον ιδιωτη 'για να παρει στο παιδι αμαξι' θα επρεπε να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ πηγαινοντας τον κανακαρη του σε καμμια σχολη ασφαλους οδηγησης (του Ιαβερη ή οποια αλλη υπαρχει) για να μαθει πρωτα απόλα να ΟΔΗΓΕΙ, να σεβεται τους αλλους οδηγους, να καταλαβει οτι οι δρομοι δεν ειναι πιστες και τα αυτοκινητα δεν (πρεπει να) ειναι φονικα οπλα.Και αφου κανει τη ΠΡΩΤΗ και σημαντικη αυτη ΕΠΕΝΔΥΣΗ ας ψαξει στην αγορα να 'παρει στο παιδι' οτι αμαξι γουσταρει 'το παιδι' και αντεχει η τσεπη του 'μπαμπα'.
Αλλα οχι!!!Να παρουμε αμαξι στο 'παιδι' επειδη περασε στο Πανεπιστημιο (λες και του χρωσταμε δωρο που μορφωνεται), να παρουμε αμαξι στο 'παιδι' για να μπουμε στη μυτη του γειτονα, να παρουμε αμαξι στο 'παιδι' γιατι 'το παιδι το δικο μου' ειναι σοβαρο και δεν ειναι σαν τους αλλους τους αληταραδες...
Και μετα ερχονται τα δραματα.Και φταιει ο κακος δρομος, το αμαξι που ειχε 'τσιγαροχαρτο λαμαρινες' , το 'κρατος'.
@18χρονο που ψαχνει αμαξι κοντραδικο και οδηγει απο τα 5 και εχει τελικιασει το αμαξι του μπαμπα και εχει κανει και 3 χιλιαδες χιλιομετρα:
και εδω εχει καλα κομματια: Σχολή ασφαλούς οδήγησης Ιαβέρης στο Καπανδρίτι τηλ 210 6262280.Συμφωνώ στο γενικότερο concept της εκπαίδευσης και ασφαλούς οδήγησης, αλλά διαφωνώ στην ηλικία. Αν πάει ένας 18χρονος να κάνει αυτά τα μαθήματα δε θα του μείνει τίποτα γιατί δεν έχει τις κατάλληλες εμπειρίες τις οποίες θα καλλιεργήσει και θα αναπτύξει. Επίσης χρειάζεται να είναι ώριμος αρκετά για να εκτιμήσει το συγκεκριμένο. Ακόμα στα 18 του είναι ξύλο απελέκητο.
Ας πάρει λοιπόν ένα ασφαλές αυτοκινητάκι και τέλος.
Αφού λοιπόν ο φάδερ πληρώνει...ας του πάρει ένα σχεδόν καινούριο και τελευταίας τεχνολογίας μικρό και ασφαλές αμαξάκι για τη πόλη.
Επίσης, πολύ καλή ιδέα το φόκους.
-
Από όλα τα αυτοκίνητα που προτάθηκαν, θα διάλεγα το Focus:
- είναι ασφαλές
- είναι μαζεμένο σε διαστάσεις συνολικά
- έχει πολύ καλούς χώρους
- δεν του λείπει το γκάζι στα 1600
- έχει πολύ καλό τιμόνι
- είναι αισθητικά αποδεκτό
- είναι πολύ καλά εξοπλισμένο
Μία καλή περίπτωση φαίνεται αυτό, αν και πεντάθυρο: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/534090/
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Γιατι να τους ρωτησει??
και εδω εχει καλα κομματια: Σχολή ασφαλούς οδήγησης Ιαβέρης στο Καπανδρίτι τηλ 210 6262280.Δεν έχω να πω τπτ άλλο,απλά τα σέβη μου
-
αυτό που λέτε για τους πατεράδες...
ήμουν τις προάλλες σε μία αντιπροσωπεία για μηχανές,
μπαίνει ένας τύπος και λέει
'ένα κράνος θέλω'
υπάλληλος: τι κράνος?
'θέλω το πιό φθηνό κράνος που έχετε, για το γιό μου είναι μωρέ'πάντως, μεγάλο παιδί είναι. δεν χρειάζεται κανείς να τον πάρει από το χέρι. εγώ μόνος μου έκανα αίτηση στη σχολή του Ιαβέρη και πήγα. (ήταν δωρεάν τότε για νέους 18-21)
μόνος μου διάβαζα τεχνικές οδήγησης και μόνος μου πήγαινα σε αλάνες να παίξω και να εφαρμόσω αυτό που διάβαζα.
βέβαια, όταν ήρθε η ώρα για το πρώτο, οι γονείς (μετά την συμβουλή και του μηχανικού μας) άσκησαν βέτο στο 106 16v blue santorin. και μάλλον καλά έκαναν, παρά την ξενέρα που είχα φάει τότε.αν δεν είναι αρκετά ώριμος και απλά γουστάρει γκάζια και φιγούρα, ή θα μάθει the hard way, ή θα είναι τυχερός. λαχείο είναι.
-
μα καλα κανεις δεν θα προτεινει ενα αυτοκινητο που ειναι πραγματικα για μια καλη αρχη;κανεις δεν προτεινει yaris,jazz,colt,getz,punto,polo και τοσα αλλα αμαξακια;μεχρι και cupra(σουπα)διαβασα.....μαλλον μονο εγω ξεκινησα απο τη λαικη βαση και δοξα το θεο εχω λευκο στουκικο μητρωο!!!
-
Και φυσικα εγραψε ολα τα γιαπωνεζικα πρωτα πρωτα..
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Γειά σας παιδιά. Σε λίγους μήνες γίνομαι 18 και θά αγοράσω το πρώτο μου αμάξι. Θέλω κάτι που να τρέχει μέχρι 5.000 ευρώ. Για κανά 106 rallye σκέφτομαι. Εσείς τι λέτε?αμα θες με 2000ευρω παιρνεις το δικο μου .
ειναι λιγακι παλιο αλλα θα κανεις την δουλεια σου και θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο απο τα ραλυ και τις αλλες μπουρδες , κουβαδες που κυκλοφορουν. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Γειά σας παιδιά. Σε λίγους μήνες γίνομαι 18 και θά αγοράσω το πρώτο μου αμάξι. Θέλω κάτι που να τρέχει μέχρι 5.000 ευρώ. Για κανά 106 rallye σκέφτομαι. Εσείς τι λέτε?
αμα θες με 2000ευρω παιρνεις το δικο μου .
ειναι λιγακι παλιο αλλα θα κανεις την δουλεια σου και θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο απο τα ραλυ και τις αλλες μπουρδες , κουβαδες που κυκλοφορουν.Το γαμ%^&ς κι εσυ...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
ειναι λιγακι παλιο αλλα θα κανεις την δουλεια σου και θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο απο τα ραλυ και τις αλλες μπουρδες , κουβαδες που κυκλοφορουν.Το γαμ%^&ς κι εσυ...
Γιατι? Μια χαρα αμαξι ειναι το Delta HF 1600 turbo, το εχει ενας πολυ καλος μου φιλος και του εκανε μια μετατροπουλα στα 190 αλογακια, με 3η και 220
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ειναι λιγακι παλιο αλλα θα κανεις την δουλεια σου και θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο απο τα ραλυ και τις αλλες μπουρδες , κουβαδες που κυκλοφορουν.λίγα το δίνεις...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Γιατι? Μια χαρα αμαξι ειναι το Delta HF 1600 turbo, το εχει ενας πολυ καλος μου φιλος και του εκανε μια μετατροπουλα στα 190 αλογακια, με 3η και 220
Σαφως και μ αρεσει αλλα μονο μονο μπουρδα δεν ειναι τα ραλλυ..
Πρώτο αμάξι