-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ευχαριστώ για την...συμπόνοια , αλλά ειλικρινά, στο δικό μου ....
Πότε πήρες εσύ Σειρά 1;
Κι εγω το εχω χασει αυτο το επεισοδιο..
viewtopic.php?p=1658900#p1658900
-
Μεγειες και καλοταξιδο εστω και καθυστερημενα..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μεγειες και καλοταξιδο εστω και καθυστερημενα..Ευχαριστώ, οι ευχές δεν έχουν ποτέ ημερομηνία λήξης!
-
Το καλύτερο πλαισιο/ανάρτηση/πισω κίνηση/τιμόνι της bmw θάβονται απο τον κινητήρα της σε αυτή την έκδοση και πραγματικά δε νομίζω οτι αξίζει τα 3000 ευρώ παραπάνω...
Από την άλλη είναι άδικο να συγκρίνεις ενα μικρομεσαίο με ένα super-mini. Στις 9/10 περιπτώσεις το μικρομεσαίο θα είναι καλύτερο αλλά το μικρό πιο γρήγορο και με μάλλον καλύτερο εξοπλισμό (στα ίδια λεφτά)...
-
Professeur απ ότι θυμάμαι έχεις ενα Golf GTi..
Τα δύο παραπάνω μοντέλα έρχονται για να συπληρώσουν το GTi ή για να το αντικαταστήσουν; Γιατι αν θες πχ απλά ενα δευτερο αυτοκινητο, το polo ισως ειναι καλυτερη λύση,για να μην εχεις δυο αυτοκινητα στο ιδιο μεγεθος (Golf-116i). (μιλαω για θεμα παρκαρισματος στη πολη). Επίσης μιλάμε αποκλειστικά για χειροκίνητο;Τώρα το polo λογικά θα καιει λιγότερο, είναι πιο καινούριο, αλλά και η τιμή της 116 όπως είπες εχει αλλάξει τα δεδομένα.
.Πάντως το polo 5θυρo στην higline κοστιζει 15400ε (14800ε κανει το 1,4 και επιπλεον 600ε το tsi) ενώ υπάρχει και η comfortline που ειναι ακομα φθηνοτερο..(χωρις dsg παντα).οπότε η διαφορα ειναι σχεδον 5000ε...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πότε πήρες εσύ Σειρά 1;
Πήρες το εργαλείο του Νίκου;;;;
Δεν το είχα πάρει είδηση!...!... Δεν μπαίνω συχνά στο BMW θέμα!...!...Καλοτάξιδο! Καλορίζικο!! Φοβερό αυτοκίνητο... !... !...
Θέλω και εγώ μία BMW 116 5πορτη λευκή ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πότε πήρες εσύ Σειρά 1;
Πήρες το εργαλείο του Νίκου;;;;
Δεν το είχα πάρει είδηση!...!... Δεν μπαίνω συχνά στο BMW θέμα!...!...Καλοτάξιδο! Καλορίζικο!! Φοβερό αυτοκίνητο... !... !...
Θέλω και εγώ μία BMW 116 5πορτη λευκή ...
...κι αν δεν ήταν ο Γρηγόρης, δε θα αγόραζα το si.
============================
Προφέσορα...απέναντι στο Polo...την 116i! Μόνο το γεγονός ότι είναι μια κατηγορία πάνω, φτάνει. Το πλαίσιο της 1 είναι απλά κορυφαίο και επιδόσεις καλύτερες τουλάχιστον από το Polo.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
......κι αν δεν ήταν ο Γρηγόρης, δε θα αγόραζα το si.
...
Είχα την εντύπωση ότι είχες δύο BMW από παλιά...
Καλορίζικο το si!...!... Φοβερό και πανέμορφο αυτοκίνητο...!...!... -
Εάν δεν τίθεται θέμα παρκαρίσματος (που και πάλι η διαφορά σε μήκος δεν πρέπει να είναι πάνω από 20-25 πόντους) τότε με τα 10 χέρια 116. Το πόλο το βλέπω σαν ένα ...ακριβό σκόντα φάμπια και την 116 σαν μία μικρή 3άρα καθώς τις χαρές της πίσω κίνησης (και δεν εννοώ τα χαζοκωλίδια με 1-2ά που ίσως και να μην κάνει το 1600άρι αλλά το πάτημα) δεν τις βρίσκεις σε προσθιοκίνητο. Αφήνοντας το θέμα πουλ μουρ που το 1 είναι αιώνες μπροστά από το πόλο, αν νιώθεις άνετα να πληρώσεις 4Κ+ ευρώ και (πολύ χοντρά πυκνά) 500+ το χρόνο παραπάνω κόστος χρήσης τότε πραγματικά αξίζει σαν αγορά...
Επειδή ακούω ότι η 1 δεν έχει χώρους, κάθεσαι σχετικά καλά μπροστά (και ξέρετε ότι δεν χαρίζω κάστανα σε αυτό το θέμα!) αφού το κάθισμα πολύ κάτω. Ωστόσο για τους πίσω μάλλον μιλάμε για 2+2 αμάξι. Οπότε 2 θα ταξιδέψουν άνετα και ευχάριστα ενώ για ταξίδι 3+, οι πίσω θα βρίζουν τους μπροστινούς . Για την ποιότητα κατασκευής και το εσωτερικό ντιζάιν μου φαίνεται πως είναι στην κορυφή της κατηγορίας αν και είναι ίσως λίγο υποκειμενικό το θέμα.
Πάντως εάν όπως λές ένα καλά εξοπλισμένο πόλο κάνει 19 παρά χιλιάρικα, τότε δεν βρίσκω λόγο να πάρεις ίμπιζα φρ εκτός εάν καίγεσαι για τις 5 πόρτες ή δεν θέλεις να πληρώνεις κόστος χρήσης 1.4 σε σχέση με το 1.2
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
Συμπληρώσεις/ερωτήσεις Νο2 :- το αυτοκίνητο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το GTI, εννοείται! Είναι περισσότερο αυτοκίνητο για τους γονείς και μάλλον θα χρησιμοποιηθεί και από μένα ως 'αστική απαλλαγή' για το δικό μου το οποίο το λυπάμαι με 1η/2α στη Μεσογείων.
- το πάρκινγ δεν με απασχολεί γιατί υπάρχει, οπότε το μήκος δε παίζει ρόλο (άλλωστε δεν είμαι και κορίτσι για να δίνω βάση σε αυτό )
- @ travelman, τα 500+ σαν κόστος χρήσης από που τα αθροίζεις? Ασφάλεια, σέρβις ή κάτι άλλο?
- μιλάμε στάνταρ για χειροκίνητο. το ιμπιζα εφ αρ (και ακόμη πιο πολύ το cupra!) ΔΕΝ είναι καθόλου κακές εναλλακτικές (η σκληρή ανάρτηση ΔΕΝ είναι αρνητική για τους γονείς μου, όσο και αν ακούγεται περίεργο. Εκτιμούν τα θετικά τους όταν δεν πάνε 'βαρκάδες' στις στροφές.) ΑΛΛΑ οι εξυπνάκηδες του γκρουπ θέλησαν να πρωτοτυπήσουν και τα προσφέρουν ΜΟΝΟ με DSG. Θέλουν με το ζόρι (και με την εξτρά χρέωση που αυτό συνεπάγεται) να μας κάνουν αυτοματάκηδες/δεξιοκουλούς. Εξυπνάδες...
- με τις ρεπρίζ που είχα αναφέρει και πριν έχετε τίποτα μετρήσεις? Σε αυτή τη ρημάδα τη techlibrary των 4Τ μπορεί να μου πει κάποιος πως πάω ?!? Δεν θέλω τα τυπικά νούμερα της εταιρίας αλλά τα πραγματικά...
-
η bmw παει κανα 22αρι+ ομως να την παρεις με το κλειδι στο χερι
κοιτα αφου προκειται για γονεις η λυση ειναι μια
Α3 1.4 tfsi
ποιοτητα ανεση ησυχια χωροι οικονομια και service οσο η γκολφω -
Με 20+ψιλά την πήρες την 1 πλέον. Γυμνή όπως την έφτιαξε το ρομπότ/μάνα της έτσι? Ρόδες, φρένα, τιμόνι, κινητήρας, αυτά ! (όχι εντάξει, δεν είναι και ξεφτίλα, απλά δεν έχω διευκρινίσει αν στη βασική δεν έχει καν A/C έστω και το παλιό με το κουμπί μόνο, χωρίς θερμοκρασίες κλπ)
Το Α3 σε τετράθυρο (sportsback) δεν θα έλεγα ότι είναι και τόσο καλαίσθητο. Kαλό πακέτο μεν αλλά ...
-
Πρεπει να επιλεξεις μονο μεταξυ των δυο αυτων αυτοκινητων?
Αλλα αυτοκινητα δεν παιζουν? -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Με 20+ψιλά την πήρες την 1 πλέον. Γυμνή όπως την έφτιαξε το ρομπότ/μάνα της έτσι? Ρόδες, φρένα, τιμόνι, κινητήρας, αυτά ! (όχι εντάξει, δεν είναι και ξεφτίλα, απλά δεν έχω διευκρινίσει αν στη βασική δεν έχει καν A/C έστω και το παλιό με το κουμπί μόνο, χωρίς θερμοκρασίες κλπ)Το Α3 σε τετράθυρο (sportsback) δεν θα έλεγα ότι είναι και τόσο καλαίσθητο. Kαλό πακέτο μεν αλλά ...
α το θελουν 5θυρο?
ναι ουτε κι εμενα με ξετρελαινει το sportback, αλλα μπροστα στο παπουτσι που ειναι η σειρα 1 ..
υπαρχει διαφορα σε χωρους παντους και για τους πισω και στις αποσκευες μεταξυ των 2 μοντελων
-
Παίζουν αλλά δεν θέλω να πάρω και τις αντιπροσωπείες σβάρνα. Δεν έχει να μου προσφέρει κάτι. Το φιέστα π.χ. που μιλάει όλη η υφήλιος για αυτό, ίσως να έπαυε να μιλάει αν έβλεπε το εσωτερικό του ή αν είχε αγοράσει ξανά φιέστα(αλλά μην το τεντώσουμε! ). Το πουντο (και δη το νέο έβο) φαίνεται καλή περίπτωση και οικονομική αλλά απορρίπτεται λόγω κακής εμπειρίας με διάφορα ιταλικά παλαιότερα. Γενικά ψάχνω κάτι που να είναι κλασσικό και μοντέρνο ταυτόχρονα (ότι είναι το Πόλο και η 1 δηλαδή, μέσες άκρες ). Το κλιο tce το έχω οδηγήσει αρκετά. Καλό είναι αλλά εμένα ... δε μ' αρέσει !
Γενικά είχα καταλήξει στο Πόλο (αν και η αγορά δεν επείγει. Δεν θα γίνει 'αύριο' δηλαδή.) αλλά με τις μειώσεις της BMW σκέφτηκα μήπως τα 18-19 που θέλει ένα πλούσιο Πόλο είναι υπερβολικά για αυτή την κατηγορία και με λίγα μαρουλάκια παραπάνω παίρνω 'περισσότερο' αυτοκίνητο.
κ.κ. Κιούση, και εγώ την 'κορόιδευα' αισθητικά την 1 αλλά τελικά μου αρέσει. Ειδικά μέσα. Οι χώροι δεν είναι υπεραπαραίτητοι. Μπροστά να υπάρχει μια κάποια σχετική άνεση είναι το ζητούμενο.
-
Πγοφεσέεερ την έχεις οδηγήσει την 1?
-
Πόσο γκασμάς πρέπει να είναι κάποιος για να δώσει 20k για πόλο ή για 1?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πγοφεσέεερ την έχεις οδηγήσει την 1?Όχι, αλλά θα πάω να την πάρω όποτε ευκαιρέσω για να τη δω ιδίοις χέροις . Μου τη δίνουν για 2 ώρες χωρίς υπάλληλο. Έτσι έπρεπε να κάνουν όλοι.
Το Πόλο πρέπει να' σαι γκόμενος της Μέρκελ για να στο δώσουν για δύο τετράγωνα...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πόσο γκασμάς πρέπει να είναι κάποιος για να δώσει 20k για πόλο ή για 1?Ένεκα του άβαταρ σου ίσως να υπονοείς ότι πρέπει να προτιμήσω το μηχανολογικό καλλιτέχνημα που ακούει στο όνομα Λανσερ 1.5 και να μου μείνουν και ρέστα? Ευχαριστώ, δε θα πάρω κάτι τέτοιο. Είπαμε οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά όχι και να πισωγυρίζουμε. Αν εννοείς κάποιο άλλο (σοβαρό ει δυνατόν) ευχαρίστως να το ακούσω...
-
Leon 1,4 TSI.
Το Polo δεν νομίζω να προβληματίσει ιδιαίτερα σε ταξίδια αλλά 19.000 είναι σαδομαζοχιστική τιμή. Η 116 είναι καλή ευκαιρία μόνο για όσους θέλουν 'μπέμπα' και δεν τους περισσεύουν 30.000 για μια 316.
VW Polo 1.2 tsi vs BMW 116 ...