-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_4791.htmlτρακαρα 8/10 και ακομα ασφαλιστης και ασφαλιστικη με κοροιδευουν και με εχουν στο περιμενε!! γιαυτο ειμαστε μπ0υρδ3λοχωρα! γιαυτο ολοι κλεβουμε ολους! γιατι πολυ απλα ετσι γινεται στην ελλαδα! Ασφαλεια και @@ σου λενε μετα! κανεις ασφαλεια και νιωθεις ανασφαλιστος! και μετα σε γ@μ@νε απο ολες τις μεριες! και το κρατος??? ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ 1ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ????
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
τρακαρα 8/10 και ακομα ασφαλιστης και ασφαλιστικη με κοροιδευουν και με εχουν στο περιμενε!! γιαυτο ειμαστε μπ0υρδ3λοχωρα! γιαυτο ολοι κλεβουμε ολους! γιατι πολυ απλα ετσι γινεται στην ελλαδα! Ασφαλεια και @@ σου λενε μετα! κανεις ασφαλεια και νιωθεις ανασφαλιστος! και μετα σε γ@μ@νε απο ολες τις μεριες! και το κρατος??? ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ 1ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ????
Εχεις απολυτο δικηο! Τι να κανεις ομως που ειναι υποχρεωτικο και θα εχεις αλλα μπλεξιματα αν εισαι ανασφαλιστος και ειδικα αμα εχεις τραυματισμους κλπ.
Εγω δυστυχως ημουν στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ (ΨΩΜΙΑΔΗΣ ) και στο ΣΚΟΥΡΤΗ, που κλεισαν τον Οκτ 2009 και εχασα την καλυψη στα 4 ΙΧ της οικογενειας (2+2). Το ωραιο ειναι οτι ο ασφαλιστης με εγραψε μετα απο το 'ΛΟΥΚΕΤΟ' και με καποια επιβαρυνση μου (40% του ποσου που θα εχανα) στην ΙΝΤΕRNATIONAL LIFE και στην COMMERCIAL VALUE (2+2). Η δευτερη ως γνωστον παει και αυτη για λουκετο στο τελος Φεβρουαριου. (Λες να τα παιρνει ο ασφαλιστης? . Με τη ληξη θα τον αλλαξω, μετα απο 11 χρονια συνεργασιας ...).
Πες μας τουλαχιστον ποια Ασφαλεια εχεις για να ειμαστε ενημεροι .
Παντως , ειναι πραγματικα απιστευτο το γεγονος να 'φεσωνεις χοντρα' τοσο κοσμο και τουλαχιστον να μην εισαι στη φυλακη για καμποσα χρονια. (Αληθεια ο Κωσκοτας γιατι ειχε καταδικαστει? Πιθανως πιαστηκε αυτος κοροιδο και καποιοι αλλοι τα 'εφαγαν') -
Θα ήθελα τις εξής πληροφορίες από επαγγελματίες του ασφαλιστικού χώρου:
α) ετήσιο ασφάλιστρο με όλες τις διαθέσιμες καλύψεις, με το χαμηλότερο μπόνους-μάλους, μεσήλικα οδηγό με μηδέν πόιντς στην άδεια οδήγησης, και φύλαξη του αυτοκινήτου σε γκαράζ, για ασφαλισμένο κεφάλαιο:
-90.000Ε
-60.000Ε
β) Αν πράγματι μπορεί να ασφαλισθεί για το (στην πράξη, χαμηλότερο) κεφάλαιο που έχει κοστίσει στον ιδιοκτήτη (ο οποίος μπορεί να το έχει πάρει αφορολόγητο, με έκπτωση κλπ) και όχι για κεφάλαιο που αντιστοιχεί στην τιμή του ως καινούργιου στην Ελλάδα ή στην εκτιιμώμενη τιμή του ως μεταχειρισμένου στην Ελλάδα.
γ) Αν η μικτή μπορεί να καλύπτει non-competition track use, όπως αυτή θα τεκμηριώνεται από τον κανονισμό λειτουργίας μίας πίστας, ή τον κανονισμό ενός οργανωτή track day.δ) Εάν η απάντηση στα β και γ είναι αρνητική για ελληνικές ασφαλιστικές, αν υπάρχει η δυνατότητα από εξειδιεκευμένο broker στην Ελλάδα να ασφαλίσει μεν το αμάξι, για αστική ευθύνη μόνο, σε ελληνική ασφαλιστική, όπερ υποχρεωτικό, και οι πρόσθετες καλύψεις να ανατεθούν σε ξένη εταιρία (πχ βρετανική) που να ικανοποιεί τα β και γ όπου Γης.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
... με καποια επιβαρυνση μου (40% του ποσου που θα εχανα) στην ΙΝΤΕRNATIONAL LIFE και στην COMMERCIAL VALUE (2+2). Η δευτερη ως γνωστον παει και αυτη για λουκετο στο τελος Φεβρουαριου. (Λες να τα παιρνει ο ασφαλιστης? . Με τη ληξη θα τον αλλαξω, μετα απο 11 χρονια συνεργασιας ...).Και πολύ καλά θα κάνεις μάλλον ... αν είχες πληρώσει ολόκληρη τη ασφάλεια στην Ασπίδα αν ήταν σωστός επαγγελματίας θα έπρεπε να μην ζητήσει επιβάρυνση τουλάχιστον για τις ίδιες παροχές για μέρος της περιόδου που έχεις ήδη πληρώσει άσχετα με τον τιμοκαταλογο της νέας εταιρίας! Τουλάχιστον απο 2 ασφαλιστές στον κύκλο μου (και απο τον δικό μου) έτσι συνέβη και τα επιπλέον λεφτά τα συμψήφισαν με τις υποχρεώσεις τους απο την Ασπίδα.
-
Καλημερα
Σημερα ηρθε ενα χαρτι στον πατερα μου (ενοψι της ανανεωσης της ασφαλειας) που η Brokins τον ενημερωνει οτι θα γινει μεταβαση απο την commercial value που ηταν στην international life
2 ερωτησεις
*Ποια απο τις 2 ασφαλιστικες ειναι καλυτερη??
*Αξιζουν τα 50 euro παραπανω για την international life (ασφαλιστηριο με τα απολυτως βασικα + ολικη κλοπη,πυρκαια & τρομοκρατικες + θραυση κρυσταλλων & καλυψη αεροσακου) 238 euro δλδ/εξαμηνο -
Ο χρήστης panosm25 έγραψε:
Καλημερα
Σημερα ηρθε ενα χαρτι στον πατερα μου (ενοψι της ανανεωσης της ασφαλειας) που η Brokins τον ενημερωνει οτι θα γινει μεταβαση απο την commercial value που ηταν στην international life
2 ερωτησεις
*Ποια απο τις 2 ασφαλιστικες ειναι καλυτερη??
*Αξιζουν τα 50 euro παραπανω για την international life (ασφαλιστηριο με τα απολυτως βασικα + ολικη κλοπη,πυρκαια & τρομοκρατικες + θραυση κρυσταλλων & καλυψη αεροσακου) 238 euro δλδ/εξαμηνοενα θα σου πω. εχασα ~5000ευρω απο ζημια που επρεπε να μου καλυψει η commercial. στη commercial με εστειλε ο ασφαλιστης και ΦΙΛΟΣ μου ο οποιος πριν κλεισει η ασπις ηταν διευθυντης υποκαταστηματος στη θεσσαλονικη και τωρα ειναι στην international life στην ιδια θεση. εγω πλεον τον αποκαλω απατεωνα. εσυ κρινεις και αποφασιζεις. ειμαι πλεον στην εθνικη κ εχω το κεφαλι μου ησυχο.
-
ΙΧ: Διπλασιάζονται τα ασφάλιστρα
Ενα ΙΧ 1.400-1.600 κυβικών, για 6μηνο ασφάλιστρο, μετά το 2012 θα πληρώνει περίπου 400-500 ευρώ, από περίπου 200-250 ευρώ που είναι σήμερα
'Η' Online 27/1 21:23Μέχρι και διπλασιασμό των ασφαλίστρων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να αναμένουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων με την προσαρμογή της αγοράς του κλάδου στα ευρωπαϊκά επίπεδα.
Ετσι ένα 1.400-1.600 κυβικών, για 6μηνο ασφάλιστρο, μετά το 2012 θα πληρώνει περίπου 400- 500 ευρώ, από περίπου 200-250 ευρώ που είναι σήμερα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Interlife Ασφαλιστική. Γ. Βοτσαρίδη. Οπως είπε χτες το αντασφαλιστικό κόστος αυξήθηκε κατά 170%, μετά την ενεργοποίηση της ρύθμισης που αυξάνει στα 500 χιλ. ευρώ, ανά άτομο και για απεριόριστο αριθμό, το ασφάλιστρο κάλυψης. Μετα από αυτό οι ντόπιες ασφαλιστικές εταιρείες προχωρούν σε αυξήσεις που κυμαίνονται από 5% έως 15%, για τα ασφάλιστρα τα οποία θα ενεργοποιηθούν από το Φεβρουάριο και μετά.
Για την περίπτωση της Ασπίς, είπε ότι έκανε ζημιά στον κλάδο, ενώ απέδειξε ότι και η εποπτική αρχή δεν ήταν έτοιμη να το διαχειριστεί. Στη Θεσσαλονίκη τέλος τον Ιανουάριο καταγράφηκε ακύρωση σε όλες τις εταιρείες περίπου 7.000 συμβολαίων, η πλειονότητα των οποίων αφορά οχήματα για τα οποία κατατέθηκαν οι πινακίδες.
-
COMMERCIAL VALUE = ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
Πηγαινουν για κλεισιμο και δε θα πληρωθει κανεις! Σημερα πηρα στα κεντρικα τους μιλησα με μια υπαλληλο η οποια λεγεται Ντεντε Μαρια (καπως ετσι τελος παντων), και ρωτησα ποτε θα πληρωθω τη ζημια μου και μου λεει 4/3. λεω πως βγηκε αυτη η ημερομηνια??? δεν απαντησε! Μας περναν για κοροιδα τελικα και οι αλλοι οι 300 απατεωνες δεν κανουν τιποτα για να μας προστατευσουν! GTP χωρα ειμαστε!
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
COMMERCIAL VALUE = ΑΠΑΤΕΩΝΕΣΠηγαινουν για κλεισιμο και δε θα πληρωθει κανεις! Σημερα πηρα στα κεντρικα τους μιλησα με μια υπαλληλο η οποια λεγεται Ντεντε Μαρια (καπως ετσι τελος παντων), και ρωτησα ποτε θα πληρωθω τη ζημια μου και μου λεει 4/3. λεω πως βγηκε αυτη η ημερομηνια??? δεν απαντησε! Μας περναν για κοροιδα τελικα και οι αλλοι οι 300 απατεωνες δεν κανουν τιποτα για να μας προστατευσουν! GTP χωρα ειμαστε!
Εχω ηδη αναφερει οτι εχω δυο ΙΧ στην Commercial Value και δυο στην INTERNATIONAL LIFE, στις οποιες με εστειλε ο ασφαλιστης μετα την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Αυτο που με παραξενευει και αφηνει σοβαρες αμφιβολιες, ειναι οτι οι 'Ασφαλιστες' στελνουν τους πελατες της Commercial στην INTERNATIONAL LIFE. Επειδη πλεον ειναι προφανες οτι ο κλαδος 'Ασφαλεια' ηταν γεματος απατεωνες, εκτιμω οτι η ΙΝΤERNATINAL LIFE θα ειναι η επομενη που θα μας κανει 'surprise'!!!
Ισως ηρθε η ωρα να παμε στις 2-3 'επωνυμες' εταιρειες, για να υπαρχει σιγουρια.
Edit: Αυτο το μπ@$#@λο χωρα-κρατος που ζουμε δεν θα προστατευσει ποτε τον πολιτη? Tοτε γιατι ειναι υποχρεωτικη η ασφαλιση των ΙΧ? Για να κανουμε πλουσιους τους απατεωνες? -
Όσοι έχουν πρόβλημα με τους ασφαλιστές τους, θα τους πρότεινα την anytime. Εγώ βρήκα την υγειά μου: η πιο ανταγωνιστική τιμή, οι καλύτερες καλύψεις και επώνυμη εταιρία (Interamerican).
Το πιο ωραίο: δέχτηκαν να μου ασφαλίσουν και την Lancia Y με διεύθυνση Ιωαννίνων, αρκεί να τους έφερνα μια φορολογική ενημερότητα πως εκεί είναι το γραφείο μου.
Κόστος ετήσιας ασφάλισης για ποσό 4000€ (δεν αξίζει τόσο το αυτοκίνητο, αλλά αυτό έχει σαν όριο όταν διαλέγεις αποζημίωση για κλοπή, μερική, κρύσταλλα κλπ), 1242κ.εκ με ΤΚ Ιωαννίνων, 315€.
Η BMW 120i, δίλιτρο, 2 ετών ποσό 22Κ, 550€ ετήσια, με όλες τις καλύψεις εκτός από μεικτή, όπως και η Lancia δηλαδή.
Βρίσκω τις τιμές μια χαρά, όπου αλλού κι αν έχω ρωτήσει, ήταν πολύ ακριβότερα στις γνωστές ενώ δεν ήθελα να κλαίω τα λεφτά μου στις άσχετες... Είναι περίεργοι καιροί και το κλείσιμο είναι...της μόδας!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Επειδη πλεον ειναι προφανες οτι ο κλαδος 'Ασφαλεια' ηταν γεματος απατεωνες, εκτιμω οτι η ΙΝΤERNATINAL LIFE θα ειναι η επομενη που θα μας κανει 'surprise'!!!
Ισως ηρθε η ωρα να παμε στις 2-3 'επωνυμες' εταιρειες, για να υπαρχει σιγουρια.κ ποιες ειναι αυτες οι 2-3 'επωνυμες' εταιρειες ??
Το anytιme καλο ακουγετε αλλα εχει τυχη καμια στραβη σε κανεναν να δουμε πως αντιδρανε κ ποσο γρηγοροι ειναι?? -
Επειδη πλεον ειναι προφανες οτι ο κλαδος 'Ασφαλεια' ηταν γεματος απατεωνες, εκτιμω οτι η ΙΝΤERNATINAL LIFE θα ειναι η επομενη που θα μας κανει 'surprise'!!!
Ισως ηρθε η ωρα να παμε στις 2-3 'επωνυμες' εταιρειες, για να υπαρχει σιγουρια.κ ποιες ειναι αυτες οι 2-3 'επωνυμες' εταιρειες ??
Το anytιme καλο ακουγετε αλλα εχει τυχη καμια στραβη σε κανεναν να δουμε πως αντιδρανε κ ποσο γρηγοροι ειναι??Πώς ν' αντιδράσουν δηλαδή; Το συμβόλαιο με την Interamerican το κάνεις.
-
κ ποιες ειναι αυτες οι 2-3 'επωνυμες' εταιρειες ??
Το anytιme καλο ακουγετε αλλα εχει τυχη καμια στραβη σε κανεναν να δουμε πως αντιδρανε κ ποσο γρηγοροι ειναι??Θελω να πιστευω οτι ειναι η ΕΘΝΙΚΗ, η ΙΝΤERAMERICAN και πιθανως η EΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ καθως και η ΜΙΝΕΤΤΑ. Ειναι χρονια στην αγορα και απο γνωστους που τις 'χρειαστηκαν' δεν ειχαν παραπονο. Αλλα και παλι ....
Μονο με ανταλλαγες αποψεων απο περιστατικα μελων του forum μπορεις να αποκτησεις μια αποψη, που με τις εξελιξεις στο θεμα 'Ασφαλειες Αυτοκινητου' θα εχουν μεγαλο ενδιαφερον. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όσοι έχουν πρόβλημα με τους ασφαλιστές τους, θα τους πρότεινα την anytime. Εγώ βρήκα την υγειά μου: η πιο ανταγωνιστική τιμή, οι καλύτερες καλύψεις και επώνυμη εταιρία (Interamerican).Το πιο ωραίο: δέχτηκαν να μου ασφαλίσουν και την Lancia Y με διεύθυνση Ιωαννίνων, αρκεί να τους έφερνα μια φορολογική ενημερότητα πως εκεί είναι το γραφείο μου.
Κόστος ετήσιας ασφάλισης για ποσό 4000€ (δεν αξίζει τόσο το αυτοκίνητο, αλλά αυτό έχει σαν όριο όταν διαλέγεις αποζημίωση για κλοπή, μερική, κρύσταλλα κλπ), 1242κ.εκ με ΤΚ Ιωαννίνων, 315€.
Η BMW 120i, δίλιτρο, 2 ετών ποσό 22Κ, 550€ ετήσια, με όλες τις καλύψεις εκτός από μεικτή, όπως και η Lancia δηλαδή.
Βρίσκω τις τιμές μια χαρά, όπου αλλού κι αν έχω ρωτήσει, ήταν πολύ ακριβότερα στις γνωστές ενώ δεν ήθελα να κλαίω τα λεφτά μου στις άσχετες... Είναι περίεργοι καιροί και το κλείσιμο είναι...της μόδας!
Να φανταστεις ειχα 2 αμαξια σε Ιντεραμερικαν, και τα γυρισα σε Anytime... -140€ το καθενα... και το αστειο ειναι οτι ειναι ιδια εταιρια...
Ασφαλισα πριν λιγες μερες και το καινουργιο με μεικτη στην Anytime.... 690€ ετησια ασφαλιστρα οταν για τις ιδιες καλυψεις κατι ασφαλιστικες κακομοιρες ζητουσαν 810€ στην χειροτερη...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Όσοι έχουν πρόβλημα με τους ασφαλιστές τους, θα τους πρότεινα την anytime. Εγώ βρήκα την υγειά μου: η πιο ανταγωνιστική τιμή, οι καλύτερες καλύψεις και επώνυμη εταιρία (Interamerican).
Το πιο ωραίο: δέχτηκαν να μου ασφαλίσουν και την Lancia Y με διεύθυνση Ιωαννίνων, αρκεί να τους έφερνα μια φορολογική ενημερότητα πως εκεί είναι το γραφείο μου.
Να φανταστεις ειχα 2 αμαξια σε Ιντεραμερικαν, και τα γυρισα σε Anytime... -140€ το καθενα... και το αστειο ειναι οτι ειναι ιδια εταιρια...
Ασφαλισα πριν λιγες μερες και το καινουργιο με μεικτη στην Anytime.... 690€ ετησια ασφαλιστρα οταν για τις ιδιες καλυψεις κατι ασφαλιστικες κακομοιρες ζητουσαν 810€ στην χειροτερη...
Εγώ μόνο για την Lancia από 435€ του ασφαλιστή, έπεσα στα 315€, για τις ίδιες καλύψεις και την ίδια εταιρεία!
-
ξερει κανεις αν θα μπορω στην anytime να πληρωσω με την δικια μου πιστωτικη το ασφαλιστηριο του πατερα μου ομως.?? (για να κερδισω την παραπανω εκπτωση που δινει αυτος ο τροπος πληρωμης)
-
ξερει κανεις αν θα μπορω στην anytime να πληρωσω με την δικια μου πιστωτικη το ασφαλιστηριο του πατερα μου ομως.?? (για να κερδισω την παραπανω εκπτωση που δινει αυτος ο τροπος πληρωμης)μπορεις!
btw η Anytime χτυπησε και αυτη απο την Δευτερα τις αυξησεις... Το ασφαλιστηριο του αμαξιου μου εκανε την προηγουμενη βδομαδα 689€, σημερα κανει 736€..........
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
μηπως ειναι καλυτερα να χει παρει σασι να βγει ολικη; λεω εγω τωρα...Ναι αλλα για να το βγάλουν ολική δεν πρέπει η συνολικη αξια επιδιόρθωσης, να υπερβαινει την τωρινη αξια του αυτοκινητου? Το συνεργειο δεν θα ζητησει πανω απο 11.000€.
Εμένα με προβληματιζει οτι ακομα και φτιαγμενο απο τους σουπερ-τα παντα ξερω-μαστορες της αντιπροσωπειας το αμαξι δεν θα ειναι ιδιο.
Απο την αλλη ουτε μπορω να παρω την αποζημιωση και να το πουλησω τρακαρισμενο γιατι το αυτοκινητο εχει εισαχθει ατελώς.
Ο οριστερος θολος εχει μπει μεσα -
Απόφαση αναστολής νέων εργασιών για την Commercial Value έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΕΙΑ κατά την χθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση.
Η απαγόρευση νέων εργασιών αποτελεί ένα βήμα πριν την αναστολή άδειας λειτουργίας και η ΕΠΕΙΑ το αποφάσισε λόγω της καθυστέρησης που διαπιστώνεται στην υλοποίηση του προγράμματος βραχυχρόνιας χρηματοδότησης και υλοποίησης της αύξησης κεφαλαίου.
Η απόφαση προκαλεί έντονες αντίδρασεις σε κύκλους της Commercial και του βασικού της μετόχου Advantage Holdings, καθώς ελήφθη μια ημέρα μετά την επίσκεψη εκπροσώπων του ρωσικού ομίλου Borodino στην ΕΠΕΙΑ και ενώ έχει προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ στην Commercial χωρίς να εντοπισθεί τίποτε ύποπτο.
Πηγή: http://www.euro2day.gr/news/enterprises ... ticle.aspx
-
Επειδή γράφουμε μόνο τα αρνητικά των ασφαλιστικών, ας γράψω κι ένα θετικό.
Αρχές Γενάρη με τράκαραν. Για τους χ, ψ λόγους η οδηγός του άλλου αυτοκινήτου δεν περίμενε εκείνη τη στιγμή ούτε την τροχαία ούτε την φροντίδα ατυχήματος, αλλά πήγε την επομένη στην ασφαλιστική της κι έκανε θετική δήλωση (αναγνώρισε την ευθύνη της). Από την πρώτη στιγμή από την ασφαλιστική μου (Εθνική) μού δήλωσαν ότι θα με πληρώσουν εκείνοι μόλις λάβουν επίσημη απάντηση από την άλλη εταιρεία (η οποία είναι στο σύστημα του φιλικού διακανονισμού) παρόλο που δεν είχαμε συμπληρώσει το συγκεκριμένο έντυπο.
4-5 μέρες μετά το ατύχημα έφτασε στην Εθνική η δήλωση που είχα συμπληρώσει με τον άνθρωπο της φροντίδας ατυχήματος. Αμέσως μετά στάλθηκε ερώτημα στην άλλη ασφαλιστική, η οποία απάντησε μέσα σε 10 εργάσιμες (όπως και υποχρεούτο). Από την Εθνική μού είπαν ότι θα με πλήρωναν 10 εργάσιμες αφότου θα παραλάμβαναν την απάντηση, όπως και έγινε σήμερα. Πρακτικά πήρα τα λεφτά (1100 από τα 1215ευρώ)* πριν τα δώσω, αφού είχα πληρώσει στο συνεργείο με πιστωτική πριν 15 ημέρες.
*: Το αυτοκίνητό μου είναι του 2001 και το επισκεύασα στην αντιπροσωπεία με καινούργια ανταλλακτικά, γι' αυτό και η παρακράτηση λόγω παλαιότητας.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ