-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
δείτε λίγο το βιντεάκι.
είδες, τη ζεσταίνει την κούπα, στα λεγα εγώ
Δεν ξέρεις τι θερμοκρασία έχει πριν τη ζεστάνει. Και πουθενά δεν έχω πει ότι η κούπα πρέπει να είναι κρύα. Αλλά από το να ζεματάει και να καεί ο καφές, καλύτερα να σπάσει λίγο το καϊμάκι στην κρύα.
Ο τύπος πάντως κάνει ένα λαθάκι. Πατάει τον καφέ δυνατά, χωρίς να τον έχει στρώσει πρότα με το πατητήρι, αλλά μόνο με το χέρι. Ψίλοι στ΄άχυρα βέβαια. Μακάρι να σερβίραν παντού τέτοιο καφέ.ΘΑ ηθελα να σε δω να φτιαχνεις καφε ρε συ και να σε χρονομετρησω
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
δείτε λίγο το βιντεάκι.
είδες, τη ζεσταίνει την κούπα, στα λεγα εγώ
Δεν ξέρεις τι θερμοκρασία έχει πριν τη ζεστάνει. Και πουθενά δεν έχω πει ότι η κούπα πρέπει να είναι κρύα. Αλλά από το να ζεματάει και να καεί ο καφές, καλύτερα να σπάσει λίγο το καϊμάκι στην κρύα.
Ο τύπος πάντως κάνει ένα λαθάκι. Πατάει τον καφέ δυνατά, χωρίς να τον έχει στρώσει πρότα με το πατητήρι, αλλά μόνο με το χέρι. Ψίλοι στ΄άχυρα βέβαια. Μακάρι να σερβίραν παντού τέτοιο καφέ.ΘΑ ηθελα να σε δω να φτιαχνεις καφε ρε συ και να σε χρονομετρησω
Με ημερολόγιο;
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
ΘΑ ηθελα να σε δω να φτιαχνεις καφε ρε συ και να σε χρονομετρησωΌταν ανοίξω το Μάιο ξανά, θα κάνω ένα βιντεάκι. Γιατί, όσο και να τα περιγράψεις, μόνο με την εικόνα γίνεσαι σαφής.
Πάντως αν δεις το βιντεάκι ξανά, ο τύπος κάνει κάτι που δεν το κάνει κανείς για μονό καφέ. Χρησιμοποιεί το διπλό, και αλλέθει εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Πρόσεξε και πως με το που κουμπώνει το γκρουπ, πατάει το κουμπί για την εκχύλιση. Πριν βάλει την κούπα από κάτω.
Με ημερολόγιο;
Και με καζαμία αν θές
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
δείτε λίγο το βιντεάκι.
είδες, τη ζεσταίνει την κούπα, στα λεγα εγώ
Δεν ξέρεις τι θερμοκρασία έχει πριν τη ζεστάνει. Και πουθενά δεν έχω πει ότι η κούπα πρέπει να είναι κρύα. Αλλά από το να ζεματάει και να καεί ο καφές, καλύτερα να σπάσει λίγο το καϊμάκι στην κρύα.
Ο τύπος πάντως κάνει ένα λαθάκι. Πατάει τον καφέ δυνατά, χωρίς να τον έχει στρώσει πρότα με το πατητήρι, αλλά μόνο με το χέρι. Ψίλοι στ΄άχυρα βέβαια. Μακάρι να σερβίραν παντού τέτοιο καφέ.ΘΑ ηθελα να σε δω να φτιαχνεις καφε ρε συ και να σε χρονομετρησω
Με ημερολόγιο;
Αυτο ειναι κλασικο πειραγμα για το ποσο γυρναει καποιος στα μεγαρα
-
Καμια αποψη για αυτη τη μηχανη?
http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe ... ggia-Brera
-
πρέπει να ναι πολύ καλή κι άλλο τόσο ακριβή.
καμιά τέτοια δεν ?
saeco odea go dry
http://www.electroworld.gr/site/product ... cc=skroutz -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πρέπει να ναι πολύ καλή κι άλλο τόσο ακριβή.καμιά τέτοια δεν ?
saeco odea go dry
http://www.electroworld.gr/site/product ... cc=skroutzΑυτη που προτεινεις λεει 480 ευρω,την gaggia την βρισκω σε τιμη σχεδον κοστους,στα 500 ευρω
-
Απο που προκυπτει οτι 500€ για μια καφετιερα ειναι τιμη κοστους;;
Μην ψαρωνεις με τις gaggia,και οι saeco ειναι εξισου καλες αν οχι καλυτερες,την δικη μου την εχω 3+ χρονια. -
Κάτι ξένοι σε καφεδοφόρουμ έγραφαν ότι η Gaggia έχει χάσει την παλιά της ποιότητα γιατί συνεργάζεται πλέον με τη Saeco, τουλάχιστον στην παραγωγή κάποιων κοινών εσωτερικών μερών.
Βασικά σε τέτοια επίπεδα τιμών κοιτάς πλέον την εμφάνιση και τις επιμέρους δυνατότητες κάθε μηχανής, δεν γίνεται να βγάζει μάπα καφέ μια καφετιέρα των 500+ ευρώ. -
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Καμια αποψη για αυτη τη μηχανη?http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe ... ggia-Brera
θεωρώ οτι 5 επίπεδα για το μύλο είναι λίγα.
η δικιά μου έχει 7 και πάλι θα μπορούσε να έχει περισσότερα.με 500 παίρνεις φανταστική ημιαυτόματη και μύλο ξεχωριστό που θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα ΑΝ έχεις το χρόνο και την όρεξη να ασχοληθείς πιο συστηματικά.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αυτο ειναι κλασικο πειραγμα για το ποσο γυρναει καποιος στα μεγαρα
Πίστεψε με άμα θες να βγάλεις πολύ καλό αποτέλεσμα ενός καφέ αργείς λίγο παραπάνω, αλλά μετά από λίγο καιρό πάνε μόνα τους τα χέρια (πίσω από τον μπουφέ, γιατί στο σπίτι θα το χρειαστείς το ημερολόγιο... )
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο που προκυπτει οτι 500€ για μια καφετιερα ειναι τιμη κοστους;;
Μην ψαρωνεις με τις gaggia,και οι saeco ειναι εξισου καλες αν οχι καλυτερες,την δικη μου την εχω 3+ χρονια.Με τη λεξη κοστος εννοω,πως ο προμηθευτης του μαγαζιου μου,μου ειπε πως περιπου 500 του κοστιζει αυτουνου που την φερνει απο ιταλια,και οτι μολις δει τα τιμολογια του θα μου πει.Κοινως οτι θα μου τη δωσει οσο την παιρνει και αυτος.(Οκ δεν ειμαι και αδαης και ξερω οτι κατιτίς θα βαλει παραπανω στην τιμη)
PS:Δεν ειπα οτι ψαρωσα,απλα ειχα στο νου μου στο εγγυς μελλον να αλαξω τη μηχανη μου,και απλα της ειδα στην εκθεση της HORECA εχτες,και μου αρεσε αρκετα
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Καμια αποψη για αυτη τη μηχανη?
http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe ... ggia-Brera
θεωρώ οτι 5 επίπεδα για το μύλο είναι λίγα.
η δικιά μου έχει 7 και πάλι θα μπορούσε να έχει περισσότερα.με 500 παίρνεις φανταστική ημιαυτόματη και μύλο ξεχωριστό που θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα ΑΝ έχεις το χρόνο και την όρεξη να ασχοληθείς πιο συστηματικά.
Ποια εχεις ?
-
έχω μια AEG CG 6200.
την είχε το Mediamarkt πρόσφατα σε προσφορά 333(αν θυμάμαι καλά) εγώ την έχω πάρει περίπου ένα χρόνο τώρα. -
Εγώ παιδιά έχω αυτή http://www.goccedespressione.com/scheda ... at=43&cat=
Είμαι αρκετά ευχαριστημένος 4 χρόνια τώρα, αν και χρειάστηκε σέρβις πρόσφατα. Είναι με ταμπλέτες ίλλυ που σημαίνει οτι σου βγαίνει λίγο πιο ακριβά ο καφές σε σχέση με το χύμα αλλά χρειάζεται λιγότερο καθάρισμα και θεωρητικά είναι πιο φρέσκος (εκτός αν κατεβάζεις ποσότητες ημερησίως οπότε ο χύμα δεν προλαβαίνει να παρει αέρα). Πρόσφατα μου έχει κάνει εντύπωση που διαφημίζει η Μόρις μια πολυκαφετέρια (απο αυτές που κάνουν και γαλικό) και λέει οτι έχει πίεση 19 μπαρ (νούμερο που πολλές εσπρεσιέρες δεν πιάνουν) είναι δυνατόν??? -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Εγώ παιδιά έχω αυτή http://www.goccedespressione.com/scheda ... at=43&cat=
Είμαι αρκετά ευχαριστημένος 4 χρόνια τώρα, αν και χρειάστηκε σέρβις πρόσφατα. Είναι με ταμπλέτες ίλλυ που σημαίνει οτι σου βγαίνει λίγο πιο ακριβά ο καφές σε σχέση με το χύμα αλλά χρειάζεται λιγότερο καθάρισμα και θεωρητικά είναι πιο φρέσκος (εκτός αν κατεβάζεις ποσότητες ημερησίως οπότε ο χύμα δεν προλαβαίνει να παρει αέρα). Πρόσφατα μου έχει κάνει εντύπωση που διαφημίζει η Μόρις μια πολυκαφετέρια (απο αυτές που κάνουν και γαλικό) και λέει οτι έχει πίεση 19 μπαρ (νούμερο που πολλές εσπρεσιέρες δεν πιάνουν) είναι δυνατόν???Καλυτερα να αγορασεις ενα απλο μηχανακι που κανει μονο γαλλικο κ να αποφυγεις τις πολυκαφετιερες που πιανουν χωρο κ ειναι κ ακριβες .
Το δυο σ'ενα εδω δεν ισχυει κ τα 15μπαρ ειναι αρκετα, αρκει το μηχανακι να ειναι το σωστο . -
Την καλημέρα μου...
τελικά την έμαθα την Gaggia Εspresso και πίνω υπέροχους espresso σε τριπλές δόσεις με μπόλικη κρέμα....σκέφτομαι να περάσω στο επόμενο στάδιο στην αναζήτηση της τελειότητας (τώρα την αγγίζω μόνο ) και βρίσκομαι σε αναζήτηση tamper και μύλου.
Γνωρίζει κανείς καταστήματα με online πωλήσεις; γιατί εδώ στην επαρχία δεν......
-
Για πες τι δεν έκανες καλά.
Και τι καφέ χρησιμοποιείς.Για καταστήματα, πχ:
http://www.cowaso.gr/index.php?page=sho ... &Itemid=53
http://www.espressoshop.gr/index.php?op ... &Itemid=80 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για πες τι δεν έκανες καλά.
Και τι καφέ χρησιμοποιείς.Για καταστήματα, πχ:
http://www.cowaso.gr/index.php?page=sho ... &Itemid=53
http://www.espressoshop.gr/index.php?op ... &Itemid=80Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι......στο κουτί της μηχανής είχε ειδικό εξάρτημα για το portafilter για πλούσια κρέμα και ο $%^&**%^ δεν το είχα δει σε συνδυσμό με το πολύ καλό ζέσταμα της μηχανής+λίγο νερό να τρέξει χωρίς portafilter+καλό ίσιωμα και πάτημα του καφέ. Για το πάτημα το εξάρτημα που περιείχε είναι πολύ μάπα γι αυτό ψάνω tamper.
Χρησιμοποιώ Lavazza Οro ή τον μαύρο αλλά και με φτηνιάρικους πχ Jacobs κάνει καλό καφέ (ίσως όχι στην γεύση αλλά σίγουρα στην υφή).
Thanks για τα links
-
Ποιο είναι αυτό το εξάρτημα;
Υπάρχουν τρία φίλτρα, το διπλό, το μονό και άλλο ένα που νομίζω ότι είναι για ταμπλέτες καφέ (Ή ΟΧΙ; ).Το tamper είναι και μάπα και μικρότερο από τη διάμετρο του φίλτρου.
Κανένα starbucks έχεις εκεί που μένεις; Έχουν πολύ ωραία χαρμάνια.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)