-
Κάποιος εδώ μέσα θα ήθελε Σταματέρη σε HD
-
-
+1
-
Μάρκο το πέρασμα σε ψηφιακό σήμα είναι πανευρωπαϊκή απόφαση και γνωστή εδώ και καιρό. Όλοι είχαν το χρόνο να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν καινούργια συσκευή ή αποκωδικοποιητή.
Για ένα καπνιστή και ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα είναι άχρηστος ανεπιθύμητος ή οτιδήποτε άλλο, αλλά οφειλει να συμμορφωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την γκρίνια και αναρωτιέμαι να ήσουν κάτοικος Λουξεμβούργου αν θα γκρίνιαζες πάλι -
θελει να βλεπει τη λαμπερη παρουσιαστρια σε ολο της το μεγαλειο?
η frau vakalaou μηπως ηταν?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Όλοι είχαν το χρόνο να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν καινούργια συσκευή ή αποκωδικοποιητή.ρε συ mirage, άλλο να σε υποχρεώνουν να μην καπνίζεις σε κλειστούς χώρους και άλλο να σε αναγκάζουν να ξοδευτείς για να συνεχίσεις να βλέπεις τηλεόραση.
Ειδικά από τη στιγμή που έχουμε (πολλούς) συνταξιούχους και ανέργους που είναι στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό.
Αυτούς (που είναι και αρκετοί) δεν τους ρώτησε κανείς αν έχουν λεφτά να αγοράσουν τηλεόραση.
Πχ η γιαγιά μου έχει μία CRT τηλεόραση του 1991 και δεν έχει χρήματα να πάρει άλλη.
Αυτή η γυναίκα τι να κάνει?
Σόνι και ντε να ξοδευτεί για να μπορεί απλώς με κάποιον τρόπο να περνάει την ώρα της?Και σου λέω εγώ, ΟΚ, μάλλον θα της πάρουμε εμείς τηλεόραση και έτσι θα συνεχίσει να βλέπει TV.Είναι όμως όλες οι γιαγιάδες το ίδιο τυχαιρές?
ΥΓ:προβλέπω στο τέλος να έχω ως κύριο εισόδημα το κόψιμο εισητηρίων στο σπίτι της γιαγιάς , αφού πολλές φίλες της (σύνταξη των 500€) δεν έχουν την χρηματική δυνατότητα να πάρουν νέα τηλεόραση ή να δώσουν λεφτά για αποκωδικοποιητή (βγαίνουν πραγματικά οριακά το μήνα ενώ υπάρχουν μήνες που από τις 20 έχουν μείνει χωρίς λεφτά ).Άντε πες σε όλους αυτούς ότι πρέπει να δώσουν και 50€ (τουλάχιστον) για να βλέπουν τηλεόραση.
-
markvag (και λοιποί) σόρυ αλλά αυτά που λες δεν στέκουν.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να λειτουργεί μια αναχρονιστική τεχνολογία, επειδή κάποιοι ή κάποιες ομάδες του πληθυσμου δεν θέλουν να προσαρμοστούν στην καινούρια.Με την ίδια λογική δεν πρέπει να καταργηθούν οι δισκέτες γιατί ο μπαμπάς μου έχει τα αρχεία του σε δισκέτες, δεν πρέπει να καταργηθουν τα κασσετόφωνα γιατί ο παππούς μου έχει τη μουσική του σε κασσέτες και φυσικά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου στερήσει την δυνατότητα να οδηγώ το κάρο μου στην εθνική οδό γιατί δεν γουστάρω να πάρω αυτοκίνητο.
Η τεχνολογία εξελίσεται συνεχώς, θέλεις δεν θέλεις οφείλεις να την ακολουθήσεις.
Ο καθένας έχει 3+ χρόνια για να αγοράσει κάτι που στοιχίζει 50 ευρώ.
Μπορείς να αποταμιεύεις 4 λεπτά του ευρώ τη μέρα και όταν σταματήσει η αναλογική εκπομπή να πας να το αγοράσεις.
Δεν θέλεις, μη βλέπεις. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Η τεχνολογία εξελίσεται συνεχώς, θέλεις δεν θέλεις οφείλεις να την ακολουθήσεις.
Μπορείς να αποταμιεύεις 4 λεπτά του ευρώ τη μέρα και όταν σταματήσει η αναλογική εκπομπή να πας να το αγοράσεις.
Δεν θέλεις, μη βλέπεις. -
στην αμερικη παντως εδωσαν πολυ μεγαλο περιθωριο μεχρι να σταματησουν την αναλογικη
νομιζω περισυ επαψαν να την εκπεμπουν
αμα το θεμα ψηφιακη ειχε αρχισει καμια 10αρια χρονια πριν , τα πραγματα θα φαινονταν πιο λογικα
δε λεω οτι ειναι τοσο σημαντικα τα 50 ευρω, αλλα ο τροπος με τον οποιο γινεται το σκηνικο ειναι λιγο 'εξαναγκαστικος' και αυτο σε μας τους ελληνες δεν αρεσει
και μη λεμε οτι 'προχωραει η τεχνολογια' που μαθαμε ξαφνικα και το mpeg4 στη καθυστερημενη τεχνολογικα ελλαδα
Γρηγορο internet καναμε αμαν και πώς να δουμε και στην αρχη το χρυσοπληρωναμε κιολας
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να λειτουργεί μια αναχρονιστική τεχνολογία, επειδή κάποιοι ή κάποιες ομάδες του πληθυσμου δεν θέλουν να προσαρμοστούν στην καινούρια.δεν είναι ρε συ ότι δε θέλουν.ΔΕΝ μπορούν.ΔΕΝ έχουν την οικονομική δυνατότητα γιατί ΗΔΗ βγαίνουν τσίμα-τσίμα ενώ υπάρχουν και μήνες (όπως έγραψα και στο πιο πάνω post) που ξεμένουν νωρίς από λεφτά λόγω υποχρεώσων κτλ.
Λες να μην θέλει (πχ) η γιαγιά μου να βλέπει crystal view κουτσομπολίστικα το μεσημέρι?Με την ίδια λογική δεν πρέπει να καταργηθούν οι δισκέτες γιατί ο μπαμπάς μου έχει τα αρχεία του σε δισκέτες, δεν πρέπει να καταργηθουν τα κασσετόφωνα γιατί ο παππούς μου έχει τη μουσική του σε κασσέτες και φυσικά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου στερήσει την δυνατότητα να οδηγώ το κάρο μου στην εθνική οδό γιατί δεν γουστάρω να πάρω αυτοκίνητο.
ναι αλλά (στο παράδειγμά σου) ο μπαμπάς σου μπορεί να συνεχίσει να ακούει τις κασέτες του, ενώ αν δεν πάρεις αποκωδικοποιητή ΔΕΝ μπορείς να συνεχίσεις να βλέπεις τηλεόραση.Δεν είναι το ίδιο.
Είναι όπως ο γνωστός μου με sierra (cosworth ) του 1990 (του το έδωσε ο πατέρας του) δεν έχει λεφτά να πάρει άλλο αμάξι και του 'έκατσαν' τέλη 700€.Εδώ δεν έχει λεφτά να αλλάξει και θα έχει επιπλέον ~1000€ (αντί για 350€)?
Αναγκάστηκε να το αφήσει στο γκαράζ και να παραδώσει πινακίδες.
Η ίδια μ@λ@κί@ μου φαίνεται εμένα και με την ψηφιακή τηλεόραση, άσχετα αν εμένα δε με αγγίζει.
Αν δίνανε από σήμερα μία 10ετία περιθώριο, πραγματικά δε θα υπήρχε δικαιολογία.
Αλλά έτσι όπως έγινε, αρχικά τα κρατικά κανάλια εκπέμπανε (και εκπέμπουν) αλλού γι'αλλού και μετά από πόσο...3 χρόνια με το έτσι θέλω κόβουν την αναλογική εκπμπή εκπέμποντας ψηφιακά σε mpeg4 (και όχι mpeg2 όπως τα κρατικά), τότε...τι να πω?ΓΤΠ προγραμματισμός. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
στην αμερικη παντως εδωσαν πολυ μεγαλο περιθωριο μεχρι να σταματησουν την αναλογικηνομιζω περισυ επαψαν να την εκπεμπουν
αμα το θεμα ψηφιακη ειχε αρχισει καμια 10αρια χρονια πριν , τα πραγματα θα φαινονταν πιο λογικα
δε λεω οτι ειναι τοσο σημαντικα τα 50 ευρω, αλλα ο τροπος με τον οποιο γινεται το σκηνικο ειναι λιγο 'εξαναγκαστικος' και αυτο σε μας τους ελληνες δεν αρεσει
και μη λεμε οτι 'προχωραει η τεχνολογια' που μαθαμε ξαφνικα και το mpeg4 στη καθυστερημενη τεχνολογικα ελλαδα
Γρηγορο internet καναμε αμαν και πώς να δουμε και στην αρχη το χρυσοπληρωναμε κιολας
Τώρα όμως είστε φτηνότερη από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες στο Ίντερνετ
Το περιθώριο που δώθηκε ήταν σχεδόν 4 χρόνια
@Καβουρα
Μα δώθηκε περιθώριο και όπως είπα ο προγραμματισμός είναι Ευρωπαϊκός -
ναι παλι καλα που ειμαστε τοσο φθηνοι στο ιντερνετ-σταθερο και μου κανει εντυπωση, γιατι περιμενα οτι θα γινει οτι και με τα κινητα, τα οποια φθηνα δε τα λες, εκτος αν αρχισεις το σαφαρι προσφορων
(και το ιντερνετ του ΠΟΤΕ δε το λες φθηνο)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι παλι καλα που ειμαστε τοσο φθηνοι στο ιντερνετ-σταθερο και μου κανει εντυπωση, γιατι περιμενα οτι θα γινει οτι και με τα κινητα, τα οποια φθηνα δε τα λες, εκτος αν αρχισεις το σαφαρι προσφορων(και το ιντερνετ του ΠΟΤΕ δε το λες φθηνο)
Ουτε έξω το Ίντερνετ των πρώην κρατικών είναι φτηνότερο των άλλων ενναλακτικών.
-
λεγετε οτι δεν τους αφηνουν να κανουν τρελες προσφορες λογω της δεσποζουσας θεσης που εχουν στην αγορα
απο την αλλη αφου ουσιαστικα εχουν τη τεραστια πλειοψηφια των συνδρομητων ακομα , γιατι να το κανουν?
να χασουν σιγουρα κερδη?αν ηταν και πιο φθηνοι απο τους αλλους θα ειχαμε παλι μονοπωλιο..
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
δεν είναι ρε συ ότι δε θέλουν.ΔΕΝ μπορούν.ΔΕΝ έχουν την οικονομική δυνατότητα γιατί ΗΔΗ βγαίνουν τσίμα-τσίμα ενώ υπάρχουν και μήνες (όπως έγραψα και στο πιο πάνω post) που ξεμένουν νωρίς από λεφτά λόγω υποχρεώσων κτλ.
Λες να μην θέλει (πχ) η γιαγιά μου να βλέπει crystal view κουτσομπολίστικα το μεσημέρι?Συγγνώμη που θα γίνω κακός, αλλά αν δεν μπορούν να μη δουν.
Και άλλοι δεν έχουν να φάνε και πεθαίνουν.Με τόσους φόρους και τέλη και αυξήσεις σε προιόντα πρώτης ανάγκης που πληρώνουμε αναγκαστικά, είναι αστείο να διαμαρτυρόμαστε για 50 ευρώ σε ορίζοντα τριων χρόνων, που στην τελική τα δίνεις για μια καλύτερη υπηρεσία. Δεν στα παίρνουν ούτε με το ζόρι, ούτε νταβατζιλίκι όπως με τα τέλη κυκλοφορίας.
Όσον αφορά το mpeg2 και mpeg4, και γω φόλα έχω φάει.
Πήρα καινούρια τηλεόραση θεωρητικά με mpeg4 αλλά τελικά είναι mpeg2 (τώρα σκέφτομαι με ποιο τρόπο θα τη φορέσω κολλάρο στους υπέυθυνους του καταστήματος)
Αλλά δεν διαμαρτύρομαι για την επιλογή του format, διότι πολύ απλά αυτή είναι η πιο εξελιγμένη(άρα και σωστή) επιλογή.
Άμα πηγαίνανε σε mpeg2 σε λίγα χρόνια θα έπρεπε να ξανααλλάξουμε και θα βρίζαμε και πάλι για τη λάθος επιλογή. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να λειτουργεί μια αναχρονιστική τεχνολογία, επειδή κάποιοι ή κάποιες ομάδες του πληθυσμου δεν θέλουν να προσαρμοστούν στην καινούρια.Το δεν μπορουν (= 50€) το σκεφτηκες? Μπαααααα.
Γιατι μπορει εσυ να εισαι τελειως ανετος να δωσεις 50€ αλλά αλλοι να μην ειναι.
Να τους κοψουμε την τηλεοραση λοιπον? Αφου δεν μπορουν, ας μην δουν τηλεοραση. Σωστα?
ΟΚ. Ας οδηγησουμε λοιπον ενα μεγαλο μερος γιαγιαδων,παπουδων, ηλικιωμενων, γέρων γενικα στην πληρη μοναξια και στην καταθλιψη. Γιατι εαν δεν το ξερεις η τηλεοραση ειναι αγαθο για αυτους.Καταραμενο κωλοκαπιταλιστικο συστημα!
Το ξερεις οτι σε μερικα σημεια θα σταματησει η αναλογικη εκπομπη, οποτε δεν εχει ο καθενας 3 χρονια? Το ξερεις?
Δεν θέλεις, μη βλέπεις.
Κωλοκαπιταλιστικο συστημα ξανα!!!!! Δεν εχεις λεφτα να φας, μην ζεις.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
δεν είναι ρε συ ότι δε θέλουν.ΔΕΝ μπορούν.ΔΕΝ έχουν την οικονομική δυνατότητα γιατί ΗΔΗ βγαίνουν τσίμα-τσίμα ενώ υπάρχουν και μήνες (όπως έγραψα και στο πιο πάνω post) που ξεμένουν νωρίς από λεφτά λόγω υποχρεώσων κτλ.
Λες να μην θέλει (πχ) η γιαγιά μου να βλέπει crystal view κουτσομπολίστικα το μεσημέρι?Συγγνώμη που θα γίνω κακός, αλλά αν δεν μπορούν να μη δουν.
Και άλλοι δεν έχουν να φάνε και πεθαίνουν.Το θεμα ειναι οτι μπορουν και ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ, αλλά λογω της ανευθυνοτητας και της ηλιθιοτητας που μας κυβερναει(δεν εννοω την κυβερνηση για να μην παρεξηγηθω, εννοω την βλακεια που δερνει τους περισσοτερους Ελληνες με τραγικες αποψεις) ΔΕΝ θα μπορουν να βλεπουν απο ΜΕΘΑΥΡΙΟ.
Θα ηθελα παντως να βγει παρομοιος νόμος για ολα τα τροφιμα και να κοστιζουν πχ 10000€ το ενα κιλο ντοματες, να κοστιζει 70000€ το χοιρινο και 20000€ η μια σοκολατα κλπ. Και τοτε εσυ και τα παιδια σου και οι γονεις σου κλπ να ψωμολυσατε και να ειστε στα ορια σας.
Και εγω(που θα ειμαι στην ιδια κατασταση) να βγω και να σας πω:
Αν δεν μπορεις, μην τρως. Και άλλοι δεν έχουν να φάνε και πεθαίνουν. -
Ο χρήστης Crocodile23 έγραψε:
Το ξερεις οτι σε μερικα σημεια θα σταματησει η αναλογικη εκπομπη, οποτε δεν εχει ο καθενας 3 χρονια? Το ξερεις?Οι ελάχιστοι, για τους οποίους ισχύει αυτό είχαν ένα χρόνο και όχι τρία. Και πάλι είχαν χρόνο, απλά λιγότερο από τους υπόλοιπους. Επίσης οι περιοχές αυτές είχαν έτσι κι αλλιώς άθλιο σήμα.
Η εναλακτική που προτείνεις ποια είναι; Να μείνουμε εσαεί στην αναλογική, γιατί κάποιοι δεν μπορούν να δώσουν 50 ευρώ;Όποιος διαφωνεί μαζί σου δεν αναγκαστικά.
Όσο για τα περι καπιταλιστικού συστήματος, αν η αναβάθμιση της τηλεόρασης φταίει για αυτό ή είναι μια σημαντική έκφανσή του, τι να πω. Παραιτούμαι.
Η ταύτιση βασικής ανάγκης(=τροφή) με ένα μέσο διασκέδασης είναι σοβαρό λάθος, λυπάμαι.
-
Λαθος(double post).
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Η εναλακτική που προτείνεις ποια είναι; Να μείνουμε εσαεί στην αναλογική, γιατί κάποιοι δεν μπορούν να δώσουν 50 ευρώ;
Αυτο καταλαβες?
Αυτο που προτεινω ειναι να παμε και σε ψηφιακη και σε αναλογικη και να μην κοπει η αναλογικη απο πουθενα αμεσα και η μεταβαση να γινει πολυ ομαλοτερα.
Να υπαρξει ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ καλυτερη πληροφορηση απο την μηδενικη που υπαρχει εως τωρα για το ολο θεμα.Όσο για τα περι καπιταλιστικού συστήματος, αν η αναβάθμιση της τηλεόρασης φταίει για αυτό ή είναι μια σημαντική έκφανσή του, τι να πω. Παραιτούμαι.
Δεν ειπα αυτο.
Ειπα οτι ολη η αντιμετωπιση του θεματος αυτου και απο τους υπευθυνους για το θεμα αυτο(digea, κρατος, κλπ) και απο εσενα ειναι καπιταλιστικη. Οποιος δεν εχει €€€ τοτε ας μην δει τηλεοραση. Τον αγνοουμε.
Να μεινουμε πισω επειδη μερικοι δεν γνωριζουν ή επειδη δεν εχουν φραγκα? Οχι βεβαια, να παει να πνιγει. Ας μην δει τηλεοραση.Η ταύτιση βασικής ανάγκης(=τροφή) με ένα μέσο διασκέδασης είναι σοβαρό λάθος, λυπάμαι.
Για εμενα και εσενα(νεοι) δεν ειναι βασικη αναγκη. Για μερικους ηλικιωμενους ειναι. Τελεία.
Αν σε μπερδευει το 'μερικους' και δεν σε νοιαζει, δεν με ενδιαφερει.
Ψηφιακή τηλεόραση - Αυτό που δεν λένε οι διαφημίσεις