-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειναι ενα σιδερακι με το οποιο ευθυγραμιζεις το λαστιχο για να βιδωσεις τα μπουλονια.
Σαν καρφι;Τοτε ειναι βιδωμενο πανω στο ακρο .
Περίπου... Είναι σαν οδηγός για να κρατιέται η ζάντα στο μουγιέ μέχρι να βάλεις τα μπουλόνια.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ειναι ενα σιδερακι με το οποιο ευθυγραμιζεις το λαστιχο για να βιδωσεις τα μπουλονια.
Περίπου... Είναι σαν οδηγός για να κρατιέται η ζάντα στο μουγιέ μέχρι να βάλεις τα μπουλόνια.
Kαι το εχει ξεχωριστο σαν εργαλειο ε;
Μεγαλες ζαντες,μπουλονια αντι για παξιμαδια ,μια βοηθεια θα χρειαζεται. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Kαι το εχει ξεχωριστο σαν εργαλειο ε;
Μεγαλες ζαντες,μπουλονια αντι για παξιμαδια ,μια βοηθεια θα χρειαζεται.Ίσως δεν χρειάζεται καν βοήθεια, η ζάντα μπαίνει άνετα στα 4 μπουλόνια και χωρίς αυτό, αλλά γιατί να μη το έχει. Ζήτα το από την αντιπροσωπεία. Δεν θα αρνηθούν να στο δώσουν μια και είναι ευτελές ως ανταλλακτικό.
Τι εννοεις Pitt για το παρμπριζ? Οτι πρεπει να εισαι ο φασουλας για να το καθαρισεις?
Ακριβώς! Εγώ είμαι 1.90 και αν το μάκτρο του βενζινάδικου δεν είναι πολύ μακρύ, αναγκάζομαι και το καθαρίζω και από τις δυο μεριές. Ειδικά αν το αυτοκίνητο είναι βρεγμένο και φοράς κουστούμι και δεν μπορείς να 'ξαπλώσεις' επάνω στο καπό για να φτάσεις από την μιά έως την άλλη μεριά...
Και το πίσω τζάμι έχει ένα προβληματάκι στο καθάρισμα με μάκτρο λόγω της περίεργης καμπυλότητας.
Εσυ δοκιμασες να σκυψεις στη ρεζερβα ειτε με ανοιχτο το κατω πορτακι ειτε με κλειστο? Πρεπι να εισαι ο τιραμολα για να την βγαλεις απο κει κατω....
Δεν το δοκίμασα, αλλά την ρεζέρβα δεν την βγάζεις και κάθε μέρα. Στην Ascona που απέσυρα (~300.000km από το 1986) δεν την χρησιμοποίησα ποτέ! Την αντικαθιστούσα μόνο στο βουλκανιζατέρ όταν άλλαζα τα λάστιχα.
-
Ειναι το Νο4. Λετε να μην εψαξα καλα?
-
Ο χρήστης stavroula έγραψε:
Ειναι το Νο4. Λετε να μην εψαξα καλα?Χα! Πριν από λίγο κατέβηκα και άδειασα το πορτμπαγκάζ από ψώνια και με την ευκαιρία είπα να ρίξω μια ματιά για τον οδηγό για το κεντράρισμα για να σου πώ που θα τον βρείς.
Δεν θα το πιστέψεις... Δεν τον βρήκα πουθενά!
-
Εχουμε ακριβως το ιδιο μοντελο και χρωμα. Μηπως φταιει αυτο?
-
καλησπερα σε ολους
διαβασα με μεγαλη προσοχη τους διαλογους σας γιατι ειμαι σε διαδικασια αγορας νεου αυτοκινητου
σημερα μολις πηγα στη lion και ειδα το 3008
μεχρι σημερα δε με ειχε απασχολησει η κατηγορια αυτη μιας και κοιτουσα αυτοκινητα αλλης κατηγοριας (4θυρα/5θυρα sedan π.χ passat,citroen c5,avensis,mondeo) λογω του νεου μελους της οικογενειας μας (4 μηνων)
πραγματικα ενθουσιαστηκα και εγω και η συντροφος μου με το 3008
θα ηθελα τη γνωμη σας για το αυτοκινητο...
να το παρω???
για να καταλαβετε θελω ενα αυτοκινητο ασφαλες για την οικογενεια,με χωρους (ειδικα αποσκευων,καταλαβενετε,καροτσακια,παρκοκρεβατα,και αλλα παιδικα ειδη) με καλες επιδοσεις (να μπορω να κανω μια προσπεραση με ασφαλεια και με καλο εξοπλισμο...
μεγαλη σημασια επισεις και στο θεμα τιμη-χρηματοδοτηση (μιας και δεν ειμαι ο ωνασης)
ελπιζω να μη ζηταω πολλα!!!
σας ευχαριστω πολυ και περιμενω τις γνωμες σας... -
Ο χρήστης hocus-pocus έγραψε:
καλησπερα σε ολους
διαβασα με μεγαλη προσοχη τους διαλογους σας γιατι ειμαι σε διαδικασια αγορας νεου αυτοκινητου
μεχρι σημερα δε με ειχε απασχολησει η κατηγορια αυτη μιας και κοιτουσα αυτοκινητα αλλης κατηγοριας (4θυρα/5θυρα sedan π.χ passat,citroen c5,avensis,mondeo) λογω του νεου μελους της οικογενειας μας (4 μηνων)
να το παρω???
για να καταλαβετε θελω ενα αυτοκινητο ασφαλες για την οικογενεια,με χωρους (ειδικα αποσκευων,καταλαβενετε,καροτσακια,παρκοκρεβατα,και αλλα παιδικα ειδη) με καλες επιδοσεις (να μπορω να κανω μια προσπεραση με ασφαλεια και με καλο εξοπλισμο...
μεγαλη σημασια επισεις και στο θεμα τιμη-χρηματοδοτηση (μιας και δεν ειμαι ο ωνασης)
ελπιζω να μη ζηταω πολλα!!!
σας ευχαριστω πολυ και περιμενω τις γνωμες σας...Για μενα πρωτα 3008 και μετα C5 τα αλλα που αναφερεις ειναι
Να σου ζησει το μικρο -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Να σου ζησει το μικρο
σε ευχαριστω πολυ!!
-
Ο χρήστης hocus-pocus έγραψε:
καλησπερα σε ολους
να το παρω???Καλωσήρθες στην παρέα μας.
Αν σου πούμε να μη πάρεις το 3οο8 και να προτιμήσεις το Avensis θα μας πιστέψεις;
Οι απαντήσεις που θέλεις υπάρχουν όλες στις προηγούμενες σελίδες. Ίσως κάποιος που έχει μωράκια να μπορούσε να πεί την γνώμη του για την προσαρμογή των Isofix καθισμάτων κλπ. Είναι το μόνο που δεν έχει αναφερθεί ως τώρα. Δυστυχώς τα δικά μου δεν κάθονται πλέον σε παιδικά καθίσματα...
-
φιλε pitt.Σε παρακαλω εξηγησε τι εννοεις σχετικα με τα isofix καθισματα γιατι απο μερα σε μερα περιμενω το 3008 και εχω και μωρο ενος ετους.Ευχαριστω
-
Τα isofix καθισματα ειναι ειδικα καθισματα που η βαση τους κουμπωνει με αγκιστρα σε υποδοχες που αποτελουν ουσιαστικα μερος του σκελετου του αυτοκινητου και δεν δενουν απλα με την ζωνη και βρισκονται στα πισω καθισματα (στο 3008 εχει για δυο καρεκλακια). Επισης ως τωρα το στανταρ ηταν το παιδι μετα τα 13 κιλα να μπαινει σε καρεκλακι που κοιταει μπροστα αλλα τελευταιες ερευνες εδειξαν οτι το καρεκλακι πρεπει να κοιταει προς τα πισω μεχρι τα 4 χρονια.
http://fe-mail.gr/pages/posts/relatiosh ... ld5296.php
Εγω αυτη την ωρα εχω ενα καρεκλακι απο το τριο του καροτσιου που κοιταει προς τα πισω και ειναι μεχρι 13 κιλα αλλα δενει μονο με την ζωνη. Σκοπευω να παραγγειλω μαλλον αυτο.
http://www.olivers-baby-care.co.uk/feat ... -seat.html
Ειναι isofix μεχρι 18 κιλα (ή περιπου 4 ετων) και κοιταει προς τα πισω. Μαλιστα κοιταξα στο site της εταιρειας και ειναι συμβατο με 3008. Κατα τ αλλα, λογω της εντονης μυρωδιας των υλικων του αυτοκινητου, ακομα δεν εχουμε κανει βολτες με τον μπεμπη για να σου πω αν ειναι ανετο , αν παιρνει το καροτσι κλπ αλλα δεν νομιζω να υπαρχει τετοιο προβλημα.
-
Ο χρήστης pantelis1973 έγραψε:
φιλε pitt.Σε παρακαλω εξηγησε τι εννοεις σχετικα με τα isofix καθισματα γιατι απο μερα σε μερα περιμενω το 3008 και εχω και μωρο ενος ετους.ΕυχαριστωΒλέπω ότι το φόρουμ είναι γεμάτο από μωρομάνες και μωροπατέρες. Να σας ζήσουν βρε τα μωράκια σας!
Φίλε μου Παντελή, εννοώ ότι δεν έχω δοκιμάσει να τοποθετήσω παιδικά καθίσματα στο 3οο8 και θα ήταν καλό για όσους έχουν μωρά, να πει την γνώμη του κάποιος που τα έχει δοκιμάσει. Τοποθετούνται εύκολα; Δημιουργείται κάποιο πρόβλημα κατά την τοποθέτηση; Αν μπούνε δυο πίσω, χωράει επιβάτης;
Το Isofixείναι το πρότυπο που εφαρμόζεται για την ασφαλή προσαρμογή των παιδικών καθισμάτων στο όχημα.
Ουπς! Βλέπω ότι με πρόλαβε η Σταυρούλα...
-
Γεια σε όλους είμαι καινούργιος στο forum, και εγώ από αυτούς που σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά του 3008. Για την ακρίβεια είμαι ανάμεσα σε αυτό και το Qashqai, αλλά αν καταφέρω να βρω τα χρήματα για την έκδοση με τα 150 μάλλον θα αγοράσω το 3008, με μειωμένο budget ανάμεσα στο 3008 με τα 120 άλογα και το QASHQAI ίσως πάω στο δεύτερο.
Έχω δύο ερωτήσεις αν μπορείτε να βοηθήσετε:- Η κατανάλωση εντός πόλης για την έκδοση με τα 150 άλογα που κυμαίνεται. Επειδή δεν πιστεύω ιδιαίτερα τις εργοστασιακές μετρήσεις και κάνω πολλά χιλιόμτρα εντός πόλης. Μπορεί να απαντήσει κάποιος που έχει το αυτοκίνητο και το έχει κοιτάξει?
- Εχω δει ότι στην Γερμανία, την Γαλλία και την Αγγλία ο κατασκευαστής δίνει στον προεραιτικό εξοπλισμό με επιβάρυνση 100€ περίπου αναδιπλούμενο προς τα μπροστά κάθισμα συνοδηγου (βοηθάει στην περίπτωση που θέλεις να φορτώσεις μακρόστενα αντικείμενα), για μένα είναι πολύ χρήσιμο. Έχω ρωτήσει δυο εμπόρους και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι γίνεται και αν μπορώ να το παραγγείλω έτσι. Please help!!!
Ευχαριστώ πολύ
-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
Πολύ σύντομα θα είμαι και εγώ ένας ευτυχής (θέλω να ελπίζω) κάτοχος ενός 3008, καθώς το έχω ήδη παραγγήλει από την προηγούμενη βδομάδα. Παρήγγειλα το Premium Pack με grip control και την ηλιοροφή (μετά από πολλή σκέψη, έχοντας διαβάσει και ένα προηγούμενο μήνυμα σε αυτό το forum για το 'ύφασμα' που την κλείνει). Μου είπαν ότι θα έρθει σε καμιά 20αριά μέρες (καλά, ετοιμοπαράδοτο και κάνει 20 μέρες από τον Ασπρόπυργο στο Πολύγωνο, με τα πόδια το φέρνουν; ). Όπως καταλαβαίνετε, δεν κρατιέμαι να το παραλάβω, και κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα!
Μέχρι τώρα είχα ένα Toyota Corolla μοντέλο 1997, το οποίο είναι 'δεν σπάει, δεν χαλάει' κυριολεκτικά, και όχι μόνο το δικό μου, αλλά και του αδερφού μου και του μπατζανάκη μου που έχουν το ίδιο μοντέλο. Τέλος πάντων, ελπίζω το 3008 να έχει έστω και λίγη από την αξιοπιστία του Corolla, αν και το Peugeot 306 που έχει ο πατέρας μου δεν του έχει βγάλει καθόλου προβλήματα (130000 χιλ πλέον).
Να κάνω κι εγώ τις ερωτήσεις μου. Πρώτα μια χαζή (μη με πάρετε με τις ντομάτες! ). Το Premium Pack έχει την οθόνη που το manual ονομάζει 'τύπου C' έτσι δεν είναι; Εξωτερική θερμοκρασία
δείχνει στην οθόνη αυτή; (το ξέρω, θα σκέφτεστε, 'καλά, αυτός παίρνει αμάξι 27000 και αυτό τον ενδιαφέρει;', αλλά τι να κάνουμε, βίτσια είναι αυτά, θέλω να βλέπω την εξωτερική θερμοκρασία!) . Στο manual φαίνεται ότι δείχνει (δεν μπήκα σε PP στην αντιπροσωπεία), απλά ρωτάω για επιβεβαίωση (αν και θα το δω και μόνος μου σύντομα!).Και μια πιο σοβαρή ερώτηση τώρα, που όσο κι αν έψαξα δεν έχω βρει απάντηση, και δεν ξέρω βέβαια κι εσείς αν μπορείτε να απαντήσετε. Το grip control σε ποια θέση νομίζετε το βάζουμε για πάγο (παγωμένα νερά ή χιόνι τόσο πατημένο που έχει γίνει πάγος), και σε ποια για βρεγμένο οδόστρωμα (στρωμένο με τη φοβερή ελληνική άσφαλτο) σε ανηφόρα; Το πρώτο μου έχει τύχει μέχρι και μέσα στη Αθήνα τις χρονιές με τα μεγάλα χιόνια, ενώ το 2ο αρκετές φορές όταν βρέχει στις ανηφοριές της Ανω Κυψέλης (με πιο πρόσφατο σήμερα, όπου το Corolla 'τρόμαξε' να ξεκινήσει σε μια μεγαλούτσικη ανηφόρα στην πρωινή βροχή, σπίναραν οι τροχοί).
Ουφ, μεγάλο βγήκε, ελπίζω να μη σας κουράζω, και σας ευχαριστώ.
Γιώργος
-
Tι εγινε ρε παιδια συμφωνημενοι εισαστε
Πολλα 3008 βλεπω -
Ο χρήστης vasilis3008 έγραψε:
- Η κατανάλωση εντός πόλης για την έκδοση με τα 150 άλογα που κυμαίνεται. Επειδή δεν πιστεύω ιδιαίτερα τις εργοστασιακές μετρήσεις και κάνω πολλά χιλιόμτρα εντός πόλης. Μπορεί να απαντήσει κάποιος που έχει το αυτοκίνητο και το έχει κοιτάξει?
Σύμφωνα με το trip computer η μέση κατανάλωση εντός πόλης δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 9,2 l/100Km. Να προσθέσω ότι σίγουρα μπορεί να μειωθεί σημαντικά καθώς ούτε εγώ ούτε η σύζυγος οδηγούμε οικονομικά (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας...). Επίσης η χρήση εντός πόλης που αναφέρω περιλαμβάνει και κάποιες διαδρομές από περιφερειακή.
- Εχω δει ότι στην Γερμανία, την Γαλλία και την Αγγλία ο κατασκευαστής δίνει στον προεραιτικό εξοπλισμό με επιβάρυνση 100€ περίπου αναδιπλούμενο προς τα μπροστά κάθισμα συνοδηγου (βοηθάει στην περίπτωση που θέλεις να φορτώσεις μακρόστενα αντικείμενα), για μένα είναι πολύ χρήσιμο. Έχω ρωτήσει δυο εμπόρους και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι γίνεται και αν μπορώ να το παραγγείλω έτσι. Please help!!!
Κάντε τον κόπο βρε παιδιά και διαβάστε τα προηγούμενα posts γιατί είναι κουραστικό να επαναλαμβανόμαστε. Προχθές απήντησα στην Σταυρούλα γι' αυτό. Αν παραγγείλεις το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο, μπορεί να το έχει. Αν πάρεις από τα ετοιμοπαράδοτα με το μειωμένο ΕΤΤ (δεν ξέρω αν έχουν μείνει τέτοια) δεν θα το έχει.
Να κάνω κι εγώ τις ερωτήσεις μου. Πρώτα μια χαζή (μη με πάρετε με τις ντομάτες! ). Το Premium Pack έχει την οθόνη που το manual ονομάζει 'τύπου C' έτσι δεν είναι; Εξωτερική θερμοκρασία δείχνει στην οθόνη αυτή; (το ξέρω, θα σκέφτεστε, 'καλά, αυτός παίρνει αμάξι 27000 και αυτό τον ενδιαφέρει;', αλλά τι να κάνουμε, βίτσια είναι αυτά, θέλω να βλέπω την εξωτερική θερμοκρασία!) . Στο manual φαίνεται ότι δείχνει (δεν μπήκα σε PP στην αντιπροσωπεία), απλά ρωτάω για επιβεβαίωση (αν και θα το δω και μόνος μου σύντομα!).
Ναι, είναι τύπου C και δείχνει την θερμοκρασία επάνω δεξιά. Επίσης υπάρχει ηχητική και οπτική προειδοποίηση (στην οθόνη πίσω από το τιμόνι) σε περίπτωση που αντιληφθεί συνθήκες παγετού.
Και μια πιο σοβαρή ερώτηση τώρα, που όσο κι αν έψαξα δεν έχω βρει απάντηση, και δεν ξέρω βέβαια κι εσείς αν μπορείτε να απαντήσετε. Το grip control σε ποια θέση νομίζετε το βάζουμε για πάγο (παγωμένα νερά ή χιόνι τόσο πατημένο που έχει γίνει πάγος), και σε ποια για βρεγμένο οδόστρωμα (στρωμένο με τη φοβερή ελληνική άσφαλτο) σε ανηφόρα; Το πρώτο μου έχει τύχει μέχρι και μέσα στη Αθήνα τις χρονιές με τα μεγάλα χιόνια, ενώ το 2ο αρκετές φορές όταν βρέχει στις ανηφοριές της Ανω Κυψέλης (με πιο πρόσφατο σήμερα, όπου το Corolla 'τρόμαξε' να ξεκινήσει σε μια μεγαλούτσικη ανηφόρα στην πρωινή βροχή, σπίναραν οι τροχοί).
Στον πάγο όπου και να το βάλεις, το ίδιο είναι. Θα πάει όπου θέλει αυτό και όχι εσύ... Να μη ξεχνιόμαστε ότι το 3οο8 δεν είναι 4χ4. Και να ήταν βέβαια, στον πάγο δεν θα πήγαινε καλύτερα... Μαλακά το γκάζι το τιμόνι και το φρένο, αν έχουμε αλυσίδες τις φοράμε, αν έχουμε χειμερινά λάστιχα ακόμη καλύτερα. Τέλος κυκλοφορούμε μόνο όταν είναι απαραίτητο.
Στην περίπτωση της βροχής που αναφέρεις, άστο στην default θέση.
-
Να δώσω και μια τιμή κατανάλωσης για το turbo με κανονική οδήγηση μόνο εντός πόλης:
130 χλμ. απόσταση 8.9 κατανάλωση 28 χλμ. μέση ταχύτητα -
Φίλε pitt σε ευχαριστώ πολύ, ήσουν κατανοητός!
Γιώργος
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Tι εγινε ρε παιδια συμφωνημενοι εισαστε
Πολλα 3008 βλεπωΕίναι αυτό που λένε τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται! (και αγοράζουν peugeot 3008)
Γιώργος
Peugeot 3008 '08