-
Έγινα, χωρίς να έχω όρεξη, καζανακολόγος.
Υπήρχε μια διαρροή μετά την τοποθέτηση νέας λεκάνης με κεραμικό καζανάκι, που δεν μπορούσα να καταλάβω από που προερχόταν. Μετά από οχλήσεις , ο υδραυλικός ξανάρθε και...έφυγε, ΧΩΡΙΣ όμως να διορθώσει το πρόβλημα, πράγμα που αντελήβην αργότερα.Όταν βαρέθηκα να βλέπω σταγόνες νερού στο πάτωμα, ξήλωσα το σύστημα και τι να δω; Αντί να χρησιμοποιήσει ο χλέμπουρας το παρεχόμενο λαστιχάκι με σιλικόνη μεταξύ λεκάνης και καζανακίου, έριξε μισό κιλό στόκο και το άφησε έτσι! Είχε μουχλιάσει και διαλυθεί, χάλια μαύρα. Το έφτιαξα μόνος μου με νέα λαστιχάκια που αγόρασα. Να ξαναφώναζα τον υδραυλικό πάλι, ούτε λόγος. Είδα μάλιστα ότι μου είχε αφήσει μισό τούβλο για 'ισορροπητήρι' μέσα στο καζανάκι τρομάρα του.
Μετά άρχισε να στάζει εσωτερικά το καζανάκι. Είχε χαλάσει ο μηχανισμός του φλοτέρ. Αφού -διά της μεθόδου της παρατήρησης- κατάλαβα πως δουλεύει και γιατί στάζει, αγόρασα με 3,5 ευρώ καινούριο και τέλος.
Ωραίο επάγγελμα. -
Αυτα ολα στην Αθηνα που ειναι μαλακο το νερο ,γιατι στην επαρχια θα παθαινες οτι κ εγω .
Προασπαθησα να αλλαξω τον μηχανισμο μονος μου (πανευκολο μου ειπαν στον συν υδραυλικων ) το μονο που καταφερα ηταν να σπασω την λεκανη προσπαθωντας να ξεβιδωσω τον μηχανισμο κ εκοψα κ το χερι μου -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν δεν επιπλέει η φούσκα, τότε η παροχή νερού δεν κλείνει και το καζανάκι ξεχειλίζει (με κίνδυνο να πλημμυρίσει το σπίτι, αν δεν υπάρχει δίπλα λούκι ή αν η κλίση του πατώματος είναι λανθασμένη).Υποψιάζομαι ότι δεν κατεβαίνει ως κάτω ο μηχανισμός για αδιευκρίνιστο λόγο. Ίσως (συνηθισμένο) έχει φύγει κάτι που κάθεται κάτω από τον 'πώμα' του, εμποδίζοντάς τον να κάτσει κάτω καλά (καμιά φορά αυτό γίνεται από το χερούλι/μοχλό του φλοτέρ που έχει λασκάρει και πάει όπου λάχει).
Δεν αποκλείεται να χάλασε ο μηχανισμός και να θέλει αλλαγή, αλλά αυτό δεν είναι συχνό.Οχι δε παιζει αυτό , απλά οταν ξεπεράσει το οριο και δεν κλείσει η βαλβίδα, ανεβαινει λίγο η στάθμη και βάζει νερό απο το σωλήνα του γλοτέρ και το κατεβάζει στην λεκάνη. Δεν παίζει να κάνει υπερχειληση το καζανάκι , αυτά μόνο στις ταινίες ή σε καμμιά κουφή βλάβη.
-
Να κάνω κι εγώ την ερωτησούλα μου...
Στο σπίτι έχουμε ένα ψιλο/χοντροθεματάκι με υγρασία στα πίσω δωμάτια. Έχει βαφεί, ξαναβαφεί, αλλά τίποτα.
Τα πίσω δωμάτια είναι πιο κρύα από τα εμπρός και πιστεύω ότι το θέμα οφείλεται στο ότι εκεί μαζεύεται η υγρασία από το σπίτι. Το πρόβλημα είναι φυσικά εμφανές το χειμώνα που όσο και να αερίζεις δεν μπορείς να είσαι συνέχεια με ανοιχτά παράθυρα.
Αυτές τις μέρες θα ξαναβάψω τα σημεία που έχει μαζέψει. Αλλά κάτι πιο μόνιμο;;; Έχει κανείς καμμιά ιδέα;
-
Σε κάποια σημεία που είναι πολύ προβληματικά έχω ακούσει ποτι βάζουν φύλλα φελού και μετά το βάφουν για να τραβάει την υγρασία και να μην μουχλιάζει. Αλλά το βασικό ειναι να είσαι σίγουρος για τον λόγο που βγάζει υγρασία. Πχ μήπως έχει καμμιά ιδροροή από πίσω ή τίποτα σωλήνες? Ειναι εξωτερικός τοίχος και τραβάει υγρασία?(Εκεί βάψιμο απέξω με χρώμα που ειναι αδιαβροχο , το κάναμε εμεις και γλιτώσαμε τα πολλα .)
-
Μάρκο μπορεί να είναι υγρασία που περνάει από έξω και βγαίνει μέσα,
ή να μην έχει θερμομόνωση ο τοίχος, να είναι κρύος και να υγροποιείται η υγρασία από το εσωτερικό του σπιτιού.
Μόνο το χειμώνα με τα κρύα έχεις υγρασίες; -
Mήπως ο τοίχος είναι από Alfablok ? Το υλικό αυτό βγάζει συνέχεια πολύ υγρασία, ενδείκνυται μόνο για ανοιχτούς χώρους που αερίζονται συνεχώς .
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Να κάνω κι εγώ την ερωτησούλα μου...Στο σπίτι έχουμε ένα ψιλο/χοντροθεματάκι με υγρασία στα πίσω δωμάτια. Έχει βαφεί, ξαναβαφεί, αλλά τίποτα.
Τα πίσω δωμάτια είναι πιο κρύα από τα εμπρός και πιστεύω ότι το θέμα οφείλεται στο ότι εκεί μαζεύεται η υγρασία από το σπίτι. Το πρόβλημα είναι φυσικά εμφανές το χειμώνα που όσο και να αερίζεις δεν μπορείς να είσαι συνέχεια με ανοιχτά παράθυρα.
Αυτές τις μέρες θα ξαναβάψω τα σημεία που έχει μαζέψει. Αλλά κάτι πιο μόνιμο;;; Έχει κανείς καμμιά ιδέα;
Ειχα ενα τετοιο θεμα με την αποθηκη.Υπηρχε νερο που κατεληγε απο τον κηπο εκει.
Τα δωματια αυτα που λες,τι εχουν απο πανω τους,στο πλαι τους,και γενικα εχει αποκλειστει το ενδεχομενο να ειναι ενας εξωτερικος παραγων που μπορει ενδεχομένως να αποκλειστεί;
-
Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Ναι, αποκλείεται να είναι κάτι που περνάει απ' έξω (πχ να μαζεύεται νερό κάπου και να στάζει σιγά σιγά μέσα).
Οι τοίχοι είναι βασικά οι κολώνες και υπάρχουν ελάχιστα τούβλα, μιας και σχεδόν όλο το μήκος του τοίχου είναι μπαλκονόπορτα. Και ναι, υπάρχει υγρασία ακόμα και στο τζάμι. Άρα, λογικά, από θερμομόνωση δεν είναι και ότι καλύτερο...
Δυστυχώς απ' έξω δύσκολο να βαφεί, μιας και είναι θέμα πολυκατοικίας...
Ναι, το φαινόμενο παρατηρείται πάντα σε περιόδους κρύου. Τώρα, κατά πόσο μπορεί η υγρασία της ατμόσφαιρας να περνάει το τσιμέντο και να κάνει τόσο πρόβλημα, δεν το ξέρω...
Πρόπερισυ, πριν έρθει η μικρή (βασικά το πρόβλημα είναι στο δικό της δωμάτιο ) χρησιμοποιούσαμε το δωμάτιο για ν' απλώνουμε ρούχα το χειμώνα και δημιουργήθηκε (λογικά) πολύ μεγάλο πρόβλημα. Τώρα δεν απλώνουμε ρούχα εντός του σπιτιού, αλλά παραμένει το πρόβλημα σε ενοχλητικό βαθμό (προφανώς όχι όσο όταν είχαμε μία απλώστρα με βρεγμένα ρούχα...)
Δοκίμασα να το βάψω με ειδική βαφή για να μην πιάνει μούχλα, αλλά το πρόβλημα επανεμφανίστηκε. Η τελευταία φορά ήταν πριν 1 μήνα περίπου και ήδη έχω πρόβλημα. Την προηγούμενη φορά είχε κρατήσει σχετικά καθαρό τον τοίχο για πάνω από 6μηνο, άρα μάλλον τώρα η βαφή δεν ήταν τόσο καλή...
Αν καθαρίσω τη μούχλα με εκείνα τα πανάκια που έχουν χλωρίνη, μήπως είναι καλύτερα;;;
-
Το δωματιο έχει πολλή υγρασία και δεν αερίζεται επαρκώς. Η διαφορά εξωτερικής-εσωτερικής θερμοκρασίας οδηγεί στην υγροποίηση της πάνω σε τοίχους και τζάμια ,οπου και είναι πιο έντονη η διαφορα. Αν το μπετόν δεν έχει μόνωση και τα κουφώματα είναι αλουμινιού χωρίς θερμοδιακοπή το πράγμα γίνεται ακόμα πιο έντονο. Δοκιμάστε να αερίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το δωμάτιο. Αν υπάρχει η δυνατότητα για ανάκλιση του παραθύρου είναι μια καλή λύση που επιτρέπει τον αερισμό χωρίς να παγώνει το δωμάτιο. Το εξωτερικό βάψιμο δεν είναι λύση ενώ τα αντιμουχλικά χρώματα θα προστατεύσουν τον τοίχο από το να μουχλιάσει αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα σου.
Μετρα με ένα υγρόμετρο διαφορές υγρασίας απο δωμάτιο σε δωμάτιο -
-
netjes όπως λέν και οι χολανδοί
-
πολύ καλή δουλειά
την tv όμως δε την φοβάσαι εκεί μη την πάρει κανένα νερό ?
-
-
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Είχα υποσχεθεί τις φωτό της κουζίνας μου.
Μας λες τι φώτα χρησιμοποίησες για τον πάγκο?
Έβαλα 2 σποτάκια με λάμπες αλογόνου 35W αγορασμένα από τον Καυκά, είναι Ισπανικά, κάπου 6-7€ το ένα, θέλουνε τρύπα Φ70 στον πάτο του ντουλαπιού, υπάρχουν και άλλα που δεν χρειάζονται τρύπες.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Είχα υποσχεθεί τις φωτό της κουζίνας μου.
Πολυ καλη κατασκευη ,συμπαθητικα χρωματα
Αλλα να γινω κ λιγο αιρετικος .Τα ντουλαπια ειναι λιγο ψηλα η μου φαινεται ,για την μπαταρια παιζει ,σαπουνοθηκες γιατι, τις εχουμε καταργησειΤα ντουλάπια όντως είναι λίγο ψηλά ( 90εκ) αλλά έπρεπε να είναι έτσι για να χωρέσουν όλα τα πράγματα που υπήρχαν.
Για να βάλω μπαταρία και να καταργήσω τις σαπουνοθήκες που υπήρχαν έπρεπε να ξυλώσω όλα τα πλακάκια τα οποία είναι 35 χρόνων ( και δεν υπάρχει ούτε ένα για δείγμα για αντικατάσταση ) τα οποία απλώνονται γύρω - γύρω σε όλη την κουζίνα και είναι κολλημένα με τσιμέντο και άμμο θαλάσσης, πάρα πολύ δουλειά και δεν είχα καμμία διάθεση, άλλα πλακάκια η γυναίκα μου δεν ήθελε σε εκείνα τα σημεία γιατί θα φαινόντουσαν σαν τσόντα, και επειδή όπως ξέρουμε οι γυναίκες είναι ανίκητες σε τέτοια θέματα, τα έφτιαξα όπως ήθελε και καθάρισα σχετικά εύκολα.
-
Σε ρωτάω, γιατί έχω παρατήσει τον πάγκο χωρίς φωτισμό. Η γυναίκα δε θέλει τρυπήματα, ούτε κάτι που να 'φαίνεται' πολύ. Μετά από λίγο ψάξιμο, άρχισα να ζαχαρώνωαυτά. Αλλά δεν ξέρω αν θα επαρκεί το φως που δίνουν.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Σε ρωτάω, γιατί έχω παρατήσει τον πάγκο χωρίς φωτισμό. Η γυναίκα δε θέλει τρυπήματα, ούτε κάτι που να 'φαίνεται' πολύ. Μετά από λίγο ψάξιμο, άρχισα να ζαχαρώνωαυτά. Αλλά δεν ξέρω αν θα επαρκεί το φως που δίνουν.Δεν τα ξέρω, έχω δεί όμως κάτι σαν μικρές σφήνες που στερεώνονται στο βάθος των ντουλαπιών από το κάτω μέρος, ακουμπάνε στα πλακάκια.
Υπάρχει και η μπάζα, εξωτερικά το κρέμασμα που έχουν τα ντουλάπια, είναι περίπου 3 εκ και από την μέσα μεριά μπαίνει ο φωτισμός, σαν κρυφός, η δικηά μου δεν το ήθελε.
Πήγαινε σε μαγαζιά / εκθέσεις με κουζίνες και πάρε ιδέες. Επίσης στον Καυκά, στον Κανσταντακάτο, στην ΣΕΗΛΕ ( αν είσαι Αθήνα ) μπορείς να ζητήσεις να σου δείξουν φωτισμό για ντουλάπια, έχουν μεγάλη ποικιλία.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το δωματιο έχει πολλή υγρασία και δεν αερίζεται επαρκώς. Η διαφορά εξωτερικής-εσωτερικής θερμοκρασίας οδηγεί στην υγροποίηση της πάνω σε τοίχους και τζάμια ,οπου και είναι πιο έντονη η διαφορα. Αν το μπετόν δεν έχει μόνωση και τα κουφώματα είναι αλουμινιού χωρίς θερμοδιακοπή το πράγμα γίνεται ακόμα πιο έντονο. Δοκιμάστε να αερίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το δωμάτιο. Αν υπάρχει η δυνατότητα για ανάκλιση του παραθύρου είναι μια καλή λύση που επιτρέπει τον αερισμό χωρίς να παγώνει το δωμάτιο. Το εξωτερικό βάψιμο δεν είναι λύση ενώ τα αντιμουχλικά χρώματα θα προστατεύσουν τον τοίχο από το να μουχλιάσει αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα σου.
Μετρα με ένα υγρόμετρο διαφορές υγρασίας απο δωμάτιο σε δωμάτιοΥδρόμετρο που να βρω;;;;
Μάλλον δηλαδή μας βλέπω απλά να καλύπτουμε το πρόβλημα με το αντιμουχλικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα...
Θα κοιτάξουμε ν' αυξήσουμε το χρονικό διάστημα του εξαερισμού κιόλας, αλλά δεν γίνεται να είναι συνεχώς κάτι λίγο ανοιχτό, γιατί είναι τα δύο υπνοδωμάτια και η θερμοστάτης είναι μπροστά, στο σαλόνι, που σημαίνει ότι όσο και να κρυώσουν αυτά, δεν θα ανάψει το καλοριφέρ, άρα το βράδυ θα είναι παγωμένα...
Άντε να δούμε...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]