-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Την συζητηση την αφοδευσατε!Αυτο ειναι οτι πιο σωστο εχει γραφτει στα τελευταια posts. Αν συνεχιστει το ιδιο μοτιβο το θεμα θα κλειδωθει. Και θα ειναι κριμα γιατι ξεκινησε μια χαρα.
moderator
ΥΓ Σεβασμος στον συνομιλητη δεν ειναι μονο να βαζουμε @ στα βρισιδια μας, ειναι να μη βριζουμε γενικως και φυσικα να μην κανουμε post που μονο στοχο εχουν την προκληση. Ελπιζω να το σεβαστειτε απο δω και περα
-
Οσον αφορα τον ΚΙΜΙ ειναι καλος οδηγος και με πολυ μελλον αλλα τουλαχιστον φετος δεν του παει τιποτα καλα ,και στον ΝτΚ.Με τοσες αστοχιες στους κινητηρες απορω πως αντεχει και δεν εχει σηκωθει να φυγει.Η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο για την Mc L Merc.ΚΑι το μονο που ακουμε ειναι για το νεο μονοθεσιο που θα ερθει και οχι για τον κινητηρα που θα αντεχει ενα ολοκληρο σαββατοκυριακο.Μακαρι να επανελθουν γιατι μονο με τεχνητους τροπους θα κρατηθει το ενδιαφερον στην Φ1 και οχι με τον ανταγωνισμο αναμεσα στις ομαδες.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Δηλαδη αμα ειχαν και το καλυτερο μονοθεσιο τι θα λεγανε?Αν και νωρις πιστευω οτι το ιαπωνικο διαμαντι της χοντα μπορει να κοντραρει ως ενα βαθμο τον αριστουργηματικο κινητηρα της mercedes στο ατυπο πρωταθλημα των περισσοτερων σπασμενων κινητηρων.Ψυχραιμια!
moderator
-
Μπράβο...
Εποικοδομητική συζήτηση με επιχειρήματα... -
Αν θες να γραφεις επιχειρηματα εχει καλως, οτιδηποτε αλλο θα σβηνεται
moderator
Both Mansell and Senna switched to wet tyres. Senna gambled the rain would stop and was last to switch to wets and lost positions. Later when the rain stopped Schumi was quicker to switch back to slicks and thats when Mansell lost the lead.
People often look down on tactical moves as being unsportsman like, but it is exactly what makes true champions rise above the others, especially when those others are driving superior equipment as was the case. It all comes down to a few crucial moments during the race that decide upon the final outcome
I think Michael said he was following Brundle and he noticed his rear tyres were getting really poor, so he pitted and got slicks and the rest is history, or was that a different year?
Interesting to note that 92 was Schumi's first (full) year in F1 and he won his first GP. He has also won at least one GP every year since then which is a record I believe for the most consecutive years to win GP. Greig is right, Schumi went to the pits that day after missing the apex of one corner and running wide off the track. After rejoining just behind Brundle he saw that Brundle's tyres were really worn out and changed to slicks and starting putting in some incredible lap times. He even set a new lap record on a less than perfect track as it was still wet offline. Mansell was closing in the final laps and then backed off with a cracked exhaust. Still an incredible victory for Schumi beating the all conquering Williams!
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
..........Ειπαμε, τελος...
moderator
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Αν θες να γραφεις επιχειρηματα εχει καλως, οτιδηποτε αλλο θα σβηνεταιmoderator
Both Mansell and Senna switched to wet tyres. Senna gambled the rain would stop and was last to switch to wets and lost positions. Later when the rain stopped Schumi was quicker to switch back to slicks and thats when Mansell lost the lead.
People often look down on tactical moves as being unsportsman like, but it is exactly what makes true champions rise above the others, especially when those others are driving superior equipment as was the case. It all comes down to a few crucial moments during the race that decide upon the final outcome
I think Michael said he was following Brundle and he noticed his rear tyres were getting really poor, so he pitted and got slicks and the rest is history, or was that a different year?
Interesting to note that 92 was Schumi's first (full) year in F1 and he won his first GP. He has also won at least one GP every year since then which is a record I believe for the most consecutive years to win GP. Greig is right, Schumi went to the pits that day after missing the apex of one corner and running wide off the track. After rejoining just behind Brundle he saw that Brundle's tyres were really worn out and changed to slicks and starting putting in some incredible lap times. He even set a new lap record on a less than perfect track as it was still wet offline. Mansell was closing in the final laps and then backed off with a cracked exhaust. Still an incredible victory for Schumi beating the all conquering Williams!
Μπορει να μου πει κάποιος που πρόλαβε να διαβάσει το quote που διαγράφηκε από τους moderators, τι έγραφε επί της ουσίας; (καταλαβαίνω πως προφανώς ήταν προσβλητικό για' αυτό και διαγράφηκε, αλλά έλεγε και τίποτα ουσιαστικό; ).
Ρωτάω διότι το αγγλικό κείμενο που ακολουθεί επαναλαμβάνει επί της ουσίας τα όσα είχα ήδη γράψει για τον αγώνα του Σπα το 1992. Ότι δηλαδή ο ΜΣ με βρεγμένα βγήκε στα γρασίδια και ότι δεν προσπέρσε στα ίσα ούτε τον Σένα ούτε τον Μάνσελ. Στα πιτς τους προσπέρασε και μάλιστα με στεγνά ελαστικά. Η νίκη του αυτή ήταν φυσικά αξιόλογη, αλλά ήταν προϊόν κυρίως τύχης και τακτικής. Απέχει δηλαδή έτη φωτός από την εικόνα που πήγε να 'περάσει' ο sakiss στο φόρουμ... περί rainman, 'κοτούλες' και 'σταματημένους'. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μπορει να μου πει κάποιος που πρόλαβε να διαβάσει το quote που διαγράφηκε από τους moderators, τι έγραφε επί της ουσίας; (καταλαβαίνω πως προφανώς ήταν προσβλητικό για' αυτό και διαγράφηκε, αλλά έλεγε και τίποτα ουσιαστικό; ).Τιποτα το ουσιαστικο, πιστεψε με
moderator
-
Απέχει δηλαδή έτη φωτός από την εικόνα που πήγε να 'περάσει' ο sakiss στο φόρουμ... περί rainman, 'κοτούλες' και 'σταματημένους'.
Μα σταματημένοι δεν ήταν (στα πιτ;) Ούτως ή άλλως ο ΜΣ έχει αποδείξει πολλάκις την αξία του στα προσπεράσματα. Το έδειξε και φέτος που διαθέτει μακράν το κορυφαίο μονοθέσιο και όταν δεν είναι στην πρώτη θέση απλά περιμένει μέχρι τα πιτ στοπ. Πολύ θεαματικό Πάντως από έναν από τους κορυφαίους οδηγούς την τελευταία 12ετία (αναφέρομαι πάντα στον ΜΣ) θα περίμενα πολύ περισσότερα προσπεράσματα και οχι 5-6 που θυμάμαι εγώ τώρα. Μπορεί βέβαια να έχω και ασθενική μνήμη...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Μα σταματημένοι δεν ήταν (στα πιτ;)Καλόοοο
Ούτως ή άλλως ο ΜΣ έχει αποδείξει πολλάκις την αξία του στα προσπεράσματα. Το έδειξε και φέτος που διαθέτει μακράν το κορυφαίο μονοθέσιο και όταν δεν είναι στην πρώτη θέση απλά περιμένει μέχρι τα πιτ στοπ. Πολύ θεαματικό Πάντως από έναν από τους κορυφαίους οδηγούς την τελευταία 12ετία (αναφέρομαι πάντα στον ΜΣ) θα περίμενα πολύ περισσότερα προσπεράσματα και οχι 5-6 που θυμάμαι εγώ τώρα. Μπορεί βέβαια να έχω και ασθενική μνήμη...
Είσαι άδικος όμως με τον ΜΣ! Κυρίως διότι όντως έχει αποδείξει επανειλλημένα την αξία του και στα προσπεράσματα, όταν τα χρειαζόταν και ιδίως τις παλιότερες εποχές. Μη ξεχνάς ότι τα περίπου τελευταία 10 χρόνια το προσπέρασμα έχει γίνει ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη διδικασία, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υπάρχει μια αγωνιστική γραμμή (λόγω της μεγάλης εξάρτησης των μονοθεσίων από το αεροδυναμικό τους κράτημα, σε αντίθεση με τις παλιότερες εποχές -μέχρι και το '94 νομίζω- όπου το άφθονο μηχανικό κράτημα σου επέτρεπε να αλλάξεις γραμμή με πολύ μεγαλύτερη ευκολία). Αμέσως-αμέσως μου έρχονται 2 καλά προσπεράσματα του ΜΣ, στη νεότερη εποχή: ένα πάνω στο Χάκινεν στη Μόντσα το 1998 και ένα πάνω στο Ντ.Κ στην Αμερική το 2000.
Μπορεί να μην είναι το δυνατότερο σημείο του (όπως και οι εκκινήσεις), αλλά παραμένει αξιόλογος.
ΥΓ. Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση φίλε Go_For_Pole.
-
Ουτε ο Τσουκαλας στα καλυτερα του...
moderator
-
Αργει να επεμβει ο Moderator και δε μου αρεσει αυτο.......Ελπιζω να επεμβει συντομα γιατι θα γινει...........
Δικιο εχεις, αλλα δε τους προλαβαινω δυστυχως...
moderator
-
Πω χαμός έγινε πάλι...
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Οσο για τον καλυτερο οδηγο τον raikonen αφου ειναι τοσο κορυφαιος γιατι στην sauber ο hiedfield πριν δυο χρονια συγκεντρωσε περισσοτερους βαθμους.Να δω τι δικαιολογιες τωρα θα σκαρφιστεις.'Σκαρφίστηκα εγώ δικαιολογίες'!!!
Πρώτα απ'όλα τη χρονιά 2001 την είδες??? Η μήπως έψαξες κ είδες τις βαθμολογίες κ είδες 12 - 9 υπέρ του Heidfeld κ λες πω πω τι άσχετοι που είναι εκεί στη McLaren κ δεν τον πηραν?
Αν ζούσαμε στην ιδεατό κόσμο κ κανένα μονοθέσιο δεν είχε πρόβλημα κ δεν υπήρχαν ατυχήματα, ΝΑΙ τότε θα μπορούσες να λες από τις βαθμολογίες ποιος team-mate είναι καλύτερος από ποιον.
Όμως έλα που υπάρχουν κ αυτά!Παράγοντες όπως ότι ο Heidfeld είχε ήδη ένα χρόνο εμπειρία σε σχέση με τον νεοεισελθέντα τότε Kimi, που σημαίνει ότι γνώριζε τις πίστες κ δεν είχε να τις μάθει πρώτα, αυτό δεν προσμετράται ε???
Το γεγονός ότι ο Kimi είχε όλους κι όλους 23 αγώνες με μονοθέσια ενώ δεν είχε περάσει καν από F3000 ούτε αυτό μετράει???
Ποτέ μη κρίνεις ΜΟΝΟ από βαθμολογίες.
Για παράδειγμα δες το 2002 όπου ο Coulthard τον νίκησε 42-24. Πω πω μεγάλη διαφορά!!!! Άρα κακώς τον επιλέξανε στη Mclaren...Χμμμ... Πλασματικό αποτέλεσμα. Τότε οι κινητήρες κ τα μηχανικά προβλήματα ήταν ερωτευμένα με τον μικρό κ όταν ήταν 'τσακωμένοι' (η αναξιόπιστία με τον μικρό ) αυτός συνήθιζε να τερματίζει μέσα στους βαθμούς, στους 6 αγώνες που τερμάτισε τελικά. Όχι άσχημα.
Φυσικά άπειρος ήταν (φυσιολογικό δεν είναι???) κ αποκορύφωμα της απειρίας ήταν, όταν στο γαλλικό GP ήταν αγκαλιά με την 1η του νίκη κ πάτησε στα λάδια του σπασμένου κινητήρα του Salo νομίζω κ τελικά τερμάτισε 2ος.
Ικανοποιήθηκες?
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Eνω ο raikonen εκανε τετ α κε στον γυρο προθερμανσης.
Μιλαμε για οδηγαρα.Forza schumi gia to 7ooooooooooooΡε κιμι κανε καμια σουζα http://f1.racing-live.com/photos/2004/m ... po_316.jpg
Κάλά έχεις ξεφύγει τελείως???
Που είναι ο κόκκαλης να απολύσει τον Κιμι, ε???Πολύ γήπεδο το κάναμε εδώ μέσα!!!!
-
EDO VLEPOUME TON SCHUMI......
OK ο αλλος ειναι απαραδεκτος, εσυ τωρα τι εισαι;
moderator
-
Καλα αμα δεν επεμβεις θα γινει ζουγκλα............
-
Μαζευτείτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!
[Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κλειδώσει το topic...] -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μαζευτείτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!
[Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κλειδώσει το topic...]Συμφωνώ, κρίμα γιατί ήταν ωραίο θέμα...
Συμφωνω και εγω, αλλα...
moderator
-
Πολυ καλο θέμα μέχρι κάποιος να προσβάλλει τα Ιερά (για μένα)...
όπως και εσεις εισαστε πορομενοι μες την scuderia και δεν σας προσβάλλω, έτσι και εσυ να κανεις το ίδιο
-
Ο χρήστης SocratesDTC έγραψε:
Πολυ καλο θέμα μέχρι κάποιος να προσβάλλει τα Ιερά (για μένα)...όπως και εσεις εισαστε πορομενοι μες την scuderia και δεν σας προσβάλλω, έτσι και εσυ να κανεις το ίδιο
Σε μένα αναφέρεσαι? Αν ναι τι εννοείς???
Γιατί ο Michael Schumacher είναι τελικά ασύγκριτος