-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βγήκε μούχλα σε έναν εσωτερικό τοίχο του σπιτιού. Πίσω του ακριβώς υπάρχει το μπάνιο και συγκεκριμένα το πλυντήριο ρούχων (λούκι αποχέτευσης και βρύση νερού). Στα 2 μέτρα πιο εκεί υπάρχει η λεκάνη της τουαλέτας και η αποχέτευση της μπανιέρας.
Θα έρθει υδραυλικός. Τι να περιμένω; Διαρροή αποχέτευσης; Διαρροή από σωλήνα παροχής νερού;
Λύση; Δεν θέλω να σπάσουν τα πλακάκια του μισού μπάνιου (δεν υπάρχουν κιόλας ίδια στο εμπόριο). Σταδιάλα.Η διαρροή νερού είναι πραγματικά ύπουλη περίπτωση. Συνήθως χαλάνε οι βαλβίδες στις μπανιέρες, όμως μπορεί να ναι κάτι πιο δύσκολο να βρεθεί. Ανβ η πολυκατοικία είναι κάποιας ηλικίας (πχ δεκαετίας 80 και πίσω), το πιθανότερο είναι η υδραυλική σου εγκατάσταση να ναι από σιδηροσωλήνα, ο οποίος έχει μια διάρκεια ζωής...μετά απλώς σαπίζει...εχω δει πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
για να μην μπλέκεις με ένα σωρό σκαψίματα, κάνε μια νέα περιμετρική εγκατάσταση σε όλο σου το μπάνιο (καθώς αν σάπισε ενας σωλήνας, οι υπόλοιποι δεν διαφέρουν) και θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα. Η μπανιέρα είναι πιθανόν να χρειαστεί αναγκαστικά να ξηλωθεί και να τοποθετηθεί και νέα αποχέτευση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάλλον τον ψιλοήπια δηλαδή.Κοίταξε πρώτα μήπως είναι κάτι απλό, πχ υγρασία που περνάει ανάμεσα από τα πλακάκια του μπάνιου και βγαίνει στον διπλανό τοίχο.
-
Μια βοήθεια και εδώ αν γίνεται! Στο σπίτι έχουμε σχετικά καινούργια κουφώματα, εργολαβικά όμως, δηλαδή μάρκα με έκαψες.... Έτσι σήμερα διαπίστωσα πως ένα παντζούρι απλά δε κατεβαίνει. Για την ακρίβεια πρόσεξα πως η μία πλευρά-όπως γυρίζει εσωτερικά το ρολό- κάπου σκαλώνει και έτσι κολλάει συνολικά όλο το παντζούρι. Με τα χίλια ζόρια κατάφερα να το κατεβάσω. Το πρόβλημα είναι πως δε κατάφερα να βρω πως ανοίγει το καπάκι από αυτά τα ρημάδια, ώστε να δω τον μηχανισμό. Βίδες, κλπ δεν έχει, προσπάθησα με κατσαβίδι να ανοίξω το καπάκι αλλά τίποτα. Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κανένα κόλπο για να ανοίξω το καπάκι και να ελέγξω τον μηχανισμό;
-
Δεν έχει αυτές τις ψιλές τις βίδες που θέλουν τετράγωνο κατσαβίδι;
-
Δυστυχώς από βίδες τίποτα, υπάρχουν μόνο δύο που πιάνουν τους 'κυλίνδρους' από τους οποίους περνάει το λουρί για να μπει μέσα. Φαίνεται σα να είναι κουμπωτό το πλαστικό, αλλά όσο και να προσπάθησα (με κατσαβίδι και χωρίς), δε μπόρεσα να το αφαιρέσω και έχω σκάσει...
-
To καζανάκι μου πλεον ριχνει νερο στην λεκανη απευθειας χωρις να γεμιζει το ντεποζιτο του.
Προσπαθησα να ανοιξω το καπακι πανω να δω τι παιζει αλλα δεν ανοιγει μηπως τα καινουρια δεν ανοιγουν ετσι ευκολα και εχω χασει καποιο επεισοδιο; -
Μήπως είναι βιδωμένος ο δακτύλιος γύρω από το κουμπί που πατάς για να τραβήξεις ( ) καζανάκι; Σε ένα από τα καζανάκια μας έτσι είναι, πρέπει να ξεβιδώσεις τον δακτύλιο και μετά μπορείς να βγάλεις το καπάκι.
axel12p μήπως ανοίγει απ'έξω;
Βάλε μία φωτογραφία να το κοιτάξουμε όλοι μαζί . -
Αν είναι ideal, τότε σίγουρα παίζει δακτύλιος βιδωτός.
+1 για τη φωτό του παντζουριού, e-διάγνωση rules
-
Oντως ηταν βιδωτος δακτυλιος,το πρωτο μυστηριο ελυθη με την βοηθεια σας.
Τωρα πρεπει να βρω τι ειναι αυτος ο μοχλος που βρηκα να εχει φυγει απο καπου και δεν επηρεαζει την λειτουργια του -
Ο όλος μηχανισμός είναι κυλινδρικός/κάθετος στην τρύπα για τα νερά;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο όλος μηχανισμός είναι κυλινδρικός/κάθετος στην τρύπα για τα νερά;Ναι,ταιριαζει αυτο που περιγραφεις.
-
Aν το περιστρέψεις ολόκληρο από χαμηλά προς τα αριστερά θα ξεβιδωθεί (ολόκληρο) και θα μπορείς να το πάρεις στα χέρια σου να το περιεργαστείς. Δυστυχώς το βράδυ θα έχω πρόσβαση σε ένα (μάλλον) ίδιο.
-
http://clubs.pathfinder.gr/H_SANIDAS/13 ... bum=333687
-
Αυτό είναι με αέρα, κλασσικά το μ@λακισμένο σωληνάκι φεύγει από την θέση του. Αλλά εγώ κατάλαβα ότι είναι με μηχανική σύνδεση.
-
Θα δω μηπως μπορω να ανεβασω το απογευμα μια φωτο της προκοπης
-
Συνήθως η φούσκα του φλοτέρ που διακοπτει την ροή έχει σπάσει ή έχει ραγίσει με αποτέλεσμα να παίρνει νερο και να μην επιπλέει οπότε μένει συνέχεια ανοιχτο. Ξεβιδωσε το , πήγαινε σε ένα μαγαζί με υδραυλικα και πάρε άλλη φουσκα ή έστω προσπάθησε να κολλήσεις το ράγισμα προσωρινα μεχρι να το αλλάξεις.
-
Μα από ότι κατάλαβα το πρόβλημα είναι ότι δεν κλείνει ο μηχανισμός, όχι το φλοτέρ.
-
Αν δεν ανεβει η φουσκα δεν κλείνει ο μηχανισμος και αρα τρεχει το νερο συνεχεια. Αν ανοιξει το καπάκι και με το χέρι τραβηξει το μηχανισμό προς τα πάνω και δε σταματήσει τοτε ειτε ξερυθμιστηκε το λαμακι με τη φουσκα του φλοτερ είτε ειναι χαλασμένη η φλάντζα. Συνηθως όμως ειναι η φουσκα γιατι το πλαστικο μετα απο καποιο καιρό ξεραινεται και ραγιζει με αποτελεσμα σιγα σιγα να παιρνει νερο και να μην επιπλέει τελειως και αρα δεν κάνει ολη την διαδρομη για να κλεισει η βαλβίδα.
-
Αν δεν επιπλέει η φούσκα, τότε η παροχή νερού δεν κλείνει και το καζανάκι ξεχειλίζει (με κίνδυνο να πλημμυρίσει το σπίτι, αν δεν υπάρχει δίπλα λούκι ή αν η κλίση του πατώματος είναι λανθασμένη).
Υποψιάζομαι ότι δεν κατεβαίνει ως κάτω ο μηχανισμός για αδιευκρίνιστο λόγο. Ίσως (συνηθισμένο) έχει φύγει κάτι που κάθεται κάτω από τον 'πώμα' του, εμποδίζοντάς τον να κάτσει κάτω καλά (καμιά φορά αυτό γίνεται από το χερούλι/μοχλό του φλοτέρ που έχει λασκάρει και πάει όπου λάχει).
Δεν αποκλείεται να χάλασε ο μηχανισμός και να θέλει αλλαγή, αλλά αυτό δεν είναι συχνό. -
Αν δεν υπήρχε αυτό το πλαστικό, κλασσικά μπορεί να είχε πιάσει άλατα/χώματα το τσιμουχάκι κάτω. Ή απλά να είχε σαπίσει. Αλλά αν κρατάει κάτι στο χέρι ο τίγρης, μάλλον δεν είναι αρτιμελής ο μηχανισμός.
Εκτός αν είναι σαν στα ρεκτιφιέ, αν δεν σου έμεινε καμια βίδα περίσσεμα δεν έχει γίνει καλή δουλειά.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]