-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...το κεφάλι να γέρνει πίσω (λόγω του μαξιλαριού) τώρα μπορώ να κοιμάμαι χωρίς μαξιλάρι ενώ πριν δεν μπορούσα.Για δες, εγώ το αντίθετο... κοιμόμουνα χωρίς μαξιλάρι και τα μαξιλάρια με ενοχλούσαν μέχρι που βρήκα αυτό!!
-
Με τα υλικά που είναι κατασκευασμένα τα στρώματα δηλαδή τα διάφορα αφρώδη και τα σφουγγαροειδή τι γίνετε; Μήπως έχει καμιά γνώμη κανείς; Το έχει ψάξει κανείς; Δηλάδή Κατά πόσο είναι υγιεινά; πχ Αλλεργίες, πιθανές αναθυμιάσεις ή περίεργες μυρωδιές κλπ
-
Κι ομως φιλοι bill33, tiger kai lokatzi δεν εχω σχεση με την εταιρεια!
Περαν απο καμια 10αρια στρωματα που εχουμε παρει,τιποτα παραπανω!
Δηλωνω αθωος! -
τυχαια επεσα πανω στο θεμα ,δεν ηξερα οτι υπηρχε θεμα με στρωματα σε αυτοκινητιστικο
περιοδικο!!!
επειδη γνωριζω το χωρο καλα το μονο που θα σας πω ειναι οτι το 99% απο αυτα που γραφετε ειναι λαθος(για να το θεσω ευγενικα).Ειδικα τα καλα λογια για ορισμενες εταιρειες μου χαρισαν μερικες στιγμες αυθεντικου γελιου.
να ειστε καλα -
Αφου σου χαρισαμε λιγο γελιο, κανε τον κοπο και χαρισε μας λιγη απο τη γνωση σου!
Επισης αν εσυ εισαι στον χωρο και εχεις κανει ερευνα ανταγωνισμου στα αντιπαλα στρατοπεδα, εκτος απο την ανατομικοτητα κλπ κλπ αλλα και στα υλικα, κατα ποσο χρησιμοποιουν φυσικα υλικα, απο τριχες (οχι κατσαρες ) μεχρι δεν ξερω και εγω τι, μαγκια σου. Ο μεσος χρηστης στρωματος (το 90% δλδ των ανθρωπων) εχει 3-4 παραγοντες που τους επιρεαζουν.
- Τιμη-Τροποι πληρωμης
- Ο πωλητης (δεν πιστευω να χρειαζεται παραπανω εξηγηση αυτο)
- Εγγυηση-Χρονος Παραδοσης
- Και το να ξαπλωσει 2 λεπτα σε 30 στρωματα γυρνωντας τους ανταγωνιστες να βγαλει μια ακρη (βουρτσες μπλε δλδ δεν βγαζεις ακρη ετσι) με αυτο που νιωθει για 2 λεπτα...το οποιο φυσικα μπορει να απεχει απο λιγο εως χλμ σε σχεση εμτο πως θα νιωθει μετα απο 7-8 ωρες υπνου. α...υπαρχει και η αλλη περιπτωση οι διαφοροι γνωστοι και φιλοι που του πριζουν τα αυτια φιαφημιζοντας το ποσο καλο ειναι το καινουριο στρωμα τους....και φυσικο ειναι αφου αλλαζουν καθε 10 στρωμα, και σε σανο να κοιμοντουσαν θα τους φαινοτανε σουπερ σε σχεση με το προηγουμεο
-
Εγώ έχω το Grecostrom Mind. Ανεξάρτητα ελατήρια και βισκοελαστικό υλικό. Ίσως όμως να είναι πολύ μαλακό για όσους έχουν συνηθήσει τα πιο σκληρά στρώματα. Η Grecostrom έχει πιο σκληρά, αλλά όχι με το ελαστικό υλικό που παίρνει το σχήμα του σώματος. Είχα δοκιμάσει και στρώμα με μόνο ατό το υλικό, αλλά δεν ήταν βολικά αφού κάθε φορά που γύριζες το σώμα ήθελε λίγη ώρα να αλλάξει μορφή και να προσαρμοστεί στο νέο σχήμα.
-
... εχει κανεις αποψη για στρωματα ελαστικής βισκόζης ( memory foam )
Στις διαστασεις που με ενδιαφερουν (160χ200χ20) το δινουν 960 Ε και μου δινουν και 2 μαξιλάρια
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... εχει κανεις αποψη για στρωματα ελαστικής βισκόζης ( memory foam )Στις διαστασεις που με ενδιαφερουν (160χ200χ20) το δινουν 960 Ε και μου δινουν και 2 μαξιλάρια
Εχω πάρει πρόσφατα μαξιλάρι Visco ( Memory Foam ) κάτι σαν αυτό http://mystrom.gr/Pillows_Visco.asp
Αγκαλιάζει το κεφάλι όπως πρέπει και προσφέρει μεγάλη ξεκούραση στον αυχένα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος και πιστεύω σε στρώμα θα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσο αφορά την ποιότητα ύπνου. -
.... χμμμμ .... ευχαριστω
-
Άντε να πω κι εγώ τα δικά μου τώρα, έχω ένα Media διπλό εδώ και 33 χρόνια, ναι ! 33 χρόνια το οποίο ακόμα είναι άψογο και χωρίς ακάραια κλπ, το μυστικό είναι ότι από την 1η ημέρα το εξόπλισα με διπλή ηλεκτρική κουβέρτα, την ανάβουμε στο 3 στις 21.00 και μετά 2-3 ώρες που πέφτουμε στο κρεββάτι τη σβήνουμε, εκτός από την καταπληκτική αίσθηση της απόλυτης ζέστης ( μιλάω για το χειμώνα έτσι ? ) δεν αφήνει το στρώμα να υγρανθεί, δεν έχει βαρύνει καθόλου από υγρασίες κλπ όλα αυτά τα χρόνια, και το ξέρω γιατί το καλοκαίρι το βγάζω και το λιάζω από το πρωϊ μέχρι το απόγευμα αρκετές ημέρες στη διάρκεια του καλοκαιριού, έχω αλλάξει 3 ηλεκτρικές κουβέρτες σε 33 χρόνια και το στρώμα δεν χρειάζεται ακόμα αλλαγή, όσες φορές το συζητήσαμε και το ψάξαμε διεξοδικά, για μυρωδιές, ακάραια κλπ, απορώντας και εμείς τι συμβαίνει και είναι σαν καινούργιο και αν πρέπει να το αλλάξουμε είδαμε ότι είναι άψογο.
Κουφό μέν, αλλά απόλυτα αληθινό. Ποτέ δε θα κοιμώμαστε σε ένα στρώμα που ακόμα και η υποψία ότι έχει κάτι θα είχε φύγει από το μπαλκόνι πάραυτα. Το αποδίδω στην ηλεκτρική κουβέρτα.
Σαν στρώμα τώρα γιατί τα παραπάνω είναι για την αντοχή του, μου έφυγε εδώ και πάρα πολλά χρόνια η ευαισθησία που είχα στη μέση, και παρόλο που κοιμάμε μόνο 5-6 ώρες το πολύ λόγω ιδιοσυγκρασίας, σηκώνομαι ξεκούραστος.
-
εγω πηρα ενα απο εδω
http://www.newstrom.gr/160χ200χ25 με 700 ευρω και κανω ονειρικους υπνους
η media το αντιστοιχο το ειχε 1800+ειναι ελληνικη εταιρια και τα φτιαχνει στον νεο κοσμο και στην αργυρουπολη.
στα 700 μου εδωσε και το καλυμα και το στρωμα ειναι φτιαγμενο απο υφασμα aloe vera.
-
Ο χρήστης goozlo έγραψε:
.... κανω ονειρικους υπνους....το αντιστοιχο το ειχε 1800+Αυτή η αντιστοιχία είναι μεγάλη κουβέντα. Το ότι πχ έχουν τόσα ελατήρια και τόσες στρώσεις από τέτοιο υλικό μπορεί να μοιάζει αντίστοιχο αλλά μπορεί και να μην είναι καθόλου αντίστοιχο. Τα υλικά μπορεί να μην είναι ίδια ή να έχουν το ίδιο όνομα αλλά να είναι τελείως διαφορετικών προδιαγραφών.
Έχω καταλήξει ότι οι εντυπώσεις που μας δημιουργούνται από τους πωλητές και τα φυλλάδια λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα και ακόμα λιγότερο με την πραγματική ποιότητα και λέγοντας αυτό εννοώ ποιότητα υλικών και κατασκευής, αντοχή στον χρόνο κλπ. Το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε ποιανού αξίζει τα λεφτά του και ποιος πουλάει φύκια (και κυριολεκτικά μερικές φορές) για μεταξωτές κορδέλες...33 χρόνια είναι πολλά όπως και να τα δεις, όσο καλό κι αν σου μοιάζει το στρώμα σίγουρα δεν είναι όπως ήτανε. Ακόμα κι αν δεν έχεις θέμα υγρασίας (που με την κουβερτούλα είναι αναμενόμενο αν δεν μένεις σε υγρό υπόγειο) πρέπει να έχεις φθορά και καταπόνηση υλικών.
Τόσο η κουβερτούλα όσο και η λιακάδα με τις υπεριώδεις όταν το απλώνεις στον ήλιο σίγουρα καλό δεν κάνουν στο ύφασμα.
Τα ακάρεα επίσης πρέπει να τα έχεις αλλά το ότι έχεις διαχωριστικό (την ηλεκτρική κουβέρτα) βοηθάει. Όχι ότι είναι τρομερό, τα σπίτια μας είναι γεμάτα ακάρεα, όχι μόνο στα κρεβάτια μας... (χαλιά, μοκέτες, κουρτίνες, ρούχα) Αρκεί να μην ξεφεύγουν σε αριθμό.
Γενικά τα προστατευτικά στρωμάτων πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν για προστασία του στρώματος αλλά και ημών!
Η ηλεκτρική κουβερτούλα μου φαίνεται υπερβολή (και σπατάλη) αλλά όλα είναι θέμα γούστου! Εγώ πχ βρίσκω ότι με ένα καλό πάπλωμα (ακόμα και όχι πολύ ζεστό) εντός δευτερολέπτων πιάνει καλή εσωτερική θερμοκρασία...Τα μαξιλάρια είναι ένα ακόμα πολύ δύσκολο θέμα όπου η προσωπικές προτιμήσεις είναι ακόμα πιο σημαντικές και δυστυχώς πιο δύσκολο να εξηγηθούν. Το συνειδητοποίησα ερχόμενος αντιμέτωπος σε μαγαζί με πάνω από 10 διαφορετικά μοντέλα.... Διάφορες σκληρότητες, υλικά μέσα, επιφάνειες έξω, διαστάσεις, σχέδια, καλύμματα (δεν εννοώ τις μαξιλαροθήκες αλλά ένα ενδιάμεσο σαν παπλωματάκι)... Άλλο για ανάσκελα και μπρούμυτα άλλο για το πλάι...
-
Επειδή στρώμα και μαξιλάρια είναι από latex και memory foam έχω το αντίθετο πρόβλημα της ηλεκτρικής κουβέρτας.
Μετά από λίγο είναι ανυπόφορα ζεστά (βέβαια έχει λίγο ζέστη το σπίτι - χειμώνα καλοκαίρι με σεντόνι σκεπάζομαι). -
Τα ακάρεα επίσης πρέπει να τα έχεις αλλά το ότι έχεις διαχωριστικό (την ηλεκτρική κουβέρτα) βοηθάει. Όχι ότι είναι τρομερό, τα σπίτια μας είναι γεμάτα ακάρεα, όχι μόνο στα κρεβάτια μας... (χαλιά, μοκέτες, κουρτίνες, ρούχα) Αρκεί να μην ξεφεύγουν σε αριθμό.
Τα ακάρεα είναι κυρίως πρόβλημα των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, η υγρασία και η έλλειψη ήλιου τα τρέφει και δεν τα σκοτώνει, τα ακάρεα σκόνης είναι άλλο είδος, στις Νότιες χώρες βγάζουν στο ήλιο τα κλινοσκεπάσματα για να σκοτώσει ο ήλιος τα ακάρεα και όχι μόνο αυτά.
Όταν η κουβέρτα αναμμένη 2 ώρες πιάνει 40c δεν υπάρχει τίποτα ζωντανό αφού ζουν σε 25-30c και υγρασία πάνω από 75%
Όσο για τη φθορά των υλικών δεν έχει παρουσιάσει τίποτα, έχει την ίδια αίσθηση όπως την πρώτη ημέρα, έχω επισκευθεί πολλές φορές εκθέσεις όλα αυτά τα χρόνια, όπου ξάπλωσα δεν παρατήρησα διαφορές από το δικό μου, πολλά μάλιστα δεν ήταν του γούστου μου, άλλα ήταν μαλακότερα, άλλα σκληρότερα.http://www.allergyped.gr/info4.htm
http://www.noikokyra.gr/modules.php?nam ... le&sid=390
http://health.in.gr/travel/Article.asp? ... 5%DF%E1%F2
-
Eπειδή είχα ασχοληθεί με το θέμα, λόγω προηγούμενης δουλειάς, θα σας πω λίγα πράγματα και απορίες εν ευθαίτω χρόνο.
Αν θέλετε να παρετε στρώμα, να πατε εκεί που τα φτιάχνουν. 50+% λιγότερη της λιανικής η τιμή του (και η εγγύηση δε χάνεται). Η Grecostrom π.χ. είναι στη Μάνδρα Αττικής.
Το ιδανικό για ένα σώμα είνα το μέτριο, βέβαια αυτό αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Τα memory κτλ είναι πολύ καλά, αλλά θέλουν ένα διάστημα προσαρμογής, είτε είναι στρώμα, είτε μαξιλάρι. Αν είσαι γκρινιάρης, μη το πάρεις. Να προσθέσω πως τα μαξιλάρια memory, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ δουλειά σε αυτούς που θέλουν να βλέπουν τηλεόραση στο κρεββάτι. Γιατί ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ γι'αυτό το σκοπό. Φτιάχτηκαν για τον ύπνο και την καλή/σωστή τοποθέτηση του σώματος μας. Αυτά με τα 2-3 μαξιλάρια είναι ό,τι χειρότερο για τον αυχένα/σπονδυλική στήλη.
ΥΓ1: οι ηλεκτρικές κουβέρτες, εκτός του ότι μας ζεσταίνουν εκείνη τη στιγμή είναι υπέυθυνες (και εγγύηση) ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα από την υγρασία. Πόνοι σε μέση, γόνατα, κτλ ελλατώνονται δραματικά. Ειδικά οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, θα τις λατρέψουν ή όσοι μένουν σε μέρος με υγρασία (π.χ σε παραθαλάσσια εξοχικά ή σε βουνά με πολύ κρύο). Μπορείς να τη φουλάρεις (3) για 2 ώρες πριν κοιμηθείς, ή να την έχεις στο μινιμουν (1) όλο το βράδυ, άφοβα.
ΥΓ2: Η Anatomic Help είναι ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Εργοστάσιο στη Νέα Σαντα Κιλκίς αν θυμάμαι καλά, η αντιπροσωπεία της Αθήνας στο Γαλάτσι. Εξυπηρετικότατοι.
-
.... το μεγαλο μου πρόβλημα ειναι ότι δεν ξερω τι στρωμα μου ταιριάζει. Κοιμόμουν σχεδόν παντα σε στρωματα γτπ χωρίς να έχω ιδιαίτερα προβλήματα... Τα τελευταία χρόνια όμως δεν με 'γεμίζει' ο ύπνος μου ειμαι σχεδόν σιγουρος ότι εινια από το στρωμα .... . Τωρα όμως θέλω να κανω την 'υπερβαση' και να πάρω ενα καλό στρωμα.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως δοκιμάζεις ενα στρωμα .... να πάω να κοιμηθώ από 2 μέρες σε φίλους μου ?
-
χωρίς τις γυναίκες τους, ε;
-
tips για στρωματα
α)το βαρος ενος στρωματος ειναι αναλογο της ποιοτητας του
β)τα μονα υλικα που ειναι καταληλα για υπνο ειναι :ατσαλι ,λιναρι ,βαμβακι ,λατεξ
γ)τα στρωματα εχουν δυο σκληροτητες ,αν το στρωμα το αιστανεστε μαλακο η σκληρο υπαρχει προβλημα *
δ)αν το στρομα σας ειναι ζεστο πεταξτε το απο το παραθυρο
ε)ονομασιες του στιλ 'αντιαλλεργικο','ecoτρεχαγυρευε','τρισδιαστατο περιαγωγικο αρλαμπουμπα' υπαρχουν για να μην σου λενε την προελευση του υλικου
στ)στρωμα ανω των 15 χρονων δεν μπορει να δουλευει σωστα
ζ)ο μεγαλυτερος εχθρος του στρωματος ειναι η υγρασια
η)καλυψτε το στρωμα σας με οσο περισσοτερες στρωσεις σεντονιων γινεται*πιεζοντας το στρωμα μας καθετα με τα δυο μας χερια πρεπει για 2cm να ειναι σχετικα μαλακο και μετα να σκληραινει σχετικα αποτομα
-
[quote][/quote]
καλησπέρα παιδιά,
όπως λέει και ο leonp τα στρώματα memory foam/tempur είναι πολύ ζεστά. Εχω αγοράσει προσφατα και πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνω το καλοκαίρι που θα σφίξουν οι ζέστες,ουφ !
Μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα πως θα γίνει δροσερότερο, μήπως βοηθούσε κανένα ειδικό κάλυμα....έχω ακούσει ότι η candia strom έχει ένα κάλυμα στρώματος απο το υλικό coolmax που θεωρείται ότι κρατά σταθερή θερμοκρασία...
κρίμα να δώσω τόσα χρήματα και να την πατήσω έτσι? -
Θέλω να πάρω για τη μητέρα μου ένα στρώμα μισό σε πάχος για να μπει πάνω από το κανονικό, εν όψη εγχείρησης που θέλει να κάνει και το κρεβάτι είναι χαμηλό. Υπάρχουν τέτοια? Είναι κάτι που πρέπει να ξέρω ή κάποιο πρόβλημα αφού θα τοποθετηθεί πάνω από το άλλο?
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ