-
Πώς ακριβώς πάει αυτή η ιστορία με τα καρτοκινητά?...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Και εγένετω Google Nexus One...
http://www.google.com/phone/?locale=en_US&s7e=Πολυ καλα χαρακτηριστικα.
Ραδιοφωνο ομως δεν βλεπω. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Πώς ακριβώς πάει αυτή η ιστορία με τα καρτοκινητά?...Τι εννοεις ;
Για την δηλωση ; -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Πώς ακριβώς πάει αυτή η ιστορία με τα καρτοκινητά?...
Τι εννοεις ;
Για την δηλωση ;Ναι.
Δεν έχω καρτοκινητό, απλά αναρωτιέμαι. -
Δες εδω για καποια βασικα.
Απο οσα μου 'χαν μεινει :
Μεχρι καλοκαιρι επωνυμο καθε καρτοκινητο.
Οτι δεν δηλωθει σταματα να λειτουργει μεχρι δηλωσεως των στοιχειων.
Τυχον δευτερα και τριτα νουμερα μας (καρτοκινητα) δηλωνονται κανονικα επισης. -
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Τα καρτοκινητα σας τα δηλωσατε?Η μητερα μου πηγε προχθες και της ζητησαν ονομα, αφμ, αριθμο ταυτοτητας για να το δηλωσει..
Δλδ πως ακριβώς περίμενες να το δηλώσει;
Γεια σας ήρθα, αυτό είναι το νούμερο μου, έφυγα; -
Για το ΑΦΜ υπηρχε θεμα. Το ανεφερε κι ο Σαββας πιο πανω.
-
Το ΑΦΜ δεν είναι απαραίτητο, όχι τουλάχιστον στο κατάστημα Wind του Mall. Εκεί πήγα και τους είπα: «στο sms που μου ήρθε έγραφε ότι χρειάζεται μόνο η ταυτότητά μου για τη δήλωση του καρτοκινητού μου, αληθεύει;»
- Μάλιστα, μια φωτοτυπία θα τη βγάλουμε και χρειάζομαι και τη sim σας να αντιγράψω το σειριακό της αριθμό.
- Θέλετε μήπως και το ΑΦΜ;
- Όχι όχι, δε χρειάζεται.
Καλό είναι όσοι πάτε για τη δήλωση να πάρετε κι ένα αντίγραφο (ζητήστε από τον υπάλληλο να σας βγάλει μια φωτοτυπία) διότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.
-
Χωρίς ΣΙΜ δεν γίνεται; Αν ειναι να δωσω τον σειριακό στην μάνα μου, αλλιώς να την στείλω με το ταχυδρομείο
-
Στην υπεύθυνη δήλωση δηλώνεις ότι είσαι κάτοχος και χρήστης της υπ' αριθμόν τάδε sim, η οποία αντιστοιχεί στο δείνα αριθμό κινητού. Ως εκ τούτου ο υπάλληλος χρειάζεται την κάρτα για να δει το σειριακό της αριθμό και να τον συμπληρώσει στη δήλωση. Δε γνωρίζω κατά πόσον μπορεί να δεχτεί μόνο το σειριακό αριθμό (πες πχ ότι τον έδωσες λάθος στη μητέρα σου/παράκουσε ένα ψηφίο κλπ).
-
κ επίσης πρέπει να υπογράψεις. Αν στείλεις την μάνα σου τότε θα το πάρει στο όνομά της το νούμερο για να το δηλώσει.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κ επίσης πρέπει να υπογράψεις. Αν στείλεις την μάνα σου τότε θα το πάρει στο όνομά της το νούμερο για να το δηλώσει.Στο ονομα της θα το δηλώσει, ένα καρτοκινητό είναι που το χρησιμοποιώ οταν είμαι Ελλάδα. Ποιος είναι ο λόγος που τα δηλώνουμε είπαμε?
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Δε γνωρίζω κατά πόσον μπορεί να δεχτεί μόνο το σειριακό αριθμό (πες πχ ότι τον έδωσες λάθος στη μητέρα σου/παράκουσε ένα ψηφίο κλπ).εγώ πήγα και δήλωσα (στο όνομα του πατέρα μου) 12 αριθμούς καρτοκινητών (χωρίς κάρτες sim προφανώς αφού οι κάρτες είναι διαμοιρασμένες σε Αθήνα-Κρήτη-Πάτρα και δεν έπαιζε να μαζευτούν όλες οι κάρτες μαζί ή έστω να πάνε ανά γκρουπ -κάποιες είναι σε συναγερμούς, κάποιες άλλες σε gsm που συνεργάζεται με plc σε αντλίες, άλλες σε κάμερες κτλ, οπότε κάποιες δεν θα μπορούσαν ΚΑΝ να βγουν από τα μηχανήματα για να δηλωθούν)
Είχα σε ένα χαρτί γραμμένο το κάθε νούμερο με τον αριθμό της κάρτας sim που του αντιστοιχούσε.
όπως καταλαβαίνετε, κανονικότατα έγινε η δήλωση.
Είχα πάει μόνος μου και τα τελευταία 5 λεπτά ήρθε ο father, υπέγραψε τα χαρτιά (ήταν και πολλά ) και φύγαμε μαζί.Μην αγχώνεστε.Αν είστε σίγουροι για τα ψηφία που έχει από πίσω η κάρτα sim πάς 'στο χύμα' και το κάνεις.
Μην ψαρώνετε.Τη sim τη θέλουν μόνο για το νούμερο και για κανένα άλλο λόγο. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
κ επίσης πρέπει να υπογράψεις. Αν στείλεις την μάνα σου τότε θα το πάρει στο όνομά της το νούμερο για να το δηλώσει.
Στο ονομα της θα το δηλώσει, ένα καρτοκινητό είναι που το χρησιμοποιώ οταν είμαι Ελλάδα. Ποιος είναι ο λόγος που τα δηλώνουμε είπαμε?
και καλά για να μην υπάρχουν πια ανώνυμα νούμερα κινητών...και καλά για την ασφάλειά μας και άλλες τέτοιες μπούρδες...
Αφού υπάρχει τρόπος που μπορείς μέσω κινητής τηλεφωνίας να εντοπίσεις με ακρίβεια (ως και 50m) κάποιον χρήστη...δεν καταλαβαίνω εξαρχής ποιός ο λόγος να γίνει αυτό.Λες και δεν μπορεί κάποιος να μου κλέψει το κινητό και να κάνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα για λίτρα ή δεν ξέρω κι εγώ το άλλο?
Στόκοι ρε παιδί μου... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Στο ονομα της θα το δηλώσει, ένα καρτοκινητό είναι που το χρησιμοποιώ οταν είμαι Ελλάδα. Ποιος είναι ο λόγος που τα δηλώνουμε είπαμε?
και καλά για να μην υπάρχουν πια ανώνυμα νούμερα κινητών...και καλά για την ασφάλειά μας και άλλες τέτοιες μπούρδες...
Αφού υπάρχει τρόπος που μπορείς μέσω κινητής τηλεφωνίας να εντοπίσεις με ακρίβεια (ως και 50m) κάποιον χρήστη...δεν καταλαβαίνω εξαρχής ποιός ο λόγος να γίνει αυτό.Λες και δεν μπορεί κάποιος να μου κλέψει το κινητό και να κάνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα για λίτρα ή δεν ξέρω κι εγώ το άλλο?
Στόκοι ρε παιδί μου...Μα ειναι για την ασφαλεια... και δεν ειναι μπουρδες! Ειμαστε απο τις ελαχιστες χωρες που γινοταν αυτο το κωλοχανειο οπου ο καθενας αποκτουσε νουμερο και εκανε οτι εκνομο ειχε στο μυαλο του... απο απλη παρεχνοχληση μεχρι οτι θες...
Και σε οτι αφορα τον εντοπισμο... δεν στα ειπανε καλα!
Χαρις στην ταυτοποιηση... και πολλα μελοντικα εγκληματα που θα προκυψουν, θα μπορεσουν να βρουν επιλυση! Η ζωη των κακοποιων στοιχειων αναμενεται να γινει πολυ ποιο δυσκολη....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Και σε οτι αφορα τον εντοπισμο... δεν στα ειπανε καλα!Μιλάς με δεδομένα?
(εγώ έκανα διπλωματική εργασία ακριβώς πάνω σε αυτό το πράμα έτσι ενημερωτικά, χρησιμοποιώντας πραγματικές μετρήσεις και δεδομένα* )
50m είναι η καλύτερη δυνατή ακρίβεια (για να το ξαναπώ).
Ανά πάσα στιγμή λόγω παραγόντων μπορεί η ακρίβεια αυτή να επηρεαστεί (ακόμα και από τυχαία γεγονότα στην περιοχή)Τέλοσπάντων.Δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο για άλλους λόγους*.
Όσο αναφορά το θέμα του ανώνυμου κινητού, απλώς δυσκολεύεις ελάχιστα περισσότερο τους κλέφτες και τίποτα περισσότερο.Μην τρελαθούμε...
Φίλε corsair, εντελώς μιλώντας εντελώς φιλικά, επειδή ασχολήθηκα σοβαρά πάνω στην λειτουργία, τη σηματοδοσία και τον σχεδιασμό των 3G-UMTS (και 2G-GSM), σου λέω ότι υπάρχουν απίστευτοι τρόποι για γίνει κάτι.
Εδώ πρόσφατα ανακοινώθηκε αλγόριθμος που 'σπάει' την κωδικοποιήση των σημάτων που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλεφώνα και ανά πάσα στιγμή πλέον κάποιος (όχι τυχαίος βέβαια) μπορεί να κάνει ακούσει την συνομιλία σου (και τι λες εσύ και τι λέει ο άλλος), αρκεί να έχει μία κεραία και ένα laptop (οκ, απλοποιώ λίγο τα πράγματα).έγινε και σχετικός σάλος στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.
Επίσης (έχω ακούσει ότι) υπάρχει πρόγραμμα που μπορώ εγώ (αν ξέρω το νούμερό σου) να πάρω κάποιον και να φαίνεται ότι εσύ τον πήρες τηλέφωνο χωρίς να φάινονται τα δικά μου στοιχεία.
Όλα γίνονται.Ειδικά αυτοί που είναι οργανωμένοι,απλώς τους κόβεις 1 από τους 10 δρόμους, οκ, αλλά μένουν άλλοι 9 (που λέει ο λόγος).
Δεν κερδίζεις κάτι.
Είναι σα να κλειδώνεις την κεντρική πόρτα και έχεις αφήσει διάπλατα ανοιχτά παράθυρα και μπαλκονόπορτες.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη βέβαια...δεν χρειάζεται να την ενστερνιστούν όλοι (φυσικά) ούτε να συμφωνήσουν όλοι.*δεν επιτρέπεται να αναφέρω (δημόσια) ούτε το όνομα της εταιρίας.
-
Πήγε η κοπέλα μου σήμερα σε υποκατάστημα της vodafone στο mall (αν κατάλαβα καλά) για την ταυτοποίηση και ότι θέλει ΜΟΝΟ ταυτότητα και την sim. Από το κατάστημα της είπαν ότι θέλουν και το ΑΦΜ. Την είχα προειδοποιήσει ότι θα της το ζητούσαν και να μην το δώσει. Τους είπε ότι οι άλλες εταιρείες δεν το ζητάνε και ότι στο sms που της είχαν στείλει δεν έλεγε πουθενά τίποτα για ΑΦΜ. Η απάντησή τους? Ότι δεν γνωρίζουν τι κάνουν οι άλλες εταιρείες και ότι τους έχουν σταλεί καινούριες οδηγίες από τα κεντρικά... Τελικά δεν την έκανε την ταυτοποίηση, θα πάμε μαζί να την κάνουμε (γνωστός καυγατζής ) αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ακριβώς ισχύει... ΠΡΕΠΕΙ να δώσουμε ΑΦΜ ή όχι και παρανόμως το ζητάνε...?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
ΠΡΕΠΕΙ να δώσουμε ΑΦΜ ή όχι και παρανόμως το ζητάνε...?δεν υπάρχει 'πρέπει' ρε συ.
Κάθε εταιρία ζητάει τα δικά της.
το ελάχιστο είναι αριθμός δελτίου ταυτότητος και τον αριθμό της κάρτας sim.
Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να ζητά ό,τι θέλει.Σε ποιά εταιρία κινητής τηλεφωνίας σου ζήτησαν και ΑΦΜ?
ΥΓ: βέβαια στη σύνδεση που έχω, έχω δηλώσει ΚΑΙ ΑΦΜ.Αντίθετα, στα καρτοκινητά όχι.
-
ΔΕΝ χρειάζεται AΦΜ....Μην το δώσετε! Ταυτότητα και σιμ μόνο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Και σε οτι αφορα τον εντοπισμο... δεν στα ειπανε καλα!
Μιλάς με δεδομένα?
(εγώ έκανα διπλωματική εργασία ακριβώς πάνω σε αυτό το πράμα έτσι ενημερωτικά, χρησιμοποιώντας πραγματικές μετρήσεις και δεδομένα* )
50m είναι η καλύτερη δυνατή ακρίβεια (για να το ξαναπώ).
Ανά πάσα στιγμή λόγω παραγόντων μπορεί η ακρίβεια αυτή να επηρεαστεί (ακόμα και από τυχαία γεγονότα στην περιοχή)Ναι οκ.... περιμενε να πιασεις καποιον μεσω εντοπισμου κινητου... Προφανως το θεμα δεν ειναι να εντοπισεις την περιοχη που κινειται!
Περνω τηλ στο αεροδρομιο για βομβα... Και τι εγινε αν ξερεις απο που πηρα τηλεφωνο πριν μερικες ωρες, μερες μεχρι να παρουν αδεια για να δωθουν τα Log?
Περνω επισης απο την Ερμου... τι θα κανεις? Θα φραξεις ολο το κεντρο?Πιστευω να εχω γινει αντιληπτος που το παω.... Η ταυτοποιηση θα εμποδισει/δυσκολεψει/μαρτυρησει τους κακοβουλους....
Δεν υπαρχει θεμα για το αν ειναι σωστη η ταυτοποιηση. ΕΙΝΑΙ .-
Περί κινητών τηλεφώνων [#5]