-
Υπουργείο Άμυνας: Συγκεκριμένα στοιχεία, αριθμούς και χρονοδιαγράμματα για το πώς θα επιτευχθούν σημαντικές μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου Άμυνας, καθώς και αποκλιμάκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από τους εξοπλισμούς μέσα στην επόμενη τριετία παρουσιάστηκαν χθες στους ελεγκτές της EE, που επισκέφτηκαν το Πεντάγωνο.
Για το 2010 προβλέπεται μείωση 12% των λειτουργικών δαπανών, με την προοπτική η μείωση να είναι μεγαλύτερη τα επόμενα έτη. Aφορά περικοπές πλασματικών υπερωριών, εκτός έδρας, οδοιπορικών, μεταθέσεων, μεταφοράς οικοσκευών στο μόνιμο προσωπικό. Να σημειωθεί πως Eλλάδα είναι η χώρα του NATO με τις μεγαλύτερες λειτουργικές δαπάνες επί συνόλου αμυντικών δαπανών. Oι λειτουργικές δαπάνες των Eλληνικών Eνόπλων Δυνάμεων αποτελούν το 74% των αμυντικών δαπανών, ενώ στη Γερμανία οι λειτουργικές δαπάνες αποτελούν το 56% των αμυντικών δαπανών.
για μείωση εξοπλισμών βέβαια δεν λέει κάτι, πιθανόν για να μη χαλάσει τη μανέστρα των συμμάχων
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
+10000000000
Αυτό το τόπικο εξελίσσεται σε επικό!!!!!!!!
Μένει να δούμε πόσα nick θα ανοιχτούν...
-
Για να μην παρεξηγηθώ συμφωνώ με τον οχτάρι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Υπουργείο Άμυνας: Συγκεκριμένα στοιχεία, αριθμούς και χρονοδιαγράμματα για το πώς θα επιτευχθούν σημαντικές μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου Άμυνας, καθώς και αποκλιμάκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από τους εξοπλισμούς μέσα στην επόμενη τριετία παρουσιάστηκαν χθες στους ελεγκτές της EE, που επισκέφτηκαν το Πεντάγωνο.
Για το 2010 προβλέπεται μείωση 12% των λειτουργικών δαπανών, με την προοπτική η μείωση να είναι μεγαλύτερη τα επόμενα έτη. Aφορά περικοπές πλασματικών υπερωριών, εκτός έδρας, οδοιπορικών, μεταθέσεων, μεταφοράς οικοσκευών στο μόνιμο προσωπικό. Να σημειωθεί πως Eλλάδα είναι η χώρα του NATO με τις μεγαλύτερες λειτουργικές δαπάνες επί συνόλου αμυντικών δαπανών. Oι λειτουργικές δαπάνες των Eλληνικών Eνόπλων Δυνάμεων αποτελούν το 74% των αμυντικών δαπανών, ενώ στη Γερμανία οι λειτουργικές δαπάνες αποτελούν το 56% των αμυντικών δαπανών.
για μείωση εξοπλισμών βέβαια δεν λέει κάτι, πιθανόν για να μη χαλάσει τη μανέστρα των συμμάχων
Ρε παιδιά, υπερωρίες οι στρατιωτικοί δεν παίρνουν. Τα εκτός έδρας (είναι το ίδιο και το αυτό με τα οδοιπορικά ) είναι πετσοκομμένα από χρόνια, τόσο από πλευράς αριθμού μετακινήσεων όσο και από πλευράς αποζημίωσης (στην πράξη, μπαίνουμε και μέσα, ειδικά το καλοκαίρι που οι τιμές ανεβαίνουν στη διαμονή-διατροφή).
Τις μεταθέσεις πώς θα τις κόψουν; Αφού γίνονται 'για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών' και όχι για την πλάκα. Μέχρι τώρα υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες και ξαφνικά θα πάψουν να υπάρχουν ή θα περιοριστούν; Ή μήπως μέχρι τώρα δεν υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες και οι ΥΦΕΘΑ απλά υπέγραφαν παρανομίες;
Μεταφορά οικοσκευής δικαιολογείται μόνο για μετάθεση στο εξωτερικό. Τι θα λένε τώρα, πάρε δυο βαλίτσες και πήγαινε να εκπροσωπήσεις τη χώρα με την ίδια στολή παντού, δυο τζην και τέσσερα πουκάμισα; Α, και μέχρι να βρεις λεφτά για να αγοράσεις κρεβάτια, τραπέζι και κουζίνα, η οικογένεια ας κοιμάται στο πάτωμα και ας τρώει delivery πίτσα στα όρθια. Για να δούμε, την οικοσκευή θα την κόψουν και στους υπόλοιπους ΔΥ (βλέπε υπαλλήλους ΥΠΕΞ, δασκάλους κλπ) ή μόνο οι πάντα φιμωμένοι καραβανάδες θα την πληρώσουν;
Λειτουργικές δαπάνες του ΥΕΘΑ δεν είναι μόνο οι μισθοί (που δεν κόβονται) και οι αποζημιώσεις (εξήγησα πιο πάνω), αλλά και η συντήρηση των δεκάδων στρατοπέδων που έχουν φυτρώσει ανά την επικράτεια για να υποστηρίξουν την οικονομική ζωή και την ανάπτυξη (sic) της περιφέρειας. Αλλά αυτά εξυπηρετούν συμφέροντα και δεν κλείνουν...
Αγκρρρρ....
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
ξερεις ποσοι ειναι αυτοι;
ε εντάξει ωραία λογική.
τι ωραια λογικη ρε μου λες ,και γελας κιολας;
η αληθεια ειναι αυτη,οτι οι περισσοτεροι μενουν με τους γονεις τους.
εγω δεν μενω παντως εδω και 8 χρονιατότε να αρχίσουμε όλοι από την αρχή ως το τέλος της ζωής μας να είμαστε με το μαμό και το μπαμπα και να μην ξεκολλάμε από το φουστάνι και το παντελόνι τους γιατί έτσι το θες εσύ.
αμα δεν μπορεις να διαβασεις σωστα θα απαντας λαθος.
ειπα εςγω να μεινει κανεις με τους γονεις του;
Ποιος είσαι εσυ που θα πεις τον άλλο τεμπέλη ρε φίλε?τι είμαι εγώ λογιστής να κάθομαι να κάνω πράξεις? εγω γιατι πλερωνω λογιστη ρε φιλε ; ειμαι ο μαλακας της υποθεσης και συ ο εξυπνος που θα τα κανεις μονος σου;τι είμαι εγω εφοριακός να κάθομαι να ελέγχω και να ρουφιανεύω τον καθένα βενζινά γιατρό κτλ κτλ επειδή δεν θέλει/δεν έχει την παιδεία πάρτο όπως θες να κάνει το αυτονόητο?να κόψει απόδειξη?δεν εισαι εφοριακος αλλα εισαι ενας τυπος που το μονο που ξερεις ειναι να κανεις κηρυγμα,και γω οταν παιρνω εναν στην δουλεια μου να φορτωσει ας πουμε μπαζα με το φορτηγο του ,του ζηταω τιμολογιο(φορτωτικη)για να εχω εξοδα.
το ιδιο θα κανετε και σεις οι ιδωτικοι υπαλληλοι απο δω και περα.κάποιος ο οποίος δουλεύει κάθε μέρα για ώρες και γυρνάει σπίτι πτώμα θα κάθεται να μαζεύει αποδείξεις και να κάνει πράξεις για τον κάθε Παπακωνσταντίνου?
και γω γυρναω απτη δουλεια και ταπογευμα μαζευω τιμολογια γιατι ετσι πρεπει να κανω.
εσυ σε τι διαφερεις δλδ;
και αφού ο κύριος Παπακωνσταντίνου θέλει τόσο πολύ να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή γιατί δεν υποχρεώνει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΕ οτι φοροκλέβουν να έχουν αυτοί ένα ανώτατο όριο αποδείξεων και αν δεν το συγκεντρώνουν να τους βαράει στο κεφάλι?για παράδειγμα να έχει μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στο μέτρο αυτό και να τους πει 'αν δεν συγκεντρώνετε ένα ποσό ή έναν αριθμό αποδείξεων το χρόνο τόσο παραπάνω'.
αυτο δεν στεκει,μπορει να μην εχω οντως δουλεια ,με αυτο το μετρο θα με αναγκασει να παω στα εικονικα τιμολογια
Γιατί έβαλε στο παιχνίδι και τα νοικοκυριά ενώ θα μπορούσε να υποχρεώσει μόνο τους υδραυλικούς ηλεκτρολόγους κτλ να έχουν ένα διπλότυπο ή τριπλότυπο έντυπο το οποίο θα καταθέτουν στην εφορία για διασταύρωση στοιχείων?δηλαδή θα κάθεται ο παππούς 80 ετών να μετράει αποδείξεις ενώ θα μπορούσε να δώσει κίνητρο σε αυτούς να μας δίνουν αποδείξεις και όχι να τσαμπουκαλευόμαστε εμείς και να τους παρακαλάμε.
δεν ειναι μονο ο ιυδραυλικοι και οι ηλεκτρολογοι οι ΕΕ σαυτη τη χωρα.τα περισσοτερα καταστηματα εχουν ταμειακη μηχανη.
αμα ο παππους δεν μπορει ας δωσει ενα 50 ευρω στον λογιστη να του κανει την δηλωσηΓια το άλλο που είπες...μας έφτασαν που μας έφτασαν οι πολιτικοί εδώ με την ακρίβεια στα κόκκινα, με 800 ευρω μισθό αν δουλεύεις κάμια υπερωρία παραπάνω ή σε βάρδιες με βραδυνά, αργίες αλλιώς 740 πόσα είναι....να ζήσεις μόνος σου?και να θες τα μισά για το νοίκι και τους λογαριασμούς?και αν δεν βάλεις κάνα φράγκο στην άκρη τώρα που είσαι νέος πως θα κάνεις οικογένεια?ούτε κατά διάνοια να το σκέφτεσαι εκτός αν καθαρίσει ο μπαμπας και η μαμά με δανεικά που πρόλαβαν βολεύτηκαν στο δημόσιο και πήραν και το εφάπαξ και τη σύνταξη την καλή....και έρχεσαι εσύ τώρα να πεις στον άλλο που βγάζει 8000 το χρόνο οσα βγάζει το μήνα ο Παπακωνσταντίνου να πληρώσει φόρο?τι ειναι αυτά ρε?
φόρο να πληρώσουν αυτοί που όλα τα χρόνια έκλεβαν και κλαιγόντουσαν και από πάνω.αν δεν μπορεί να τους πιάσει να πάει σπίτι του ο κύριος.
αν στόχος του είναι να καταργήσει το αφορολόγητο να μας το πει ντόμπρα..αν στόχος όλων αυτών των παλιανθρώπων είναι να μην πάρουμε σύνταξη να μας το πούνε επίσης...και όχι σαν τις ...αντε μην πω τώρα να μου ανεβάζουν όποτε γουστάρουν τα όρια ηλικίας...να βγεις έξω να κυνηγήσεις αυτούς που κλέβουν ασφαλιστικές εισφορές...αλλά άμα δεν μπορούν ας μου αποδώσουν το 16% που μου κρατάνε κάθε μήνα για το χανείο τους το ΙΚΑ..και να τα κάνω κουμαντο εγώ όπως θέλω όχι να τα δίνω σε αυτούς....
νισάφι πια με την υποκρισία...δουλεύουμε σαν τα σκυλιά νυχτερινά αργίες κτλ κτλ να βγάλουμε κάνα φράγκο παραπάνω και πάλι δε μας μένουνε τα μακαρόνια έχουνε πάει 1 ευρώ το πακέτο, κανείς δεν ελέγχει τιποτα από ακρίβεια άμα ο άλλος δεν τύχει να φωνάξει υδραυλικό γιατί δόξα τω Θεώ το σπίτι του είναι καλοφτιαγμένο σημαίνει ότι είναι πιο πλούσιος από κάποιον που θα τον φωνάξει 4-5 φορές το χρόνο.Οι απόδείξεις των super-market δεν μετράνε κάποιος δηλαδή που από ανάγκη ψωνίζει μόνο τα βασικά ή και από επιλογή έρχεται ο άλλος και του λέει τράβα παρε και ρούχα και παππούτσια...τι σαν δεν τα χρειαζεσαι?τσίμπα μωρέ εκεί ένα ΑΡΜΑΝΙ για να κάνεις τη δουλειά σου..ελευθερη οικονομία σου λέει μετά...
και όμως υπάρχουν ακόμα κάποια ζώα που τους ψηφίζουν και τους επιδοκιμάζουν κιόλας!
Italakias ξύπνα ρε φίλε δεν είμαστε στο 1985 Τσοβόλα δώστα όλα.αν εσύ τα έχεις δε σημαίνει ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να την πληρώσουν για μερικούς αλήτες που κλέβουν.αν δεν μπορεί να τους πιάσει να πάει σπίτι του ο κύριος.
ναι ,θα ξυπνησω ,θα κανω επανασταση.
εχεις να προτεινεις κατι;και ειλικρινά θέλω να δω πόσο θα κρατήσει ακόμα αυτή η υστερία?υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη και από 30 ευρώ και τώρα που έχουν ανεβάσει τις τιμές και θα αρχίσει πάλι ο κόσμος να ζητάει έκπτωση τότε πάλι θα αρχίσουνε τα χωρίς απόδειξη .Κυριακή κοντή γιορτή κατηραμενη φτωχεια.
ετσι ειναι φιλε ,την ζημια την πληρωνουν οι φτωχοι και αδυνατοι παντα.. -
και ΤΕΛΟΣ επειδη εχω κουραστει με την κλαψα ,ξερετε ολοι οτι η χωρα εχει τεραστιο προβλημα οικονομικο.
το τι εγινε τα προηγουμενα χρονια δεν με απασχολει αφου δεν προκειται να τιμωρηθει κανεις αλλα και να τιμωρηθει τα λεφτα δεν γυρνανε πισω,εχουν παει ηδη στο εξωτερικο
δυο λυσεις υπαρχουν ,η βοηθαμε ολοι μαζι με την κυβερνηση η αφηνουμε τους ευρωπαιους να κυβερνησουν να δειτε ποσο θα πεσουν ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΦΟΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.τα υπολοιπα ειναι ναχαμε να λεγαμε.
Οχι χρωματιστά γράμματα και τεραστιες παραθέσεις mod -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Υπεύθυνοι είναι κυρίως οι προηγούμενοι που δεν έκαναν αυτά που έπρεπε γιατί φοβούνταν τον ίσκιο τους, αλλά αν δεν κάνουν ό,τι χρειάζεται ούτε οι σημερινοί, θα είναι διπλά φταίχτες (ενημερωτικά, οι 100 ημέρες τελειώνουν την ερχόμενη Τετάρτη).Υπεύθυνο είναι κυρίως το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ, ολόκληρο! Ο ΔΥ κλάδος λειτουργεί (και θα λειτουργεί για πολλά χρόνια, όπως φαίνεται) στον ρυθμό που αυτό όρισε, 20 χρονια πίσω. Οι προηγούμενοι (ΝΔ) ήταν ο ορισμός της ανικανότητας. Τόσο ανίκανοι, που φαίνεται απίστευτο!
Α, ρε Διονυσάκη... Δεν κάνουμε καν τον κόπο να σε διαβάσουμε '...δεν είν' εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί...' Κι έχουμε τον κάθε Ευρωπέο να κάθεται μπροστά στον (στο ένα πόδι) Έλληνα υπουργό και να του κουνάει το δάχτυλο. Έχεις ανάγκη, βλάκα. Φτιάξε πρώτα τα οικονομικά σου και μετά όλο χαμόγελα θα είναι. Αλλά εσύ, όχι! 'Δώστε μας', λες, 'και θα δείτε'. Και πας να πάρεις των υπηκόων σου και τα σώβρακα. Και μετά;Η τωρινή κυβέρνησή μας δίνει από την πρώτη στιγμή δείγματα αυτισμού. Όχι για 100 μέρες δεν φαίνεται να είχε πρόγραμμα, αλλά ούτε για την πρώτη. Υπήρξε μια ελπίδα, μετά τέλειωσαν οι εκλογές, μετά λέγαμε 'δεν μπορεί, κάτι ξέρει που δεν ξέρουμε, κάποιο σχέδιο έχει', μετά το ξεπεράσαμε κι αρχίσαμε να μαζεύουμε αποδείξεις...
Να πω το και τελευταίο ανέκδοτο; ΕΣΠΑ.
Περαστικά μας... -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
και ΤΕΛΟΣ επειδη εχω κουραστει με την κλαψα ,ξερετε ολοι οτι η χωρα εχει τεραστιο προβλημα οικονομικο.
το τι εγινε τα προηγουμενα χρονια δεν με απασχολει αφου δεν προκειται να τιμωρηθει κανεις αλλα και να τιμωρηθει τα λεφτα δεν γυρνανε πισω,εχουν παει ηδη στο εξωτερικο
δυο λυσεις υπαρχουν ,η βοηθαμε ολοι μαζι με την κυβερνηση η αφηνουμε τους ευρωπαιους να κυβερνησουν να δειτε ποσο θα πεσουν ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΦΟΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.τα υπολοιπα ειναι ναχαμε να λεγαμε.Φιλε ιταλακια η χωρα εχει προβλημα τεραστιο,πρακτικα εχουμε χρεοκοπησει απλα κανεις δεν το λεει,το γεγονος οτι ερχονται εδω οι ελεγκτες της ΕΕ και αποφασιζουν και διατασσουν,δεν υποψιαζει καν τον κοσμο
Το θεμα ειναι ποιον θα βοηθησουμε πληρωνοντας....
Αν ειναι δηλαδη το κρατος να αρχισει μια φοροεπιδρομη για να τα δινει στην ΕΡΤ,στις ΔΕΚΟ και στους ΔΥ,πως θα του δωσουμε δικαιο;
Δεν ζηταμε να γινουμε Δανια σε μια μερα,ζηταμε να μας πεισουν οτι τα λεφτα μας δεν θα πηγαινουν σε μαυρες τρυπες.Αυτο μπορεις να το κανεις εσυ που κοπτεσαι για τον ΓΑΠ;Κι εγω με τον ΓΑΠ ειμαι,ολοι με τον ΓΑΠ ειμαστε,αλλα βλεπουμε καθημερινα την απροθυμια του να συγκρουστει με το βαθυ κρατος και να κανει πραξη τα οσα ωραια λεει,πχ 'ή αλλαζουμε ή βουλιάζουμε'.
Η σωστη σειρα για μενα (και πιστευω για τους περισσοτερους) ειναι οτι πρωτα κανεις τις αναγκαίες μεταρρυθμισεις ,και μετα αφου πεισεις τους παντες πια (ΕΕ,αγορές,πολιτες) οτι εκοψες/εσωσες οτι μπορουσες,μετα ξεκινα τις φοροεπιδρομες ως τελευταια λυση. -
μονο που οι ευρωπαιοι βιαζονται και οι μεταρυθμισεις δεν αποδιδουν γρηγορα ,αν αποδωσουν κιολας.
τα λεφτα οπως καταλαβαινεις θα πανε εκει που τα χρωσταμε για να πεσει το ελειμμα δλδ στο ταμειο του κρατους.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μονο που οι ευρωπαιοι βιαζονται και οι μεταρυθμισεις δεν αποδιδουν γρηγορα ,αν αποδωσουν κιολας.Οι Ευρωπαίοι βιάζονται να δουν μεταρρυθμίσεις. Όσο δεν βλέπουν, απαιτούν φοροεπιδρομές και περικοπές δαπανών. Το πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας ζει στον κόσμο του κ θα ξυπνήσει μόνον όταν το παλούκι του βγει από το στόμα, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για να σώσει τον κώλο του.
-
ναι γιαυτο ζητανε μειωση μισθων
-
Να τους μειωσει τους μισθους...αλλα δεν γινεται να αυξανει τον φορο στην γονικη παροχη (καταρχην ειναι εξαρχης κουλο να φορολογεις μια τετοια πραξη) και να βλεπεις καθημερινα στην tv τον καθε αμορφωτο και αυτοδιδακτο 'δημοσιογραφο' να παιρνει 1.000€/ήμέρα για να μπουρδολογει επι παντος επιστητου...
Πρεπει να μπουν λογικες προτεραιοτητες...και να ειστε σιγουροι οτι οι της ΕΕ που ειναι εδω ειναι λογικοτατοι,αλλο τι λενε στα καναλια οι διαφοροι για διαφορους λογους,δηθεν οτι βαλανε στοχο τις συνταξεις των 500€
-
Πάντως ενώ σκεφτόμουνα, αγορά κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με έκαναν να την προγραμματίζω για την ευρύτερη περιοχή της Φρανκφούρτης....
Συγχαρητήρια κύριοι -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πάντως ενώ σκεφτόμουνα, αγορά κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με έκαναν να την προγραμματίζω για την ευρύτερη περιοχή της Φρανκφούρτης....
Συγχαρητήρια κύριοιλες να γειτονέψουμε?
ρίξτο και στον 5, και απο καφέ και καπνό κλείσαμε.
-
Με αδελφό σκεφτόμαστε μελλοντικά πρώτα ο Θεός να είμαστε γεροί, να αγοράσουμε έξω μάλλον για εκμετάλευση. Εδώ το πολύ πολύ κανενα χωράφι - οικόπεδο. Όχι σπίτι.
-
πάει η termignoni βλέπω
αχ και παίζει ταξιδάκι Italia το Πάσχα. -
Τι τερμινιόνι φίλε wannabe έτσι που πάμε και με αυτά που ακούμε θαρρώ πως είναι σώφρον να αναβάλω την αγορά ελπίζω όχι επαόριστον
-
Καινούργια μονοκατοικία(συγκρότημα) 100τ.μ. καθαρά. Με 4 δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, 2 WC. Εξτρά 2 στεγασμένες θέσεις για parking+υπόγειο 170.000€. Σε χωριό κοντά στη Φρανκφούρτη. Με μόνο αρχική επιβάρυνση φόρου(συμπεριλαμβάνεται στην τιμή). Χωρίς επιβάρυνση σε μεταβίβαση-γονική παροχή-ΦΜΑΠ κλπ μλκες...
-
εντελως .
αμα ειναι να πας σε χωριο να ξερεις οτι εχει και εδω αρκετα περισσοτερα και σε χαμηλωτερες τιμες.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τι τερμινιόνι φίλε wannabe έτσι που πάμε και με αυτά που ακούμε θαρρώ πως είναι σώφρον να αναβάλω την αγορά ελπίζω όχι επαόριστονπαρε καλε μου ανθρωπε τη ντουκα σου να κινηθει το χρημα στην αγορα
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου