-
Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά!
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μικρό αυτοκίνητο και καθότι τα χρήματα δε φτάνουν για κάτι καλύτερο, σκέφτομαι να αγοράσω ένα 1000αράκι. Ποιο θα μου προτείνατε; Τα ακριβά αποκλείονται...
Επίσης το θεωρείτε απαγορευτικό να κάνει κανείς ένα ταξιδάκι εκτός πόλης με τέτοιο αυτοκίνητο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
-
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μικρό αυτοκίνητο και καθότι τα χρήματα δε φτάνουν για κάτι καλύτερο, σκέφτομαι να αγοράσω ένα 1000αράκι. Ποιο θα μου προτείνατε; Τα ακριβά αποκλείονται...
Επίσης το θεωρείτε απαγορευτικό να κάνει κανείς ένα ταξιδάκι εκτός πόλης με τέτοιο αυτοκίνητο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
-
-
Επειδή οι τιμές ακόμα και για τα χιλιάρια έχουν ένα όχι ασήμαντο εύρος καλό θα είναι να αναφέρεις το άνω όριό σου. Επίσης πολύ καλό θα ήταν να ξεκαθάριζες τις ανάγκες σου. Πχ αν θέλεις 2 ή περισσότερες θέσεις, 2 ή περισσότερες πόρτες κλπ. Πόσα χλμ θα κάνεις, με τι φορτίο, πόσα σε πηγμένη πόλη, μπορείς να πάρεις πετρέλαιο κλπ.
Σχετικά με το δεύτερο σκέλος, όλα μπορούν να ταξιδέψουν αλλά φυσικά θα κάνεις υποχωρήσεις σχετικά με μεγαλύτερα και δυνατότερα αυτοκίνητα. Εδώ άλλοι πάνε με δίκυκλα.... Βέβαια πάλι υπάρχουν διαφορές από 1000άρι σε 1000άρι και σε ταξίδι για αυτό σου λέω να ξεδιαλύνεις λίγο τι χρήση θα κάνεις. -
Το ιδανικό για μένα θα ήταν να έχει 10.000 αλλά δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό. Τις 4 πόρτες τις θεωρώ χρήσιμες, όχι αναγκαίες όμως, μένω Αθήνα και δυστυχώς δεν πηγαίνω με αυτοκίνητο στη δουλειά, οπότε μιλάμε για χρήση ΣΚ και ελεύθερου χρόνου γενικά. Σε ότι αφορά το φορτίο, απλά ας πούμε να πάνε διακοπές δυο άτομα, όχι κατι εξωφρενικό. Συμπερασματικά θέλω κάτι όσο πιο καλό και φθηνό γίνεται.... και επειδή είναι ένα μεγάλο μπλέξιμο με τόσα αυτοκίνητα εκδόσεις και έξτρα εξοπλισμό, είπα μήπως μπορεί κανείς να με διαφωτίσει.
-
-
Προσωπικά, απαραίτητο εξοπλισμό θεωρώ το ABS, υποβοηθούμενο τιμόνι (υδραυλικό ή ηλεκτρικό), ηλ. παράθυρα/καθρέφτες, AC/clima και ηχοσύστημα (πλέον καλό θα είναι να έχει και κανένα USB...)
Από αυτοκίνητα της κλάσης μόνο το C1 έχω οδηγήσει και σιχαθεί μέχρι δακρύων, το οποίο συν τοις άλλοις, με αυτά που θα ήθελα εγώ μάλλον φεύγει από τον προϋπολογισμό σου. Τα ίδια σχόλια ισχύουν προφανώς και για τα 107 και Aygo, μιας και τα 3 είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αμάξι, με άλλα σήματα.
Ταξιδάκια μπορείς να κάνεις με όλα τ' αμάξια, απλά αυτό που χρειάζεται είναι να ξέρεις τι οδηγείς... Αν έχει ο οδηγός μυαλό στο κεφάλι του, μια χαρά ταξιδεύει και το 2cv... Αν δεν έχει μια χαρά θα σκοτωθεί και στο στενό, ακόμα και με Cayenne...
Πάντως, C1/107/Aygo + ταξίδι είναι άλυτη εξίσωση, με τόση φασαρία που έχει εκεί μέσα...
Προσωπικά θα κοιτούσα κάτι σε Daihatsu μεριά... δεν ξέρω γιατί, το i10 δεν μου κάθεται...
Για μεταχειρισμένο δεν σκέφτεσαι;;; Ρωτάω γιατί με 10Κ μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα μικρομεσαία και σούπερ-μίνι (σε 1,4-1,6 κινητήρες βέβαια). Εγώ με αυτό το όριο μάλλον κάτι τέτοιο θα κοίταζα... Ο καθένας βέβαια έχει τα κριτήριά του...
-
Εγώ πάντως θα 'τολμούσα' να σου πω να δεις τα τρίδυμα (Aygo, C1, 107) ή τα δίδυμα (Alto και Pixo). Μηχανικά αξιόπιστα, κατασκευαστικά τίμια και σε διάφορα σχέδια και χρώματα για κάθε γούστο.
Όμορφο και με καλές κριτικές απο τα έντυπα είναι και το Chevrolet Spark που εξοπλιστικά δείχνει και value of money. Αν μπορείς να πάς και λίγο παραπάνω ... στα 1200 κυβικά προτείνω I10 ή Splash/Agila!Φυσικά οδήγησε τα να δεις πως σου 'στέκονται' σύμφωνα με τις ανάγκες και ικανότητες σου!
... και βέβαια πλέον τα 1000άρια μπορούν να κατέχουν μια αξιοπρεπή 'θεση' στην Εθνική Οδό ... η οποία δεν ανήκει μόνο σε Χ5 και AMG! -
Γτ οχι κ το renault twingo 1.2 76 hp στην έκδοση Trend με 9.900
http://www.renault.com.gr/default.asp?pid=91
Και είναι άψογο και για πόλη και για ταξίδι.
Αλλιώς Hyundai i10.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Γτ οχι κ το renault twingo 1.2 76 hp στην έκδοση Trend με 9.900http://www.renault.com.gr/default.asp?pid=91
Και είναι άψογο και για πόλη και για ταξίδι.
Αλλιώς Hyundai i10.
Το twingo πιστευω ειναι ποιο πιασαρικο απο τα παραπανω και ποιο σπορτιφ.Μπορεις να δεις και 500/ΚΑ αλλα νομιζω θα πανε πολυ.
-
αν θες να ταξιδευεις με ασφαλεια και ανετα χωρις να τρομαζεις εκτος πόλης οι επιλογες περιορίζονται σε twingo,i10 κατα τη γνωμη μου
-
Aygo, C1, 107
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
αν θες να ταξιδευεις με ασφαλεια και ανετα χωρις να τρομαζεις εκτος πόλης οι επιλογες περιορίζονται σε twingo,i10 κατα τη γνωμη μου+1 Στο twingo. Εκτος πόλης θα δεις διαφορα σε σχεση με τον ανταγωνισμο,ενω κια απο καταναλωση τα παει μια χαρα. Για το i10 δε θα συμφωνησω για τον λογο οτι το ειχαν δοκιμασει στο autobild και ειχε απο της υψηλοτερεςε καταναλωσεις στην κατηγορια,ενω το twingo απο τις χαμηλοτερες.
Εναλλακτικα θα κοιτουσα το alto το οποιο εχει ως μειον την παθητικη ασφαλεια (3 αστερια) αλλα εχει esp,4 airbags,k.a. με κάτω απο 10,000ε.Ειναι οικονομικο,και εχω ταξιδεψει πολλες φορες μαζι του στην εγνατια χωρις κανενα προβλημα,αλλα πσιτευω στο εκτος πολης το twingo παταει καλυτερα..
Αλλα μεσα στη πολη θα σε σωσει το alto.Τραγικο μειον ο ακαμπτος..Απλα σε αυτη τη καατηγορια θα πρεπει σε καποιον τομεα να κανεις υποχωρησεις..
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πάντως, C1/107/Aygo + ταξίδι είναι άλυτη εξίσωση, με τόση φασαρία που έχει εκεί μέσα...Kομοτηνή-Λάρισα, 3 άτομα, πολλές αποσκευές, 5.000 στροφές στην εγνατία... αξέχαστη εμπειρία...
Το i10 1.2 είναι σαφώς η πιο τίμια πρόταση.
-
+1 Στο twingo , καλό πάτημα και καλό ταξίδι !!!
-
Ειναι εντελως καινουργιο αρα οχι δοκιμασμενο . Το Chevrolet Spark 1000 κυβικα από 8.980 εως 10.240 με πλουσιο εξοπλισμο ακομα και στην βασικη εκδοση. (abs , 6 αεροσακοι, υδραυλικο τιμονι , ηλεκτρικα παραθυρα κλπ) Για ριξε μια ματια.
http://www.gr.chevrolet-spark.eu/index.html#
http://www.gr.chevrolet-spark.eu/assets ... ist_GR.pdf -
Daihatsu Cuore 1.0
Εχει τους μεγαλυτερους χωρους , την καλυτερη καταναλωση , τις καλυτερες επιδοσεις , καλο εξοπλισμο , καλη αξιοπιστια.Και ειναι στα λεφτα που ανεφερεις.
Καλοταξιδο...
-
picanto 1.1 LX FULL στα 10.000 στρογγυλά
-
+1 στο twingo.
το έχει η αδελφή μου και ειναι μια χαρά. Νομίζεις ότι οδηγείς clio II !!! (το είχα και αυτό το 2002-04) -
ρε παιδιά τι λέτε στο παιδί να αγοράσει;;;; χιουντάι, κια ή κιλ κ.λ.π.;;;; ή νταιχάτσου με τα πανάκριβα ανταλλακτικά;;;;;; μόνο κανά φιατάκι δε του είπατε που τρίζει ολόκληρο!!!!!
C1 ή 107 ότι σου αρέσει καλύτερα πάρε!!!!
Ποιο 1000άρι να αγοράσω;