-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
κατηγοριοποίηση δλδ1.να πληρωνουν ολοι ενα σταθερο ποσο;
μα τοτε αυτοι που εχουν κερδη θα γλιτωνουν ενω αυτοι που δεν εχουν θα φτωχηνουν.
αυτο μονο μια δεξια κυβερνηση θα το εκανε.A να αγιασει το στομα σου ρε italakia...
Επι κακουργας Δεξας ειχαμε τους Τσατσους, τους Κατσαμπες, τους Μποδοσακηδες, κλπ αιμοσταγεις αιμοδιψεις και αιμοβορους τυρρανους.Και μετα ηρθαν οι πρασινες σφιγγες.Λεφουσι ολοκληρο.Και απεσαν να φανε τους τυρρανους.
Εργαλειο ηταν ο ΟΑΕ (αν θυμασαι).
Πανε και οι Τσατσοι, πανε και ο Κατσαμπες.Στο πυρ το εξωτερον.
Γκρεμισμα στα παλια τα τζακια.Και αντικατασταση με καυστηρες(δημ.χρηματος) τυπου ΜπατατουδηΛαναραΚοκκαληΜπομπολαΣαλλα.
Μπερεκετια.Ο λαος δε ξεχνα τι σημαινει Δεξα.
Και να τα διακοποδανεια και να τα στεγαστικα.Παρε κοσμε.Σοσιαλισμος και αγιος ο Θεος.
Παρε στο τελος κι ενα Χρηματιστηριο να χεις Λαε βασανισμενε....Ειπαμε ρε Ιταλακια νασαι φανατικος, να γουσταρεις να ψηφιζεις Πασοκ αλλα μαθε και λιγη Ιστορια.
Η μεγαλυτερη καταστροφη του παραγωγικου ιστου της χωρας που συνοδευτηκε απο τη καταρρακωση καθε εννοιας ηθικης εγινε επι των ημερων του πολυαγαπημενου σου Αντρεα.Μπορει να βγαζουν 100-1000-100000.Παντελως αδιαφορο.Αρκει να πληρωνουν τον αναλογουντα φορο.Αυτο ειναι και το ζητουμενο.
Αυτό το ζητούμενο, από ποιούς είναι ζητούμενο?
Aπο ολους αυτους που μια ζωη πληρωνουν το μαρμαρο και ειναι συνεπεις στις φορολογικες τους υποχρεωσεις.Και που , πατα πως δειχνουν τα πραγματα, για αλλη μια φορα θα ξαναπληρωσουν.
Μήπως και κυρίως, από αυτούς που τα κάνουν βίλλες, πισίνες, τζιπούρες.... και δεν συμμαζεύεται?
Προσωπικά, αν δεν αποδειχθεί ότι πάνε για το δημόσιο κοινό συμφέρον, θα συνεχίσω να είμαι ΥΠΕΡ της φοροδιαφυγής!!!Eννοια σου και αυτοι πολυ γουσταρουν τη σημερινη κατασταση.
Ειτε ειναι διεφθαρμενοι πολιτικοι, ειτε φοροφυγαδες.
Για υπαρξουν οι δευτεροι χρειαζονται τους πρωτους.
Σε αφηνω να φοροδιαφευγεις εξαφοραζοντας οχι μονο τη σιωπη σου αλλα ανεχομενος σε και τη ψηφο σου.
Αλλα για να υπαρξει διεφθαρμενος πολιτικος ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ειναι η υπαρξη ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Συγκοινωνουντα δοχεια ειναι φιλε μου. Αν δε σπασει το ενα αποκλειται να αδειασει το δευτερο.Και για να μην παρεξηγηθώ, εγώ και η γυναίκα μου, είμαστε μισθωτοί, χωρίς άλλα εισοδήματα!
Mισθωτος και υπερ της Φοροδιαφυγης (θα επρεπε να) ειναι εννοιες ασυμβατες.Τα βαρη του φοροφυγα τα πληρωνει παντα αυτος που δε μπορει να ξεφυγει.Στη περιπτωση μας μεταξυ των αλλων ΚΑΙ εσυ και η γυναικα σου.
Να με συγχωρεις αλλα αυτο κι αν ειναι βιτσιο. -
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
Εφόσον λοιπόν nidosan μου επικαλείσαι μονίμως το σύνταγμα εκει που σε συμφέρει από αυριο όποιος πιάνεται να φοροδιαφεύγει να κλείνεται και μέσα.όπως επίσης να αρχίζουμε να εξετάζουμε και πως μπήκε ο καθένας στο δημόσιο τρώγοντας τη θέση κάποιου άλλου και άρα πληρώνεται από το κράτος ενω δεν το αξίζει κτλ κτλ...Είναι πολύ πιο λογικό από αυτά τα κωμικοτραγικά που προτείνεις.
Τα οποία ακόμα δε μας είπες ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ???????
Ή είναι ηλίθιοι όλοι οι άλλοι, που έχουν άλλους μηχανισμούς κατά της φοροδιαφυγής?.ο μεγαλοδικηγόρος θα κάνει χαρές αν δώσει έστω και 5000?ο μεγαλογιατρός το ίδιο?που μέχρι τώρα όλα τα χρόνια την έβγαζαν στο τζάμπα?
Είσαι τραγικά αφελής αν νομίζεις ότι θα αλλάξει το παραμικρό για τον μεγαλοδικηγόρο ή για τον μεγαλογιατρό αν τους βάλεις να πληρώσουν 5000 φόρο. Στα @@ τους οι 5000. Φυσικά και θα κάνουν χαρές. Όταν έχουν βγάλει 100 και 200.000, κάποιοι από αυτούς, πάλι θα γελάνε με το πόσο μ@λάκας είναι αυτός που σκέφτηκε να εφαρμόσει ένα τέτοιο σύστημα που τους παίρνει μόνο 5000, κι ό,τι άλλο βγάλουν πάει στην τσέπη τους!
Αυτόν που θα αδικήσεις και πιθανότατα και θα καταστρέψεις είναι τον μικρό ή τον μικρομεσαίο, που π.χ. έπαθε ένα ατύχημα και δεν μπόρεσε να δουλέψει όσο 'έπρεπε' για να του φτάνουν και για τον άδικο κεφαλικό φόρο που του έβαλε το κράτος, ή που δεν είχε τις πωλήσεις που περίμενε να έχει, που δεν του κάθισαν τόσες δουλειές όσες θα ήθελε, κλπ. ** Για αυτόν, στα @@ σου, έτσι? ** Μόνο να τα τσεπώσεις χωρίς κόπο σε ενδιαφέρει ως κράτος. Γιατί με το μυαλό που διαθέτεις και με τα μαύρα μεσάνυχτα γύρω από το πόσο σίγουρο είναι το εισόδημα ενός Ε.Ε. το θεωρείς αυτονόητο ότι όποιος είναι Ε.Ε. θα βγάλει ένα κάρο λεφτά.
οι 300 της βουλής γιατί κάθε χρόνο βγάζουν στη δημοσιότητα τι δήλωσαν?πόσα πλήρωσαν θα μας πούνε?πως έφτασε το κράτος να μην έχει εσοδα και τώρα μου μιλάνε για το αφορολόγητο των 12000?αυτοί θα την πληρώσουν πάλι?ή θα τρέχω εγώ να μαζεύω αποδείξεις για ψωμί γάλα κτλ κτλ να δικαιολογήσω τι ότι δεν είμαι κλέφτης όταν όλα τα χρόνια εγώ και η οικογενειά μου καταβάλλουμε κανονικά ότι μας αναλογεί?
Kλάμα, κλάμα, κι άλλο κλάμα. Δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφεις πώς ακριβώς εξυπηρετούν τη λύση του τσουβαλιάσματος που πρότεινες. Ναι, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν πληρώνει όσα θα έπρεπε. Σιγά μην είναι λύση να βάλουμε έναν κεφαλικό φόρο, για να πληρώνουν όλοι 'κάτι', ασχέτως ποιον αδικούμε και ποιος μας πιάνει κορόιδα [επειδή το 'κάτι' είναι ψίχουλα μπροστά στα όσα βγάζει].
για τους νέους δικηγόρους σε σχέση με τους παλιούς θα μπορούσε για 4-5 χρόνια οι νεοι δικηγόροι και γενικότερα οι νέοι εργαζόμενοι σε ένα κλάδο να αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία από τους παλαιούς...και να εισέρχοντε 'σύμβουλε' μετά στην πιο πάνω κατηγόρία..αλλά και αυτό φαίνεται θέλει πολυ μυαλό για να το καταλάβεις...
Πρέπει να είναι τραγικά ηλίθιος και άσχετος κάποιος για να πιστεύει ότι το πόσα βγάζεις στο κάθε ελεύθερο επάγγελμα είναι ευθέως ανάλογο με το πόσα χρόνια το εξασκείς. Αλλά να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα να διαβάσω και τίποτα πιο έξυπνο.
γιατί όταν πιάνεις κουβέντα με έναν ελεύθερο εποαγελματία (όχι φυσικά από τους σοβαρούς από τους άλλους που ο κόσμος το έχει τούμπανο) σου λένε αμέσως 'αν γίνει αυτό εγώ θα κλείσω θα αυξηθεί η ανεργία θα μελινει ο χώρος ξενοίκιαστος θα θα θα'...γιατί άραγε?δηλαδή όταν μιλάμε για την εισφορά τότε μας πιάνει η ηθική?Όταν τους έχει ανασφάλιστους όταν δεν τους δίνει επιδόματα όταν όταν τότε όλα καλά?στα σκουπίδια να βρούνε όλοι τους να φάνε από το να τους έχω να κυκλοφορούν με τα jeep των 30000 ευρώ και να το παίζουν αφεντικα...
Μπα, δέχεσαι ότι υπάρχουν και 'σοβαροί' ελεύθεροι επαγγελματίες?
Και για να δεις κύριε σύμβουλε πόσο δίκαιο είναι το σύστημα που προτείνω ο Kyr80 που έχει επιχείρηση και που όπως λέει πληρώνει τώρα φόρο θα συνεχίσει να πληρώνει οπότε δεν πλήττεται σε κάτι.Οι άλλοι που δεν πλήρωναν φόρο όμως?
Αυτό (το ότι 'θα πληρώνει κάτι κι αυτός που πριν δεν πλήρωνε') θεωρείς ότι αρκεί για να κάνει ένα σύστημα κεφαλικού φόρου δίκαιο?!!
Δε μου απάντησες (προφανώς γιατί έχεις μπλέξει τα μπούτια σου): Με ποια λογική βάζεις να πληρώσει τα ίδια αυτός που βγάζει 4000 το μήνα με αυτόν που βγάζει 8000 (ή 18000), αλλά από την άλλη λες ότι αυτός που έβγαλε 5000 πρέπει να πληρώνει 5 φορές όσο αυτός που έβγαλε 1000.....
Αυτό με το μπαλκόνι και τη μπέρτα πως το σκέφτηκες?δίπλα στον Παπακαλιάτη γρηγορα για σενάριο...μιλάμε για το επιχείρημα της δεκαετίας....
Φυσικά. Ταιρίάζει γάντι με τη 'λογική' σου. Ή το δοκίμασες και δε δούλεψε?
sotirisk82
Το θέμα πάντως δεν είναι να φορολογηθεί ο 'κακομοίρης'.
Αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη με αυτούς που όντως φοροδιαφεύγουν.Διότι ο δημόσιος υπάλληλος, είτε 1000 είτε 5000 βγάλει, θα πληρώσει κανονικότατα τους φόρους του.
Οι υπόλοιπες κατηγορίες γιατί να φοροδιαφεύγουν?Προφανώς φοροδιαφεύγουν γιατί μπορούν, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει αποδοτικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, οπότε καταφεύγει σε άδικες λύσεις τύπου πλαφόν.
Όμως όταν πας στο γιατρό και δίνεις 50ευρο, και απ' έξω περιμένουν 10, ε δεν μπορεί να δηλώνει 500 ευρώ το μήνα (που απ' όσα έχω ακούσει γίνεται και αυτό!).
Πες τα αδερφέ μου...
Όντως, μια χαρά τα λέει.
Ώστε τελικά συμφωνείς κι εσύ ότι το 'πλαφόν' είναι άδικη λύση, έ?!! Χαίρομαι! Ή δεν το διάβασες αυτό που έγραψε ο 'αδερφός' σου, προτού το κάνεις quote.
Ήθελα βεβαια να ξέρω πως θα φοροδιέφευγαν αν εντάσσοταν στην κατηγοριοποίηση.
Σωστά, γιατί αυτός που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει φόρο 50.000 και με το σύστημα του τσουβαλιάσματος θα πληρώνει 5.000 δε θα φοροδιαφεύγει (τις υπόλοιπες 45.000), έ?! Αρκεί να δίνει 'κάτι'. Και οι μικροί ας κλείσουν κι ας αλλάξουν χώρα.
Πάντως, ένα πράγμα είναι προφανές από τα όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα. Δεν έχεις καθήσει να σκεφτείς ούτε πώς θα εφαρμοστούν (ξέρω, θα έρθουν οι 'ειδικοί που ξέρουν την αγορά'), ούτε σε νοιάζει ποιους θα αδικήσουν. Αρκεί να πληρώνουν 'κάτι' και οι μεγαλογιατροί, οι μεγαλοδικηγόροι, και οι άλλοι 'μεγάλοι' που τώρα τη σκαπουλάρουν. Μέχρι εκεί.
Σου είπα να τα σκεφτείς και να μη βιαστείς να απαντήσεις, αλλά εσύ...
-
Η δική μου -μόνιμη- απορία είναι το γιατί δεν παίρνουμε ΑΥΤΟΥΣΙΟ ένα φορολογικό σύστημα ευρωπαϊκού κράτους (ή των ΗΠΑ ας πούμε), με την οργάνωση και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν εκεί.
Η -επίσης μόνιμη- απάντηση που δίνω μόνος μου είναι απλή: γιατί δεν θέλουμε να πληρώνουμε, όσοι έχουμε συνηθίσει να φοροδιαφεύγουμε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η δική μου -μόνιμη- απορία είναι το γιατί δεν παίρνουμε ΑΥΤΟΥΣΙΟ ένα φορολογικό σύστημα ευρωπαϊκού κράτους (ή των ΗΠΑ ας πούμε), με την οργάνωση και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν εκεί.Γιατί Μάνο λές κράτους , εδώ που το βλέπεις ?
Λοιπόν γιά να γίνω και εγώ κακός επειδή το παρακάνατε .
-
Αντικειμενικός φόρος μπορεί να υπάρξει μόνο στο κεφάλαιο και όχι στο είσόδημα .
Δηλαδή , αντί να ασχολείται το κράτος με αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα , ας έβαζε ένα αντικειμενικό φόρο , οπότε δεν θα το ενδιέφερε η αξία των συμβολαίων . Αλλά βλέπεις πρέπει να πάρουν ποσοστό , οι συμβολαιογράφοι , οι δικηγόροι και οι υποθηκοφύλακες οπότε κάνει τζιζζ η αλλαγή .
Το εισόδημα πρέπει να φορολογείται με συντελεστές από 0 - 20 % , γιατί από εκεί και πάνω είναι ληστεία και οδηγεί στην φοροδιαφυγή . -
Μύθος , εκτός από μπύρα , είναι ότι οι μισθωτοί δεν φοροδιαφεύγουν .
Τα μαύρα μπόνους των στελεχών και τα αυτοκίνητα , οι κάρτες και οι μετοχές που τους δίνουν οι εταιρείες τους τι είναι ?
Η δεύτερη δουλειά , μισθωτών και 50αρηδων συνταξιούχων , τι είναι ?
Οι μαύρες άδειες και ο αθέμιτος ανταγωνισμός των μηχανικών υπαλλήλων του δημόσιου τομέα τι είναι ?
Τα μαύρα ιατρεία των ΕΣΥτζήδων ?
Οι πάσης φύσεως μίζες και λοιπά δώρα , φακελλάκια , τι είναι ?
Τα ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών ?
Γιά τις εξυπηρετήσεις των στρατιωτικών από φαντάρους , όλοι θα έχουμε ακούσει κάτι .
Γιά τις προμήθειες στα χρηματοοικονομικά , επίσης .
Και άλλα πολλά τέτοια , αλλά το θέμα τους είναι να παρουσιάζουν ένα άλλοθι σαν τον συνταξιούχο των 80 ετών και τον πιτσιρικά των 700 € , που δεν έχει μπεί ακόμα στα κυκλώματα .
Στο κάτω -κάτω λογικό είναι να φορολογούνται περισσότερο οι μισθωτοί , γιατί οι επιχειρηματίες παράγουν θέσεις εργασίας ρισκάροντας την περιουσία τους , ενώ οι μισθωτοί απλά τις καταναλώνουν .
Τα τριήμερα , ποιοί πληρώνουν 200αριές και 300αριές στα τοπ ξενοδοχεία ? Γιά αναρωτηθείτε ?Υ.Γ. Τώρα θα ακολουθήσει η επέλαση των αδικημένων μισθωτών , ιδιαίτερα του δημόσιου τομέα και των δεκο ....
-
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ειπαμε ρε Ιταλακια νασαι φανατικος, να γουσταρεις να ψηφιζεις Πασοκ αλλα μαθε και λιγη Ιστορια.Εγώ που ξέρω ιστορία, δεν βλέπω να έχει αλλάξει και τίποτα από τότε που έκαναν κουμάντο οι Κοτζαμπάσηδες!
(Ο Κολοκοτρώνης κατηγορήθηκε για εσχάτη Προδοσία, τον Καποδίστρια τον φάγανε εν ψυχρώ και.... εκτός κι αν σου αρκεί η ιστορία που σου μαθαίνουν στο σχολείο!)
Και εν τέλει, δεν φταίει το 'άδικο' φορολογικό ( όντως είναι άδικο), που όλα είναι μπάχαλο.
Μακάρι η πάταξη της φοροδιαφυγής να ήταν η λύση στο πρόβλημα. ΜΑΚΑΡΙ.Αλλα για να υπαρξει διεφθαρμενος πολιτικος ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ειναι η υπαρξη ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Συγκοινωνουντα δοχεια ειναι φιλε μου. Αν δε σπασει το ενα αποκλειται να αδειασει το δευτερο.Λυπάμαι που θεωρείς υπεύθυνους τους πολίτες (φοροφυγάδες και μη) για τη 'διαφθορά' των πολιτικών, γιατί εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το 'ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι'. (Δεν έδωσαν οι πολίτες συγχωροχάρτια στους διάφορους 'Χριστοφοράκους' και στους 'συνεταίρους' τους).
Και στο τέλος-τέλος, αν πρέπει να ζώ σ' ένα διεφθαρμένο κράτος (επιλογή μου), γιατί θα πρέπει εγώ να το παίζω 'τίμιος'?
Αντί να επικεντρώνεσαι εσύ και οι άλλοι στο 'σαμάρι', ρίξτε και καμιά ματιά στο 'γάιδαρο' ! -
Ο επιχειρηματίας Ταδόπουλος αποφασίζει να ρισκάρει, δημιουργώντας μια επιχείρηση. Επιχείρηση που παράγει κάτι(*). Το παραγόμενο/προϊόν διατίθεται προς πώληση. Άρα πρέπει να βρει αγοραστές. Οι οποίοι με τη σειρά τους πρέπει να έχουν τον τρόπο να αγοράσουν το διατιθέμενο προϊόν. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να το αγοράσουν, τότε ο Ταδόπουλος πάει φούντο.
...
...εκτός και αν μπει στη μέση άλλος επιχειρηματίας, ας πούμε ο ΧιΨίδης και 'διευκολύνει' τον υποψήφιο αγοραστή να ψωνίσει, χρηματοδοτώντας έτσι και τον Ταδόπουλο -και οι δύο όμως έρχονται να αντλήσουν εισόδημα από τον αγοραστή. Αν μάλιστα βάλουμε και στο παιχνίδι και μια κυρία Πιπικίδου, η οποία έρχεται με τη σειρά της να 'εξασφαλίσει' ότι ο αγοραστής θα μπορέσει να αποπληρώσει τη διευκόλυνση που του έκανε ο Χιψίδης, προκειμένου να ψωνίσει από τον Ταδόπουλο, τότε η τσέπη του αγοραστή έχει ήδη αποκτήσει τρεις τρύπες.....και η ζωή συνεχίζεται. -
Μια επισήμανση μόνο... Εδώ και κάτι μέρες το θέμα από 100 μέρες ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε 'Τι θα έκανες αν ήσουν για μια μέρα πρωθυπουργός'.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μια επισήμανση μόνο... Εδώ και κάτι μέρες το θέμα από 100 μέρες ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε 'Τι θα έκανες αν ήσουν για μια μέρα πρωθυπουργός'.
Ευχαριστώ.Για τις 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ υπάρχει αυτό:
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
-
Ευχαριστώ.έχεις δίκιο φίλε αλλά όταν σε ειρωνεύεται ο τραγικός nidosan υπερασπιστής του πλούτου εδώ και τόσα ποστ χωρίς να το καταλάβει ε κάπου τα παίρνεις.αλλά εδώ που τα λέμε...ποιο ΠΑΣΟΚ τώρα?αυτά που έπρεπε να γίνοτε εδώ και χρόνια μας τα παρουσιάζει τωρα ως έργο?πάμε παρακάτω...
Nidosan....ο μισθωτός και ο συνταξιούχος πλήττεται σε κάτι από αυτό το σύστημα που προτείνω το οποίο εσύ λες τσουβάλιασμα και εγώ κατηγοριοποίηση?έδινε ρε αδερφέ μου πριν για παράδειγμα ένας μισθωτός των 14000 ευρώ 300 ευρώ φόρο?τα ίδια θα δίνει και δεν μπορείς να καταλάβεις τώρα αφού δεν μπορεί να κρυφτεί...από τη στιγμή που ο Ραγκούσης μιλάει πλέον για κομμένα εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων και γενικά περιστολή των δαπανών άρα και μείωση των μαύρων χρηματων δεν πλήττεται σε κάτι η κατηγορία αυτή.ένα το κρατούμενο.
ο μεγαλογιατρός που θα δώσει έστω 5000 ευρώ αυτά τα οποία εσύ θεωρείς λίγα τα έδινε πριν?όχι...ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ απέναντι στη φοροδιαφυγή και πάνω από όλα ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑΣ ότι κάποιοι ευνοούντε και κάποιοι είναι μόνιμα στον αφρό.γιατί αυτά τα 5000 που εσύ τα θεωρείς τραγικά λίγα είναι πολύ καλύτερα από το ολόφρεσκο κουλουράκι (0) που εισέπραττε το κράτος πριν...και ένα σοβαρό κράτος στηρίζεται στο ότι δεν υπάρχει καχυποψία από τους πολίτες ότι κάτι πάει στραβά γιατί από τη στιγμή που υπαρχει καχυποψία λειτουργεί σαν γάγγραινα και είναι φυσικό να αντιδράει ο πολίτης για καποιους που ευνοούντε μονίμως και όλως τυχαίως...
2 πραγματάκια λέω ρε nidosan εδώ και τόσες σελίδες αλλά πρέπει να σε στείλω στο περίπτερο να σου εξηγήσουν πως γίνοτε πενηνταράκια...
ενώ με το τωρινό σύστημα ε δεν πλήττοντε οι μικρομεσαίοι ...λες και με το σύστημα που προτείνω ο μικρομεσαίος θα πληρώσει το ίδιο με τον μεγάλο καλά Nidosan αγόρι μου...πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι....ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ...και στο ξαναλεω από το να εχω μια επιχείρηση που ζει με χαριστικές ρυθμίσεις αργοπορία πληρωμων υπαλλήλους απλήρωτους κτλ κτλ καλύτερα να μην υπάρχει καθόλου...
και italakias θα ήθελα να μου εξηγήσεις που είναι το δεξιό στην όλη ιστορία από τη στιγμή που το κράτος προσπαθεί να διασφαλίσει τα χρήματά του και πλήττοντας όλους αυτούς που μέχρι τώρα απολάμβανουν την ασυλία των ανεπαρκων ελεγκτικων μηχανισμων αυτών που υποστηρίζει ο Nidosan από τη στιγμή μάλιστα που οι μισθωτοι και συνταξιούχοι ελέγχοντε το ίδιο.
-
Χωρίς να έχω διαβάσει όλα όσα προτείνεις, αυτό το μονοκόμματο ένα ποσό φόρου για όλους μπορεί αθροιστικά να έχει αποτέλεσμα και να μαζέψει με το έτσι θέλω κάποια χρήματα που χάνονταν τόσα χρόνια (αν κατάλαβα αυτό είναι το σκεπτικό σου) αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι θα οδηγήσει αρκετούς στο μπαλκόνι για να φουντάρουν. Νομίζω ότι μοιάζει πολύ με το κόλπο που έκαναν φέτος με τα τέλη. Καθαρά εισπραχτικό μέτρο χωρίς όμως βαθύτερη λογική βάση και φυσικά εντελώς άδικο. Τα λεφτά μαζεύονται (αν βγάλουμε έξω αυτούς που καταθέτουν πινακίδες) αλλά αλλά ο κόσμος (και ο φτωχός για να σε προλάβω) φωνάζει...
-
Χωρίς να έχω διαβάσει όλα όσα προτείνεις, αυτό το μονοκόμματο ένα ποσό φόρου για όλους μπορεί αθροιστικά να έχει αποτέλεσμα και να μαζέψει με το έτσι θέλω κάποια χρήματα που χάνονταν τόσα χρόνια (αν κατάλαβα αυτό είναι το σκεπτικό σου) αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι θα οδηγήσει αρκετούς στο μπαλκόνι για να φουντάρουν. Νομίζω ότι μοιάζει πολύ με το κόλπο που έκαναν φέτος με τα τέλη. Καθαρά εισπραχτικό μέτρο χωρίς όμως βαθύτερη λογική βάση και φυσικά εντελώς άδικο. Τα λεφτά μαζεύονται (αν βγάλουμε έξω αυτούς που καταθέτουν πινακίδες) αλλά αλλά ο κόσμος (και ο φτωχός για να σε προλάβω) φωνάζει...μα μισό λεπτό...είναι άλλο να πληρώνεις 202 ευρώ τελη και να στα κάνουν 352 σε μια νύχτα μέσα κοροιδευοντάς σε ότι είναι για το περιβάλλον μπορσταστα μουτρα σου και άλλο να υποχρεώνεις αυτόν που τόσα χρόνια δεν πλήρωνε να πληρώσει κάτι....ο συνταξιούχος και ο μισθωτός που τόσα χρόνια πλήρωνε δεν έχει να διαμαρτυρηθεί σε κάτι...οι άλλοι που δεν πλήρωναν όμως?
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
όταν σε ειρωνεύεται ο τραγικός nidosan υπερασπιστής του πλούτου εδώ και τόσα ποστ χωρίς να το καταλάβει ε κάπου τα παίρνεις.αλλά εδώ που τα λέμε...ποιο ΠΑΣΟΚ τώρα?αυτά που έπρεπε να γίνοτε εδώ και χρόνια μας τα παρουσιάζει τωρα ως έργο?πάμε παρακάτω...Nidosan....ο μισθωτός και ο συνταξιούχος πλήττεται σε κάτι από αυτό το σύστημα που προτείνω το οποίο εσύ λες τσουβάλιασμα και εγώ κατηγοριοποίηση?έδινε ρε αδερφέ μου πριν για παράδειγμα ένας μισθωτός των 14000 ευρώ 300 ευρώ φόρο?τα ίδια θα δίνει και δεν μπορείς να καταλάβεις τώρα αφού δεν μπορεί να κρυφτεί...από τη στιγμή που ο Ραγκούσης μιλάει πλέον για κομμένα εκτός έδρας των δημοσίων υπαλλήλων και γενικά περιστολή των δαπανών άρα και μείωση των μαύρων χρηματων δεν πλήττεται σε κάτι η κατηγορία αυτή.ένα το κρατούμενο.
ο μεγαλογιατρός που θα δώσει έστω 5000 ευρώ αυτά τα οποία εσύ θεωρείς λίγα τα έδινε πριν?όχι...ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ απέναντι στη φοροδιαφυγή και πάνω από όλα ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑΣ ότι κάποιοι ευνοούντε και κάποιοι είναι μόνιμα στον αφρό.γιατί αυτά τα 5000 που εσύ τα θεωρείς τραγικά λίγα είναι πολύ καλύτερα από το ολόφρεσκο κουλουράκι (0) που εισέπραττε το κράτος πριν...και ένα σοβαρό κράτος στηρίζεται στο ότι δεν υπάρχει καχυποψία από τους πολίτες ότι κάτι πάει στραβά γιατί από τη στιγμή που υπαρχει καχυποψία λειτουργεί σαν γάγγραινα και είναι φυσικό να αντιδράει ο πολίτης για καποιους που ευνοούντε μονίμως και όλως τυχαίως...
'Πρώτη νίκη του κράτους' λέει...
Ώστε δε θα υπάρχει πια καχυποψία αν αυτός που κανονικά πρέπει να πληρώσει 50.000 φόρο πληρώσει μόνο 5000 (λόγω 'πλαφον'), κι όλοι θα σταματήσουν να μιλάνε για φοροδιαφυγή.
Καλά, για πλάκα τα λες αυτά για να δεις αντιδράσεις ή όντως τα πιστεύεις???
ενώ με το τωρινό σύστημα ε δεν πλήττοντε οι μικρομεσαίοι ...λες και με το σύστημα που προτείνω ο μικρομεσαίος θα πληρώσει το ίδιο με τον μεγάλο καλά Nidosan αγόρι μου...πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι....ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ...και στο ξαναλεω από το να εχω μια επιχείρηση που ζει με χαριστικές ρυθμίσεις αργοπορία πληρωμων υπαλλήλους απλήρωτους κτλ κτλ καλύτερα να μην υπάρχει καθόλου...
και italakias θα ήθελα να μου εξηγήσεις που είναι το δεξιό στην όλη ιστορία από τη στιγμή που το κράτος προσπαθεί να διασφαλίσει τα χρήματά του και πλήττοντας όλους αυτούς που μέχρι τώρα απολάμβανουν την ασυλία των ανεπαρκων ελεγκτικων μηχανισμων αυτών που υποστηρίζει ο Nidosan από τη στιγμή μάλιστα που οι μισθωτοι και συνταξιούχοι ελέγχοντε το ίδιο.
Σου προτείνω να πας αρκετά ποστς πιο πάνω, να ανοίξεις τα μάτια σου, και να ξαναδιαβάζεις τους προβληματισμούς που έχουμε και εγώ και ένα σωρό άλλοι (σχεδόν όλοι) γύρω από το σύστημα που μας προτείνεις, ΘΕΛΟΝΤΑΣ (γιατί μέχρι τώρα μάλλον δε θέλεις...) να καταλάβεις τι σου λέμε.
Μετά, αν ακόμα θες να μας πείσεις, απάντησέ μας, απλά κι ωραία, στα εξής:
- Αν είναι Συνταγματικό αυτό που προτείνεις (κι αν φορολογεί τον κάθε πολίτη ανάλογα με τις δυνάμεις του).
- Που αλλού το εφαρμόζουν και με τι αποτέλεσμα
- Σε τι διαφέρει από το τσουβάλιασμα
- Γιατί θεωρείς 'λογικό' να πληρώνει τον ίδιο φόρο και αυτός που βγάζει 4000 και αυτός που βγάζει 8000 αν έχουν ιατρείο με τα ίδια τετραγωνικά στην ίδια περιοχή κι απλά ο ένας δουλεύει περισσότερο, αλλά θες ο δ/ντης που βγάζει 5000 να πληρώνει 5 φορές όσο ο υπάλληλος που βγάζει 1000 ευρώ.
- Πώς πολεμάς τη φοροδιαφυγή ζητώντας 'επίσημα' 5000 ευρώ φόρο από κάποιον που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει 50.000, και 5000 φόρο κι από κάποιον που φέτος δεν τα πήγε καλά (επειδή π.χ. τραυματίστηκε και δε μπορούσε να εργαστεί) και δε θα έπρεπε να πληρώσει ούτε 2000.
- Πώς θα ορίσεις τα 'πλαφόν'? Με βάση ποιες παραμέτρους?
- Πώς θα βεβαιωθείς ότι δεν αδικείς όσους πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους μέχρι τώρα?
Και μια παρατήρηση. Λες εμένα 'υποστηρικτή του πλούτου'. Έχεις καταλάβει, ρε φουκαρά, γιατί φωνάζω/φωνάζουμε? Υποστηρικτής του πλούτου γίνεσαι ΕΣΥ με ένα τετοιο σύστημα, διότι (1) δε φορολογείς το μεγαλογιατρό, μεγαλοδικηγόρο, κλπ ανάλογα με τα πραγματικά του έσοδα (και άρα συνεχίζει να γελάει πίσω από τν πλάτη σου) και (2) ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΙΣ όσους δεν τα πάνε και τρομερά καλά στη δουλειά τους για τον Α ή Β λόγο και βγάζουν μεν τα προς το ζην (ίσως κι από τα έσοδα των περασμένων ετών) αλλά δεν τους περισσεύουν χρήματα για να πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο σου.
Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό? Μόνο να πάρεις 'κάτι' κι από τους 'πλούσιους', που σου έχουν καθίσει στο λαιμό σε απασχολεί?
Χωρίς να έχω διαβάσει όλα όσα προτείνεις, αυτό το μονοκόμματο ένα ποσό φόρου για όλους μπορεί αθροιστικά να έχει αποτέλεσμα και να μαζέψει με το έτσι θέλω κάποια χρήματα που χάνονταν τόσα χρόνια (αν κατάλαβα αυτό είναι το σκεπτικό σου) αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι θα οδηγήσει αρκετούς στο μπαλκόνι για να φουντάρουν. Νομίζω ότι μοιάζει πολύ με το κόλπο που έκαναν φέτος με τα τέλη. Καθαρά εισπραχτικό μέτρο χωρίς όμως βαθύτερη λογική βάση και φυσικά εντελώς άδικο. Τα λεφτά μαζεύονται (αν βγάλουμε έξω αυτούς που καταθέτουν πινακίδες) αλλά αλλά ο κόσμος (και ο φτωχός για να σε προλάβω) φωνάζει...
μα μισό λεπτό...είναι άλλο να πληρώνεις 202 ευρώ τελη και να στα κάνουν 352 σε μια νύχτα μέσα κοροιδευοντάς σε ότι είναι για το περιβάλλον μπορσταστα μουτρα σου και άλλο να υποχρεώνεις αυτόν που τόσα χρόνια δεν πλήρωνε να πληρώσει κάτι....ο συνταξιούχος και ο μισθωτός που τόσα χρόνια πλήρωνε δεν έχει να διαμαρτυρηθεί σε κάτι...οι άλλοι που δεν πλήρωναν όμως?
- Δεν πλήρωνε μόνο ο συνταξιούχος κι ο μισθωτός.
- Άπειροι μισθωτοί βγάζουν μαύρο χρήμα - διάβασε μερικά ποστς πιο πάνω τα παραδείγματα του criuser.
**Μπορεί, το σύστημα που προτείνεις, έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου να εφαρμόζεται, να πάρει 'κάτι' από τους 'μεγάλους' ΧΩΡΙΣ να πλήξει κάποιους από αυτούς που ΔΕΝ φοροδιαφεύγουν? Αν ναι, περιμένω να διαβάσω το 'πώς'. **
Π.χ.
(α) Αρρωσταίνεις ή γίνεται κάτι άλλο και χάνεις δουλειές (ως ελεύθερος επαγγελματίας), οπότε καταναλώνεις από τα χρήματα που έβαλες στην άκρη πέρυσι για να επιβιώσεις, Από που κι ως που θα σε φορολογήσει το κρατος με 'πλαφόν'?
(β) Επιλέγεις να δουλεύεις μόνο 3 μέρες την εβδομάδα, σαν το φίλο μου τον οδοντίατρο, και να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο διότι με όσα βγάζεις ζεις μια χαρά, και δε σε ενδιαφέρει να βγάλεις όσα νομίζει κάποιος άλλος εσύ ότι πρέπει να βγάζεις. Από που κι ως που θα φορολογηθείς με βάση 'πλαφόν'?ΑΠΕΙΡΑ παραδείγματα μπορώ να σου δώσω, αλλά μάλλον δε σε απασχολοιύν αυτά.
Το αντιλαμβάνεσαι (μάλλον όχι, αλλά ας το ρωτήσω μήπως ξεκολλήσεις...) ότι δε μπορεί να μπει 'πλαφόν', παρά μόνον ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για τα χρήματα με τα οποία πληρώνει κάποιος το ενοίκιο του γραφείου, τη γραμματέα του, κλπ? Πέραν αυτών, δε μπορείς να του καθορίσεις ΕΣΥ πόσο θα δουλεύει και πόσα θα βγάζει, κι ας χτυπιέσαι ότι πρέπει να πάρεις 5000 (ή όσο είναι) απ' όσους θεωρείς 'μεγαλους'.
Ξανά, σου προτείνω να κάτσεις να τα σκεφτείς αντί να συνεχίσεις να εκτίθεσαι, διότι αν υπήρχε τόσο εύκολη λύση που να έβαζε το κράτος να αράζει και να ειπράτει πάγια, να είσαι σίγουρος ότι κάποιος θα την είχε εφαρμόσει μέχρι τώρα με επιτυχία (αν ξέρεις εσύ κάποιον, βέβαια, πες τον μας). Και βέβαια περιμένω τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα για να αποδείξεις ότι αυτό που προτείνεις είναι λογικό και δίκαιο.
-
Η αδυναμία του κράτους να εισπράξει τους φόρους οφείλεται στην ανικανότητα των πολιτικών και στην διαφθορά του κρατικού μηχανισμού.
Για τους δημόσιους υπάλληλους (που αμείβονται διπλάσια και μερικές φορές πολλαπλάσια από τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα) δεν υπάρχει η έννοια φόρος. Πόσο δηλαδή ήθελαν να παίρνουν;
-
nidosan Και μια παρατήρηση. Λες εμένα 'υποστηρικτή του πλούτου'. Έχεις καταλάβει, ρε φουκαρά, γιατί φωνάζω/φωνάζουμε? Υποστηρικτής του πλούτου γίνεσαι ΕΣΥ με ένα τετοιο σύστημα, διότι (1) δε φορολογείς το μεγαλογιατρό, μεγαλοδικηγόρο, κλπ ανάλογα με τα πραγματικά του έσοδα (και άρα συνεχίζει να γελάει πίσω από τν πλάτη σου) και (2) ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΙΣ όσους δεν τα πάνε και τρομερά καλά στη δουλειά τους για τον Α ή Β λόγο και βγάζουν μεν τα προς το ζην (ίσως κι από τα έσοδα των περασμένων ετών) αλλά δεν τους περισσεύουν χρήματα για να πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο σου.
Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό? Μόνο να πάρεις 'κάτι' κι από τους 'πλούσιους', που σου έχουν καθίσει στο λαιμό σε απασχολεί?
Ξανά, σου προτείνω να κάτσεις να τα σκεφτείς αντί να συνεχίσεις να εκτίθεσαι, διότι αν υπήρχε τόσο εύκολη λύση που να έβαζε το κράτος να αράζει και να ειπράτει πάγια, να είσαι σίγουρος ότι κάποιος θα την είχε εφαρμόσει μέχρι τώρα με επιτυχία (αν ξέρεις εσύ κάποιον, βέβαια, πες τον μας). Και βέβαια περιμένω τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα για να αποδείξεις ότι αυτό που προτείνεις είναι λογικό και δίκαιο.
Παίρνουμε το πρώτο quote.Από τη μία μας μιλάς ότι πρέπει να φορολογηθούν με 50000 ευρώ και από την άλλη ότι μου έχουν καθήσει στο λαιμό...αποφάσισε βρε αδερφέ να φορολογηθούν οι καημένοι οι πλούσιοι ή όχι?
Με το τωρινό σύστημα λειτουργει το κράτος?ΟΧΙ γιατί κάποιοι φοροδιαφεύγουν...με το να λες έτσι αέρα μπανά στο μεγαλογιατρό τωρα ότι πρέπει να πληρώσει 50000 ευρώ όταν βγάζει τα πολλαπλάσια γίνεται κάτι από τη στιγμή που δηλώνει εισοδήματα μεροκαματιάρη?ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ...με το δικό μου χαράτσι όπως το λες 'συμβουλε' από το 0 τα 5000 είναι καλύτερα?ΕΙΝΑΙ...οπότε μόκο Nidosan...και δεν πλήττοντε όσοι πληρώνουν μέχρι τώρα κανονικά μισθωτοί και συνταξιούχοι τους φόρους τους και πλήττοντε αυτοί που μέχρι τώρα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή...με το δικό μου 'χαράτσι' σταματάει το τραγικό μέτρο των αποδείξεων?με το δικό μου 'χαράτσι' σταματάνε οι του ΣΔΟΕ να κάνουν δωράκια στους εαυτούς τους?
Επειδή μας έχεις πρήξει με συνταγματικότητες και αν είναι εφαρμοστά αυτά που λέω τα έχω απαντησει δεκάδες φορες..αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα 'σύμβουλε'..το κράτος αν το θελήσουν καποιοι φτιάχνει αύριο το πρωί...το ότι δεν το θέλουν και όλοι κλαίγοντε για την υποκρισία του δεν μπορουμε να πιασουμε αυτους που κλέβουν είναι για τους δικους τους λόγους...και σε ξαναρωτησα 'συμβουλε' στην εποχη των υπολογιστων που με ενα κουμπι βρισκεις τα παντα γιατι ένας ο οποίος δουλευει 35 χρόνια πρέπει να περιμένει ένα χρόνο για να παρει 500-600 ψωροευρω σύνταξη ?να ελέγξουν τα ένσημα του αυτά που μπορούνε να βρούνε με ένα κουμπί?και να αριθμός μητρώου του ΙΚΑ και να ΑΜΚΑ...15 φορές φακελωμένοι είμαστε και πάλι πρέπει να περιμένουμε...τι ελέγχουν 'σύμβουλε'?
είναι πανεύκολο αυτό που προτείνω 'σύμβουλε' αν καθήσουν στο τραπέζι όλοι τους...το έκαναν ποτε?μονο για τα μάτια του κόσμου...αν είναι ανίκανοι να πάνε σπίτια τους...αν απειλήσουν με απολύσεις ας τις κλείσουν και ας πάνε στη Βουλγαρία...νισάφι πια με τον κάθε νεοπλουτο κλεφταρα...ο οποίος έχει κλέψει πόσα έστησε εκεί ένα κοτέτσι και το παίζει αφεντικό...και αν αρρωστήσει ας βγάλει κάτι από τα κλεμμένα και ας τα δώσει...
ένα κράτος το οποίο επαίρεται ότι έφτιαξε την καλύτερη γεφυρα της Ευρώπης και το πιο σύγχρονο μετρό δεν μπορεί να βρει λύση για τους φοροφυγάδες>?έλα ρε 'σύμβουλε' με απογοητεύεις.
Τα υπόλοιπα όταν μιλήσεις με ξένους που σου λένε ότι η Ελλάδα είναι παράδεισος (κλίμα κτλ κτλ) και πως ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση,όταν μιλήσεις με λογιστες και άλλους σοβαρούς παράγοντες της αγοράς,όταν μιλήσεις με ανθρώπους που βρέξει χιονίσει πληρώνουν, όταν βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ.ΧΛΩΜΟ ΒΕΒΑΙΑ 'σύμβουλε'.
πολύ υποκρισία καποιοι την ανέχοντε (συμβουλοι) κάποιοι λένε νισάφι πια.
-
Κατ'αρχήν είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και στενοχωριέμαι να διαβάζω χαραχτηρισμούς του ενός προς τον άλλον. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω πολύ να ρίξουμε λίγο τους τόνους, γιατί βλέπω να επεμβαίνει η διαχείρηση σε λίγο...
** Into-megane** @ Θέλω να δώσω μια λύση. Ο μέσος κεφαλικός φόρος που αντιστοιχεί για να ξεχρεώσουμε τα 300.000.000.000€ χρέος που έχουμε σαν χώρα, είναι 30.000€ περίπου. Προτείνω και εγώ λοιπόν αύριο, να δώουμε όλοι μας αυτά τα χρήματα και το κράτος ξεχρεώνει άμεσα. Θα γίνουμε Ελβετία. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. Το κράτος ξεχρεώνει και εγώ θα ζήσω καλύτερα αν γίνει αυτό. Όποιος ΔΕΝ μπορεί ας πουλήσει το σπίτι του, τη γυναίκα του, την επιχείρησή του κλπ
ΔΕΝ με νοιαζει και αν είναι άδικο. Εγώ έχω να τα δώσω, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου.
Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό αυτό το τσουβάλιασμα από το δικό σου. Δεν έχει εφαρμοσθεί πουθενά, αλλά θα έχει αποτέλεσμα -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Κατ'αρχήν είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και στενοχωριέμαι να διαβάζω χαραχτηρισμούς του ενός προς τον άλλον. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω πολύ να ρίξουμε λίγο τους τόνους, γιατί βλέπω να επεμβαίνει η διαχείρηση σε λίγο...** Into-megane** @ Θέλω να δώσω μια λύση. Ο μέσος κεφαλικός φόρος που αντιστοιχεί για να ξεχρεώσουμε τα 300.000.000.000€ χρέος που έχουμε σαν χώρα, είναι 30.000€ περίπου. Προτείνω και εγώ λοιπόν αύριο, να δώουμε όλοι μας αυτά τα χρήματα και το κράτος ξεχρεώνει άμεσα. Θα γίνουμε Ελβετία. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. Το κράτος ξεχρεώνει και εγώ θα ζήσω καλύτερα αν γίνει αυτό. Όποιος ΔΕΝ μπορεί ας πουλήσει το σπίτι του, τη γυναίκα του, την επιχείρησή του κλπ
ΔΕΝ με νοιαζει και αν είναι άδικο. Εγώ έχω να τα δώσω, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου.
Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό αυτό το τσουβάλιασμα από το δικό σου. Δεν έχει εφαρμοσθεί πουθενά, αλλά θα έχει αποτέλεσμαρίχνεις πολύ το επίπεδο.
αν πραγματικά ήθελες να φτιάξει το κράτος και να εισπράττοντε οι φόροι από τη στιγμή που πληρώνεις και τώρα φόρους όπως λες το 'τσουβάλιασμα' εσένα δε σε πλήττει σε κάτι.
και πριν πλήρωνες και τώρα θα πληρώνεις..αυτούς που υπερασπίζετε ο Nidosan δεν ξέρω που θα έβρισκαν θάμνους να κρυφτούνε για να γλυτώσουν το λιντσάρισμα.στη λύση της εύκολης ειρωνείας δε θα σε ακολουθησω.
-
Καλά, πλάκα με κάνεις;;; 'Ειρωνεία', 'Επίπεδο'. Μιλάς ΕΣΥ για αυτά;;;
Anyway. Δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Χρησιμοποιώ τη λογική σου. Και ακόμα δεν εννοείς να καταλάβεις(ή δε θέλεις), ότι δεν γκρινιάζω για εμένα. Αναφέρομαι(όπως και ο nidosan), ότι το να αδικήσεις ΕΘΕΛΗΜΕΝΑ έστω και έναν, είναι η αρχή του τέλους για την όποια κοινωνική συνοχή έχει απομείνει στην Ελλάδα.
Εσύ προτείνεις ΜΟΝΟ οι ΕΕ, να πληρώσουν πλαφόν. Μόνο αυτοί πάνε στα νοσοκομεία; Μόνο αυτοί στέλνουν τα παιδειά τους στο σχολείο; Μόνο αυτοί χρησιμοποιούν τους όποιους δρόμους; Μόνο αυτοί καρπώνονται τις όποιες κοινωνικές παροχές του κράτους;; ΟΧΙ. ΌΛΟΙ οι κάτοικοι της Ελλάδας. Οπότε ΟΛΟΙ(και Έλληνες και αλλοδαποί) να πληρώσουν απο 30.000€ για να ξεχρεώσουμε.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Καλά, πλάκα με κάνεις;;; 'Ειρωνεία', 'Επίπεδο'. Μιλάς ΕΣΥ για αυτά;;;Anyway. Δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Χρησιμοποιώ τη λογική σου. Και ακόμα δεν εννοείς να καταλάβεις(ή δε θέλεις), ότι δεν γκρινιάζω για εμένα. Αναφέρομαι(όπως και ο nidosan), ότι το να αδικήσεις ΕΘΕΛΗΜΕΝΑ έστω και έναν, είναι η αρχή του τέλους για την όποια κοινωνική συνοχή έχει απομείνει στην Ελλάδα.
Εσύ προτείνεις ΜΟΝΟ οι ΕΕ, να πληρώσουν πλαφόν. Μόνο αυτοί πάνε στα νοσοκομεία; Μόνο αυτοί στέλνουν τα παιδειά τους στο σχολείο; Μόνο αυτοί χρησιμοποιούν τους όποιους δρόμους; Μόνο αυτοί καρπώνονται τις όποιες κοινωνικές παροχές του κράτους;;
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...μιλάς για αδικία?αδικία απέναντι σε ποιους?σε αυτούς που παίρνουν 50 ευρώ την επίσκεψη και δηλώνουν εισόδημα συνταξιούχου?σε αυτούς που κάνουνε πάσα τις αποδείξεις από τραπεζι σε τραπέζι?αυτοί τόσα χρόνια που αδικούν το κράτος?ε τι λες?αυτοί που σου λένε για ένα ζευγάρι παππούτσια (οι μικρομεσαίοι ντε)χωρίς απόδειξη απο 100 80?για αυτούς μιλάς?
σε πληροφορώ ότι κανείς δε θα αντιδράσει αν φορολογηθεί ο μεγαλογιατρός με τσουβάλιασμα όπως το ονομάζεις ...ίσα ίσα που θα σου πούνε και γεια σαν του μάγκα που τους βάζει χερι...μη μου αρχισεις πάλι για τον μικρομεσαίο...έλιωσε η καραμέλα....
φυσικά και δεν χρησιμοποιούν μόνο οι Ε.Ε τις κοινωνικές παροχές μόνο που οι άλλοι που τις χρησιμοποιούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝΕ.
οποτε μείνε με τις θεωρίες περί βαρβάτων ελέγχων (εδώ γελάμε) και άσε τους σοβαρούς ανθρώπους να πιστεύουμε ότι με τη κατηγοριοποίηση επιχειρήσεων θα ισχυροποιηθεί η κοινωνική συνοχή.
Ακόμα και οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατηγορείς κάπου έχουνε αρχίσει να το σκέφτοντε αν θα τα πάρουνε γιατί άρχισε και καθυστερημένα έστω να τίθεντε πλέον σε διαθεσιμότητα....
και φυσικά μπορώ να μιλήσω για επίπεδο γνωρίζω για αυτό μιλάω και προτείνω.εσύ τι έχεις να προτείνεις?βαρβάτους ελέγχους από τους άσχετους βολεμένους του ΣΔΟΕ?
δε σε αδικώ ελεύθερος επαγγελματίας είσαι άλλωστε σε βολεύει το ισχύον καθεστώς του 'δηλώνω όσα γουσταρω πληρώστε οι άλλοι βλάκες'
-
ΕΕ είναι ο Βαρδινογιάννης, αλλά είναι και ο περιπτεράς της γειτονιάς. Που δουλεύει 15 ώρες τη μέρα για να τα βγάλει πέρα. Στον γιατρό πας εσύ και εγώ. Αν δεν μας δίνει απόδειξη φταίμε και εμείς. Στον παπουτσά να έχεις τα @@ και να του πεις '100 θα σου δώσω ρε μάγκα, αλλά απόδειξη θα κόψεις'. Στο καφέ φεύγοντας, να πάρεις την απόδειξη μαζί σου(και εγώ που έχω παρόμοια επιχείρηση το κάνω όταν πάω σαν πελάτης κάπου). Και έχω κόψει προ πολλού, οποιαδήποτε επιχείρηση δεν μου δίνει απόδειξη ΧΩΡΙΣ να τη ζητήσω.
Ο ΔΥ για εμένα κλέβει το ίδιο. ΟΛΟΙ τους(όπως είναι και κλέφτες ΟΛΟΙ οι ΕΕ) πληρώνονται έναν μισθό για τον οποίο δεν παράγουν τίποτα αφου ΔΕΝ δουλεύουν.
Δουλεια μου δεν είναι να προτείνω. Η δουλειά μου είναι άλλη. Και με βάση όσα κερδίζω, πληρώνω ΑΛΛΟΥΣ να αξιοποιούνε τα χρήματα αυτά για μια καλύτερη ζωή του κοινωνικού συ΄νόλου που ανήκω. ΔΕΝ έχω λύση, αλλά έχω κρίση. Και μπορώ να κρίνω, ότι για εμένα, αυτά που προτείνεις εσύ, είναι το λιγότερο άδικα. Έστω και για έναν γιατρουδάκο της σειράς. Έστω και για έναν αγρότη. Αλήθεια τους αγρότες πώς σκέφτεσαι να τους φορολογήσεις; Γιατί φέτος π.χ. από κάποια αρκετά στρέμματα με ελιές βγάλαμε 6 τενεκέδες λάδι. Άλλες χρονιές βγάλαμε τόνους.. Δεν είναι υποθετική, αλλά πραγματική ερώτηση.
Δεν έχω θεωρίες. Για εμένα όμως έχω πραγματική λύση. Είμαι στα όρια του να γίνω οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία... Γιατί με αυτό το μπουρδέλο, που κάθε χρονιά με φορολογεί αλλιώς, και δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει, είμαι ένα 'κλικ' μακρυά, από το να τα πουλήσω όλα, και να αγοράσω αντίστοιχα ακίνητα στο εξωτερικό...
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου