-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τωρα περιμενω να ερθει ενα κοντεινερ απο κιναμετά λέμε γιατί δεν πάει καλά η ελληνική οικονομία
χάθηκαν οι ελληνικές εταιρίες
με τέτοια παραγγελία θα σου κεντούσαν και τα αρχικά του κάθε υπουργού και υφιστάμενου πάνω
-
ρωτα τον καραμανλη που πουλησε το λιμανι στους κινεζους.
-
φωτιά και λαύρα στους κινέζους...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μα μπορείς να σκεφτείς έστω και μια κατηγοροποίηση που να μην ήταν τσουβάλιασμα;
Οτιδήποτε μη μετρήσιμο σε χρηματική αξία, δεν μπορεί να φορολογήσει αξιoκρατικά και αξιόπιστα τα εισοδήματα.
Άλλη υπεραξία δημιουργεί η δουλειά της καθαρίστριας στο σχολείο, και άλλη στο Μακεδονία Palace ή στο Hyatt.
Δυστηχώς η μονάδα μέτρησης της αξίας παροχής υπηρεσίας ή των αγαθών είναι το χρήμα. Αλλά επειδή αυτά δεν έχουν σταθερές παραμέτρους δεν μπορεί να είναι δίκαιο. Εδώ, ακόμα και η ίδια η μονάδα μέτρησης(νόμισμα), αλλάζει από χώρα σε χώρα. Ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο αλλάζει και η συνολική αξία της ίδιας μονάδας μέτρησης, ανάλογα με την ποσότητα του χρήματος που υπάρχει στην αγορά.Δεν μπορούν να μπούνε τέτοια κρητήρια στους Ελ.Επαγγελματίες. Επιβραβεύεις για ακόμα μια φορά αυτούς που θα κλέβουν. Αν δηλαδή θέλεις από εμένα φόρο μόνο με βάση αυτά τα κρητήρια, θα έχω κάποιους ανασφάλιστους ή χειρότερα θα απολύσω κάποιους. Θα ξενοικιάσω το μεγάλο μαγαζί για να βρω μια τρύπα. Θα κάνω αναγκαστικά λιγότερο τζίρο, θα έχω λιγότερα κέρδη, θα φορολογηθώ λιγότερο, θα αυξηθεί η ανεργία, θα πέσει το επίπεδο υπηρεσιών(τουρισμός),η αγορές μου που στηρίζουν άλλες εταιρείες θα μειωθούν κλπ κλπ. Αντί λοιπόν να τονώσει την οικονομία(έργο παράγουν ΜΟΝΟ οι ιδιωτικές εταιρείες στη χώρα), θα την αποτελειώσει. Και μετά θα υπάρχουν παντού ξενοίκιαστοι χώροι και θα πάρουν τα @@ μου-μας.
θεωρητικές κοτσάνες για άλλη μκι φορά και αυτη τη φορά όχι από τον 'συμβουλο'...άλλωστε όλα αυτα τα χρόνια έχουν κλαπεί τόσα από τους ελεύθερους επαγγελματίες ώστε κάποια στιγμή έρχεται η παρακμή και η τιμωρία τους.τώρα που οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν έχουν λεφτά να τους τροφοδοτήσουν τώρα ξαφνικά θυμηθήκαμε ότι η αγορά δεν έχει λεφτά και ότι αν εφαρμοστεί το ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που προτείνω θα τελειώσουν οριστικά οι επιχειρήσεις...ποιες επιχειρήσεις?των απλήρωτων υπερωριών στους υπαλλήλους των κομμένων επιδομάτων των υπερτιμήσεων μέχρι να μπουν οι Κινέζοι σε Cd μπλουζάκια ηλεκτονικά παιχνίδα των των...να τις βράσω τέτοιες επιχειρήσεις...
ο ιδωτικός τομέας παράγει....και σε άλλες χώρες παράγει...μόνο που εδώ παράγει στις πλάτες καποιων φεουδαρχικά...ενώ στις υπόλοιπες χώρες επιβραβεύεται η εργασία...
από αύριο λοιπόν θα δηλωνω και εγώ όσα δηλώνουν οι μαγαζατορες...6500 ευρώ το χρόνο εισόδημα..και άμα μου πούνε μας κλέβεις θα πω έχω και εγώ σπίτι να συντηρήσω και σκέφτομαι να πάρω και 2-3 ακόμα...όπως ο καημένος φίλος μας από πάνω που πήρε έτσι μωρέ ακόμα ένα δεύτερο επαγγελματικό χώρο...
άλλωστε το βόλεμα και η καινοτομία δεν πάνε ποτέ μαζί..και αντιδρούν φυσικά όχι αυτοί που απαιτούν την ισονομία στις κατηγορίες των μισθωτων και συνταξιούχων αλλά αυτοί που δηλώνουν εισοδήματα ότι να ναι...αυτους ντε που υπερασπίζεται ο 'σύμβουλος'...
Και το ξαναέγραψα παραπάνω συμφορουμίτες πριν πέσετε να με φάτε..έχεις καφετέρια..πόσες ώρες την έχεις ανοιχτή?16..άρα λοιπόν για να τηρείς το 8ωρο θέλω να μου κολλάς ένσημα για 2 άτομα τουλάχιστον πίσω από τη μπαρα άλλους 2 σερβιτόρους συν τις δικές σου εργοδοτικές εισφορές...έτσι αποκτούν τα ταμεία υγεία....είναι καλυτερα τώρα κύριε 'σύμβουλε' που πας στις καφετέριες και βλέπεις παιδακια ανασφάλιστα και φοβισμένα και μετά μας φταίνε τα χρεωκοπημένα ταμεία?σε συνδυασμό βέβαια με το μακρύ χέρι των πολιτικών...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ?Τι να απαντήσεις...
άλλωστε την απάντηση την έδωσες...'Χεστήκαμε πόσα θες εσύ ως κράτος για να λειτουργήσεις.' κατά τα άλλα σεντόνια ατελείωτα για κακομοίρηδες σαν εμένα όπως με λες και μας φταίνε οι κακοί πολιτικοι....και κλάμα σαν τη Μάρθα Βούρτση..
Αυτό δεν απάντησες?και έτσι η αβάντα σε αυτούς που δηλώνουν όσα γουστάρουν συνεχίζεται...και σε ξαναρώτησα και δεν απαντάς...ένας γιατρός και ένας δικηγόρος τι είναι καλύτερο να φορολογούντε με πλαφόν 5000 ευρω το χρόνο για παράδειγμα ή τωρα που δεν πληρώνουν τίποτα?ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΡΕ 'σύμβουλε'
Kyr80 τραγικοποιείς τα πράγματα τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές για κόστη ιστορίες.....που για να έχεις αγοράσει και δεύτερο χωρο δε σε κόβω και για πολύ μίζερο...και σε ρωτάω και εσένα τι είναι καλύτερο να ξέρεις κάθε χρόνο τι αποδίδεις στο κράτος ή να δηλώνεις όσα γουστάρεις και μετά να φωνάζεις εναντίον του κακού κράτους που δεν πιάνει τους φοροφυγάδες?τι είναι καλύτερο για να λειτουργήσει ανταγωνιστικά η αγορά ένα συστημα όπου το ΣΔΟΕ μπαίνει μέσα νταβατζηλίκι και ΑΜΑ σε πιάσει σου χώνει ένα πρόστιμο που θα στο σβήσει ο βουλευτής ή ένα σύστημα που ξέρεις τι πληρώνεις?
Τι είναι καλύτερο να έρθει κάποιος και να σε ρουφιανέυει το ότι δεν έκοψες απόδειξη και παρότι κόβεις να τρέχεις σαν τον Βέγγο να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας ή αυτο που προτείνω εγώ?
Και κάτι προς τον κύριο 'σύμβουλο' και τον lokatzis...πως καταδικάζεις κύριε σύμβουλε κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί ως ανεφάρμοστο ή ως ανεπιτυχές?σε ρωτάω...το δοκίμασες και απέτυχε?
Lokatzis όταν ζούμε σε ένα κόσμο των Η/Υ που με ένα κουμπί γίνεται πόλεμος είσαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να γίνει κατηγοριοποίηση?Ή μήπως πρέπει να εξετάζουμε τα χαρτια των συνταξιούχων 1 χρόνο για να βγει η σύνταξη όπως γίνεται τώρα λες και ο άλλος που κολλούσε ένσημα για χρόνια είανι απατεώνας και πρέπει να περάσει από κόσκινο?σε ρωτάω...όχι δεν μπορεί να γίνει....δε μας συμφέρει να γίνει...
Και κάτι ακόμα προς τον Kyr80...τι είναι καλύτερο να έχεις στην επιχειρησή σου 6 υπαλλήλους των 800 ευρώ και να δηλώνεις στο κράτος όσα γουστάρεις ή 4 υπαλλήλους και να σου παίρνει το κράτος αυτά που πρέπει και για να λειτουργήσει και το ίδιο?Επειδή μίλησες για χαμένες θέσεις εργασίας...βραχυπρόθεσμα φαίνεται ότι χάνοντε 2 θέσεις εργασίας...μακροπρόθεσμα όμως σε ένα κράτος που έχει υγεία δημιουργούντε νέες θέσεις εργασίας γιατί θα υπάρχουν και άλλοι που θα επενδύσουν, ο ανταγωνισμος λειτουργει πραγματικά και πάνω από όλα δεν μπαίνεις στον πειρασμό να κλέψεις ούτε εσύ ούτε ο διπλανός σου γιατί δεν θα υπάρχει λόγος.Το κράτος θα σου έχει πάρει όσα είναι να σου πάρει και εσυ δεν θα τρέμεις το ΣΔΟΕ αν θα σου μπαίνει μέσα νταβατζηλίκι ούτε θα μαλώνεις για την απόδειξη παρα μόνο θα φροντίζεις να κολλάς κανονικά τα ένσημα στους υπαλλήλους σου.Και φυσικά ούτε είπα το κράτος να σου πάρει το σπίτι ούτε το κεφάλι.Θα πληρώνεις ένα ποσό αυτό που οι περισσότεροι επαγγελματίες τώρα δεν πληρώνουν.
Α και το οτι θα με λέγανε και Σταλονικό κομμουνιστή στα 30 μου δεν το περίμενα
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
θεωρητικές κοτσάνες για άλλη μκι φορά και αυτη τη φορά όχι από τον 'συμβουλο'...άλλωστε όλα αυτα τα χρόνια έχουν κλαπεί τόσα από τους ελεύθερους επαγγελματίες ώστε κάποια στιγμή έρχεται η παρακμή και η τιμωρία τους.τώρα που οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν έχουν λεφτά να τους τροφοδοτήσουν τώρα ξαφνικά θυμηθήκαμε ότι η αγορά δεν έχει λεφτά και ότι αν εφαρμοστεί το ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που προτείνω θα τελειώσουν οριστικά οι επιχειρήσεις...ποιες επιχειρήσεις?των απλήρωτων υπερωριών στους υπαλλήλους των κομμένων επιδομάτων των υπερτιμήσεων μέχρι να μπουν οι Κινέζοι σε Cd μπλουζάκια ηλεκτονικά παιχνίδα των των...να τις βράσω τέτοιες επιχειρήσεις...
Το 'κοτσάνες' επιστρέφεται... Και επειδή έχουν κλέψει οι υπόλοιποι ελ. επαγγελματίες τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να την πληρώσω και εγώ;
από αύριο λοιπόν θα δηλωνω και εγώ όσα δηλώνουν οι μαγαζατορες...6500 ευρώ το χρόνο εισόδημα..και άμα μου πούνε μας κλέβεις θα πω έχω και εγώ σπίτι να συντηρήσω και σκέφτομαι να πάρω και 2-3 ακόμα...όπως ο καημένος φίλος μας από πάνω που πήρε έτσι μωρέ ακόμα ένα δεύτερο επαγγελματικό χώρο...
Βρες μου ένα ποστ, που είπα ότι είμαι καημένος. Ένα μαμημένο ποστ. Τον επαγγελματικό χώρο δεν τον πήρα. Ανήκε στην οικογένεια, και απλά έχασε από τα εισοδήματά της ένα σεβαστό ενοίκιο(για το οποίο πληρώνει φόρο, παρόλο που δεν έχει πλεον έσοδα από αυτό).
Και το ξαναέγραψα παραπάνω συμφορουμίτες πριν πέσετε να με φάτε..έχεις καφετέρια..πόσες ώρες την έχεις ανοιχτή?16..άρα λοιπόν για να τηρείς το 8ωρο θέλω να μου κολλάς ένσημα για 2 άτομα τουλάχιστον πίσω από τη μπαρα άλλους 2 σερβιτόρους συν τις δικές σου εργοδοτικές εισφορές...έτσι αποκτούν τα ταμεία υγεία....είναι καλυτερα τώρα κύριε 'σύμβουλε' που πας στις καφετέριες και βλέπεις παιδακια ανασφάλιστα και φοβισμένα και μετά μας φταίνε τα χρεωκοπημένα ταμεία?σε συνδυασμό βέβαια με το μακρύ χέρι των πολιτικών...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ?Τι να απαντήσεις...
Επειδή σου μιλάω για καφετέρια, τους έχω δηλωμένους ΟΛΟΥΣ. Έλα να τσεκάρεις το πορτοκαλί βιβλίο. Όπως και στο ξενοδοχείο, είναι όλοι δηλωμένοι. Άιντε, αναμασάμε τις μαλ@κίες των ΜΜΕ. 'Όλοι φοροδιαφεύγουν, όλοι εισφοροδιαφεύγουν'
Kyr80 τραγικοποιείς τα πράγματα τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές για κόστη ιστορίες.....που για να έχεις αγοράσει και δεύτερο χωρο δε σε κόβω και για πολύ μίζερο...και σε ρωτάω και εσένα τι είναι καλύτερο να ξέρεις κάθε χρόνο τι αποδίδεις στο κράτος ή να δηλώνεις όσα γουστάρεις και μετά να φωνάζεις εναντίον του κακού κράτους που δεν πιάνει τους φοροφυγάδες?τι είναι καλύτερο για να λειτουργήσει ανταγωνιστικά η αγορά ένα συστημα όπου το ΣΔΟΕ μπαίνει μέσα νταβατζηλίκι και ΑΜΑ σε πιάσει σου χώνει ένα πρόστιμο που θα στο σβήσει ο βουλευτής ή ένα σύστημα που ξέρεις τι πληρώνεις?
Τι είναι καλύτερο να έρθει κάποιος και να σε ρουφιανέυει το ότι δεν έκοψες απόδειξη και παρότι κόβεις να τρέχεις σαν τον Βέγγο να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας ή αυτο που προτείνω εγώ?
ΔΕΝ είμαι ούτε μίζερος, ούτε καημένος.- Το καλύτερο είναι να δηλώνω όσα κερδίζω. Όχι να πληρώνω βγάζω-δε βγάζω. Γιατί πριν 4 χρόνια έβρεχε κάθε ΣΚ και πήρα τα @@@ μου. Επειδή δηλαδή η πλειοψηφία των εφοριακών είναι λαμόγια, πρέπει να ανεχτώ άλλη βλακεία; Επειδή το κράτος δεν έχει σωστούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, θα τα ισοπεδώσει όλα;
Και κάτι ακόμα προς τον Kyr80...τι είναι καλύτερο να έχεις στην επιχειρησή σου 6 υπαλλήλους των 800 ευρώ και να δηλώνεις στο κράτος όσα γουστάρεις ή 4 υπαλλήλους και να σου παίρνει το κράτος αυτά που πρέπει και για να λειτουργήσει και το ίδιο?Επειδή μίλησες για χαμένες θέσεις εργασίας...βραχυπρόθεσμα φαίνεται ότι χάνοντε 2 θέσεις εργασίας...μακροπρόθεσμα όμως σε ένα κράτος που έχει υγεία δημιουργούντε νέες θέσεις εργασίας γιατί θα υπάρχουν και άλλοι που θα επενδύσουν, ο ανταγωνισμος λειτουργει πραγματικά και πάνω από όλα δεν μπαίνεις στον πειρασμό να κλέψεις ούτε εσύ ούτε ο διπλανός σου γιατί δεν θα υπάρχει λόγος.Το κράτος θα σου έχει πάρει όσα είναι να σου πάρει και εσυ δεν θα τρέμεις το ΣΔΟΕ αν θα σου μπαίνει μέσα νταβατζηλίκι ούτε θα μαλώνεις για την απόδειξη παρα μόνο θα φροντίζεις να κολλάς κανονικά τα ένσημα στους υπαλλήλους σου.Και φυσικά ούτε είπα το κράτος να σου πάρει το σπίτι ούτε το κεφάλι.Θα πληρώνεις ένα ποσό αυτό που οι περισσότεροι επαγγελματίες τώρα δεν πληρώνουν.
Α και το οτι θα με λέγανε και Σταλονικό κομμουνιστή στα 30 μου δεν το περίμενα
Το καλύτερο είναι να απασχολώ όσους χρειάζομαι και συντηρώ με τα ΝΟΜΙΜΑ. Αν κάποιος έχει πρόβλημα με αυτά ας γραφτεί στο ΚΚΕ και να ξεκινήσει ένα νέο αγώνα για την 'πάλη των τάξεων'.
Και εγώ 30άρης είμαι φίλε μου. Και απορώ πως σε αυτήν την ηλικία με τις τόσες εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης, έχεις φάει τον 'παππά' των κακών μικρομεσαίων... -
Kyr80 γράφεις
'Επειδή σου μιλάω για καφετέρια, τους έχω δηλωμένους ΟΛΟΥΣ. Έλα να τσεκάρεις το πορτοκαλί βιβλίο. Όπως και στο ξενοδοχείο, είναι όλοι δηλωμένοι. Άιντε, αναμασάμε τις μαλ@κίες των ΜΜΕ. 'Όλοι φοροδιαφεύγουν, όλοι εισφοροδιαφεύγουν'
Eίδες εσύ να πιάσουν πολλούς συνταξιούχους και μισθωτούς να φοροδιαφεύγουν?εγώ όλο μαγαζάτορες ακούω και βλέπω,ξενοδόχους που δεν κολλάνε ένσημα πρόσφατα μεγαλογιατρούς..δεν είδα κάνα παππούλη 70αρη να φοροδιαφεύγει...
για να σταματήσει λοιπόν αυτό το καθεστώς της υποκρισίας όπου όλοι θέλουν να φτιάξουν το κράτος με κόλλυβα αλλων και της πάσας των αποδείξεων από τραπέζι σε τραπέζι κάθε απόγευμα (με ώρα 14.25 στην απόδειξη ενώ η ώρα είναι 19.00) πλήρωσε ένα πάγιο φίλε kyr80 και να είσαι σίγουρος ότι κανένας από τους μισθωτούς δεν θα ξαναφωνάξει εναντίον σας.Μέχρι τότε η αντίληψη που έχει παγιωθεί δεν είναι τυχαία.
-
Εφορία πληρώνω και μάλιστα αρκετά. Και πολύ περισσότερο από άλλους που βγάζουν πιο πολλά. Με τσατίζει; Βεβαίως. Με το τσουβάλιασμα μπορεί να βγω και κερδισμένος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα είναι και δίκαιο.
Στα π@π@ρια μου τι σκεφτεται ο υπάλληλος για εμένα. Εγώ και μόνο εγώ ξέρω αν είμαι νόμιμος.
Ειδικά δε αν είναι δημόσιος. Που με κλέβει κανονικότα πολύ περισσότερο από τον οποιδήποτε επαγγελματία. Καθώς αμοίβεται για δουλειά που ΔΕΝ κάνει. Είτε γιατί δεν θα έπρεπε αξιοκρατικά να βρίσκεται στη θέση αυτή, είτε γιατί δεν δουλεύει αποτελεσματικά το 8ωρό του...(ωραία που τσουβαλιάζουμε και οι Ελ.Επαγγελματίες αν θέλουμε...) -
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
Kyr80 γράφεις'Επειδή σου μιλάω για καφετέρια, τους έχω δηλωμένους ΟΛΟΥΣ. Έλα να τσεκάρεις το πορτοκαλί βιβλίο. Όπως και στο ξενοδοχείο, είναι όλοι δηλωμένοι. Άιντε, αναμασάμε τις μαλ@κίες των ΜΜΕ. 'Όλοι φοροδιαφεύγουν, όλοι εισφοροδιαφεύγουν'
**Eίδες εσύ να πιάσουν πολλούς συνταξιούχους και μισθωτούς να φοροδιαφεύγουν?**εγώ όλο μαγαζάτορες ακούω και βλέπω,ξενοδόχους που δεν κολλάνε ένσημα πρόσφατα μεγαλογιατρούς..δεν είδα κάνα παππούλη 70αρη να φοροδιαφεύγει...
για να σταματήσει λοιπόν αυτό το καθεστώς της υποκρισίας όπου όλοι θέλουν να φτιάξουν το κράτος με κόλλυβα αλλων και της πάσας των αποδείξεων από τραπέζι σε τραπέζι κάθε απόγευμα (με ώρα 14.25 στην απόδειξη ενώ η ώρα είναι 19.00) πλήρωσε ένα πάγιο φίλε kyr80 και να είσαι σίγουρος ότι κανένας από τους μισθωτούς δεν θα ξαναφωνάξει εναντίον σας.Μέχρι τότε η αντίληψη που έχει παγιωθεί δεν είναι τυχαία.
Αντιπαράδειγμα για το υπογραμμισμένο: είτε κατ' επιλογή είτε όχι, η πλειοψηφία των εργαζομένων ΜΙΣΘΩΤΩΝ στη ναυτιλία φοροδιαφεύγει, αφού μεγάλο μέρος του μισθού των αποτελείται από 'μαύρα'.
-
Καλή χρονιά παιδόπουλα
Κάθομαι και διαβάζω την αντιπαράθεση απόψεων, εδώ και λίγες δεκάδες ποστάκια... (με το απαραίτητο αλατοπίπερο a la skye: bless you, my child ). Και ενώ σκυλοβαριόμουν να γράψω, μου προέκυψε μια απορία: αγαπητέ 'μεσ'το-μεγκαν' γνωρίζεις κάπου που να έχει εφαρμοστεί, με διαχρονική επιτυχία, το σύστημα που υπερασπίζεσαι?
(τεσπα, επιστρέφω στην οικογενειακή μου θαλπωρή.... το γουρουνόπουλο μας έκατσε κάπως, σήμερα... ) -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Και ενώ σκυλοβαριόμουν να γράψω, μου προέκυψε μια απορία: αγαπητέ 'μεσ'το-μεγκαν' γνωρίζεις κάπου που να έχει εφαρμοστεί, με διαχρονική επιτυχία, το σύστημα που υπερασπίζεσαι?Δύσκολα του βάζεις.
Εδώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πώς (με τι είδους «πλαφόν») θα μπορούσαν να μας τσουβαλιάσουν όλους [πλην μισθωτών-συνταξιούχων βεβαίως-βεβαίως], δεν τον νοιάζει αν θα αδικείται κόσμος (αρκεί το κράτος να βγάζει όσα θέλει να βγάλει) και δεν τον νοιάζει αν κλείνουν οι επιχειρήσεις που μια-δυο χρονιές έτυχε να μην πάνε καλά και δεν τους περισσεύουν χρήματα να πληρώσουν ΚΑΙ τους υπαλλήλους/προμηθευτές/ενοίκια κλπ ΑΛΛΑ ΚΑΙ το «πλαφόν» που τους έβαλε το κράτος. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έχει κάνει τον κόπο να ξεκαθαρίσει καν μέσα στο μυαλό του τη «λογική» του συστήματος που ο ίδιος προτείνει (με μόνο «επιχείρημα» την ατελείωτη γκρίνια του για το πόσο φοροκλέφτες είναι οι ΕΕ).
Δες π.χ. αυτό...
Ξέρω 2 οδοντίατρους στην Κηφισιά. Φίλοι και οι δύο. Ιατρείο με πάνω-κάτω τα ίδια τετραγωνικά και οι δύο. Ο ένας δουλεύει 3 μέρες την εβδομάδα, γιατί έτσι γουστάρει, και βγάζει περί τις 4500 το μήνα, με τις οποίες περνάει μια χαρά. Ο άλλος δουλεύει 5 μέρες την εβδομάδα, έχει περισσότερη πελατεία, και βγάζει σχεδόν τα διπλάσια. Και οι δύο 'βγαίνουν', και μάλιστα ΑΝΕΤΑ. Για πες μου, πώς θα τους φορολογήσεις αυτούς τους δύο? Θα τους βάλεις να πληρώσουν τον ίδιο φόρο σαν να βγάζουν τα ίδια και οι δύο? Δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι και ΑΔΙΚΟ και ΗΛΙΘΙΟ??!'
Aπάντηση: Θα τους φορολογούσα και τους 2 το ίδιο.Και ελπίζω αυτοί οι 2 κύριοι που ξέρεις να μην δήλωναν τόσα χρόνια εισόδημα συνταξιούχου.
...σε συνδυασμό με αυτό:
τι πιο λογικό ένας διεύθυντής μιας υπηρεσίας που βγάζει 5000 ευρώ να φορολογηθεί τα 5πλασια από κάποιον που βγάζει 1000 ευρώ.
Καλό?! Του φαίνεται λογικό ο οδοντογιατρός που βγάζει 4500 ευρώ να φορολογηθεί ακριβώς το ίδιο με αυτόν που βγάζει 8000, αλλά ο δ/ντής που βγάζει 5000 ευρώ πρέπει να φορολογηθεί με τα 5πλάσια από κάποιον που βγάζει 1000 ευρώ!!!
Τι ψάχνεις να βρεις από εκεί και πέρα?...
πως καταδικάζεις κύριε σύμβουλε κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί ως ανεφάρμοστο ή ως ανεπιτυχές? σε ρωτάω...το δοκίμασες και απέτυχε?
Εσύ γιατί δεν πηδάς από το μπαλκόνι σου με ένα κόκκινο σεντόνι δεμένο στην πλάτη σου, να δεις αν θα πετάξεις σαν το Σούπερμαν ή θα σκάσεις κάτω σαν καρπούζι?
ένας γιατρός και ένας δικηγόρος τι είναι καλύτερο να φορολογούντε με πλαφόν 5000 ευρω το χρόνο για παράδειγμα ή τωρα που δεν πληρώνουν τίποτα?ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΡΕ
Άκου 'ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΡΕ'!... Η μαμά σε έμαθε να μιλάς έτσι ή ο μπαμπάς?
Θα σου κάνω τη χάρη να απαντήσω παρότι αναμασάς τα ίδια και τα ίδια χωρίς να κάνεις τον κόπο να ΣΚΕΦΤΕΙΣ τι σημαίνει αυτό που προτείνεις και τι αυτά που σου γράφουμε:
Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται 'ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ' και υποτίθεται ότι το έχουν σκεφτεί καλά κι αυτά που λέει μέσα είναι σωστά. Αυτό το πράγμα, λοιπόν, λέει μέσα ότι 'όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.'
Το έχεις ακουστά αυτό, ή όχι ακόμα?...
Σε καλώ λοιπόν να μας εξηγήσεις πώς θα το τηρήσεις αυτό που ορίζει το Σύνταγμα ως δίκαιο αν φορολογήσεις με το ίδιο 'πλαφόν'¨και αυτόν που έβγαλε 25.000 και αυτόν που έβγαλε 125.000. Έχουν τις ίδιες δυνάμεις αυτοί οι δύο? Μήπως δεν καταλαβαίνεις τι θα πει 'δυνάμεις' και θες να στο εξηγήσουμε?....
Θες και παράδειγμα? Έστω ότι φορολογεί το κράτος τους δικηγόρους με 'πλαφόν' 5000 ευρώ το χρόνο. 5000 ο κάθε μεγαλοδικηγόρος (χαρές που θα κάνει, τη στιγμή που βγάζει πάνω από 100.000 ), 5000 και το ψαράκι που τώρα πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δεν έχει άλλους πελάτες και υποθέσεις πέρα απ' όσους χρειάζεται για να βγάλει τα προς το ζην, που πες πώς είναι ~8000 ευρώ (έστω ότι έχει επαγγελματική στέγη το σπίτι των γονιών της, για να πάρουμε μια περίπτωση που γνωρίζω), άντε και να της περισσέψουν 2-3000 να τις βάλει στην άκρη. Εσύ όμως, ως κράτος, της ζητάς βρέξει-χιονίσει 5000, μια και την έχεις βάλει στο ίδιο τσουβάλι με τον μεγαλοδικηγόρο (έχουν, βλέπεις, και οι δύο δηλώσει 50 τετραγωνικά ως επαγγελματική στέγη), οι οποίες δεν της περισσεύουν.
Δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ το παράνομο ή το κακό, απλά είναι νέα στο επάγγελμα και δεν βγάζει όσα θεωρείς εσύ (=το κράτος) 'λογικό' να βγάζει. Από που κι ως που θα την αναγκάσεις να πάρει δάνειο για να πληρώσει το φόρο που της έβαλες ΧΩΡΙΣ να τον αξίζει? Και από που κι ως που θα της πάρεις τα ίδια λεφτά που παίρνεις κι απ' το μεγαλοδικηγόρο? Μόνος σου το λες πιο πάνω ότι είναι άδικο και παράλογο. Άρα, στα λόγια μου έρχεσαι.Θα σου πρότεινα να μην απαντήσεις αμέσως για να μη γελοιοποιηθείς πάλι, απλά κάνε τον κόπο να τα σκεφτείς όλα αυτά λιγάκι και πρότεινέ μας ένα ΔΙΚΑΙΟ σύστημα, που να μην παραβιάζει το Σύνταγμα, κι όχι αυτές τις σαχλαμάρες.
-
Το θέμα πάντως δεν είναι να φορολογηθεί ο 'κακομοίρης'.
Αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη με αυτούς που όντως φοροδιαφεύγουν.Διότι ο δημόσιος υπάλληλος, είτε 1000 είτε 5000 βγάλει, θα πληρώσει κανονικότατα τους φόρους του.
Οι υπόλοιπες κατηγορίες γιατί να φοροδιαφεύγουν?Προφανώς φοροδιαφεύγουν γιατί μπορούν, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει αποδοτικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, οπότε καταφεύγει σε άδικες λύσεις τύπου πλαφόν.
Όμως όταν πας στο γιατρό και δίνεις 50ευρο, και απ' έξω περιμένουν 10, ε δεν μπορεί να δηλώνει 500 ευρώ το μήνα (που απ' όσα έχω ακούσει γίνεται και αυτό!).
-
Εφόσον λοιπόν nidosan μου επικαλείσαι μονίμως το σύνταγμα εκει που σε συμφέρει από αυριο όποιος πιάνεται να φοροδιαφεύγει να κλείνεται και μέσα.όπως επίσης να αρχίζουμε να εξετάζουμε και πως μπήκε ο καθένας στο δημόσιο τρώγοντας τη θέση κάποιου άλλου και άρα πληρώνεται από το κράτος ενω δεν το αξίζει κτλ κτλ...θα βγάλουμε άκρη?ένα εκατομμύριο περιπτώσεις θα σου πω που σχεδόν όλοι είναι υπεράνω του συντάγματος.Η καραμέλα αυτή έχει λιώσει.Η πλατεία συνταγματος έχει μείνει για να μας θυμίζει το σύνταγμα..και πάνω κάτω στα έχω ξανα-απντήσει κύριε 'σύμβουλε' ακόιμα και η σβησμένη κλήση από αστυνομικό γνωστό σου είναι κατι το παράνομο....αν υπολογίσεις ότι εγώ τις πληρώνω κανονικά...
Και σε ρωτάω και δεν απαντας 'σύμβουλε'...ο μεγαλοδικηγόρος θα κάνει χαρές αν δώσει έστω και 5000?ο μεγαλογιατρός το ίδιο?που μέχρι τώρα όλα τα χρόνια την έβγαζαν στο τζάμπα?και σε έχω ξαναρωτήσει 'σύμβουλε' οι 300 της βουλής γιατί κάθε χρόνο βγάζουν στη δημοσιότητα τι δήλωσαν?πόσα πλήρωσαν θα μας πούνε?πως έφτασε το κράτος να μην έχει εσοδα και τώρα μου μιλάνε για το αφορολόγητο των 12000?αυτοί θα την πληρώσουν πάλι?ή θα τρέχω εγώ να μαζεύω αποδείξεις για ψωμί γάλα κτλ κτλ να δικαιολογήσω τι ότι δεν είμαι κλέφτης όταν όλα τα χρόνια εγώ και η οικογενειά μου καταβάλλουμε κανονικά ότι μας αναλογεί?
Επειδή μας έχεις ζαλίσει 'σύμβουλε' για τους νέους δικηγόρους σε σχέση με τους παλιούς θα μπορούσε για 4-5 χρόνια οι νεοι δικηγόροι και γενικότερα οι νέοι εργαζόμενοι σε ένα κλάδο να αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία από τους παλαιούς...και να εισέρχοντε 'σύμβουλε' μετά στην πιο πάνω κατηγόρία..αλλά και αυτό φαίνεται θέλει πολυ μυαλό για να το καταλάβεις...ελπίζω όταν πας στο περίπτερο να χαλάσεις μην κάθοντε να σου εξηγούν γιατί σου έδωσαν 5 10 ευρα και όχι 10 5ευρα.Αν και για τέτοιο σε κόβω.
Και κάτι αλλο εξηγήστε μας κύριε 'σύμβουλε' γιατί όταν πιάνεις κουβέντα με έναν ελεύθερο εποαγελματία (όχι φυσικά από τους σοβαρούς από τους άλλους που ο κόσμος το έχει τούμπανο) σου λένε αμέσως 'αν γίνει αυτό εγώ θα κλείσω θα αυξηθεί η ανεργία θα μελινει ο χώρος ξενοίκιαστος θα θα θα'...γιατί άραγε?δηλαδή όταν μιλάμε για την εισφορά τότε μας πιάνει η ηθική?Όταν τους έχει ανασφάλιστους όταν δεν τους δίνει επιδόματα όταν όταν τότε όλα καλά?στα σκουπίδια να βρούνε όλοι τους να φάνε από το να τους έχω να κυκλοφορούν με τα jeep των 30000 ευρώ και να το παίζουν αφεντικα...
Και για να δεις κύριε σύμβουλε πόσο δίκαιο είναι το σύστημα που προτείνω ο Kyr80 που έχει επιχείρηση και που όπως λέει πληρώνει τώρα φόρο θα συνεχίσει να πληρώνει οπότε δεν πλήττεται σε κάτι.Οι άλλοι που δεν πλήρωναν φόρο όμως?ε σύμβουλε?
Και 2 τελευταία πραγματάκια.1.Αυτό με το μπαλκόνι και τη μπέρτα πως το σκέφτηκες?δίπλα στον Παπακαλιάτη γρηγορα για σενάριο...μιλάμε για το επιχείρημα της δεκαετίας....
2.Τη μάνα μου μην την πιάνεις στο στόμα σου έτσι εντελώς ήρεμα γιατί είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχουνε βγάλει βαθμό πτυχίου 8,8....και είναι στη θέση που είναι δικαιότατα χωρίς βουλευτές κτλ...οπότε φιλαράκο πέτα εκεί κανένα επιχείρημα περί σουπερμαν και μην πιάνεις ανθρώπους στο στόμα σου που δεν μπορείς να φτάσεις...
Ξέρω μια καφετέρια εδώ λίγο πιο κάτω από μένα...ζητάει προσωπικό...θέλουνε και έναν λαντζιερη...πάντως 'σύμβουλος'¨με αυτά που γράφεις δεν είσαι με τίποτα...
sotirisk82
Το θέμα πάντως δεν είναι να φορολογηθεί ο 'κακομοίρης'.
Αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη με αυτούς που όντως φοροδιαφεύγουν.Διότι ο δημόσιος υπάλληλος, είτε 1000 είτε 5000 βγάλει, θα πληρώσει κανονικότατα τους φόρους του.
Οι υπόλοιπες κατηγορίες γιατί να φοροδιαφεύγουν?Προφανώς φοροδιαφεύγουν γιατί μπορούν, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει αποδοτικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, οπότε καταφεύγει σε άδικες λύσεις τύπου πλαφόν.
Όμως όταν πας στο γιατρό και δίνεις 50ευρο, και απ' έξω περιμένουν 10, ε δεν μπορεί να δηλώνει 500 ευρώ το μήνα (που απ' όσα έχω ακούσει γίνεται και αυτό!).
Πες τα αδερφέ μου...έχουμε το nidosan και τους άλλους ψευτο-θιγόμενους εδώ και τόσα ποστ και μας ζάλισαν περί ηθικής....έλα ντε πως θα τους πιάσουμε?θα βάζουμε τον Nidosan να τους ελέγχει
Ήθελα βεβαια να ξέρω πως θα φοροδιέφευγαν αν εντάσσοταν στην κατηγοριοποίηση.
-
πολλα ζορια τραβας με τους ελευθερους επαγγελματιες αν και εχεις καποιο δικιο .
αν νομιζεις οτι η κατασταση της χωρας βρισκεται εδω που ειναι απαυτους εισαι γελασμενος.
θα πρεπει να κοιταξεις προς υπουργους ,λαμογια των δημοσιων υπηρεσιων.
αυτοι ειναι το μεσο που βοηθανε τους ελευθερους επαγγελματιες να κανουν οτι κανουν και φυσικα πλερονωνται λαδονωνται με το παραπανω. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
πολλα ζορια τραβας με τους ελευθερους επαγγελματιες αν και εχεις καποιο δικιο .αν νομιζεις οτι η κατασταση της χωρας βρισκεται εδω που ειναι απαυτους εισαι γελασμενος.
θα πρεπει να κοιταξεις προς υπουργους ,λαμογια των δημοσιων υπηρεσιων.
αυτοι ειναι το μεσο που βοηθανε τους ελευθερους επαγγελματιες να κανουν οτι κανουν και φυσικα πλερονωνται λαδονωνται με το παραπανω.τα έγραψα παραπάνω και για τους βουλευτές italakias όπως είδες και ξέρω και κάτι άλλο.ότι αν εσύ δεν πας στον βουλευτή να σου κάνει την εξυπηρέτηση ο άλλος δεν θα μυρίσει τα νύχια του από μονος του.
για να σταματήσει λοιπόν αυτό και να αποδίδοντε οι φόροι κανονικά κατηγοριοποίηση κα όποιος δεν πληρώνει κλείσιμο της επιχείρησης όποιος από τους μεγάλους φοροδιαφεύγει αφαίρεση της άδειας επαγγέλματος και αν είσαι βουλευτής διαγραφή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.απλά τα πράγματα.
-
κατηγοριοποίηση δλδ
1.να πληρωνουν ολοι ενα σταθερο ποσο;
μα τοτε αυτοι που εχουν κερδη θα γλιτωνουν ενω αυτοι που δεν εχουν θα φτωχηνουν.
αυτο μονο μια δεξια κυβερνηση θα το εκανε.2.να πληρωνουν αναλογα με τα κερδη;
εδω κατι παει και ερχεται ,ειναι πιο τιμιο .το να σου κλεισει την επιχειρηση το κρατος επειδη δεν πληρωσες φορους νομιζεις οτι αυτο βοηθαει σε τιποτα το κρατος;
συνηθως σου δινουν παραταση η πλερωνεις με δοσεις δλδ διακανονισμος με την εφορια ,ξερεις τα λαμογια -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται 'ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ' και υποτίθεται ότι το έχουν σκεφτεί καλά κι αυτά που λέει μέσα είναι σωστά. Αυτό το πράγμα, λοιπόν, λέει μέσα ότι 'όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους'Καλέ μου φίλε,
'στα δημόσια βάρη' λέει, ΟΧΙ στις... **'δημόσιες (και συγκεκριμένες) ΤΣΕΠΕΣ'(!) **
Στην τελική, γιατί να μην τα τρώω ΕΓΩ που τα δουλεύω και να τα τρώνε ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ'?
Κατά τα άλλα, διαβάζοντας τις τελευταίες τρείς σελίδες
κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον ήρθατε από άλλον πλανήτη, αφού και από άλλη χώρα
να είχατε έρθει, θα ξέρατε, μέσες ΄- άκρες τί περίπου επικρατεί στην ΕΛΛΑΔΑ,
τουλάχιστον από την εποχή της... Οθωμανοκρατίας!!!!!.
Εκτός κι αν είστε τόοοοοοοσο αφελείς!
Με την ευκαιρία, into-megane, nidosan, kyr80, ανάμεσα στ' άλλα που γράφετε (προτείνοντας λύσεις),
στο εισόδημα που δηλώνετε ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ? (που να διαβάζω τώρα 90τόσες σελίδες!!!), ή πρόκειται για προσωπικό απόρρητο... -
H φοροδιαφυγη ειναι υπερτιμημενη για επικοινωνιακους λογους σε οτι αφορα το τι μπορει να προσφερει εαν παταχθει..
Ο φοροφυγας τα λεφτα καπου τα ξοδευει και αυτος...σε μερτσεντε,σε εξοχικο,σε ταξιδιωτικα γραφεια,σε μαιζονετες κ.ο.κ.,δεν τα κανει μασούρι για την πυραμίδα...τα κυκλοφορει στην αγορα και πληρωνει 19% ή παραπάνω...
Αν του στειλουμε το μηνυμα να μην ξοδευει για να μην καρφωθει ή του πουμε οτι ο μικρος θα φορολογείται με 20% και εσυ με 60% 'γιατι βγαζεις πολλα',τι πιστευετε οτι θα ειναι το αποτελεσμα;Να δηλώνει περισσοτερα;Να ξοδευει περισσοτερα;Μαλλον οχι ε; -
σωστος και οπως εχω ξαναγραψει η χωρα χρειαζεται αναπτυξη και οχι φορους.
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται 'ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ' και υποτίθεται ότι το έχουν σκεφτεί καλά κι αυτά που λέει μέσα είναι σωστά. Αυτό το πράγμα, λοιπόν, λέει μέσα ότι 'όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους'
Καλέ μου φίλε,
'στα δημόσια βάρη' λέει, ΟΧΙ στις... **'δημόσιες (και συγκεκριμένες) ΤΣΕΠΕΣ'(!) **
Στην τελική, γιατί να μην τα τρώω ΕΓΩ που τα δουλεύω και να τα τρώνε ΟΙ 'ΑΛΛΟΙ'?
κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μάλλον ήρθατε από άλλον πλανήτη, αφού και από άλλη χώρα
Με την ευκαιρία, into-megane, nidosan, kyr80, ανάμεσα στ' άλλα που γράφετε (προτείνοντας λύσεις),
στο εισόδημα που δηλώνετε ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ? (που να διαβάζω τώρα 90τόσες σελίδες!!!), ή πρόκειται για προσωπικό απόρρητο...Μπορει να βγαζουν 100-1000-100000.Παντελως αδιαφορο.Αρκει να πληρωνουν τον αναλογουντα φορο.Αυτο ειναι και το ζητουμενο.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται 'ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ' και υποτίθεται ότι το έχουν σκεφτεί καλά κι αυτά που λέει μέσα είναι σωστά. Αυτό το πράγμα, λοιπόν, λέει μέσα ότι 'όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους'
Καλέ μου φίλε,
στο εισόδημα που δηλώνετε ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ? (που να διαβάζω τώρα 90τόσες σελίδες!!!), ή πρόκειται για προσωπικό απόρρητο...Μπορει να βγαζουν 100-1000-100000.Παντελως αδιαφορο.Αρκει να πληρωνουν τον αναλογουντα φορο.Αυτο ειναι και το ζητουμενο.
Αυτό το ζητούμενο, από ποιούς είναι ζητούμενο?
Μήπως και κυρίως, από αυτούς που τα κάνουν βίλλες, πισίνες, τζιπούρες.... και δεν συμμαζεύεται?
Προσωπικά, αν δεν αποδειχθεί ότι πάνε για το δημόσιο κοινό συμφέρον, θα συνεχίσω να είμαι ΥΠΕΡ της φοροδιαφυγής!!!Και για να μην παρεξηγηθώ, εγώ και η γυναίκα μου, είμαστε μισθωτοί, χωρίς άλλα εισοδήματα!
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου