-
Ρε παιδιά τί άκουσα. Για να έχεις αφορολόγητο που νομίζω είναι στα 12.000 ευρώ θα πρέπει λέει πλέον να προσκομίσεις ισόποσες αποδείξεις?
δηλαδή αν βγάζω 12.000 ευρώ για να ειμαι αφορολόγητος θα πρέπει να τα ξοδέψω όλα?
Για πείτε λίγο οι ειδικότεροι μην βάλω εμότικον άδικα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ρε παιδιά τί άκουσα. Για να έχεις αφορολόγητο που νομίζω είναι στα 12.000 ευρώ θα πρέπει λέει πλέον να προσκομίσεις ισόποσες αποδείξεις?δηλαδή αν βγάζω 12.000 ευρώ για να ειμαι αφορολόγητος θα πρέπει να τα ξοδέψω όλα?
Για πείτε λίγο οι ειδικότεροι μην βάλω εμότικον άδικα.
Την ιδια απορια την ποσταρα και εγω νωριτερα .
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και ύστερα ήρθε ο Κωστάκης...
Ο τραγικότερος όλων, ο πρωθυπουργός που θα περάσει σαν ο πιο άχρηστος και επιζήμιος της νεότερης ιστορίας... Και ας λέτε ό,τι θέλετε για τον Ανδρέα Παπανδρέου....
Ο πιο άχρηστος ναι, ο πιο επιζήμιος όχι... αυτόν τον τίτλο συνεχίζει να τον κατέχει το Ανδρέας... και ας ήταν πολύυυυυυ ικανότερος... στο να λαϊκίζει και να περνάει μέτρα για να κρατάει το λαό ευχαριστημένο επί του παρόντος, αδιαφορώντας για το μέλλον.
Μου θυμίζεις λίγο την ηλικία σου; Γιατί έχω την εντύπωση πως είμαι μεγαλύτερός σου και πάλι, μου διαφεύγουν κάποια πράγματα για την διακυβέρνηση Παπανδρέου Α.
Το επιζήμιος το κρίνεις πως; Κοιτώντας κάποιους δείκτες, ρωτώντας τον πατέρα σου, ψυχανεμίζοντάς το;
Το 80 είναι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ πίσω. Το να το χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία ο κάθε Κωστάκης και Γιωργάκης είναι τραγικό. Είμαστε στο 2010.
Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι πίνουν νερό στο κρασί του Α. Παπανδρέου ακόμη. Τον Κωστάκη ποιοι θα τον θυμούνται;
Ακόμη, πως γίνεται να φταίει το 80 για τα σημερινά χάλια, όταν πχ ο Σημίτης ακόμη και στους δείκτες (που μάλλον αυτούς κοιτάς για να βγάζεις συμπεράσματα...) τα πήγε πολύ καλύτερα... Τι διάβολο δηλαδή, ήρθε το φάντασμα του Ανδρέα να στοιχειώσει τον Κωστάκη και την χώρα;Ας εντοπίζουμε το πρόβλημα στις πραγματικές του βάσεις: δεν γίνεται τόσο κακό σε 7,5 (Παπανδρέου 1η περίοδος...) χρόνια, ή σε 5,5 (Κωστάκης 1η και ελπίζουμε και τελευταία, ευχαριστούμε ). Χρειάστηκαν οι άοκνες προσπάθειες ΠΟΛΛΩΝ κυβερνήσεων για το χάλι μας. Και δεν υπάρχει ούτε μία πραγματικά αξιόλογη που να έκανε κάτι πραγματικά καλό, με την εξαίρεση της πρώτης τετραετίας του Σημίτη και ολίγη από την επανεμφάνιση Παπανδρέου μετά τον Μητσοτάκη. Και πάλι, όχι κάτι φοβερό, μια κάπως καλύτερη διαχείριση και ως εκεί...
Πιο πίσω εγώ δεν θυμάμαι, πάντως οι δείκτες που κοιτάς, πάλι θα σου πουν τα χάλια μας: ζήτησα να μου πει κάποιος αν κάποια κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση έφερε μη ελλειμματικό προϋπολογισμό , αλλά μέχρι στιγμής δεν φάνηκε κάποιος με στοιχεία... Και μετά μας φταίει ο Ανδρέας... Μόνον αυτός έπαιρνε δάνεια, οι άλλοι ήταν καλοί!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι πίνουν νερό στο κρασί του Α. Παπανδρέου ακόμη.
Το περίεργο θα ήταν να μην έπιναν. Αφού έδινε συντάξεις εθν. αντίσταση αβέρτα σε όποιον έφερνε πράσινη ταυτότητα, πάρε κόσμε, έφερε τα ''μπάνια του λαού'', δωρεάν διακοπές στα ''Ξενία'' για όλους τους κρατικοδίαιτους, υπερδιόγκωση του δημοσίου τομέα, όλοι οι συνδικαλιστές έγινα πρώτες μούρες, και όλα αυτά στην πιο κρίσιμη περίοδο μετά το 81' όταν άνοιξαν οι κάνουλες της ευρωπαϊκης χρηματοδότησης. Όταν αυτά τα χρήματα που ήταν για υποδομές φαγώθηκαν σε μία περίοδο που άλλα κράτη έκαναν υποδομές. χάθηκε το τρένο. Αυτό όμως διαμόρφωσε καταστάσεις και συνειδήσεις δεν θέλει και πολύ με λαϊκίστικες τακτικές. Να κάθομαι και να αμοίβομαι παχυλά επειδή έχω μπάρμα, ρεμούλα. Τώρα πια δεν αλλάζουν και πολλά είναι αργά.
Με το αφορολόγητο τί θα γίνει ρε παιδιά? Γιατί ο Γιώργος μας έλεγε ότι θα το αυξήσει κιόλας και απ'οτι φαίνεται χειρότερα από πριν θα το κάνει.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
E ναι μωρε, επιζημιος ο κωστακης? Αφου οταν ξαναβγηκε στις προηγουμενες εκλογες ειπε οτι παρελαβε χαος!Γρηγορη κάτι ακουσα οτι θα κυνηγησουν τα 2λιτρα
Δεν θα κυνηγήσουν μόνον τα δίλιτρα (αυτό το έχω φροντίσει, έχω δωρίσει το μισό στην μάνα μου, δημόσια υπάλληλος 100% επιτυχία... ), αλλά και τους μηχανικούς Ε.Ε!
Θα κλάψουν μανούλες από του χρόνου, ενώ κάτι άκουσα και για αναδρομική φορολόγηση και του 2009 με τα νέα μέτρα (κάτι που προφανώς και θα οδηγήσει πολύ κόσμο στα δικαστήρια, γιατί να έχει κλείσει το έτος, και να συζητάμε για διαφορετικό τρόπο φορολόγησης, είναι κομμάτι τραγικό! )
Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, δεν είπαν (ακόμη....αλλά τους βλέπω πολύ ορεξάτους και ποτέ δεν ξέρεις! ) πως θα πρέπει να φέρουν αποδείξεις για όλο το ποσό οι μισθωτοί, αλλά για το μισό (άρα για 6Κ...), αλλά κάτι λένε πως οι Ε.Ε πρέπει να φέρουμε για όλο το ποσό, αλλά δεν μας λένε κιόλας τι θα μετράει και πως...
Πχ στα έξοδα του αυτοκινήτου, πόση βενζίνη θα δικαιολογούν;Εγώ με τα τεκμήρια δεν θα έχω πρόβλημα λογικά, γιατί μέσα στο 2010 θα διώξω από πάνω μου την Lancia και θα μείνω με το 50% της BMW, και κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο δεν έχω, αλλά με τα έσοδα έξοδα, μπορεί να σημαίνει και μια απώλεια στο εισόδημά μου πάνω από 5Κ, ίσως και 10Κ, και δεν αστειεύομαι καθόλου!
Ας ελπίσω μονάχα πως το 2009 θα ισχύσουν τα γνωστά, μπας και χαρώ λίγο πάλι, από το 2010, μάλλον θα ψάχνω θέση υπαλλήλου μηχανικού, αφού σαν Ε.Ε δεν θα συμφέρει....
-
Αν και είναι λανθασμένο να γίνονται συμψηφισμοί όταν μιλάμε για κλεψιές δημοσίου χρήματος, τα 'ομόλογα' ήταν πταίσμα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτούς ντε για τους οποίους ο Βενιζέλος οργισμένος φώναζε ότι η ΝΔ κλέβει τα εύσημα για τον υπέροχο τρόπο που οργανώθηκαν. Το 'Βατοπαίδι' ήταν πταίσμα μπροστά στο Χρηματιστήριο του 99.
Τι να κάνουμε, πρέπει να διατεθούν στο εμπόριο ενέσεις καφεΐνης για να ξυπνάει ο κόσμος από τη νάρκωση των ΜΜΕ και των παραμυθάδων.
Ο Μητσοτάκης, ο νονός μου , μπορεί να έσφαλε σε ορισμένους τομείς, αλλά ΕΙΧΕ πρόγραμμα, το οποίο οι σημερινές κλαίουσες για την εθνική κυριαρχία, το μέλλον του κράτους και των παροχών του καθώς και την οικονομική επιβίωση των ιθαγενών ΣΥΡΟΝΤΑΙ στο να το εφαρμόσουν αποσπασματικά και >ελαφρώς< καθυστερημένα (μόνο 20 χρόνια αργότερα δηλαδή...).
Αποκρατικοποιήσεις; Περιστολή δαπανών; Μείωση του αριθμού των ΔΥ; Μείωση των κρατικοδίαιτων οργανισμών; Μείωση του δανεισμού;
Ο 'νονός' τα έλεγε, αλλά αυτός ήταν κακός, ήταν Μητσοδράκουλας. Άλλωστε λεφτά υπάρχουν (δανεικά, αλλά ας μη λαϊκίζουμε ).Ο δε ανηψιός Καραμανλής ήταν απλώς ανεπαρκής και ανίκανος να τιθασεύσει τα λαμόγια (όπως έκανε, ας πούμε, ο Παπανδρέου, ο λαοπρόβλητος ). Ο ΓΑΠ ακόμα για τηλεκατευθυνόμενος βλάκας μου φαίνεται. Ποιο είναι χειρότερο, θα δείξει ο χρόνος. ΗΔΗ όμως (πριν τις περίφημες 100 ημέρες) το πρόγραμμά του θυμίζει το αντίστοιχο του 'ανεπαρκούς', μόνο που δεν το πολεμάνε οι έγκριτοι τόσο έντονα (έκπληξη, έκπληξη). Αλλά λέω (σαδιστικά) να περιμένουμε κανένα χρόνο πρώτα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι πίνουν νερό στο κρασί του Α. Παπανδρέου ακόμη.
Το περίεργο θα ήταν να μην έπιναν. Αφού έδινε συντάξεις εθν. αντίσταση αβέρτα σε όποιον έφερνε πράσινη ταυτότητα, πάρε κόσμε, έφερε τα ''μπάνια του λαού'', δωρεάν διακοπές στα ''Ξενία'' για όλους τους κρατικοδίαιτους, υπερδιόγκωση του δημοσίου τομέα, όλοι οι συνδικαλιστές έγινα πρώτες μούρες, και όλα αυτά στην πιο κρίσιμη περίοδο μετά το 81' όταν άνοιξαν οι κάνουλες της ευρωπαϊκης χρηματοδότησης. Όταν αυτά τα χρήματα που ήταν για υποδομές φαγώθηκαν σε μία περίοδο που άλλα κράτη έκαναν υποδομές. χάθηκε το τρένο. Αυτό όμως διαμόρφωσε καταστάσεις και συνειδήσεις δεν θέλει και πολύ με λαϊκίστικες τακτικές. Να κάθομαι και να αμοίβομαι παχυλά επειδή έχω μπάρμα, ρεμούλα. Τώρα πια δεν αλλάζουν και πολλά είναι αργά.
Με το αφορολόγητο τί θα γίνει ρε παιδιά? Γιατί ο Γιώργος μας έλεγε ότι θα το αυξήσει κιόλας και απ'οτι φαίνεται χειρότερα από πριν θα το κάνει.
Όλα όσα κατηγορείς τον Α. Παπανδρέου, τα έχουν κάνει ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις. ΜΑ ΟΛΕΣ.
Απλά μάλλον αντιπαθείς περισσότερο τον συγκεκριμένο...Βέβαια, προ του 81, τα μπάνια του λαού αφορούσαν ελάχιστους, όπως και κάτι ψιλοπράγματα όπως το ΕΣΥ, τα πανεπιστήμια, τα επιδοτούμενα δάνεια σε μη έχοντες κλπ κλπ. Αυτά όμως δεν έπρεπε να γίνουν φυσικά, έπρεπε να τους αφήσει τους άχρηστους να ψοφολογάνε, αντί να τολμήσει να βγάλει από την ανέχεια τεράστια κοινωνικά στρώματα...
Απαράδεκτος, τι να λέμε τώρα...
Με δανεικά λένε κάποιοι, αλλά να σου πω κάτι Κωνσταντίνε; Δεν με νοιάζει που με τα δανεικά αυτά κάποιοι είδαν καλύτερη μέρα τότε. Γιατί έκτοτε....
Να στο πω και πιο ωμά: πριν το 81, τα μπάνια τα έκανες μόνον εσύ. Μετά το 81 τσαλαβουτούσα κι εγώ που και που... Τώρα μοιραζόμαστε τα χρέη. Τουλάχιστον μοιραζόμαστε και τα μπάνια.
Δεν θέλω να τον βγάλω τον μακαρίτη λάδι. Μια χαρά τα βλέπω κι εγώ τα λάθη του. Για να μην μιλήσω και για την ανήκεστο βλάβη στο όποιο αριστερό κίνημα , που έκτοτε βολοδέρνει μεταξύ σταλινισμού, σοσιαλδημοκρατίας και ...ανυπαρξίας... Αλλά μην ξεχνάμε και τα καλά του. Και το ότι εγώ πήγα σε ένα πανεπιστήμιο και δεν έγινα αγρότης πχ, το οφείλω και στα έρμα τα 'θαλασσοδάνεια' που κατάφεραν τότε να βγάλουν κόσμο από την ανέχεια... Οπότε, αν με ρωτήσεις, ΣΑΦΩΣ και προτιμώ τον οποιοδήποτε Α. Παπανδρέου, που τουλάχιστον την αναδιανομή την έκανε. Φυσικά και έφαγαν τότε τα λαμόγια με χρυσά κουτάλια. Όπως και σε κάθε κυβέρνηση αυτού του τόπου. Απλώς κάποιοι ενοχλήθηκαν που τα λαμόγια ήταν πράσινα. Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα. Αρκεί να περισσεύει και κάνα ψίχουλο και για μένα.
Αν είχα την επιλογή σήμερα, να ψηφίσω την πολιτική του τότε, θα το έκανα με τα δυο χέρια φυσικά. Γιατί για εμένα και για πολλούς άλλους, έφερε ευκαιρίες που ούτε είχαμε φανταστεί. Ξέρω πως δυσαρέστησε κάποιους που ήδη ήταν βολεμένοι και προτιμούσαν κάποιοι σαν και εμένα να έμεναν στα χωριά τους και να φυτεύουν ραπανάκια, αλλά τι να κάνουμε... Σας την σκάσαμε, και τώρα μοιραζόμαστε το χρέος. Προσωπικά νιώθω απόλυτα κερδισμένος.
Φυσικά το σημερινό ΠΑτΣΟΚ ουδεμία σχέση με εκείνο έχει σε πολιτικές, αν και τα λαμόγια προφανώς και υπάρχουν (δεν έλειψαν από καμία κυβέρνηση εξάλλου....).
-
Όχι δεν τα έχουν κάνει όλες οι κυβερνήσεις. Αυτά δε επιπλέον τα καθιέρωσε πρώτος αυτός και εδώ είναι το κρίσιμο. Ένας λαός εύπλαστος εκείνη την εποχή και ταλαιπωρημένος πλάστηκε από τον μέγα λαοπλάνο. Με το ''Τζοβόλα δώστα όλα'', ''Kοσκοτά'' και ''pumbers' και με τα ατελείωτα δανεικά και μοίρασμα πακτωλού χρημάτων από ΕΟΚ σε άλλους σκοπούς δεν χτίζεις μέλλον απλά κερδίζεις λαό ψηφοφόρων - πελατών. Αν ήθελε πραγματικά να κάνει το σωστό δεν θα φώναζε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο- εύηχο στα αυτιά εντελώς λαϊκίστικο. Ούτε θα απέτρεπε κάθε επένδυση ξένων υπό το πρίσμα 'δεν ξεπουλάμε την περιουσία του λαού'', ούτε θα γέμιζε το δημόσιο τομέα, ούτε θα έκανε γ.γ πρώην συνδικαλιστές για να ελέγχει τις μάζες. Αυτά τα σιχαίνομαι και τα θεωρώ εντελώς λαϊκίστικα και δεν με αφορά το χρώμα αλλά ο λαϊκισμός με αηδιάζει γιατί κάνει τρομερό κακό στον τόπο αυτόν που είναι κρίμα να ταλαιπωριέται.Ο Σημίτης έκανε έργο , έκανε και λάθη οκ αλλά έμειναν πράγματα. Ο χοντρός ήταν ανίκανος και ανέχτηκε κλέφτες πράγματα για τα οποία πριν κατηγορούσε τους προηγούμενους, στην πυρά.
Τεσπα εσύ πίνεις νερό στο όνομά του εγώ ούτε να τον θυμάμαι δεν θέλω. Δεν θέλω να σου αλλάξω γνώμη, δεν είναι και σκοπός αυτός της συμμετοχής μου στην συζήτηση άλλωστε απλά ανέφερα και πριν ενδεικτικά κάποια (από τα πολλά) πράγματα που με έκαναν να μην μπορώ να ανεχτώ πολιτικά αυτόν τον άνθρωπο. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τεσπα εσύ πίνεις νερό στο όνομά του εγώ ούτε να τον θυμάμαι δεν θέλω. Δεν θέλω να σου αλλάξω γνώμη, δεν είναι και σκοπός αυτός της συμμετοχής μου στην συζήτηση άλλωστε απλά ανέφερα και πριν ενδεικτικά κάποια (από τα πολλά) πράγματα που με έκαναν να μην μπορώ να ανεχτώ πολιτικά αυτόν τον άνθρωπο.
Ξαναλέω, εμένα και πολλούς ακόμη μας ευνόησε, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ. Άρα, αν δεν του το αναγνώριζα, θα ήμουν μάλλον...αχάριστος!
Προφανώς και δεν φτιάχνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά. Ευνοώντας εμένα, εσύ βγήκες χαμένος, αφού στο καπιταλιστικό σύστημα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και για κάθε ...ευνοημένο, υπάρχει κάποιος χαμένος. Για τον ίδιο λόγο που κάποιοι στον τρίτο κόσμο πεινάνε για να έχεις εσύ το σκάφος κι εγώ την BMW μου...
Ο Σημίτης καλός ήτανε, αλλά μην ξεχνάμε (προς μεγάλη χαρά του Μάνου.... ) κάτι χρηματιστήρια και κάτι Ολυμπιακούς.... Αν και οι τελευταίοι μπορεί να ήταν για καλό, αν δεν επακολουθούσε η οικονομική κρίση (τουρισμός κλπ...).
Απλώς, καμία διάθεση δεν είχα να υπερασπιστώ τον οποιονδήποτε πολιτικό μας, αφού θεωρώ πως μας έχουν ρίξει στα σκατά ΓΕΝΙΚΩΣ. Αλλά όταν βλέπω συλλήβδην κάποιους να μιλούν αφοριστικά, επιμένοντας στην μια πλευρά του νομίσματος, είπα να παρουσιάσω και την άλλη...
Επιπλέον, σήμερα όλα τα κόμματα μοιάζουν χειρότερα από το ΠΑτΣΟΚ του 81, παρόλο που έχουν και είχαν τις ευκαιρίες να είναι καλύτερα... Συνοπτικά:
-Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση και ήδη στα οικονομικά και στα φορολογικά έχει κάνει μια απίστευτη σαλάτα. Κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει και όλοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Η αγορά έχει παγώσει και έχουμε και την.....μάχη των αποδείξεων που ξεκινάει!
-Την ΝΔ την κυβερνάει αυτός που την πρόδωσε πριν μερικά χρόνια παίρνοντας και κάμποσα χρήματα κιόλας, με την δικαιολογία του Μακεδονικού. Διολισθαίνει σε όλο και πιο ακροδεξιά φρασεολογία επειδή φοβάται τον Καρατζαφέρη.
-Το ΚΚΕ έχει μείνει κάπου μεταξύ Στάλιν και Μπρέζνιεφ. Ό,τι καλό κάνει κάπου (πχ το ΠΑΜΕ που είναι ένα από τα λίγα πραγματικά αναχώματα που υπάρχουν για τους εργαζομένους σήμερα...), χάνεται από ένα απίστευτο μονολιθισμό.
-ΛΑΟΣ. Αχαρακτήριστο απλώς, αρκεί να δει κάποιος ποιοι μπήκαν στην Βουλή με δαύτο...
-ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα με τις τάσεις, τα ρεύματα, τα στελέχη. Με όλα αυτά ξεχνάνε να κάνουν την δουλειά τους βέβαια. Πολιτική. Επίσης, δυστυχώς οι φελοί επιπλέον πολύ πιο ψηλά από κάποια άλλα κόμματα.Κοινώς πάρτο ένα και χτύπα το άλλο.... Και μας φταίει το ΠΑΣΟΚ του 81; Όταν μετά από δεκαετίες η ελληνική πολιτική έχει αυτά τα χάλια;
-
Τεσπα εσύ πίνεις νερό στο όνομά του εγώ ούτε να τον θυμάμαι δεν θέλω. Δεν θέλω να σου αλλάξω γνώμη, δεν είναι και σκοπός αυτός της συμμετοχής μου στην συζήτηση άλλωστε απλά ανέφερα και πριν ενδεικτικά κάποια (από τα πολλά) πράγματα που με έκαναν να μην μπορώ να ανεχτώ πολιτικά αυτόν τον άνθρωπο.
Ξαναλέω, εμένα και πολλούς ακόμη μας ευνόησε, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ. Άρα, αν δεν του το αναγνώριζα, θα ήμουν μάλλον...αχάριστος!
Προφανώς και δεν φτιάχνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά. Ευνοώντας εμένα, εσύ βγήκες χαμένος, αφού στο καπιταλιστικό σύστημα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και για κάθε ...ευνοημένο, υπάρχει κάποιος χαμένος. Για τον ίδιο λόγο που κάποιοι στον τρίτο κόσμο πεινάνε για να έχεις εσύ το σκάφος κι εγώ την BMW μου...
To 1980 το δολλάριο είχε κάτω από 40 δραχμές και σε μια πενταετία πήγε 3-4 φορές επάνω.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την οικονομία της Ελλάδας, ξεφτέλισε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και έβαλε γερά τα θεμέλια γι αυτό που σήμερα λέμε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.
-
Να στο πω και πιο ωμά: πριν το 81, τα μπάνια τα έκανες μόνον εσύ. Μετά το 81 τσαλαβουτούσα κι εγώ που και που... Τώρα μοιραζόμαστε τα χρέη. Τουλάχιστον μοιραζόμαστε και τα μπάνια.Γιατί πρέπει να σου πληρώνω ή κάποιος άλλος να μου πκηρώνει τα μπάνια δεν το καταλαβαίνω... Αν δεν μπορείς βολέψου με τη μπανιέρα σου...
Βλέπουμε πολλούς που παίρνουν δάνεια χωρίς να έχουν την ικανότητα να τα ξεπληρώσουν προκειμένου να ζήσουν μια ζωή που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Το ίδιο έγινε και τότε αλλά σε επίπεδο κράτους... όχι από τον κάθε κακομοίρη αγράμματο αλλά από τους σπουδαγμένους ειδικούς εκπροσώπους μας... Το να μοιράζεσαι χρέη που δεν χρειάζεσαι πραγματικά (δε μιλάμε για υγεία και παιδεία αλλά για μπάνια του λαού) δεν μου ακούγεται και πολύ έξυπνο πράγμα...
Δυστυχώς το ίδιο (σε ίδια ή διαφορετική κλίμακα, δεν με ενδιαφέρει να το συζητήσω εδώ) κάνουν όλες οι κυβερνήσεις μας....Για να μην ξεχνιόμαστε όμως με τα τεκμήρια τι γίνεται.... έρχονται τεκμήρια;;; και αν ναι τί τύπου θα είναι....;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για να μην ξεχνιόμαστε όμως με τα τεκμήρια τι γίνεται.... έρχονται τεκμήρια;;; και αν ναι τί τύπου θα είναι....;;Αυτό θα ρώταγα και εγώ?
Και ακόμα πιο συγκεκριμένα ... ο 1,8 Tsi κινδυνευει να χαρακτηριστεί κινητήρας για υψηλόμισθους και επιχειρηματίες? -
HighFidelity@ Καταλαβαίνεις τι γράφεις; Ουσιαστικά λες: ' Στα πελέ μου τα οικονομικά του κράτους. Εγώ έζησα καλύτερα από όσο ΕΠΡΕΠΕ. Πήρα τη BMW μου που δεν άξιζα, έζησα μια ζωή που δεν άντεχε το κράτος που γεννήθηκα'
Δε λέω καλά κάνεις και το χαίρεσαι. Περιμένω όμως από σοβαρούς ανθρώπους(ειλικρινά από τα ποστ σου έχω βγάλει τέτοιο συμπέρασμα) να παραδεχτούν , πως παρά τη προσωπική βολή τους, ότι ο Αντρέας εσκισε τα οικονομικά της χώρας.
Και στην Ουγκάντα περνάνε άσχημα. Και ΑΝ μπορούσαν να πάρουνς δάνεια θα τα έπερναν και θα μπορούσαν να περάσουν καλύτερα κάποια χρόνια. Αλλά μετά κλάφτα.
Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα το 81 ήταν μια χώρα με ελάχιστο χρέος που πήρε τεράστια πακέτα ΔΩΡΕΑΝ για ανάπτηξη και τα ΕΦΑΓΕ με τις ευλογίες του Αντρέα. Και όχι μόνο τα έφαγε, αλλά δανείστηκε για να φάνε-φας-φαω και άλλα. Και ενώ η ουγκάντα δεν είχε άλλη λύση, εμείς αν είχαμε δουλέψει τώρα θα ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΑΝ το σκάφος του Κων5, την BMW τη δική σου κλπ. Τώρα απλά τα έχουμε κλέψει... -
Ο Α. Παπανδρέου , έβγαλε τους μισούς Ελληνες απο το περιθώριο της πολιτικής ζωής , έκανε τον πολιτικό γάμο και κάποια άλλα ώριμα να γίνουν πράγματα , αλλά έμαθε τους Ελληνες να μην δουλεύουν να ζούν με δανεικά , νομιμοποίησε την διαφθορά στον δημόσιο τομέα , ξεφτίλησε την οικονομία και χρέωσε την χώρα από το 30 % του ΑΕΠ στο 100 % του ΑΕΠ .
Επίσης προκειμένου να μην χάσει οδήγησε την χώρα σε διχασμό , στα πράσινα και γαλάζια καφενεία , εφήυρε έναν απαράδεκτο εκλογικό νόμο και ώθησε την χώρα στα γεγονότα του 1989 - 1990 , άσχετα άν τελικά οι Μητσοτάκης - Φλωράκης - Κύρκος , τον υπερκέρασαν ιστορικά και έθεσαν το τέλος του εμφυλίου πολέμου , και του διχασμού που ακολούθησε .
Οσο γιά τα μπάνια του λαού και άλλα τέτοια , γιά εμάς που είμαστε η γενιά της μεταπολίτευσης και τα έχουμε ζήσει , είναι ανούσια επικοινωνικά τρυκ , που κονόμαγαν συγκεκριμμένα λαμόγια . Ηταν ακριβώς αντίστοιχα με τα ξενοδοχοδάνεια της χούντας , η οποία ας μην ξεχνάμε , χάρισε τα αγροτικά χρέη , εξηλέκτρισε την επαρχιακή Ελλάδα και έφτιαξε πολλούς δρόμους με την ΜΟΜΑ , αλλά ότι και να έκανε παρέμεινε χούντα .
Εκεί δε που είναι το μεγάλο παραμύθι του Αντρέα , είναι το ΕΣΥ .
Οταν ήρθε , έκλεισε όλες τις μικρές κλινικές που ήταν στις γειτονιές και που παρείχαν , λόγω του ανταγωνισμού καλή και προσιτή περίθαλψη και τις αντικατέστησε με τα ανεπαρκή , δυσλειτουργούντα και φωλιές σκανδάλων μεγάλα νοσοκομεία και τα γιγάντια και πανακριβα ιδιωτικά , καταστρέφοντας έτσι όποια άλλη εναλλακτική λύση είχε ο πολίτης , που σήμερα οδήγησε στην λογική , η ράντσο η ξεπουλήσου .Ελεος πιά με την αγιοποίηση των παλαιών .
Και ο Καραμανλής ο παλιός , έκανε το μεγάλο έργο και έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ .
Από την άλλη μεριά το 1974 είχε 214 βουλευτές και το 1977 170 και μπορούσε να λύσει βασικά θέματα της εποχής του , κάνοντας την Ελλάδα μιά προηγμένη χώρα . Δεν το τόλμησε όμως , όπως και ο Αντρέας το 1981 .
Γιά αυτά παραμένουν υπόλογοι στην συνείδηση του λαού . -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
HighFidelity@ Καταλαβαίνεις τι γράφεις; Ουσιαστικά λες: ' Στα πελέ μου τα οικονομικά του κράτους. Εγώ έζησα καλύτερα από όσο ΕΠΡΕΠΕ. Πήρα τη BMW μου που δεν άξιζα, έζησα μια ζωή που δεν άντεχε το κράτος που γεννήθηκα'
Δε λέω καλά κάνεις και το χαίρεσαι. Περιμένω όμως από σοβαρούς ανθρώπους(ειλικρινά από τα ποστ σου έχω βγάλει τέτοιο συμπέρασμα) να παραδεχτούν , πως παρά τη προσωπική βολή τους, ότι ο Αντρέας εσκισε τα οικονομικά της χώρας.
Και στην Ουγκάντα περνάνε άσχημα. Και ΑΝ μπορούσαν να πάρουνς δάνεια θα τα έπερναν και θα μπορούσαν να περάσουν καλύτερα κάποια χρόνια. Αλλά μετά κλάφτα.
Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα το 81 ήταν μια χώρα με ελάχιστο χρέος που πήρε τεράστια πακέτα ΔΩΡΕΑΝ για ανάπτηξη και τα ΕΦΑΓΕ με τις ευλογίες του Αντρέα. Και όχι μόνο τα έφαγε, αλλά δανείστηκε για να φάνε-φας-φαω και άλλα. Και ενώ η ουγκάντα δεν είχε άλλη λύση, εμείς αν είχαμε δουλέψει τώρα θα ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΑΝ το σκάφος του Κων5, την BMW τη δική σου κλπ. Τώρα απλά τα έχουμε κλέψει...Μάλλον δεν κατάλαβες καλά...
Εγώ λέω πως χάρη στον Α. Παπανδρέου, οικογένειες σαν και την δική μου έφυγαν από την μιζέρια (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πίστεψέ με, δεν μπορείς να φανταστείς! ) και μπορέσαμε να κάνουμε ...μεγάλα πράγματα όπως να ζήσουμε σε μια πόλη , να σπουδάσουμε και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Η BMW ήρθε μετά και δεν ήταν δουλειά του Α. Παπανδρέου, αλλά δική μου!Με απλά λόγια, σου λέω πως η ...δικιά μου κάστα ήταν σε εκείνες που μέχρι το 81 ήταν καταδικασμένες να ψοφολογάνε στα χωριά, όπου οι μικρές κλινικές του cruiser δεν υπήρχαν (ήταν καταπληκτικές οι κλινικές που γέννησε η μάνα μου, δεν το συζητώ ), τα παιδιά για να πάνε στο γυμνάσιο έπρεπε να ξενιτεύονται, το πανεπιστήμιο ήταν όνειρο θερινής νυκτός κλπ κλπ....
Και επειδή προφανώς και η λογική μου είναι πως ΕΣΥ ή πλέον και ΕΓΩ, πρέπει να βοηθάμε τους φτωχότερους του τότε ή του τώρα για να σπουδάσουν, να πιουν νερό, να ζήσουν δηλαδή πιο ανθρώπινα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θεωρώ πως πρέπει κάποιοι να πληρώσουν. Αυτό είναι και η αναδιανομή. ΕΣΥ τότε ή ΕΓΩ τώρα, θα πληρώσουμε ΚΑΙ τα μπάνια, γιατί και οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
Δεν βλέπω γιατί να μην δικαιούνταν οι οικογένειά μου τότε να πάει διακοπές: δεν χρωστούσαμε σε κανέναν, οι γονείς μου δούλευαν σκληρά και όμως μας είχε καταδικάσει κάποιος στην ανέχεια. Άρα; Φυσικά και θα έπρεπε να πάρει κάποιος χρήματα από αυτούς που έχουν και να τα δώσει σε εμάς που δεν είχαμε. Όσο και να σε χαλάει αυτό, έτσι κάνουν οι μεγάλοι πολιτικοί, ανεξαρτήτως σοσιαλδημοκρατίας ή φιλελευθερισμού (στον κομμουνισμό δεν το συζητάμε καν ! ).
Ξέρω είναι σκληρό, αλλά έτσι είναι. Όσοι παράγουν για την χώρα, δικαιούνται και αυτοί τα μπάνια τους.
-
Είχα χρόνια να διαβάσω τέτοια κείμενα. Τελευταία φορά τα είχα βρει στην Αυριανή (Γαργαλάκος, Πασβαντίδης, Μπουγιουκλάκης RIP), πριν αλλάξει ρότα κι αυτή.
Mια λέξη: δα-νει-κά. Σιγά μην τα 'πήρε' από τους έχοντες για να τα δώσει στους μη έχοντες.
Εκτός αν στους μη έχοντες βάζουμε τα μεγαλοστελέχη του Κινήματος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είχα χρόνια να διαβάσω τέτοια κείμενα. Τελευταία φορά τα είχα βρει στην Αυριανή (Γαργαλάκος, Πασβαντίδης, Μπουγιουκλάκης RIP), πριν αλλάξει ρότα κι αυτή.
Mια λέξη: δα-νει-κά. Σιγά μην τα 'πήρε' από τους έχοντες για να τα δώσει στους μη έχοντες.
Εκτός αν στους μη έχοντες βάζουμε τα μεγαλοστελέχη του Κινήματος.Mάνο μου, με προκαλείς να χάσω την ευγένεια που με διακρίνει, αλλά ευτυχώς για όλους έχω να βγω...
Το σίγουρο είναι πως μπορώ να γράψω στα @@ μου τέτοια σχόλια, και λέω να το κάνω, όσο και να κλαίγεσαι για τα δανεικά που θα πρέπει να ξεπληρώσεις για χάρη μου!Επιπλέον, σκέψου πως και τώρα είμαι Ε.Ε και εξακολουθείς να πληρώνεις για μένα , γιατί ως γνωστόν είμαι από τους κλέφτες...
Γι' αυτό, επειδή σου είμαι υποχρεωμένος, δεν θα σε μαλώσω παλιόπαιδο!
Και τώρα στο φαγητό, θα πιω στην υγεία σου, έτσι να το ξέρεις, μιας και παραμένεις μεγάλος χορηγός μου, μιας και εσύ όλη μέρα δουλεύεις για να ξεπληρώνεις τα δάνεια του Α. Παπανδρέου που δόθηκαν σε κηφήνες σαν και μένα! Άοκνε εργάτη , ο μόχθος σου δεν πήγε χαμένος: στα καλύτερα πηγαίνω χάρη σε σένα!
-
Με το τσιγγέλι θα σου τα βγάζω. Αλλά θα τα βγάζω.
Μετά το αλά-Αυριανή λιβάνισμα μιας εποχής που διέλυσε μια χώρα(*), ακολούθησε το β' μέρος: ναι, καλοπέρασα εις βάρος των πολλών και είμαι υπερήφανος γι' αυτό.
Χαλάλι σου παλαιόπαδο, αφού αποδεικνύεις όσα γράφω με τόση ευκολία (περίμενα, να πω την αλήθεια, λίγη αντίσταση ακόμα, μερικά τσιτάτα του 80 που ξέχασες να γράψεις, αλλά ευτυχώς τα γλιτώσαμε ).
(*): διχασμός, λαϊκισμός, αναξιοκρατία, κομματισμός, νομιμοποίηση παρανομίας, διαπλεκόμενοι, κατασπατάληση εθνικών και κοινοτικών πόρων, εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, τραμπουκισμοί....
ΥΓ: για τα περί ευγένειας και απειλών ότι θα την ξεχάσεις, μας τα είπαν κι άλλοι. Ξυδάκι._
-
manosk +oo
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με το τσιγγέλι θα σου τα βγάζω. Αλλά θα τα βγάζω.Μετά το αλά-Αυριανή λιβάνισμα μιας εποχής που διέλυσε μια χώρα(*), ακολούθησε το β' μέρος: ναι, καλοπέρασα εις βάρος των πολλών και είμαι υπερήφανος γι' αυτό.
Χαλάλι σου παλαιόπαδο, αφού αποδεικνύεις όσα γράφω με τόση ευκολία (περίμενα, να πω την αλήθεια, λίγη αντίσταση ακόμα, μερικά τσιτάτα του 80 που ξέχασες να γράψεις, αλλά ευτυχώς τα γλιτώσαμε ).
(*): διχασμός, λαϊκισμός, αναξιοκρατία, κομματισμός, νομιμοποίηση παρανομίας, διαπλεκόμενοι, κατασπατάληση εθνικών και κοινοτικών πόρων, εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, τραμπουκισμοί....
ΥΓ: για τα περί ευγένειας και απειλών ότι θα την ξεχάσεις, μας τα είπαν κι άλλοι. Ξυδάκι._
Και ξυδάκι (μπαλσάμικο) και λεμονάκι και ό,τι θέλεις Μάνο μου, χατήρι θα σου χαλάσω;
Τώρα που μας ξαναγύρισες κανακάρη μου, να σε πικράνω;Τι θέλεις , μήπως να σου λιβανίσω το Μητσοτάκη; Συγνώμη, δεν μου πάει η καρδιά, ευτυχώς για σένα υπάρχουν άλλοι γι' αυτή τη δουλειά(δεν το περίμενα ποτέ βέβαια, αλλά κι όμως υπάρχουν!).
Εγώ θα επιμείνω πως καμιά χώρα δεν καταστράφηκε τότε, χρειάστηκαν δεκαετίες πριν και μετά και οι περισσότεροι (ναι και ο Μητσοτάκης σου ήταν ένας από τους καλυτερους σ' αυτό...) έβαλαν τα δυνατά τους.
Δεν καλοπέρασα εγώ καλέ μου μόνον, πολλοί καλοπέρασαν τότε σε αντίθεση με πριν ή μετά. Τουλάχιστον τότε καλοπέρασαν κάποιοι... Σε βάρος σου Μάνο μου; Νομίζεις πως τώρα που σε...γνώρισα, να έχω μετανοιώσει; Μήπως έπρεπε να πεινάσουμε κιόλας για να σε χαροποιήσουμε Μάνο μου; Δεν σε είδα να αντιδράς για τα δανεικά που πήρε ο Κωστάκης να στηρίξει τις τράπεζες, για τα δανεικά του Α. Παπανδρέου ενοχλήθηκες μόνον....
Αγιοποίηση δεν κάνω σε κανέναν. Μόνος μου είπα τα στραβά του μακαρίτη. Εσύ πήγες να αγιοποιήσεις τον Μητσοτάκουλα, αλλά πραγματικά, θα χρειαστείς μεγάλη προσπάθεια... Εγώ, και να μην έλεγα τίποτε, δεν χρειαζόταν: για τον ...δικό μου (και δεν τον έχω ψηφίσει και ποτέ τον έρμο.... ), καλά λόγια θα πουν πάρα πολλοί, ακόμη και σήμερα.... Αλλά όλοι αυτοί είναι λαμόγια, άχρηστοι, ηλίθιοι κλπ κλπ, δεν είναι σαν και σένα Μάνο μου, δουλευταράδες και έξυπνοι...
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012