-
Γειά σε όλους,
Έχω ένα Golf V TSi GT Sport (08/2007), το οποίο έχει κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα (11.000) λόγω συχνής απουσίας μου εκτός Ελλάδας. Τα ελαστικά του πότε να τα αλλάξω; Το ρωτώ, διότι κάποιος μου είπε ότι τα λάστιχα τα αλλάζουμε κάθε τρία χρόνια ανεξ'αρτητα αν το αυτοκίνητο έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα ή όχι. Ισχύει αυτό; -
Γειά σε όλους,
Έχω ένα Golf V TSi GT Sport (08/2007), το οποίο έχει κάνει πολύ λίγα χιλιόμετρα (11.000) λόγω συχνής απουσίας μου εκτός Ελλάδας. Τα ελαστικά του πότε να τα αλλάξω; Το ρωτώ, διότι κάποιος μου είπε ότι τα λάστιχα τα αλλάζουμε κάθε τρία χρόνια ανεξ'αρτητα αν το αυτοκίνητο έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα ή όχι. Ισχύει αυτό; -
Γειά σε όλους,
Η αλλαγή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από τα χιλιόμετρα.
3 χρόνια είναι πολλά για λάστιχο. Μετά από 1,5 χρόνια θέλουν αλλαγή αλλά είναι και θέμα χρήσης για να τα κρατήσεις λίγο παραπάνω.
Δηλαδή τώρα είσαι με μαμά λαστιχα; Aλλαξέ τα φιλε, με θεματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια δεν παίζουμε ! -
Κανείς δεν αλλάζει λάστιχα σε κάτω από 2 χρόνια εκτός αν έχει περάσει τα 30φεύγα χιλιάδες χλμ.
Κι εγώ σε αντίστοιχη κατάσταση με τον φίλο που άνοιξε το thread είμαι. Πολύ λίγα χλμ, αλλά ελαστικά 2 χρόνων.
Εξαρτάται και απ το μοντέλο του ελαστικού όμως, ποια φοράει;
Εμένα τα Conti έχουν αρχίσει να ξεραίνονται δυστυχώς. Αλλά προς το παρόν κρατάνε πολύ καλά και δεν σκοπεύω να τα αλλάξω πριν τα 3 χρόνια (όπου θα έχουν 20.000χλμ περίπου λόγω μικρής χρήσης που κάνω).
Νομίζω ότι ένα μέσο ελαστικό μπορεί εύκολα να κρατήσει 3 με 3.5 χρόνια και 25-30.000χλμ . -
4 Χρονια ή 40.000 χλμ ειναι ο κανονας
-
πέραν τους δείκτες φθοράς ......
ανάλογα τα λάστιχα
την χρήση
και το % της αποτελεσματικότητας με την οποία αισθάνεσαι ασφαλής όταν οδηγείς. -
Δέν υπάρχει κανόνας. Πολύ απλά, όταν αρχίζουν να γλιστράνε τα αλλάζεις. Κάποια φτηνιάρικα πρώτης τοποθέτησης αρχίζουν σε λιγότερο απο 10,000 χιλιόμετρα (για να μήν πώ απο 0 χιλιόμετρα), άλλα μοντέλα κρατάνε καλά ακόμα και με 30,000+ στην πλατη τους.
Βλέπω κάτι τύπους με τραγικά λάστιχα που τους χαζοσπινιάρει με το παραμικρό, πατάς το φρένο τώρα και σταματάει μεθαύριο κτλ. και όταν τους λές οτι θέλουν αλλαγή σου λένε οτι είναι καινούρια και έχουν μόνο 20000 χιλιόμετρα. Ε, και τι με αυτό, αν δέν κρατάει το λάστιχο και 0 χιλιόμετρα να έχει πρέπει να αλλαχτεί. Τους πιάνει η τσιγκουνιά να δώσουν 300 ευρώ αλλά τα πληρώνουν πολλαπλάσια στα φαναρτζήδικα
-
Γενικά τα αλλάζω γύρω στα 2-2,5 χρόνια εκτός αν έχουν δείξει σημάδια είτε φθοράς είτε έλλειψης πρόσφυσης νωρίτερα. Όμως δεν υπάρχει ο τέλειος, ο ένας και μοναδικός κανόνας. Τα προηγούμενα λάστιχά μου τα άλλαξα σε λιγότερο από 1,5 χρόνο με 34000χλμ στους δείκτες, τα τωρινά στα ίδια χλμ σε μόνο 1 χρόνο έχουν ακόμα κάμποσα χλμ.
Προσοχή, μπορεί ακόμα και στο όριο (με βάση τους δείκτες φθοράς) να κρατάει πολύ καλά στο στεγνό αλλά ξέρεις ότι τότε δεν κρατάει σωστά στο βρεγμένο. Αλλαγή.
Λάστιχα που κάθονται πατημένα, στο ίδιο σημείο παραμορφώνονται και αν και μάλλον δεν είναι κάτι μόνιμο δεν είναι καλό. Στην αρχή μπορεί να μοιάζει σαν να θέλει ζυγοστάθμιση.
Άρα, τα φουσκώνεις σωστά και τα δοκιμάζεις σταδιακά να τα γνωρίσεις ξανά (σαν να είναι καινούργια και άλλη μάρκα) και ανάλογα αποφασίζεις. -
Είχα μέχρι πρόσφατα στο προηγούμενο αμάξι Continental EcoContact 1ης γενιάς από την άνοιξη του 2003 και εκτός από κατι ραγάδες που είχε κάτι γύρω απο το πέλμα ήταν όπως τις πρώτες μέρες, δεν πατούσε μια!
-
Καλησπέρα, δεν συνεχίζουμε καλύτερα εδώ ;
viewtopic.php?f=6&t=35915 -
Σωστός ο bathan συνεχίζουμε στο άλλο θέμα. MOD
Αλλαγή Ελαστικών. Πότε;