-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Λοιπόν, δοκίμασα εχτές το Σαντορινιό 'Νυχτέρι'. Το κρασί είναι πραγματικά Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ και προτείνεται ανεπιφύλακτα (είναι και οικονομικό). Δοκιμάστε το και θα έχετε μια πολύ ευχάριστη γευστική έκπληξη.Καλό θα ήταν να αναφέρεις και παραγωγό και χρονιά.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προς Ιπταμενο Ολλανδο
Σου εχω ετοιμασει σπεσιαλ πραγμα το οποιο περιμενει την παραλαβή. Υπο εναν ορο, να καταναλωθεί με καλή παρεά ( ) και καλο φαγητο.σου ετοιμάζω frikandel & kroket
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν, δοκίμασα εχτές το Σαντορινιό 'Νυχτέρι'. Το κρασί είναι πραγματικά Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ και προτείνεται ανεπιφύλακτα (είναι και οικονομικό). Δοκιμάστε το και θα έχετε μια πολύ ευχάριστη γευστική έκπληξη.
Καλό θα ήταν να αναφέρεις και παραγωγό και χρονιά.
Πολυ σωστη επισημανση .
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν, δοκίμασα εχτές το Σαντορινιό 'Νυχτέρι'. Το κρασί είναι πραγματικά Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ και προτείνεται ανεπιφύλακτα (είναι και οικονομικό). Δοκιμάστε το και θα έχετε μια πολύ ευχάριστη γευστική έκπληξη.
Καλό θα ήταν να αναφέρεις και παραγωγό και χρονιά.
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λοιπόν, δοκίμασα εχτές το Σαντορινιό 'Νυχτέρι'. Το κρασί είναι πραγματικά Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ και προτείνεται ανεπιφύλακτα (είναι και οικονομικό). Δοκιμάστε το και θα έχετε μια πολύ ευχάριστη γευστική έκπληξη.
Καλό θα ήταν να αναφέρεις και παραγωγό και χρονιά.
Πολυ σωστη επισημανση .
Μάλλον δεν προσέξατε ότι η λέξη είναι 'Νυχτέρι' είναι και link ταυτόχρονα...
-
Η αύξηση της τιμής του Ξινόμαυρου Χρυσοχόου κατα 10% με έκανε να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.
Ανακάλυψα έτσι το εξαιρετικό Μετόχι Τσάνταλι , συνδυασμός Λημνιό με Cabernet Sauvignon http://www.houseofwine.gr/how/metohi-hromitsas.html .
Αν το πετύχετε αυτές τις μέρες σε κάποιο super market , αξίζει πραγματικά.
Οποία σύμπτωσις , το ανακάλυψα στη Κορυφή , δίπλα στη Μητρόπολη . -
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a ... 009_312240
Επιτέλους, μια δοκιμή που με βρίσκει σύμφωνο. Το grand reserve του Μπουτάρι δε μου αρέσει καθόλου και όντως πάτωσε με 2 .
Χρυσοχόου rules.. -
Έπεσε στα χέρια μου (δηλαδή το άρπαξα από το σπίτι των γονιών μου που μαζεύονται διάφορα που κανένας δεν πίνει) ένα Vinsanto Αργυρού εσοδείας 1988 σε μπουκάλι 500ml (με βυσσινί ετικέτα, δεν ξέρω αν έχει διαφορά αυτό με την μπλε)! Λιάσιμο και μετά παλαίωση 17 χρόνια σε βαρέλι και 3 χρόνια στο μπουκάλι (1988+17+3=2008....φρεσκότατο δηλαδή). Κοστολογείται γύρω στα 45(μπλε)-57(βυσσινί) ευρώ σε μαγαζιά online και βαθμολογείται με 92/100 από γνωστό διεθνή κριτή.
Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και η περιέργεια νίκησε έπρεπε να το δοκιμάσω...το άνοιξα!
Μύρισα και το φελλό, ωραία μύριζε. Γενικά η αρχική μυρωδιά ήταν μια δυνατή γλυκού κρασιού παλιού με κάτι σαν ένταση χημική που σε ανησυχεί αλλά και κάτι που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, όχι λες δεν είναι χαλασμένο έχει πολυπλοκότητα. Δεν το πολυκοίταξα, κεχριμπαρένιο σκούρο ήταν αλλά ήταν και μισοσκόταδο... Και το πίνεις κι είναι χάρμα, μεστό, γεμάτο, πλούσιο, γλυκό, δυνατό, όξινο όλα μαζί και πολλές γεύσεις, κι άλλες μετά. Κι αφού το κατεβάσεις σου αφήνει απίστευτη επίγευση για πολλή μα πάρα πολλή ώρα. Πραγματικά το ευχαριστιέσαι. Σας το συνιστώ. -
Ενα καινουργιο κοκκινο γλυκο κρασι που δοκιμασα και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος ειναι το Amandia.
Οπως γραφει και στο πισω μερος του συνοδευει εξαιρετικα σοκολατες (εφαγα ενα ολοκληρο κουτι ) ειναι απο τα πιο ωραια κρασια που εχω δοκιμασει, δοκιμαστε το ανεπιφυλακτα
-
Αν εχει μεινει λιγο ποτο στο μπουκαλι φροντισε να συνοδευσει ψητο κυδωνι ,θα το απογειωσει
Ασχετα τι γραφει ο παραγωγοος το μπουκετο μπαχαρικων θελει ψητα φρουτα
-
Ψητο κυδωνι ? Θα πρεπει να ειναι φανταστικό
-
για τους οινολάτρες και οινοπαραγωγούς, μια λύση ώστε να φτιάχνετε το δικό σας κρασί, χωρίς όμως να ταλαιπωρείτε τους φίλους σας βάζοντάς τους actually να δοκιμάζουν την ιδιωτική παραγωγή σας (και τους τελευταίους να κάνουν ότι τους αρέσει τόσο μα τόσο πολύ και γι' αυτό το πίνουν)
Φτιάχτε το δικό σας κρασί, αλλά απαλλάξτε μας από την κατανάλωσή του
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
για τους οινολάτρες και οινοπαραγωγούς, μια λύση ώστε να φτιάχνετε το δικό σας κρασί, χωρίς όμως να ταλαιπωρείτε τους φίλους σας βάζοντάς τους actually να δοκιμάζουν την ιδιωτική παραγωγή σας (και τους τελευταίους να κάνουν ότι τους αρέσει τόσο μα τόσο πολύ και γι' αυτό το πίνουν)Φτιάχτε το δικό σας κρασί, αλλά απαλλάξτε μας από την κατανάλωσή του
Δεν προκειται να σε φερουμε σ'αυτη την δυσκολη θεση γιατι δεν προκειται να προσπαθησουμε να φτιαξουμε δικο μας κρασι .Οι οινολατρες κ οι φαν του καλου κρασιου γνωριζουν οτι η οινοποιηση δεν γινεται απο ερασιτεχνες γι'αυτο δεν θα επιχειρησουν ποτε κατι τετοιο .
Με την ευκαιρια ,εχω διαπιστωσει οτι το μοσχοφιλερο ,το οποιο θεωρω εξαιρετικο, με ενοχλει στο στομαχι
-
Το λευκό μοσχοφίλερο; Δοκίμασε ένα ροζέ που δεν με έχει στενοχωρήσει ποτέ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=1260412 -
Το μοσχοφιλερο ειναι πολυ ευαισθητη ποικιλια κ θελει προσοχη στην οινοποιηση γιατι το παραμικρο λαθος μας δινει ροζε χρωμα κ οχι λευκο που ειναι το σωστο .
Δεν το εμπιστευομαι
ΥΓ γερναει γρηγορα κ οξειδωνεται αν ειναι εκτεθειμενο στο φως κ ομως οι καβες ειναι γεματες με μοσχοφιλερο του 2008 -
Υπάρχει κι ένα site επιχείρησης που σου δίνει την δυνατότητα να φτιάχνεις δικό σου κρασί χρησιμοποιώντας τις δικές τους εγκαταστάσεις, υποδομή, γνώσεις, χώρους. Βασικά μπορείς να ασχοληθείς όσο πολύ ή όσο λίγο θέλεις ανάλογα με τα κέφια σου και τις δυνατότητές σου.
Το ροζέ το βρίσκω όλο και πιο συμπαθητικό. Έχουν τη δροσιά του λευκού και την οξύτητα αλλά έχουν πλούτο και αρώματα που ταιριάζει με πιο πολλά φαγητά. Επειδή τα πίνουμε δροσερά βολεύουν για Ελλάδα.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Δεν προκειται να σε φερουμε σ'αυτη την δυσκολη θεση γιατι δεν προκειται να προσπαθησουμε να φτιαξουμε δικο μας κρασι .Οι οινολατρες κ οι φαν του καλου κρασιου γνωριζουν οτι η οινοποιηση δεν γινεται απο ερασιτεχνες γι'αυτο δεν θα επιχειρησουν ποτε κατι τετοιο .
Ευγενικό εκ μέρους σου
Μάλλον είμαι γκαντέμης, και οι δικοί μου φίλοι κάνουν κακές παρέες με ανθρώπους που δεν μοιράζονται την ίδια άποψη -
Ο πατέρας μου ήταν ερασιτέχνης αλλά έφτιαχνε καλό κρασί . Δεν το πετύχαινε πάντα αλλά δεν έφταιγε αυτός, στην αποθήκη του σπιτιού δεν μπορούσε να έχει τις ιδανικές θερμοκρασίες οινοποίησης, ιδίως όταν ο καιρός ήταν πιο ζεστός από το κανονικό.
Το κρασί όταν έβγαινε καλό ήταν αστέρι αλλά δεν άντεχε πάνω από μερικούς μήνες στο βαρέλι, αιτία το γεγονός οτι οινοποιούσε μαζί κόκκινα και λευκά σταφύλια. Μας το είπε χρόνια μετά , μέσα της δεκαετίας του 1990 , ένας Βούλγαρος καθηγητής γεωπονίας με τον οποίο έτυχε να κάνουμε παρέα στη Φιλιππούπολη. Τότε δεν υπήρχε ακόμη διαδεδομένο internet στην Ελλάδα -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ο πατέρας μου ήταν ερασιτέχνης αλλά έφτιαχνε καλό κρασί . Δεν το πετύχαινε πάντα αλλά δεν έφταιγε αυτός, στην αποθήκη του σπιτιού δεν μπορούσε να έχει τις ιδανικές θερμοκρασίες οινοποίησης, ιδίως όταν ο καιρός ήταν πιο ζεστός από το κανονικό.
Το κρασί όταν έβγαινε καλό ήταν αστέρι αλλά δεν άντεχε πάνω από μερικούς μήνες στο βαρέλι, αιτία το γεγονός οτι οινοποιούσε μαζί κόκκινα και λευκά σταφύλια. Μας το είπε χρόνια μετά , μέσα της δεκαετίας του 1990 , ένας Βούλγαρος καθηγητής γεωπονίας με τον οποίο έτυχε να κάνουμε παρέα στη Φιλιππούπολη. Τότε δεν υπήρχε ακόμη διαδεδομένο internet στην ΕλλάδαΟ πατερας σου χρησιμοποιουσε το ιδιο βαρελι για πολλα -πολλα χρονια πραγμα που σημαινει οτι αναπτυχθηκαν μυκητες που δεν φευγουν ουτε με το σχολαστικοτερο πλυσιμο .Με την υψηλη προσθηκη συντηρητικων κρατουσε τους μυκητες ανενεργους ,οταν μεειωνε την δοση του συντηρητικου μπορει να βελτιωνοτανε η γευση αλλα χαλουσε γρηγορα (το πολυ ν'αντεξει εως τον απριλιο )
Ο καθηγητης γεωπονιας ουτε ο χημικος ειναι οι πιο καταλληλοι να σου δωσουν συμβουλες οινοποιησης .
Οινοποιηση λευκου κοκκινουν γινεται κ μαλιστα εχω ενα ΡΟΔΙΤΗ-ΑΗΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ κ ο Σκουρας δεν ειναι ομοναδικος που παραγει κρασι απο λευκα κ κοκκινα σταφυλια . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ο πατερας σου χρησιμοποιουσε το ιδιο βαρελι για πολλα χρονια
Σωστό , αν και κάποια στιγμή τα αλλάξαμε.
(το πολυ ν'αντεξει εως τον απριλιο )
!!!! πράγματι μέχρι τον Απρίλιο άντεχε. Βέβαια το περιμέναμε και φροντίζαμε να το πιούμε και να το μοιράσουμε στους φίλους μας που ήταν πολλοί.
-
Εχθες 'ηπια το καλυτερο Λευκο που εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης , ειναι Ασυρτικο και Ροδιτης απο το κτημα Σαμπανη.
Εχει ευχαριστο αρωμα και απαλη γευση ,ειναι δροσερο και ευκολοπιοτο, δεν εχει εντονες τανινες και ειναι ελαχιστα στιφό, το συνοδευσα με ψητο κιτρινο τυρι με μπολικο λεμονι
Πραγματικα εξαιρετικη επιλογη , το συστηνω ανεπιφυλακτα
Κρασιά