-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ok
γι αυτό δεν μνπορούσα να ενεργοποιήσω τον χρονογράφο
Λειτούργησε κάποιες φορές και μετά δεν μπορούσα να φέρω τον μεγάλο δεικτη sec ακριβώς στο 12Αρε kinetic και αυτόματο........SEIKO λέμε
αν πεσει η μπαταρια δεν λειτουργει ο χρονογραφος.
μια χαρα ειναι και τα citizen. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αν πεσει η μπαταρια δεν λειτουργει ο χρονογραφος.
Ναι δεν το ήξερα
μια χαρα ειναι και τα citizen.
Ναι άπαιχτα είναι γι αυτό και της το πήρα
Αν και είναι θέμα φιλοσοφίας περισσότερο κι όχι κατασκευαστικής ποιότητας,απλά η φιλοσοφία τoy kinetic είναι ποιό πολύ στα μέτρα μου καθώς φυσικά και του.....αυτόματου
Σεικακιας βλέπεις -
Κανόνισε καημένε μου μετά να σε ακούσω να βρίζεις τις γυναίκες
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Κανόνισε καημένε μου μετά να σε ακούσω να βρίζεις τις γυναίκεςθα μας παντρέψεις?
-
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Κανόνισε καημένε μου μετά να σε ακούσω να βρίζεις τις γυναίκες
θα μας παντρέψεις?
-
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
α να μπράβο,για σοβαρευτείτε λίγο
κάτι λέγαμε για ρολόγια.......αυταααααααααααα -
Βρήκα ανθρώπους να μου λύσουν τις απορίες μου!!!!!
Λοιπόν αν και προσπάθησα να διαβάσω και τις 179 σελίδες δνε τα κατάφερα...διάβασα καμιά 30αριά στην αρχή και καμία 30αρια στο τέλος....
Μέχρι τώρα έχω από δώρα, ένα Guess κι ένα DKNY quartz χρονογράφους, όχι τίποτα σπουδαίο, αλλά πολύ όμορφα εμφανισιακά...
Ψάχνω τώρα να πάρω ένα δικής μου επιλογής, αλλά έχω αρχίσει να προβληματίζομαι και δεν μπορώ να καταλήξω στο τι να επιλέξω....
Είχα στο μυαλό μου να πάρω μηχανικό και μάλλον όχι fashion εταιρία αλλά μόνο ρολογιών....
Θα σας πω κάποια δεδομένα μήπως κι εσείς μπορείτε να με βοηθήσετε!Έχω βάλει max όριο τα 1500€, αν και θα προτιμούσα να μην ξεπεράσω τα 1000€...
Γενικά μου αρέσουν οι χρονογράφοι και τα λίγο περίεργα αλλά μάλλον 'κυριλέ' ρολόγια!
Έχω λεπτό καρπό, οπότε κάποιο πολύ μεγάλο δεν θα μου κάτσει καλά!
Τέλος το σημαντικότερο, κι αυτό που με προβλημάτισε κυρίως διαβάζοντας το θέμα αυτό, είναι ότι με το που θα μπω στο σπίτι το ρολόι δεν το ανέχομαι στο χέρι μου, οπότε φοβάμαι ότι θα έχω μάλλον πρόβλημα με τα μηχανικά....
Τι μου προτείνετε εσείς;
Να κοιτάξω πάλι για quartz;
Γενικά σε αυτά τα λεφτά που αναφέρω σε ποιες μάρκες να ψάξω; -
Λάτρης του αυτόματου μηχανισμού και της SEIKO......βεβαίως βεβαίως
Θεωρώ μεγαλύτερα τα πλεονεκτήματα του μηχανικού απ το Quartz και γι αυτό τα προτιμώ και φυσικά πιστεύω η SEIKO και σε αυτόν τον τομέα υπερτερεί.
Εχει τρομερή φήμη στα μηχανικά ρολόγια και είναι η εταιρία που έδωσε στο ευρύ κοινό την αξιοπιστία του μηχανικού και την ποιότητα σε τιμές ξεφτίλα τη στιγμή που ο μέσος καταναλωτής έπρεπε να πληρώσει αρκετά χρήματα για ένα απλό ελβετικό μηχανικό.
Το θέμα της εμφάνισης είναι καθαρά υποκειμενικό,εμένα προσωπικά το στυλ της Seiko και σε αυτόν τον τομέα πάντα μου άρεσε.
Εχω την εντύπωση πως είσαι κάπου......εδώ ή και γιατί όχι εδώ ή εδώ(kinetic) απ τη σειρά Premier. -
-
H αλήθεια είναι ότι το θέμα της εμφάνισης των ρολογιών πέτυχες διάννα!
Δηλαδή, ένα μηχανικό αν δεν το φορέσω για μερικές μέρες δεν θα έχει ξεκουρδιστεί;
-
Ο χρήστης foibos έγραψε:
H αλήθεια είναι ότι το θέμα της εμφάνισης των ρολογιών πέτυχες διάννα!Δηλαδή, ένα μηχανικό αν δεν το φορέσω για μερικές μέρες δεν θα έχει ξεκουρδιστεί;
To συγκεκριμένο μηχανικό που βλέπω έχει αυτονομία φόρτισης περίπου 2 μέρες,τρομερή επίδοση αν συνυπλογίσουμε το γεγονός ότι μιλάμε για καθαρά μηχανικό ρολόι.
Από κει και πέρα η αλήθεια είναι ότι το μηχανικό πρέπει να φοριέται πάντα.Τα Kinetic πιστεύω είναι η χρυσή τομή σε τέτοιου είδους προβληματισμούς.
Συγκεκριμένα έαχουν αυτονομία από από ένα μήνα (kinetitic direct drive)εως και......6 μήνες.
Υπάρχουν φυσικά και τα kinetic auto relay τα οποία σταματούν να δουλεύουν όταν δεν φοριούνται και ξαναξεκινάνε όταν φορεθούν επανέρχοντας ξανα αυτόματα στη σωστή ώρα.
Το πρόβλημα εδώ είναι ίσως η περιορισμένη γκάμα επιλογών.Τέλος για τα Kinetic υπάρχουν και τα kinetic chargers τα οποία φορτίζουν το ρολόι σε περίπτωση ακινησίας.
Θεωρώ όμως υπερβολική τη συγκεκριμένη συσκευή (πλην επαγγελματιών) γιατί η αυτονομία των kinetic είναι ούτως ή άλλως υπέραρκετή(άνω του ενός μηνός).
Αν κάποιος φοράει ρολόι μια στο εξάμηνο δεν υπάρχει λόγος να εμπλακεί με τέτοιες κατασκευές,πάει κατευθείαν στα quartz. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Από κει και πέρα η αλήθεια είναι ότι το μηχανικό πρέπει να φοριέται πάντα.
Μπορείς απλώς να το κουρδίζεις ή να χρησιμοποιείς winder (για αυτόματα). Έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και να μην το φοράς ποτέ .
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Μπορείς απλώς να το κουρδίζεις
Αυτός που δεν το φοράει προφανώς δεν θα έχει και τη διάθεση να το κουρδίζει.
ή να χρησιμοποιείς winder (για αυτόματα). Έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και να μην το φοράς ποτέ .
Αυτό δεν το ξέρω
-
@G60 -> Μάλλον κάτι δεν κατάλαβα.
Είπες ότι το μηχανικό ρολόι πρέπει να φοριέται πάντα. Γιατί αυτό ? -
Eχω ενα tag heuer με μπρασελε, ενα camel trophy με δερμα και μου εκαναν δωρο ενα esprit. Eπειδη δεν τα γνωριζω πολυ τα συγκεκριμενα ρολογια , κ το θελω για καθημερινη χρηση , (το tag ειναι χρυσο κ το camel to βαρεθηκα) , θα θελα να ξερω αν ειναι αξιοπιστα τα esprit .
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
@G60 -> Μάλλον κάτι δεν κατάλαβα.
Είπες ότι το μηχανικό ρολόι πρέπει να φοριέται πάντα. Γιατί αυτό ?Η καλύτερη συντήρηση για ένα SEIKO είναι......να λειτουργεί
-
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω. Τι εννοείς φίλε μου?
-
Καμία μηχανική κατασκευή δεν είναι καλό να παραμένει σε ακινησία ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το ελατήριο φόρτισης και αντιστάθμισης πχ στα μηχανικά ρολόγια θα πρέπει να διατηρείτε σε μια μέση 'φόρμα' τάνυσης γι αυτό και τα μηχανικά κι εν γένη όλες οι μηχανικές κατασκευές αποδίσουν τα μέγιστα μετά από κάποιες ωρες λειτουργίας αφού αποκτήσουν τις κατάλληλες ανοχές.
Ενα ελατήριο πχ σε μια συγκεκριμένη στάσιμη θέση χάνει τη γραμμική του απόδοση σε σχέση με ένα ελατήριο που δουλεύει συνέχεια στο εύρος απόδοσης που υέτει ο κατασκευαστής κλπ.Αν θέσεις σε λειτουργία ένα μηχανικό ρολόι το οποίο είναι στάσιμο για μια 10ετία το ποιό πιθανό είναι να θέλει μάστορα (εκτός κι αν είναι seiko ) σε αντίθεση με ένα ρολόι που δουλεύει συνεχώς αν δε φάει δυνατό κοπάνημα το ποιό πιθανό είναι να δουλεύει απροβλημάτιστα για πολλά χρόνια.
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.