-
Mετά απο 3-4 μηνες και αρκετες διαφορετικες καψουλες NESPRESSO, ειμαι πολυ ικανοποιημενος
Μου τη σπαέι που ερχετε η θεια μου απο πανω και θελει καφε καθε μερα, γαμω την καταδικη μου καφετζης εχω καταντησει, ασε που εχουν 50 λεπτα ο ενας
-
Καλά ρε κάνεις καφέδες στις θείτσες?
Εδώ με το ζόρι κάνω για πάρτη μου.Μιας και το'φερε η κουβέντα κάτσε να κάνω μια φραπεδιά γιατί έχει ξενύχτι απόψε πάλι
-
Aλλοι να δεις τι κανουν για να κληρονομησουν
-
Ρε δεν ειναι χουφταλο η θεια και εχει και γιο, οποτε κληρονομια γιοκ.
Το προτιμω απο το να παιζει ο πατερας μου και εκεινη με την καφετιερα και να την γαμησουν
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε δεν ειναι χουφταλο η θεια και εχει και γιο, οποτε κληρονομια γιοκ.Το προτιμω απο το να παιζει ο πατερας μου και εκεινη με την καφετιερα και να την γαμησουν
Στείλε πμ με διευθύνσεις και θα κανονίσουμε να φανεί σαν ατύχημα
-
Ενταξει ρε...ειπαμε κριση...αλλα δεν θα καθαρισω και την θεια για 50 λεπτα την ημερα
Αυτο που μου τη σπαει ειναι οτι πινω εσπρεσο, και πηρα μια παπαρια αξιας 60-70 € για αφρογαλο της καφετιερας για τον πατηρ...ο οποιος πινει εσπρεσο πλεον αυτα τα 60 γιουργια θα μπορουσα να τα εχω παρει καφεδες
-
Γι' αυτό σου λέω πες διευθύνσεις... Κανα κινητό ακίνητο δεν έχει η θεία να τα πουλήσεις να τα κάνεις καφέδες;
Πάντως εγώ την έχω καταβρεί: 3€ το μισόκιλο γαλλικού καφέ + δώρο άλλα 250γραμμάρια + όσο κάνουν τα φίλτρα που έχω αγοράσει εδώ και 6 μήνες ( ) και πίνω εδώ και ένα μήνα μέρα-παρα μέρα καφεδάκι από τα χεράκια μου και φθηνά. Την εσπρεσιέρα έχω να την αγγίζω μήνες
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Στο σπίτι μου δε έχω ηλεκτρική καφετέρια εσπρέσο αλλά από πολλά χρόνια μία κλασσικη brika της Bialetti http://www.bialetti.it και συγκεκριμενα το μοντέλο με το καπελάκι στο σημείο που βγαίνει ο καφές, το 'καπελάκι' δηλαδή που δημιουργεί καϊμάκι στον καφέ. Την έχω πολλά-πολλά χρόνια χρειάζεται κάπου-κάπου αλλαγή στο λάστιχο-τσιμούχα και κάπου-κάπου κανένα καλό πλύσιμο και αυτό ήταν. Η brika όπως ξέρετε είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του εσπρέσο και το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αποτελέσματα πανάκριβων μηχανών καφέ.Το είχα αυτό πριν πολλά χρόνια και ήταν ο λόγος που είχα σταματήσει να πίνω εσπρέσο. Αφού κάηκα μερικές φορές και βλαστήμησα τους καραγκιόζηδες τους Ιταλούς με τα μπρίκια τους (χρήση κυριολεκτική εδώ ), το έριξα στους γαλλικούς, φραπέδες και 'βαλκανικούς'.
Πάντα είχα την αίσθηση ότι 'έκαιγε' τον καφέ (το χρησιμοποιούσα στο γκαζάκι, αν αυτό έχει σημασία). Μπορεί να μην έκανα κάτι σωστά βέβαια, αυτοδίδακτος ήμουν. -
Τα πεθερικά μου είχαν τη μόκα από όταν ήταν φοιτητές στην Ιταλία. Χωρίς να το έχω ψάξει γιατί, ο καφές βγαίνει με άλλη γεύση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο σπίτι μου δε έχω ηλεκτρική καφετέρια εσπρέσο αλλά από πολλά χρόνια μία κλασσικη brika της Bialetti http://www.bialetti.it και συγκεκριμενα το μοντέλο με το καπελάκι στο σημείο που βγαίνει ο καφές, το 'καπελάκι' δηλαδή που δημιουργεί καϊμάκι στον καφέ. Την έχω πολλά-πολλά χρόνια χρειάζεται κάπου-κάπου αλλαγή στο λάστιχο-τσιμούχα και κάπου-κάπου κανένα καλό πλύσιμο και αυτό ήταν. Η brika όπως ξέρετε είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του εσπρέσο και το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αποτελέσματα πανάκριβων μηχανών καφέ.
Το είχα αυτό πριν πολλά χρόνια και ήταν ο λόγος που είχα σταματήσει να πίνω εσπρέσο. Αφού κάηκα μερικές φορές και βλαστήμησα τους καραγκιόζηδες τους Ιταλούς με τα μπρίκια τους (χρήση κυριολεκτική εδώ ), το έριξα στους γαλλικούς, φραπέδες και 'βαλκανικούς'.
**Πάντα είχα την αίσθηση ότι 'έκαιγε' τον καφέ **(το χρησιμοποιούσα στο γκαζάκι, αν αυτό έχει σημασία). Μπορεί να μην έκανα κάτι σωστά βέβαια, αυτοδίδακτος ήμουν.Aκριβως .
Σκεφτηκα να του απαντησω αλλα προτιμησα να γινει καποιος αλλος ο κακος της παρεας .
κ αφου εχεις βγαλει το ονομα .................................
Φιλε αυτο που φτιαχνει το βρικι σου δεν ειναι εσπρεσσο κ καλα θα κανεις να μη υο χρησιμοποιεις αν δεν εισαι σιγουρος για την ποιοτητα του μεταλλου -
Το καφε γιατι δεν τον βαζουμε στο ψυγειο?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το καφε γιατι δεν τον βαζουμε στο ψυγειο?Γιατι ο καφες δεν μπαγιατευει λογω θερμοκρασιας αλλα λογω του αερα που μπαινει καθε φορα που ανοιγουμε το κουτι του καφε .
Προσωπικα πιστευω οτι το ψυγειο δεν χειροτερευει την κατασταση ,μαλλον τον προστατευει λιγο -
Ο καφές έχει την ιδιότητα να αποροφάει μυρωδιές ΚΑΙ την υγρασία.
Οπότε παρέα με τα σαλάμια-κασέρια-ψάρια, θα αλλάξει το άρωμά του. Και με την υγρασία τα αλλειωθεί. -
Δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα με το μέταλλο η συγκεκριμένη συσκευή, είναι 'επώνυμη'. Η γεύση του καφέ ήταν περίεργη, σαν να 'καβουρντιζόταν'. Μπορώ να το παρομοιάσω με τον τούρκικο (αραβικό?) καφέ που τον ψήνουν λίγο στο μπρίκι πριν του ρίξουν νερό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα με το μέταλλο η συγκεκριμένη συσκευή, είναι 'επώνυμη'. Η γεύση του καφέ ήταν περίεργη, σαν να 'καβουρντιζόταν'. **Μπορώ να το παρομοιάσω με τον τούρκικο (αραβικό?) καφέ που τον ψήνουν λίγο στο μπρίκι πριν του ρίξουν νερό.**
Πολυ καλη περιγραφη μ'απαλαξες απ' την προσπαθεια να βρω τι μου θυμιζε .
kyr
Χωρις προθεση να αμφισβητησω τις γνωσεις σου
Τον καφε τον διατηρουμεν σε καλα δοχεια που κλεινουν αεροστεγως κ τα σαλαμια -τυρια δεν τα πεταμε χυμα στο ψυγειο για να μην μυριζει το ψυγειο μας . -
Πριν λίγο έφταξα τον 3ο εσπρέσσο της ζωής μου
Περιεργάστηκα τη μηχανή από κάτω και είδα ότι γράφει designed and engineered by delonghi . Kαλό είναι αυτό? -
Μεγαλη εταιρια .
Οτι αγορασα δεν μου βγηκε (σκουπα-ψηστιερα),την αποφευγω χωρις να αποκλειω βελτιωση της ποιοτητα της -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Στο σπίτι μου δε έχω ηλεκτρική καφετέρια εσπρέσο αλλά από πολλά χρόνια μία κλασσικη brika της Bialetti http://www.bialetti.it και συγκεκριμενα το μοντέλο με το καπελάκι στο σημείο που βγαίνει ο καφές, το 'καπελάκι' δηλαδή που δημιουργεί καϊμάκι στον καφέ. Την έχω πολλά-πολλά χρόνια χρειάζεται κάπου-κάπου αλλαγή στο λάστιχο-τσιμούχα και κάπου-κάπου κανένα καλό πλύσιμο και αυτό ήταν. Η brika όπως ξέρετε είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του εσπρέσο και το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αποτελέσματα πανάκριβων μηχανών καφέ.
Το είχα αυτό πριν πολλά χρόνια και ήταν ο λόγος που είχα σταματήσει να πίνω εσπρέσο. Αφού κάηκα μερικές φορές και βλαστήμησα τους καραγκιόζηδες τους Ιταλούς με τα μπρίκια τους (χρήση κυριολεκτική εδώ ), το έριξα στους γαλλικούς, φραπέδες και 'βαλκανικούς'.
**Πάντα είχα την αίσθηση ότι 'έκαιγε' τον καφέ **(το χρησιμοποιούσα στο γκαζάκι, αν αυτό έχει σημασία). Μπορεί να μην έκανα κάτι σωστά βέβαια, αυτοδίδακτος ήμουν.Aκριβως .
Σκεφτηκα να του απαντησω αλλα προτιμησα να γινει καποιος αλλος ο κακος της παρεας .
κ αφου εχεις βγαλει το ονομα .................................
Φιλε αυτο που φτιαχνει το βρικι σου δεν ειναι εσπρεσσο κ καλα θα κανεις να μη υο χρησιμοποιεις αν δεν εισαι σιγουρος για την ποιοτητα του μεταλλουΔεν ξέρω μπορεί να έχετε δίκιο, αλλά η Bialetti είναι μια γνωστή εταιρεία που φτιάχνει εκτός από καφετιέρες και μαγειρικά σκεύη (κατσαρόλες) οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα για τα υλικά του μπρικιού. Συνήθως πρόβλημα με την παρασκευή φαγητών ή ροφημάτων έχουν τα πλαστικά σκεύη, εκει όντως η ζέστη απελευθερώνει κάποια στοιχεία στο φαγητό π.χ. που μπορεί να είναι μέχρι και καρκινογόνα.
Στο θέμα γεύσης δε μπορώ να πω ότι με χαλάει τίποτε, μία φορά μόνο που ξέχασα να ρίξω νερό ( ναι έχω κάνει τέτοια παπαριά) όντως έκανε πολύ καιρό για να «συνέλθει» η γεύση το καφέ που έβγαζε, αφού στην ουσία ο καφές κάηκε και σαν να πότισε το μέταλο με την μυρωδιά του.
Αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι το μπρίκι αυτό υπάρχει σχεδόν σε όλα τα Ιταλικά σπίτια, (το έχω δει, αλλά και εχώ ρωτήσει) όπως υπάρχει και στα δικά μας σπίτια το απλό μπρίκι για το Ελληνικό καφέ. Επίσης έχω δει να το κουβαλάνε στις αποσκευές τους πολλοί Ιταλοί τουρίστες που βλέπω στην Ελλάδα και μου έχουν πει ότι το θεωρούν άκρως απαραίτητο πράγμα για την καθημερινότητα τους.
Να μην ξεχνάμε ότι ο εσπρέσο δεν φτιαχνόταν πάντα σε σούπερ ηλεκτρικές μηχανές.
Τελειώνοντας θέλω να πω ότι τα μπρίκια της Bialetti κάθε άλλο παρά φτηνά είναι.
Εγώ βέβαια το έχω χρόνια, αλλά απ’ ότι ξέρω αυτή την στιγμή ένα μοντέλο των δύο μερίδων καφέ έχει περίπου 50-60 ευρώ. Βεβαίως κατά καιρούς η Lidl πουλάει ανάλογο μπρίκια σε πολύ χαμηλή τιμή (περίπου 10 ευρώ) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. -
φυλλάδιο mediamarkt
AEG/Electrolux CG6200 333 euro
αυτήν έχω
αρκετά καλή τιμή μπορώ να πω.περί μπρικιού και γεύσης καψίματος του καφέ, τώρα που βγήκε το όνομα στο Μάνο , θα συνηγορήσω και εγώ.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα με το μέταλλο η συγκεκριμένη συσκευή, είναι 'επώνυμη'. Η γεύση του καφέ ήταν περίεργη, σαν να 'καβουρντιζόταν'. **Μπορώ να το παρομοιάσω με τον τούρκικο (αραβικό?) καφέ που τον ψήνουν λίγο στο μπρίκι πριν του ρίξουν νερό.
**
Πολυ καλη περιγραφη μ'απαλαξες απ' την προσπαθεια να βρω τι μου θυμιζε .
kyr
Χωρις προθεση να αμφισβητησω τις γνωσεις σου
Τον καφε τον διατηρουμεν σε καλα δοχεια που κλεινουν αεροστεγως κ τα σαλαμια -τυρια δεν τα πεταμε χυμα στο ψυγειο για να μην μυριζει το ψυγειο μας .Δεν χρειάζεται ψυγείο. Η διαφορά θερμοκρασίας, στο μέσα-έξω του κουτιού, θα δημιουργήσει υγρασία. Αεροστεγές κουτί και ΕΚΤΟΣ ψυγείου λοιπόν. Ιδανικό θα ήταν, να τοποθετείται ο καφές σε ειδικά σακουλάκια, που αφαιρείται ο αέρας για όσο το δυνατό λιγότερη έκθεση σε περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά κλάιν. Δε θα κάνουμε καπινγκ για να τον βαθμολογήσουμε κιόλας
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)