-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σκέφτηκα μια λύση.
Να βάλουμε όλοι τεράστιο καθρέφτη στο πίσω παρπρίζ και να στοχεύει τα μάτια του οδηγού που ακολουθεί.
Όσοι έχουν κανονικά φώτα δεν θα στραβώνονται ( ο καθρέφτης είναι ΨΗΛΑ, πάνω από τα κανονικά φώτα) ενώ όσοι έχουν καγκουροξένον θα βλέπουν στον καθρέφτη πόσο μ@λ@κες είναι.Mια καθρεπτιζουσα 'αντηλιακη' πισω μεμβρανη λες να εχει το ιδιο αποτελεσμα?
νικελ προφυλακτηρας ειναι η λυση
την ειχα παθει πισω απο παλιο cherokee κοντεψα να χασω το φως μου που στο τελος εκλεισα τα φωτα μου
(και με εργοστασιακα xenon που δεν τυφλωνουν τοσο) -
Ολα τα xenon τυφλωνουν. Το παραμυθακι οτι δεν τυφλωνει το λευκο φως σας το εχουν περασει οι αυτοκινητοβιομηχανιες και οι εταιριες που φτιαχνουν xenon.
Δεν νομιζω οτι ο κατοχος cayenne ή Χ5 θα βαλει μουφα xenon. Και ομως οταν ειναι απο πισω μου με τυφλωνουν μεχρι αηδιας. Ειναι τοσο εντονο το λευκο φως που νομιζεις οτι σε φωτιζει UFO. Ναι παιζει ρολο το γεγονος οτι ειναι ψηλα αυτοκινητα και εγω εχω χαμηλο ,ΑΛΛΑ τα τζιπ με απλα φωτα γιατι δεν με τυφλωνουν ?
Απλα αυτα που τυφλωνουν ακομα χειροτερα ειναι τα aftermarket xenon. Εκει πραγματικα εχω 2 επιλογες. Η κανω στην ακρη και τον αφηνω να περασει ή παταω τερμα το γκαζι μπας και απομακρυνθω
-
αλλο τα ψηλα αυτοκινητα και αλλο αν εχει ενα αυτοκινητο λερωμενα φαναρια..δεν ειναι απαραιτητο να τυφλωνουν τα xenon , το χουμε ξαναπει αυτο
-
Το καλύτερο αντίμετρο για τους πίσω, είναι ένα, ή περισσότερα led υψηλής φωτεινότητας (10mm) στην εταζέρα.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πάντως ένας γνωστός μου μια φορά που τον τύφλωσε μέχρι ελέους ένα Rav4 καθώς τα ξένον χτύπαγαν κατευθείαν στον καθρέφτη, έβγαλε ένα φακό απ το ντουλαπάκι και το έδωσε στην κοπέλα του λέγοντάς της να προσπαθήσει να στραβώσει τον κάγκουρα
Η κατάσταση εξελίχθηκε σε επεισοδιακή καθώς το δεν καταλάβαινε ότι του το κάνανε για να δείξουν πως τους τυφλώνει και στο φανάρι κατέβηκε κάτω και πούλαγε τρελό τσαμπουκάαπλά ανάβεις το πίσω ομίχλης.
-
Δυστυχώς παιδιά το πρόβλημμα με τα xenon είναι μεγάλο. Και το πρόβλημα είναι ακόμα χειρότερο με τα SUV που σε τύφλωναν λόγω ύψους και τώρα σε εξοντώνουν με τα κ@λ@xenon τους. Αλλά εδω είναι μπανανία... ότι γουστάρει κάνει ο καθένας.
-
Δηλαδη οι κινεζοι μονο στην Ελλαδα πουλανε αφτερ μαρκετ ξενον;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δηλαδη οι κινεζοι μονο στην Ελλαδα πουλανε αφτερ μαρκετ ξενον;στην Αγγλία πάντως απαγορεύονται.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ολα τα xenon τυφλωνουν. Το παραμυθακι οτι δεν τυφλωνει το λευκο φως σας το εχουν περασει οι αυτοκινητοβιομηχανιες και οι εταιριες που φτιαχνουν xenon.Το username σου ταιριάζει με τα όσα γράφεις. Έλεος!
-
Αν δείτε πάνω στη συσκευασία αρκετών aftermarket φώτων γράφει
NOT LEGAL FOR ROAD USE
Τώρα γιατί επιτρέπεται να τα πουλάνε; Γιατί μπορεί να τα θέλεις για να φωτίζεις με το τρακτέρ το χωράφι. -
Αμα ειναι ετσι ρε συ γιατι τα πουλανε?Μηπως λεει και χωρες απο κατω?Ας πουμε σε ενα φιλτρο το bmc cda λεει not legal for street racing και λεει και τις χωρες που απαγορευονται.
-
Τελικά υπάρχει κάποιος τρόπος για να ρυθμίζεις τους καθρέπτες ώστε να μην τυφλώνεσαι από τα xenon; Νομίζω ότι δεν είδα κάποια πρόταση στο thread. Αναφέρομαι και στους εξωτερικούς καθρέπτες, όπου αν είναι χαμηλό το αυτοκίνητο υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σε οφθαλμίατρο πήγες ? Εγώ δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με τα xenon των άλλων αυτοκινήτων.
θα εχεις σούπερ όραση γιατί όλοι οι νορμάλ άνθρωποι έχουμε πρόβλημα με το εκτυφλωτικό φως όταν πέφτει πάνω στα μάτια μας
-
Oύτε εγώ αντιμετωπίζω με τα εργοστασιακά. Με όλα τα άλλα after βλέπω διαστημόπλοια μπροστά μου...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Oύτε εγώ αντιμετωπίζω με τα εργοστασιακά. Με όλα τα άλλα after βλέπω διαστημόπλοια μπροστά μου... -
Κανονικά μόνο οι ήχοι λείπουν. Κάτσε μην βάζουμε ιδέες
-
Ελεος με τα audi look alike λαμπιονια που εχουν βαλει και στα παπια...
Ισως τωρα για τα Χριστουγεννα ειναι μια χαρα...αλλα μετα? -
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Ισως τωρα για τα Χριστουγεννα ειναι μια χαρα...αλλα μετα?Τι μετά; Μετά έρχονται οι απόκριες!
-
Υποθέτω ότι θα έχουν λιγότερο πρόβλημα όσοι κυκλοφορούν με SUV που είναι πιο ψηλά... τους πιάνει λιγότερο η παρα-ξενον-ική ακτινοβολία.
Βέβαια όσο πιο ψηλά είναι και αυτοί με τα ψευτοξένον τόσο χειρότερα για τους όλους τους άλλους, ψηλούς και χαμηλούς... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ισως τωρα για τα Χριστουγεννα ειναι μια χαρα...αλλα μετα?Τι μετά; Μετά έρχονται οι απόκριες!
Τις αποκριες δεν εχει λαμπακια,παραμονο καρναβαλους...,παλι μεσα εισαι!
Καταργειστε τα xenon