-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
-Εχτες διαβασα οτι κανουν δοκιμες σε ενα εμβολιο κατα του καπνισματος, μακαρι να το προχωρησουν αλλα κατα πασα πιθανοτητα οι βιομηχανιες καπνου θα το μπλοκαρουν
Πρωτα απο ολους θα το μπλοκαρουν οι ιδιες οι κυβερνησεις...Τρελλοι ειναι?
τα κερδη απο την φορολογια φανταζωμαι ενοεις...... αλλα απο την αλλη η περιθαλψη ενος ανθρωπου που ασθενησει απο το τσιγαρο εχει τρομερα εξοδα για το κρατος
Μου συγκρινεις τα εσοδα που φερνει (μεσω δασμων) στο κρατος ενας μεσος καπνιστης, με τα πιθανα εξοδα για την περιθαλψη του? Καμμια επαφη, με κερδισμενα τα πρωτα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
-Εχτες διαβασα οτι κανουν δοκιμες σε ενα εμβολιο κατα του καπνισματος, μακαρι να το προχωρησουν αλλα κατα πασα πιθανοτητα οι βιομηχανιες καπνου θα το μπλοκαρουν
Πρωτα απο ολους θα το μπλοκαρουν οι ιδιες οι κυβερνησεις...Τρελλοι ειναι?
τα κερδη απο την φορολογια φανταζωμαι ενοεις...... αλλα απο την αλλη η περιθαλψη ενος ανθρωπου που ασθενησει απο το τσιγαρο εχει τρομερα εξοδα για το κρατος
Μου συγκρινεις τα εσοδα που φερνει (μεσω δασμων) στο κρατος ενας μεσος καπνιστης, με τα πιθανα εξοδα για την περιθαλψη του? Καμμια επαφη, με κερδισμενα τα πρωτα...
σωστα
-
αποριες προς καπνιζοντες :
Κατα ποσο ελεγξιμη ειναι η χρηση του τσιγαρου ; Μπορεις να το καπνιζεις χωρις να ... σε καπνιζει αυτο ;
Αποτελει με γενικα κριτηρια καποια απολαυση η ειναι μια συνηθεια ;
Κατα ποσο μπορει καποιος να ελεγξει τον εθισμο αν αυτος υπαρχει περα απο το μυαλο ; -
Είναι επίκτητη συνήθεια/απόλαυση και όσο περισσότερα χρόνια καπνίζεις τόσο πιο δύσκολα το κόβεις.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
αποριες προς καπνιζοντες :Κατα ποσο ελεγξιμη ειναι η χρηση του τσιγαρου ; Μπορεις να το καπνιζεις χωρις να ... σε καπνιζει αυτο ;
Κατα ποσο μπορει καποιος να ελεγξει τον εθισμο αν αυτος υπαρχει περα απο το μυαλο ;το τσιγαρο ειναι μια συνηθεια οπως αλλες στον κοσμο αλλα αυτη εχει και το θεμα με την νικοτινη και ετσι την κανει δυσκολοτερη στο να την κοψεις.
το κακο ειναι οτι συνοδευεται με ολες τις πραξεις ,δλδ με τον καφε,φαγητο ,ποτο,σεξ, και σχεδον παντου εκτος απτον υπνο.
οταν κοβεις το τσιγαρο καμια απο αυτες τις πραξεις δεν τις ευχαριστιεσαι γιαυτο και το ξαναρχιζουν οι περισσοτεροι.
ΝΑΙ ,για τον καπνιστη ειναι απολαυση (ορισμενα τσιγαρα),για τον μη καπνιστη οχι.δεν υπαρχει ελεγχος στο τσιγαρο απλως αυτοι που καπνιζουν λιγο το κανουν επειδη δεν μπορουν να καπνισουν πολυ ενω αλλοι οπως εγω κανουν και 4 πακετα την ημερα .
οσοι λενε οτι το ελεγχουν ,100% κοροιδευουν τον εαυτο τους γιατι αν το ελεγχαν θα μπορουσαν να το κοψουν
το να κοψεις το τσιγαρο ειναι θεμα 95%ψυχολογιας και 5% νικοτινης (εξαρτησης)
τσιχλες νικοτινης ,γιατροι ,φαρμακα και διαφορες αλλες μπουρδες ειναι αχρηστα.επισης οταν κοβουμε το τσιγαρο συνεχιζουμ με τις ιδες συνηθειες που εχουμε ,δλδ καφες ποτο κτλ.
αυτοι που λενε οτι δεν πρεπει να πινουμε καφε πχ ,δεν ξερουν τι τους γινετε.
λιγο περπατημα βοηθαει παντως και γενικα σωματικη δραστηριοτητα βοηθαει .υποψην το τσιγαρο δεν ξεχνιετε ποτε για οσους σκεφτονται να το κοψουν γιατι με τα χρονια μενει σαν μια αναμνηση και επειδη συνηθως μας μενουν οι καλες αναμνησεις και οχι οι κακες να θυμομαστε ,εκει που και που τρωμε πακετο ψυχολογικο.
-
αποριες προς καπνιζοντες :Κατα ποσο ελεγξιμη ειναι η χρηση του τσιγαρου ; Μπορεις να το καπνιζεις χωρις να ... σε καπνιζει αυτο ;
Κατα ποσο μπορει καποιος να ελεγξει τον εθισμο αν αυτος υπαρχει περα απο το μυαλο ;Για να ελεγξει τη χρηση ενας καπνιστης πρεπει να καταβαλλει αρκετη προσπαθεια. Προσωπικα κατεληξα στην εξης λυση: Να ρωταω τον εαυτο μου πριν αναψω τσιγαρο, εαν το αναβω λογω απολαυσης ή λογω αμηχανιας, εξαρτησης, συνηθειας. Μερικες φορες το κολπο πιανει.
Το τσιγαρο, ξεκιναει τη μερα σαν απολαυση. Αργοτερα, οσο περισσοτερα τσιγαρα εχω καπνισει, τοσο η απολαυση δινει τη θεση της στη συνηθεια και στην..αηδια.
Απολαμβανω 3-4 τσιγαρα με τον καφε, 2-3 με το φαι, και 5-10 με τα ποτα μου. Τα υπολοιπα τα καπνιζω απο συνηθεια, χωρις να τα απολαμβανω. Και αυτο δε μου αρεσει.
Παρ'ολα αυτα, δεν εχω προβλημα να μη καπνισω πχ σε ενα ταξιδι με αεροπλανο, τρενο, καραβι, αυτοκινητο. Μπορω να κανω υπομονη (καμμια φορα ξεχνιεμαι εντελως) αλλα δε μπορω να το κοψω. (Οχι οτι το εχω δοκιμασει, πραμα που δειχνει οτι δε θελω κιολας)Επισης, σε χωρους με υπερβολικη καπνα, εχω παρατηρησει πως δεν εχω την ιδια 'ορεξη' για καπνισμα. Μαλλον εισπνεω τοσο νικοτινη που μου 'περισσευει', πραμα που δειχνει πως ειναι θεμα εξαρτησης.
Γενικα πιστευω πως δυσκολα ελεγχει κανεις τον εθισμο, οσο το καπνιζεις...σε καπνιζει.
Γιατι ρωτας? Απο περιεργεια ή σκεφτεσαι να το αρχισεις?
Υ.Γ.
Προσωπικα, η μυρωδια και η εξαρτηση ειναι οι λογοι που καμμια φορα σκεφτομαι να προσπαθησω σοβαρα. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Πιστευω πως ειναι
100% θεμα εξαρτησης
100% θεμα ψυχολογιας
100% θεμα θελησηςΟλα μαζι, στο 100%...
-
αναλογα το ατομο και ποσο αυτο μπορει αν επιβληθει στον εαυτο του
παιζει ρολο και η αυθυποβολη (λεξη για μπαν )
παντως ακομα και αυτοι που επεισαν τους εαυτους τους οτι κανουν το καλυτερο το σκεφτονται σαν μια γλυκια αναμνηση
μια μερα σκαει ενας θειος μου που το χει κοψει εδω και χρονια και με βλεπει να καπνιζω μετα το φαγητο και μου λεει
' ρε ξερεις πώς σε ζηλευω? ειδικα αυτη ειναι η καλυτερη στιγμη για τσιγαρο (και οντως ειναι ) με το ζορι κρατιεμαι να μην σου ορμηξω'
και ο,τι και να σου λενε οι γιατροι , οσο κι αν ειναι βλαβερο , ειναι ωραιο ρε γαμωτο..
και το ποτο ειναι θεικο, αλλα με αυτο εχεις πολυ χειροτερα ξεμπερδεματα και ευτυχως που δε μου πανε τα ναρκωτικα ειμαι ο χιεροτερος στο να επιβληθω στον πασα εαυτο μου
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Πιστευω πως ειναι
100% θεμα εξαρτησης
100% θεμα ψυχολογιας
και να ξεπερασεις το σωματικο το ψυχολογικο σε στοιχειωνει για παρα πολυ καιρο
εκει πρεπει να εχεις τρομερο αυτοελεγχο ή να εισαι τοσο βλακας που να εχεις βαλει βαθια μεσα σου την αντικαπνιστικη προπαγανδα
-
Πιστευω πως ειναι
100% θεμα εξαρτησης
100% θεμα ψυχολογιας
εξαρτηση απο νικοτινη στο πρωτο αν λες,ειναι πολυ μικρη ,της πλακας θα ελεγα.
τα δυο απο κατω ειναι το ιδιο ακριβως. -
Και τα δυο.
Απο περιεργεια να το αρχισω. 'Η μαλλον οχι να το αρχισω αλλα απλα να δοκιμασω.
Οπως λεει και ο Πανουσης, για να κρινεις κατι πρεπει να το ξερεις.
Κρινω αρκετα το τσιγαρο
Με ενοχλει πολυ ο καπνος και δεν μαρεσει για λογους αισθητικης επισης.Η περιεργεια εχει να κανει καθαρα επειδη ισως ειναι μια απολαυση
που αν μπορει να ελεγχθει ισως να μην ειναι κατι τοσο τραγικο οσο πολυ το σκεφτομαι. -
εχει να κανει αποκλειστικα και μονο με το τι ατομο εισαι.. απλα αμα αρχισεις συστηματικα δυσκολα ξεκολλας
επισης υπαρχουν καποια ατομα που οντως καπνιζουν για απολαυση και κανουν λιγα τη μερα σε συγκρεκριμενες ωρες ή οταν ειναι αρρωστα δεν το ακουμπουν ακομα και αν περασει βδομαδα (πχ η κοπελα μου που αν και μικοτερη καπνιζει πιο πολλα χρονια σε σχεση με μενα) και απο την αλλη υπαρχουν ατομα οπως εγω που καπνιζουν συνεχεια χωρις λογο και θελουν τσιγαρο για να αρχισει το πρωι να λειτουργει ο εγκεφαλος (τωρα με επιασε και εθισμος στον καφε )
βεβαια υπαρχουν καποια τσιγαρα που ακομα απολαμβανω, αλλα πολλες φορες πιανω τον ευατο μου να καπνιζει λογω ψυχολογικου κυριως εθισμουπαντως δε χρειαζεται να δοκιμασεις τα παντα για να τα κρινεις..
συμφωνω και γω οτι κατι για να το κρινεις πρεπει πρωτα να το ξερεις, αλλα δε θα δοκιμαζα πχ ηρωινη για να δω οτι δε μου αρεσει ή οτι μου αρεσει -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παντως δε χρειαζεται να δοκιμασεις τα παντα για να τα κρινεις..
συμφωνω και γω οτι κατι για να το κρινεις πρεπει πρωτα να το ξερεις, αλλα δε θα δοκιμαζα πχ ηρωινη για να δω οτι δε μου αρεσει ή οτι μου αρεσειΣωστη η λογικη αλλα ισως να 'ναι τραβηγμενη.
Αυτο ειναι που ψαχνω. Αν πραγματι το τσιγαρο παραλληλιζεται με την ηρωινη
ή κατι παρομοιο (οχι βαση περιεχομενου) τοτε μαλλον ειναι κατι που καλο ειναι να αποφευχθει.
Η αρχικη απορια ηταν αν προκειται πραγματι για απολαυση που δεν
σημαινει την πληρη εξαρτηση στο μελλον καποιου.Σαν τους γονεις που σου λενε οτι ειναι αμαρτια να κοιτας την φουστα της δασκαλας
αλλα οταν το κανες καταλαβες τι εχανες
Μεταξυ σοβαρου και αστειου ^ -
ειναι απολαυση το τσιγαρο δεν ειναι απλα εθισμος.. απλα πρεπει να μην το γ@μας
και εκει ειναι το δυσκολο για μερικουςγια μενα ειναι σαν το ποτο.. το οποιο σταματησα και λογω συγκυριων αλλα και γιατι θεωρω οτι το ποτο μπορει να σου κανει πολυ χειροτερα πραγματα
ειναι ωραια να κανεις κεφαλι, αλλα εγω οταν εβγαινα εξω γινομουν χωμα επινα απο ολα τα ειδη ποτων για να γινω γκολ πιο γρηγορα, μαλιστα σε καποιο σημειο αρχισα να πινω και πριν βγω
αλλα ετσι ειμαι εγω που δε μπορω να ελεγξω τον εαυτο μου, δεν ειναι οτι το παραχεζα γιατι ημουν αλκολικος.. απλα επειδη ειμαι υπερβολικος σαν χαρακτηρας , αυτο βγαινει πολλες φορες και στη συμπεριφορα μου και ναι μου αρεσε παρα πολυ να γινομαι τυφλα..
δεν ειναι οτι εχανα τον ελεγχο ή οτι δεν το σηκωνα.. σε καποια φαση που ειχα γινει σχεδον δεξαμενη , δε με επιανε κιολας και μετα το 6ο 7ο ποτο αρχιζα να νιωθω κατι (και ολα αυτα με μπομπες, με τα κανονικα ηθελα μπουκαλι)μετα εκοψα τα πολυ εξω, αλλα καταλαβα επισης οτι ειναι μαλακια να γινεσαι ετσι οσο ωραιο και αν ειναι
τωρα πινω καμια μπυρα ή κανα κρασακι αραια και που για τη φαση..το ιδιο και με το τσιγαρο, σου κανει κακο αλλα ειναι ωραιο και το πιθανοτερο ειναι πως περα απο την πεσμενη αντοχη δε θα χεις καποιο σοβαρο προβλημα, ειδικα αν κανεις λογικη χρηση (οχι πανω απο 10 τσιγαρα/μερα)
για μενα αυτη η απολαυση αξιζει το ρισκο..
προσπαθω να κοψω το φαγητο για να μην ειμαι πολυ χοντρος , εχω κοψει να τρεχω πολυ με το αυτοκινητο για να μην σκοτωθω , εχω κοψει τα πολλα εξω και τα μεθυσια.. ε πρεπει να μου μεινει και μια κακια συνηθεια ρε γαμωτο, αλλιως αισθανομαι καταπιεσμενοςεπισης οσο γυμναζεσαι το τσιγαρο δε το καταλαβαινεις..δεν εισαι βεβαια σε επιπεδο αθλητη (και αν εισαι αθλητης μειωνονται οι επιδοσεις σου), αλλα μπορεις να εισαι πανω απο το μεσο ανθρωπο και να μην νιωθεις οτι σε περιοριζει σε τιποτα..
αμα εισαι σαπιος το τσιγαρο κανει ακομα χειροτερη την κατασταση αν και στη πραγματικοτητα δεν ειναι αυτος ο λογος που εισαι σαπιος, αλλα το οτι δεν σηκωνεις τον κωλο σου απο τον καναπε και το pc
ειναι ζορι να γυμναζεσαι και να καπνιζεις, αλλα αμα το συνδυασεις ειναι τελειο
-
-
Όλοι οι χημικοί εθισμοί προσφέρουν απόλαυση, διαφορετικά κανείς δεν θα τους ξεκινούσε.
-
Ο χημικός εθισμός είναι αλληλένδετος με τον ψυχολογικό εθισμό (το αντίθετο δεν ισχύει). Το ότι νιώθεις κάτι να σου λείπει από τις μηχανικές κινήσεις όταν ξυπνάς/πηδάς κλπ, δεν είναι παρά η νικοτίνη που μιλάει στους νευρώνες σου.
Τώρα γιατί ένας άνθρωπος που θέλει να περνιέται για έξυπνος νομίζει ότι μπορεί να νικήσει την χημεία...
Μου θυμίζει την εποχή που ήμουν παιδί (πρόπερσι) και έπρεπε να κάνω μια εγχείριση. Ο Αναισθησιολόγος μου είχε πει την προηγούμενη ότι θα μου βάλει τον ορό και θα μετρήσουμε ανάποδα από το 100 -νομίζω. Είχα Βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα φτάσω τουλάχιστον μέχρι το 30.
Έχασα.
-
-
Δεν πειράζει κι ο τζόγος εξάρτηση είναι, φτάνει που έπαιξες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ειναι απολαυση το τσιγαρο δεν ειναι απλα εθισμος.. απλα πρεπει να μην το γ@μας
και εκει ειναι το δυσκολο για μερικουςεχεις λαθος !
-
Όλοι οι χημικοί εθισμοί προσφέρουν απόλαυση, διαφορετικά κανείς δεν θα τους ξεκινούσε.
-
Ο χημικός εθισμός είναι αλληλένδετος με τον ψυχολογικό εθισμό (το αντίθετο δεν ισχύει). Το ότι νιώθεις κάτι να σου λείπει από τις μηχανικές κινήσεις όταν ξυπνάς/πηδάς κλπ, δεν είναι παρά η νικοτίνη που μιλάει στους νευρώνες σου.
- 1
Ακριβως ετσι ειναι , εγω εχω κοψει το καπνισμα εδω και 1 χρονο και πριν λιγο καιρο τραβηξα μια τζουρα απο ενα φιλο μου που καπνιζει για να δω μετα απο τοσο καιρο πως θα μου φανει .
πηγα να μεινω στον τοπο απο τον βηχα ,αηδιασα με την γευση του και μου εμεινε η πικριλα για περιπου 3 ωρες, ε πιστεψε με δεν βρηκα τιποτα το απολαυστικο ,αντιθετα ηταν σαν να φιλησα τον πισινο ενας σκυλου
αυτο λοιπον που με ωθουσε στο παρελθον να καπνισω ηταν χημικος εθισμος που παρολη την πικριλα και τη ασχημη γευση καπνιζα 2 πακετα την ημερα
ενω τωρα που δεν εχω την εξαρτηση της νικοτινης αυτη η γευση με αποθαρρυνε ακομα περισσοτεροοσο καπνιζα το εβρισκα απολαυστικο , ειδικα με τον καφε ηταν σκετη ηδονη οταν ομως το εκοψα τους πρωτους 2 μηνες παρολο που μου ειχε φυγει η επιθυμια για νικοτινη δεν ευχαριστιωμουν τον καφε ακριβως γιατι τον ειχα συνδιασει με το τσιγαρο και αυτος ηταν ψυχολογικος εθισμος
τωρα ομως που εχω αποτοξινωθει απο την νικοτινη και το τσιγαρο ευχαριστιεμαι τον καφε περισσοτερο απο καθε αλλη φορα και αυτο γιατι εχει βελτιωθει η γευση και η οσφρηση μου -
-
αυθυποβολη
-
Και τα δυο.
Απο περιεργεια να το αρχισω. 'Η μαλλον οχι να το αρχισω αλλα απλα να δοκιμασω.
Οπως λεει και ο Πανουσης, για να κρινεις κατι πρεπει να το ξερεις.
Κρινω αρκετα το τσιγαρο
Με ενοχλει πολυ ο καπνος και δεν μαρεσει για λογους αισθητικης επισης.Η περιεργεια εχει να κανει καθαρα επειδη ισως ειναι μια απολαυση
που αν μπορει να ελεγχθει ισως να μην ειναι κατι τοσο τραγικο οσο πολυ το σκεφτομαι.Εγώ το ελέγχω απόλυτα 10 χρόνια τώρα. Μπορώ κάλλιστα να μείνω 4-5 μέρες (και παραπάνω) χωρίς ούτε ένα τσιγάρο χωρίς να το ψάξω.
Μου αρέσει με τον καφέ, μετά το φαγητό και με το ποτό.
Μπορώ να καπνίσω από κανένα μέχρι 30 τσιγάρα την μέρα ανάλογα τις συνθήκες. Για να καταλάβεις αν δεν βγω το απόγευμα-βράδυ δεν θα καπνίσω τσιγάρο, θα μείνω στα πρωινά στην δουλειά.
Στο σπίτι δεν καπνίζω ούτε με τον καφέ (ειδικά τον χειμώνα που είναι κλειστά τα παράθυρα) γιατί βρωμάει το δωμάτιο. Σαββατοκύριακα που μπορεί να είμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ έξω, καφετέρια μετά ταβέρνα, μετά για ποτό μπορεί και να ξεπεράσω το πακέτο.
Έχω τον απόλυτο έλεγχο, έτσι για μένα το τσιγάρο είναι καθαρά απόλαυση.
Αλλά γενικώς είμαι άνθρωπος που δεν έχω ΚΑΜΙΑ (απολύτως όμως) εξάρτηση. Δεν ισχύει για πολλούς... -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο Αναισθησιολόγος μου είχε πει την προηγούμενη ότι θα μου βάλει τον ορό και θα μετρήσουμε ανάποδα από το 100 -νομίζω. Είχα Βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα φτάσω τουλάχιστον μέχρι το 30.Έχασα.
Αυτό έλειπε. Να κερδίσεις.
Σε παρόμοια φάση, μού είπαν να μετρήσω μέχρι το 10.
1... 2... _.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]