-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Asus Rampage II, θερμοκρασίες δέν ξέρω, δέν έχω ασχοληθεί ακόμα.
My point, αναφορικά με τα desktop. Εϊναι παράλογο να ασχολείται ο χρήστης με τον εξοπλισμό του, αντί για το αντίθετο. Ο υπολογιστής (σύμφωνα με την Λάππεια θεωρία) πρέπει να παρεμβάλλεται όσο το δυνατό λιγότερο ανάμεσα στον χρήστη και το έργο που πρέπει να γίνει. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Υ/Η σήμερα δεν τηρεί αυτή την βασική αρχή, απλά δείχνει ότι τόσο καιρό κάναμε τα πράγματα λάθος.
δηλ αμα πάρεις ενα desktop με στημένο το λειτουργικό πόσο θα ασχοληθείς με τον εξοπλισμό
ελεος
-
Αν δεν πρόκειται να ασχοληθείς, ποιος ο λόγος να μπλέκεις με καλώδια και ξεχωριστά κουτιά;
-
κόστος
ποιότητα υλικών
και πολλά άλλα
-
Κόστος μόνο. Και όταν περισσότεροι κατασκευαστές δουν προς τα που φυσάει ο άνεμος, αυτό θα πέσει.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Λύση
-Νο1 : Αντί για iMac 27άρι πάρε ένα μακ προ και φυσικά αντίστοιχα περιφεριακά apple cinema display , keyboard, mouse
(το 27άρι ξαναλέω είναι μ@μ@το ειδικά η ανάλυση αλλά ίσως too much αν προορίζεται για υπνοδωμάτιο ειδικά πάνω σε κάποιο γραφείο-το 24άρι μου και μόνο είναι κτήνος )
-No2 : Αντί για το dell πάρε το air που θέλει η αδερφή σου. Αν τα χαρακτηριστικά του (cpu, ram κτλ) σου φαίνονται χαμηλά πάρε ένα mac book pro μεγέθους της αρεσκίας σας (εγώ προτείνω 13 άντε 15 άρι)Για το iMac, το γραφείο στο οποίο θα μπει είναι πολύ μεγάλο (γύρω στο 1 μέτρο πλάτος), οπότε έχει μπόλικο χώρο. Το μέγεθος δεν έχει τόση σημασία δηλαδή.. Το αμέσως μικρότερο είναι το 21.5, δεν έχει ενδιάμεσο.
Δυστυχώς δεν γίνεται να πάρουμε 2 λαπτοπ, μιας και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η αγορά του 2ου λαπτοπ αφού η αδελφή μου είναι η μόνη εργαζόμενη, δεν έχει υπάλληλο. Οπότε βάζουμε τον σταθερό για το γραφείο της, και το λαπτοπ για σπίτι-γραφείο.
Υπάρχουν κάποιες νομικές εφαρμογές οι οποίες δεν θα τρέχουν στο macOSX, οπότε δεν μπορεί να πάρει macbook. Θα κοιτάξει τι είναι αυτά γιατί παίζει και να είναι απλά pdf/ebooks τα οποία 'παίζουν' και σε mac.
Ουσιαστικά ψάχνουμε να βρούμε επιπλέον πράγματα αξεσουάρ, προγραμματα, κλπ να φορτώσουμε για να φτάσει το ελάχιστο ποσο (τραγικοί ρπμ).Εσείς εκεί με τα mac, στον imac τι άλλο να αγοράσουμε; Θα πάρουμε και το τηλεκοντρολ, ίσως και κανένα καλώδιο displayport. Παίζει να του κάνουμε configuration όπως στη σελίδα της apple; Εφαρμογές από που παίρνουμε; Τι εφαρμογές μου προτείνετε να πάρω;
Επίσης, δε μπορώ να βρω ένα access point (αυτό δε ψάχνω; ) για το γραφείο, έχει ήδη μόντεμ και θέλει ασύρματο τοπικό δίκτυο που να σβήνει αλλά το ιντερνετ να είναι ενεργό. Το dell 1557 υποστηρίζει IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, ενώ το imac 27'' υποστηρίζει (μόνο; ) το 802.11n. Θέλω ένα που να μπορεί να λειτουργήσει με τον Imac, το λαπτοπ με τα windows 7, ένα άλλο με vista και ένα τρίτο με XP. Ψάχνω να βρώ και ένα με windows 98 για να έχω όλη τη φαμίλια .
-
Πάρτε ένα Time Capsule. Δεν θα ξανασχοληθείτε με αντίγραφα ασφαλείας, όλα γίνονται αυτόματα και ασύρματα.
-
Αν δεν πρόκειται να ασχοληθείς, ποιος ο λόγος να μπλέκεις με καλώδια και ξεχωριστά κουτιά;Για να ξερεις τι αγοραζεις.
Μονο ετσι το εμποριο ειναι ελευθερο και οι κατασκευαστριες εταιρεις εχουν λογο να επενδυουν σε xtreme hardware. Αν ειχαμε μονο την MS και την Apple στην αγορα, θα ελεγαν οτι θελουν συγκεκριμενα κομματια και δεν θα χαμε την εξελιξη που εχουμε σημερα. -
Το Time Capsule σαν access point προφανώς θα λειτουργεί και με μη-mac. Αν και δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα, θα λειτουργεί το backup με windows;
Επίσης, Parallels Desktop 5 ή VMware Fusion 3;
Πωπω.. Αισθάνομαι τόσο βλάκας, δε ξέρω τι μου γίνεται απο δαύτα! -
η ερωτηση είναι:
τα χρειάζεσαι ολα αυτά τα σκατά?
-
Από ότι διαβάζω εδώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκληρός δίσκος και με Windows.
-
Από ότι διαβάζω εδώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκληρός δίσκος και με Windows.Μαλλον εννοει αν θα κανει backup ενω λειτουργει με Windows
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Από ότι διαβάζω εδώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκληρός δίσκος και με Windows.
Μαλλον εννοει αν θα κανει backup ενω λειτουργει με Windows
Απ'ότι γράφει στο σιτε, λειτουργεί σαν network disk οπότε εντάξει.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! -
My point, αναφορικά με τα desktop. Εϊναι παράλογο να ασχολείται ο χρήστης με τον εξοπλισμό του, αντί για το αντίθετο. Ο υπολογιστής (σύμφωνα με την Λάππεια θεωρία) πρέπει να παρεμβάλλεται όσο το δυνατό λιγότερο ανάμεσα στον χρήστη και το έργο που πρέπει να γίνει. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Υ/Η σήμερα δεν τηρεί αυτή την βασική αρχή, απλά δείχνει ότι τόσο καιρό κάναμε τα πράγματα λάθος.
Όπως στα αυτοκίνητα, υπάρχουν κάποιοι που το μόνο που θέλουν είναι να μετακινούνται απο το σημείο Α στο σημείο Β, ενώ κάποιοι άλλοι ψάχνονται συνέχεια με λάστιχα, αναρτήσεις, μετατροπές.
Έτσι και στους υπολογιστές. Όποιος δέν θέλει να μπλέξει παίρνει ένα έτοιμο TurboX απο το πλαίσιο το οποίο και δοκιμασμένο είναι και δεν θα βγάζει προβλήματα. Αν όμως θέλεις κάτι παραπάνω τότε το να φτιάξεις δικό σου μηχάνημα είναι μονόδρομος.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όπως στα αυτοκίνητα, υπάρχουν κάποιοι που το μόνο που θέλουν είναι να μετακινούνται απο το σημείο Α στο σημείο Β, ενώ κάποιοι άλλοι ψάχνονται συνέχεια με λάστιχα, αναρτήσεις, μετατροπές.
Έτσι και στους υπολογιστές. Όποιος δέν θέλει να μπλέξει παίρνει ένα έτοιμο TurboX απο το πλαίσιο το οποίο και δοκιμασμένο είναι και δεν θα βγάζει προβλήματα. Αν όμως θέλεις κάτι παραπάνω τότε το να φτιάξεις δικό σου μηχάνημα είναι μονόδρομος.
+1
-
Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα κάνουν boot τα Windows 7. Απο τη στιγμή που θα πατήσω το κουμπί κάνει συνολικά 56 δευτερόλεπτα μέχρι να μου βγάλει το desktop και να φορτώσει και όλα τα εικονίδια κάτω δεξιά στο notification area . Απο αυτά τα 56, τα 23 δευτερόλεπτα είναι το boot της μητρικής, που βρίσκει δίσκους, συσκευές κτλ.
Άρα το καθαρό boot των Windows7 είναι μόλις 33 δευτερόλεπτα
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα κάνουν boot τα Windows 7. Απο τη στιγμή που θα πατήσω το κουμπί κάνει συνολικά 56 δευτερόλεπτα μέχρι να μου βγάλει το desktop και να φορτώσει και όλα τα εικονίδια κάτω δεξιά στο notification area . Απο αυτά τα 56, τα 23 δευτερόλεπτα είναι το boot της μητρικής, που βρίσκει δίσκους, συσκευές κτλ.Άρα το καθαρό boot των Windows7 είναι μόλις 33 δευτερόλεπτα
ετσι απο περιεργεια, μετρησε το ξανα σε 6 μηνες.
-
Από περιέργεια το μέτρησα στο mac. Δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να κάνω shut down, αλλά από την υπογραφή σου βλέπω ότι είσαι άνθρωπος με καλό γούστο, οπότε χαλάλι. .
1'02' μέχρι να κάνει boot και να φορτώσουν οι εφαρμογές που έχω ορίσει να ανοίγουν στο login (iCal, Safari, και Mail).
Τι σημασία έχει όμως το boot time; Τον υπολογιστή δεν τον κλείνω ποτέ.
Edit: Να προσθέσω ότι ο υπολογιστής είναι μεν ολοκαίνουργιος, αλλά το σύστημα είναι... 3 ετών , καθώς εφαρμογές, χρήστες, λογαριασμοί φάκελοι και προτιμήσεις μεταφέρθηκαν με το Time Machine από το παλιό μου.
-
Το λαπτοπ χρειαζεται περιπου 1.32'' μεχρι να δω επιφανεια εργασιας και να φορτωσουν τα παντα.
Μαλλον λογω πιο αργου δισκου.Tι θα λεγατε να κανουμε μερικα benchmarks με εφαρμογες που χρησιμοποιουμε καθημερινα?
Πχ συμπιεση ενος αρχειου 100ΜΒ -
Από περιέργεια το μέτρησα στο mac. Δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να κάνω shut down, αλλά από την υπογραφή σου βλέπω ότι είσαι άνθρωπος με καλό γούστο, οπότε χαλάλι. .1'02' μέχρι να κάνει boot και να φορτώσουν οι εφαρμογές που έχω ορίσει να ανοίγουν στο login (iCal, Safari, και Mail).
Τι σημασία έχει όμως το boot time; Τον υπολογιστή δεν τον κλείνω ποτέ.
Edit: Να προσθέσω ότι ο υπολογιστής είναι μεν ολοκαίνουργιος, αλλά το σύστημα είναι... 3 ετών , καθώς εφαρμογές, χρήστες, λογαριασμοί φάκελοι και προτιμήσεις μεταφέρθηκαν με το Time Machine από το παλιό μου.
Βασικά τη σύγκριση την έκανα σε σχέση με τα Vista που είχα πρίν τα οποία χρειάζονταν χαλαρά 20 δευτερόλεπτα παραπάνω σε σχέση με τα 7.
Γιατί δέν κλείνεις τον υπολογιστή? Εγώ τον έχω μέσα στο υπνοδωμάτιο μου και καμιά φορά που το αφήνω να κατεβάσει κανα τόρεντ μου ζαλίζει όλη νύχτα τον εγκέφαλο
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μιλάς για aftermarket ψύκτρες τότε, γιατί η μαμά ψύκτρα του i7 είναι κουμπωτή απο πάνω, ίδιο σύστημα όπως παλιά απο την εποχή των Pentium 4 LGA.
Πήρες i7; Ωραία, τι μητρική; τι θερμοκρασίες έχεις;
Λοιπόν, κάθισα και μέτρησα θερμοκρασίες.
Με τους ανεμιστήρες που είχε το κουτί απο τη μάνα του (έναν πίσω, έναν στο πλάι και έναν μπροστά χαμηλά στους δίσκους) με ζόρισμα σε παιχνίδι μετά απο κανα μισάωρο σταθεροποιήθηκαν στα εξής νούμερα (τα βλέπω σε real time απο το lcd poster):
- CPU 57C
- Northbridge 61C
- Southbridge 61C
Πρόσθεσα άλλους τρείς ανεμιστήρες των 120mm, δύο στο πάνω μέρος του κουτιού και έναν στο κάτω. Οι θερμοκρασίες έπεσαν ακριβώς 10 βαθμούς (δηλαδή 47,51,51), δέν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά. Σε ελαφριά χρήση (internet browsing, εφαρμογές γραφείου) οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω απο 40 βαθμούς.
Δοκίμασα και ένα ελαφρύ overclocking της τάξης του 10% αλλά δέν είδα καμιά σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]