-
Συμφωνώ ότι εξυπηρετεί τον τρόπο ζωής των Γερμανών. Το θέμα μας όμως είναι αν θα εξηπηρετούσαν και τον τρόπο ζωής του Έλληνα. Αν παίρνει 700€ επίσης είναι άλλο θέμα.
Το θέμα είναι ότι ΑΝ θέλεις να ξενυχτήσεις και δεν μένεις στο κέντρο, δεν έχεις άλλη επιλογή πέρα από τα πανάκριβα ταξί.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Συμφωνώ ότι εξυπηρετεί τον τρόπο ζωής των Γερμανών. Το θέμα μας όμως είναι αν θα εξηπηρετούσαν και τον τρόπο ζωής του Έλληνα. Αν παίρνει 700€ επίσης είναι άλλο θέμα.Το θέμα είναι ότι ΑΝ θέλεις να ξενυχτήσεις και δεν μένεις στο κέντρο, δεν έχεις άλλη επιλογή πέρα από τα πανάκριβα ταξί.
Δηλαδή ... θα πας μπουζούκια θα πιείς, θα πετάξεις λουλούδια , θα χαλάσεις ένα σωρό λεφτά και μετά:
θα λυπηθείς τα λεφτά για ταξί;; και θα πας σπίτι με το λεωφορείο;;; ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!! -
Ξενύχτι δε σημαίνει μόνο μπουζούκια... Μπορεί να σημαίνει ότι την έπεσα στην παραλία με μπύρες και φίλους(σαν φοιτητής είχε γίνει άπειρες φορες). Πως θα γυρνούσα σε μια Περαία π.χ. από Ναβαρίνου;;
Παρόμοιο αν μένεις στο Ντίμπουργκ και έχει βγει στη Φρανκφούρτη...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Παρόμοιο αν μένεις στο Ντίμπουργκ και έχει βγει στη Φρανκφούρτη...Αυτό δεν είναι ταξίδι περίπου 2,5 ωρών;
Εννοείς το Ντίσμπουργκ ανατολικά του Ντόρτμουντ; -
Dieburg του Darmstadt. Στο Hessen.
-
Α! Ok...
Πάντως και αυτό που λες αφορά δύο διαφορετικές πόλεις ...
Τέσπα. Λεπτομέρειες... -
40 λεπτά απόσταση είναι max με το λεωφορείο.
Πόση ώρα θέλεις με ΜΜΜ για Βουλιαγμένη-Μαρούσι; -
Εδώ και αρκετά χρόνια προτιμώ (αρχικά αναγκαστικά όταν έβλεπα ότι μπορεί να έκανα από 15-50 λεπτά +αδύνατο παρκάρισμα) τα ΜΜΜ για συγκεκριμένες διαδρομές όπου με ένα μόνο μέσο θα φτάσω εκεί που θέλω. Άμα θέλει και αλλαγή μέσου τότε είναι πιο δύσκολα τα πράματα. Μάλιστα όταν μπω σε mood ΜΜΜ μπορεί και να περπατήσω πολύ περισσότερο (πχ αν κάνω μια δουλειά και η επόμενη είναι 5 στάσεις μάλλον θα πάω με τα πόδια παρά να ξαναπεριμένω κλπ). Όμως σε άλλες περιπτώσεις η χρήση ΜΜΜ αν και οικονομικότερη σε χρήμα είναι πολύ χρονοβόρα και μεγάλη ταλαιπωρία.
Αυτοκίνητο χρησιμοποιώ στην πόλη για μεγάλες αποστάσεις ή σε σκοτεινές ώρες και εφόσον ξέρω ότι θα μπορέσω να παρκάρω. Βοηθάει βέβαια γενικά ότι δεν είμαι των συχνών κοσμικών εξόδων στα γνωστά κοινωνικά στέκια και όσο για κλαμπάκια, σκυλάδικα κλπ απλά δεν τα τιμώ.Ναι πρέπει να χρησιμοποιούμε τα πόδια μας και για εξωοικιακή μετακίνηση(!) αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον πεζό.
Ναι πρέπει να προτιμάμε τα ΜΜΜ από την άσκοπη χρήση του αυτοκινήτου αλλά πρέπει να επεκταθεί η ικανότητα κάλυψης των ΜΜΜ αλλά κυρίως η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών (καθαριότητα, συμπεριφορά προσωπικού, συχνότητα, ακρίβεια, ώρες λειτουργίας κλπ και σεβασμός στον επιβάτη).
Δεν γίνεται το κάθε πράμα μόνο του, πρέπει να λειτουργούν όλα μαζί, πρέπει και τα ΜΜΜ να μην είναι προς αποφυγήν όπως στην Ελλάδα και ο πεζός να μην αισθάνεται ξένος αλλά και όσοι με αυτοκίνητα να μην κυνηγιώνται σαν εγκληματίες. Αν τα ΜΜΜ ήταν πιο ελκυστικά και εξυπηρετικά θα ήταν πολύ δύσκολο να προτιμήσεις να ρισκάρεις το ωραίο σου αυτοκίνητο για να πας αργότερα, ακριβότερα και με ταλαιπωρία (πάρκινγκ κλπ)... Πηγαίνοντας σε άλλες χώρες παρατηρείς τις ισορροπίες που έχουν επέλθει και λυπάσαι για την κατάντια μας... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
40 λεπτά απόσταση είναι max με το λεωφορείο.
Πόση ώρα θέλεις με ΜΜΜ για Βουλιαγμένη-Μαρούσι;Με ΜΜΜ δεν γνωρίζω... Δεν το έχω κάνει ποτέ
Υπολογίζω από το σπίτι μου (μένω Μαρούσι) πρέπει να είναι 2 με 3 ώρες, αν καταφέρεις και φθάσεις.
(Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου+Ηλεκτρικός+Μετρό+Λεωφορείο προς Βουλιαγμένη)
Με αυτοκίνητο max 40 λεπτά, από περιφερειακό Καρέα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θυμάμαι που εργαζόμουν επί 1 χρόνο στο Μόναχο ... Γερμανία ...
1 χρόνο χωρίς αυτοκίνητο καθόλου.
1 χρόνο με τα πόδια παντού σε όλη τη πόλη και εκδρομές εκτός Μονάχου...Ξέχασα την έννοια του αυτοκινήτου... Χιόνια, βροχές, ηλιοφάνεια πάντα με τα πόδια...
Ποτέ παράπονο και πάντα ευδιάθετος που περπατούσα και το χαιρόμουν αυτό...Γιατί άραγε;
Ακολουθεί χάρτης του Μετρό του Μονάχου ...
http://www.dhm.mhn.de/shared/img/das_he ... n_1280.gif
Αυτό που δεν φαίνεται είναι το εκπληκτικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων που έχει το Μόναχο. Όλοι μετακινούνται με ποδήλατο και αν δεν είχε το γερμανικό σκατόκαιρο θα ήταν λύση μονόδρομος.
Στην Ελλάδα είναι η αλήθεια πως πολλοί παραπονιούνται για την έλλειψη ποδηλατοδρόμων. Δεν μπορώ να πάρω με βεβαιότητα θέση πάνω στο θέμα γιατί τουλάχιστον στην Αθήνα υπάρχουν σε πολλά σημεία απαγορευτικές κλίσεις για ποδήλατο για έναν αγύμναστό ειδικά στο καυτό ελληνικό καλοκαίρι και επιπλέον άν κάνετε ποδήλατο και είστε δίπλα στην εξάτμιση από κάτι βαρύτερο από 5 τόνους τη στιγμή που πατάει γκάζι για να ξεκινήσει, θα φωνάξουν το 166. Από την άλλη το ποδήλατο είναι το άγιο δισκοπότηρο των μετακινήσεων σε μικρή ακτίνα, όντας όχημα μηδενικών ρύπων που προωθεί ένα υγιεινό τρόπο ζωής, απαιτεί ελάχιστο χώρο και σε όδούς αποκλειστικής κυκλοφορίας είναι πολύ ασφαλές (σε μεικτή κυκλοφορία με μηχανοκίνητα είναι μάλλον το αντίθετο)
-
Πλακα πλακα το ποδηλατο δεν πολυπροσφερεται στην Αθηνα, αλλα εχω δει στο Μεσολογγι να χρησιμοποιουν οι κατοικοι το ποδηλατο κατα κορον, εκει βεβαια δεν εχει τις κλισεις που εχουμε εδω γιατι ειναι επιπεδη η πολη. Στην Αθηνα οταν κανω ποδηλατο τριγυριζω στην ευρυτερη περιοχη ή μαλλον τα ευρυτερα τετραγωνα γιατι ποιο εξω δεν..... Γενικα για μικροαποστασεις θα προτιμησω το περπατημα γιατι οι στασεις των ΜΜΜ απεχουν μεταξυ τους απο 50 μεχρι 200 μετρα. Εννοειται πως αν προκυψουν τιποτα δουλιτσες προς κεντρο μερια θα παρω το τιμημενο 608 που στην αιχμη του εχει γινει 5 λεπτο.
-
Είναι αδιανόητο να βγεις με ποδήλατο στην Αθήνα. Όσες φορές έχω πετύχει ποδηλάτη στον δρόμο, είτε καθυστερούσε την κίνηση και δημιουργούσε πανικό και εκνευρισμό πίσω του είτε ήταν στην άκρη και με το πέρα δώθε που πήγαινε παραλίγο να τον πατήσω. Ειλικρινά πιστεύω ότι μόνο κάποιος διανοητικά προβληματικός βγαίνει σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας με ποδήλατο. Εντάξει να κάνεις βόλτα στην γειτονιά σου αν μένεις σε χαλαρό μέρος που δεν έχει κίνηση (μου αρέσει πολύ το ποδήλατο προσωπικά), αλλά σαν μέσο μετακίνησης στην Αθήνα είναι απλά άρρωστο. Αν είναι δυνατόν δλδ, την τελευταία φορά που πέτυχα ποδηλάτη πήγαινε στην Ηλία Ηλιού και είχε νευριάσει κι όλας ο τύπος που πήγαιναν να τον πατήσουν Και εκτός αυτού είναι παράνομο γιατί δεν φέρει πινακίδες. Έχω δει ποδηλάτη να πέφτει πάνω σε αμάξι που φρέναρε αφήνοντας βαθούλωμα και γρατσουνιά και να σηκώνεται να φεύγει. Άντε βρες τον μετά.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Είναι αδιανόητο να βγεις με ποδήλατο στην Αθήνα. Όσες φορές έχω πετύχει ποδηλάτη στον δρόμο, είτε καθυστερούσε την κίνηση και δημιουργούσε πανικό και εκνευρισμό πίσω του είτε ήταν στην άκρη και με το πέρα δώθε που πήγαινε παραλίγο να τον πατήσω. Ειλικρινά πιστεύω ότι μόνο κάποιος διανοητικά προβληματικός βγαίνει σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας με ποδήλατο. Εντάξει να κάνεις βόλτα στην γειτονιά σου αν μένεις σε χαλαρό μέρος που δεν έχει κίνηση (μου αρέσει πολύ το ποδήλατο προσωπικά), αλλά σαν μέσο μετακίνησης στην Αθήνα είναι απλά άρρωστο. Αν είναι δυνατόν δλδ, την τελευταία φορά που πέτυχα ποδηλάτη πήγαινε στην Ηλία Ηλιού και είχε νευριάσει κι όλας ο τύπος που πήγαιναν να τον πατήσουν Και εκτός αυτού είναι παράνομο γιατί δεν φέρει πινακίδες. Έχω δει ποδηλάτη να πέφτει πάνω σε αμάξι που φρέναρε αφήνοντας βαθούλωμα και γρατσουνιά και να σηκώνεται να φεύγει. Άντε βρες τον μετά.Εχεις παρατηρησει κατι τυπαδες με ποδηλατα στη παραλιακη που φορανε τις στολες τους σαν προφυλακτικα και πανε αραχτοι και Light σιγα σιγα και οπως λες ζητανε και τα ρεστα Εχουν εξασφαλιστει αυτοι και δεν εχουν τι να κανουν και να σου οι βολτες!!!! Και καθυστερουν ολη τη κυκλοφορια και ζητανε και τα ρεστα ολοι και θα μεινω απολυτος σε αυτο γιατι το βλεπω σε καθημερινη βαση! Μαλλον πρεπει να το βαλω στο θεμα Ζωα,Ζωα
-
Τι μου θυμισες..Κινουμαι στην εξοδο της νεας εθνικης απο μεσα απο τη πατρα..μιλαμε για δρομο που τα 80 στην αριστερη δεν ειναι καθολου παραλογα..Και οπως πηγαινω βλεπω ποδηλατη κανονικα στην αριστερη διπλα στη νησιδα.. Αφου τον περναω πεφτω σε μποτιλιαρισμα προς την εξοδο της πολης..Με το που ξεμποτιλιαρει και ξεκιναω με περναει και οπως ειμαστε διπλα διπλα του λεω δε παει σωστα ακριβως οπως το γραφω.
Ε, εισεπραξα και μπινελικια απο πανω.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
... 80 στην αριστερη ... βλεπω ποδηλατη κανονικα στην αριστερη διπλα στη νησιδα.. ...πεφτω σε μποτιλιαρισμα ...με περναει και οπως ειμαστε διπλα διπλα του λεω δε παει σωστα ακριβως οπως το γραφω....Σε πέρασε δε σε πέρασε....;; Άρα είναι πιο γρήγορος από σένα και δικαιωματικά κυκλοφορούσε στην αριστερή λωρίδα!!!
-
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Συμφωνώ ότι εξυπηρετεί τον τρόπο ζωής των Γερμανών. Το θέμα μας όμως είναι αν θα εξηπηρετούσαν και τον τρόπο ζωής του Έλληνα. Αν παίρνει 700€ επίσης είναι άλλο θέμα.Το θέμα είναι ότι ΑΝ θέλεις να ξενυχτήσεις και δεν μένεις στο κέντρο, δεν έχεις άλλη επιλογή πέρα από τα πανάκριβα ταξί.
Btw στο Μόναχο τα πάντα κλείνουν ΑΡΓΑ (π.χ. Παρασκευή τα εμπορικά κλείνουν 00¨30 την νύχτα!!!
Και όσον αφορά την διασκέδαση, υπάρχουν και τα ταξί που είναι καλύτερα εάν πίνεις και λίγο..
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Και όσον αφορά την διασκέδαση, υπάρχουν και τα ταξί που είναι καλύτερα εάν πίνεις και λίγο..
Είμαι off topic τώρα αλλά νταξ:
Ο θεσμός του ταξί στην Ελλάδα πάντως τείνει να εξαληφθεί μετά τις τελευταίες αυξήσεις στα κόμιστρα Ειδικά η νυχτερινή βάρδια με το 1.05€/χλμ βαράει μύγες και βλέπεις πάμπολλους ταρίφες να περιμένουν αδίκως στις νυχτερινές πιάτσες ενώ πλέον ψάχνουν απεγνωσμένα πελάτη και τους βλέπεις να κυκλοφορούν με το ταμπελάκι αναμένο έτοιμο να εκραγεί απ το κακό του Χθες μάλιστα ήμουν μπροστά σε περιστατικό όπου δύο ταρίφες πήγαν να τρακάρουν καθώς spotαραν κοπέλα που περίμενε ταξί και ενώ έρχονταν από δύο διαφορετικούς δρόμους που σχημάτιζαν διχάλα στο σημείο, γκάζωσαν για να προλάβει ο ένας τον άλλο
Οι ταρίφες είναι απόλαυση αυτό τον καιρό -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Είμαι off topic τώρα αλλά νταξ:
Ο θεσμός του ταξί στην Ελλάδα πάντως τείνει να εξαληφθεί μετά τις τελευταίες αυξήσεις στα κόμιστρα Ειδικά η νυχτερινή βάρδια με το 1.05€/χλμ βαράει μύγες και βλέπεις πάμπολλους ταρίφες να περιμένουν αδίκως στις νυχτερινές πιάτσες ενώ πλέον ψάχνουν απεγνωσμένα πελάτη και τους βλέπεις να κυκλοφορούν με το ταμπελάκι αναμένο έτοιμο να εκραγεί απ το κακό του Χθες μάλιστα ήμουν μπροστά σε περιστατικό όπου δύο ταρίφες πήγαν να τρακάρουν καθώς spotαραν κοπέλα που περίμενε ταξί και ενώ έρχονταν από δύο διαφορετικούς δρόμους που σχημάτιζαν διχάλα στο σημείο, γκάζωσαν για να προλάβει ο ένας τον άλλο
Οι ταρίφες είναι απόλαυση αυτό τον καιρόΚαλα εισαι, τους απολαμβανω. Εδω ερχονται και σταματανε μπροστα μου μπας και με πιασουν πελατη! Το φχαριστιεμαι Και να πω οτι κανω σινιαλο παει στο καλο.
-
Όλο αυξήσεις θέλανε και έλεγαν ότι έξω είναι πιο ακριβά κι εδώ τους έχουμε ριγμένους κλπ, τόσο τους έκοβε... δεν πρόκειται να τους λυπηθώ καθόλου.
Τα ταξί στην Ελλάδα επειδή είναι φτηνά (σχετικά με άλλες χώρες) τείνουν να απαξιωθούν τελείως και να χρησιμοποιούνται από πολλούς σαν ΜΜΜ. Δεν είναι όμως ΜΜΜ και όσο ακριβαίνουν τόσο μεγαλύτερη θα γίνεται η διαφορά (δίκαιο) και τόσο λιγότερο θα τα χρησιμοποιούν σε σημείο που να βγαίνουν χαμένοι. Καλό είναι και να λιγοστέψουν λίγο ή να πάνε κι αλλού που δεν βρίσκεις γιατί σαν πολλά ταξί έχουμε και κυκλοφορούνε όλα στο κέντρο... όταν απεργούνε λύνεται το κυκλοφοριακό κι ας παίρνουν όλοι τ' αυτοκίνητά τους!!
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Vs Ι.Χ.