-
Εχω σταματησει να περνω ταξι εδω και αρκετα χρονια. Μονο το οταν θελω να παω σπιτι μου αργα το βραδυ και αυτο για μια μικρη διαδρομη (2 χμ), περιπου 1 φορα στους 2 μηνες. Λογοι:
-
Αθλια ταξι (καταμαυρα μεσα απο την καπνα, πολλα παλια αυτοκινητα), γενικα μικρα αυτοκινητα δεν βλεπω τον λογο να πληρωνεις και να μην χωρας μεσα.
-
Αθλιοι ταξιτζηδες (αν ειναι 20-30% απο αυτους λογικοι επαγγελματιες ζητημα ειναι). Εχουν αθλια εμφανιση αλλα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι ζητανε οτι θελουν και μου εχει τυχει αρκετες φορες (οταν τους ζηταω να μου εξηγησουν γιατι ζητανε τοσα) απο το να με απειλουν οτι θα με πλακωσουν στις φαπες (!!) μεχρι να μου λενε δεν θελω τιποτα. Επισης γενικα δεν εχω ορεξη παντοντε για συζητηση και να μοιραζομαι το ταξι (οχι μονο μοιραζεσαι τον χωρο αλλα καθυστερεις χωρις να γλυτωνεις χρηματα).
-
το κοστος εχει μεγαλωσει αρκετα σε σχεση με παλαιοτερα σε βαθμο που να μην εχουν διαφορα απο χωρες πιο ακριβες που προσφερουν καλυτερες υπηρεσιες.
-
Το μετρο και η αττικη οδος εχουν βελτιωσει τις μεταφορες ετσι ωστε να χρησιμοποιω γενικα λεωφορειο για την Αθηνα (εχει μειωθει η κινηση στους δρομους λογω μετρο και τα λεωφορεια πανε πιο γρηγορα σε σχεση με 10-15 χρονια πιο πριν).
-
-
Περιττο να αναφερω πως τωρα οταν περιμενω το λεωφορειο στη σταση ερχονται οι ταριφες και με ρωτανε που πας? Χωρις να σηκωνω το χερι. Ωσπου μια βδομαδα πριν σταματησε ενας ταριφας και πηγε να με βγαλει και τρελο επειδη εκανα σημα στο λεωφορειο να σταματησει και να αρχιζει να μου λεει: ρε Αληταρα γιατι σηκωσες το χερι σου για μενα αφου δεν με θες? ΚΑι η απαντηση μου! Καλυτερα να μου κοπει απο τη ριζα παρω να πληρωσω εναν κιτρινιαρη σαν και εσενα εμ και τον ξεφτιλησα μπροστα σε τοσο κοσμο και το χαρηκα . Αλητες της Ελλαδος Ταριφες αυτη ειναι η δηλωση μου!
-
Συναδελφος πηρε απο το αεροδρομειο ταριφα για το σπιτι του, του παραπονιοτανε οτι περιμενε 4 ωρες για να παρει πελατη ...... ενω περισυ ηταν πιο πολυ η πελατεια...... και πληρωσε 37 ευρω για την διαδρομη μεχρι το Γαλατσι ψηλα στην Πρωτοπαπαδακη...... Προσωπικα παιρνω λεωφορειο εξπρες και στο δαχτυλιδι του ΟΤΕ, η στην Αγ.Παρασκευη ερχεται καποιος απο την οικογενεια και με μαζευει.....
-
Περιμενα το λεωφορειο για το αεροδρομιο (και ειχα ηδη παρει το εισιτηριο) και καθως περναγε ενας ταξιτζης με ενα Αλμερα να μπει στην Αττικη οδο μου φωναξε '10 ευρω για το αεροδρομιο' δυο φορες. Ευγενικος που ειμαι του ειπα 'οχι ευχαριστω' 2 φορες και με κοιτουσε απορημενος ενω κανονικα επρεπε να του πω 'γιατι ρε μλκ να πληρωσω 10ε να μπω στο βρωμοκουβα σου αντι να παω με την ανεση μου χωρις επιπλεον χρηματα και στον ιδιο ουσιαστικα χρονο;'
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Τελευταία βλέπω πολλούς ταρίφες να ψάχνουν απεγνωσμένα για πελάτη ενώ παλιότερα σε ρώταγαν που πας και αν ήταν στα κέφια τους και τους έβγαζε κατα κει ο δρόμος, σου κάνανε τη χάρη να σε πετάξουν.
Σήμερα μάλιστα είδα και καβγά ταξιτζήδων γιατί ο πρώτος ενώ είχε πελάτη σταμάτησε να πάρει κι άλλον (καλό ζωάδι και ο πελάτης - γένους θυληκού), ενώ ακριβώς πίσω υπήρχε ελεύθερο ταξί. Κατέβηκε κάτω ο πίσω ταρίφας, πήγε στο παράθυρο του άλλου κι έπεσαν μπινελίκια.
Μίλησα με έναν γείτονα ταξιτζή και μου έβγαλε τον πόνο του ότι τώρα πια έχει πέσει πολύ η πελατεία και χρειάζεται να δουλεύει πάνω από 10 ώρες για να βγάλει ό,τι έβγαζε στο 8ωρο πέρυσι.Καλά να πάθουν
κατι παρομοιο ειχα παθει και εγω δουλευα το ταξι και ειχα παρει μια ξαδερφη μου για παρεα και παιρνω εναν πελατη και με βλεπεις ενας ταξιτζης και αρχισε το τσαμπουκα βεβαια ειχε ενα μικρο δικιο αλλα μολις του ειπα οτι ειναι δικο μου ατομο το βουλωσε
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Περιμενα το λεωφορειο για το αεροδρομιο (και ειχα ηδη παρει το εισιτηριο) και καθως περναγε ενας ταξιτζης με ενα Αλμερα να μπει στην Αττικη οδο μου φωναξε '10 ευρω για το αεροδρομιο'Είχε ήδη πελάτη μέσα και έψαχνε διπλοκούρσα, φαντάζομαι;
Εναλλακτικές απαντήσεις που θα μπορούσες να του δώσεις:
-
'Εντάξει, σύμφωνοι. Δώσ'μου τα 10 ευρώ.'
-
'Εντάξει, αλλά μόνο αν φτάσουμε εκεί σε 5 λεπτά.'
-
'Σου δίνω 3 ευρώ και αυτό το ημερήσιο εισιτήριο λεωφορείου. Τι λες;'
-
-
απορια,η διπλοκουρσα ειναι παρανομη?για να ξερω να τους την λεω αλλη φορα οταν ψαχνουν η κανουν τρελες παρακαμψεις..
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
απορια,η διπλοκουρσα ειναι παρανομη?για να ξερω να τους την λεω αλλη φορα οταν ψαχνουν η κανουν τρελες παρακαμψεις..Είναι παράνομη αλλά δεν πρόκειται να δώσουν δεκάρα ότι και να πεις. Ο τελευταίος ταρίφας που του απαίτησα να μην πάρει άλλο πελάτη μου απάντησε 'κάνε μου τη χάρη και κατέβα, στο ταξί μου κάνω κουμάντο εγώ'
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
απορια,η διπλοκουρσα ειναι παρανομη?για να ξερω να τους την λεω αλλη φορα οταν ψαχνουν η κανουν τρελες παρακαμψεις..
Είναι παράνομη αλλά δεν πρόκειται να δώσουν δεκάρα ότι και να πεις. Ο τελευταίος ταρίφας που του απαίτησα να μην πάρει άλλο πελάτη μου απάντησε 'κάνε μου τη χάρη και κατέβα, στο ταξί μου κάνω κουμάντο εγώ'
βεβαίως και θα κατέβω...τα αστικά είναι φτηνότερα και πιο άνετα αφού και το ταξί σας ΜΜΜ το λογίζω
-
ωραίος
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είναι παράνομη αλλά δεν πρόκειται να δώσουν δεκάρα ότι και να πεις. Ο τελευταίος ταρίφας που του απαίτησα να μην πάρει άλλο πελάτη μου απάντησε 'κάνε μου τη χάρη και κατέβα, στο ταξί μου κάνω κουμάντο εγώ'
βεβαίως και θα κατέβω...τα αστικά είναι φτηνότερα και πιο άνετα αφού και το ταξί σας ΜΜΜ το λογίζω
Οχι ΜΜΜ, ΠΑΡΑσυγκοινωνια!
-
εγω μια φορα στη ζωη μου ειχα νοικιασει ενα ταξί για ΣΚ. Τη δευτερη μερα μπηκε ενας πρεζακιας και τον πηγα στη μεταμορφωση να 'δει τη θεια του'. Τελικα πηγε και αγορασε ναρκωτικα απο κατι γυφτους.
αλλα πολυ κουφο! -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
εγω μια φορα στη ζωη μου ειχα νοικιασει ενα ταξί για ΣΚ. Τη δευτερη μερα μπηκε ενας πρεζακιας και τον πηγα στη μεταμορφωση να 'δει τη θεια του'. Τελικα πηγε και αγορασε ναρκωτικα απο κατι γυφτους.
αλλα πολυ κουφο!Θα ελειπε η θεια του και συναντησε τον ξαδερφο του Λιγη ρηγανι πηρε και το κανεις θεμα? πλακιτσα
-
Επεισόδιο μεταξύ ενός 47χρονου οδηγού λεωφορείου της ΕΘΕΛ και ενός ταξιτζή δημιουργήθηκε χθες το βράδυ στις 9, στην οδό Σταδίου.
Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν με αφορμή το γεγονός ότι ο ταξιτζής είχε παρκάρει σε σημείο που ήταν θέση του λεωφορείου.
Τα… αίματα άναψαν και ο οδηγός του ταξί δεν δίστασε να αρπάξει ένα αντικείμενο και να το πετάξει στο λεωφορείο με αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το παρμπρίζ.
Οι δυο τους κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπου υποβλήθηκαν εκατέρωθεν εγκλήσεις.
Πηγη: zougla.gr -
Είδα ένα skoda superb TAXI και πίσω αντί να γράφει TDI έγραφε TSI?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Είδα ένα skoda superb TAXI και πίσω αντί να γράφει TDI έγραφε TSI?Ο Punto Lord θα ήταν
-
-
Ειδα 7ρα BMW ντιζελατη φυσικα ΤΑΧΙ με εδρα Λαυριο (χρωματακι γκρι)
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Επεισόδιο μεταξύ ενός 47χρονου οδηγού λεωφορείου της ΕΘΕΛ και ενός ταξιτζή δημιουργήθηκε χθες το βράδυ στις 9, στην οδό Σταδίου.Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν με αφορμή το γεγονός ότι ο ταξιτζής είχε παρκάρει σε σημείο που ήταν θέση του λεωφορείου.
Τα… αίματα άναψαν και ο οδηγός του ταξί δεν δίστασε να αρπάξει ένα αντικείμενο και να το πετάξει στο λεωφορείο με αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το παρμπρίζ.
Οι δυο τους κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπου υποβλήθηκαν εκατέρωθεν εγκλήσεις.
Πηγη: zougla.grΈγκληση στον οδηγό του λεωφορείου για εξύβριση προφανώς.
Ο άλλος προκάλεσε φθορά σε 'πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος'. Φυλάκιση 3 μηνών τουλάχιστον.Pas mal.
-
Εδώ και καιρό εδω πάνω τυχαίνω πολλές περιπτώσεις 'κακών' επαγγελματιών. Τρέχουν, βρίζουν, ακούνε δυνατά μουσική ή έχουν δυνατά τα CB τους με το κέντρο, είναι βρώμικα μέσα, κυνηγάνε της διπλοχρεώσεις μη υπολογίζοντας κανέναν, κάνουν κύκλους κλπ!
ΥΓ. Εσένα κοντέ, φαλακρέ με το παλιό SuperB (που μάλλον θα πρέπει να γυρίσεις στο κολοχώρι σου με τα πρόβατα) και εσένα χοντρέ με το jockey και το μουσάκι με το Avensis (έχω και τα νούμερα σας) ... αλοίμονο σας αν σας συναντήσω ξανά στο δρόμο μου! (Λόγω εορτών τη γλυτώσατε!).
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες