-
Τυπική αντίδραση και νοοτροπία.
-
Ναι ενώ η δική σου είναι πάνω απ' 'όλα μνημείο πρωτοτυπίας
-
Η φράση 'τυπική αντίδραση' δεν έχει ως αντίθετο τη φράση 'πρωτότυπη αντίδραση'. Σημαίνει 'χαρακτηριστική αντίδραση'.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Ευτυχώς που οι πόλεμοι είναι πλέον παρελθόν και δεν απειλεί κανείς τα σύνορα της Ελλάδας. Ούτε casus belli υπάρχει, ούτε έμπρακτες διεκδικήσεις, ούτε απειλές.
Γι' αυτό τα περί στρατού κλπ είναι 'κατάλοιπα του παρελθόντος'.Κι αν κ. melos έκλεβαν χειροβομβίδες ή ρουκέτες για να τις χρησιμοποιήσουν ακόμα και σε υποθέσεις του κοινού εγκλήματος, σκοτώνοντας κοσμάκη, εσύ θα ενδιαφερόσουν για το ρουτεράκι σου μόνο;
Αν γινόταν πόλεμος, με το που θα έβλεπες ότι έρχεται εχθρός, θα έλεγες στους μαλάκες 'βγάλτε τα πέρα μόνοι σας' και θα έφευγες με τα πόδια στην πλάτη για να πας στη μαμά ή τη γκόμενα να σε παρηγορήσει; Ξέρεις πως λέγεται αυτό, έτσι δεν είναι;Ούτε στο τυπικό μέρος τα λες σωστά. Αν είσαι σκοπός και κλαπεί υλικό, περνάς από στρατοδικείο, που δεν χαρίζει κάστανα, ούτε μασάει από τηλεδικηγόρους και παρόμοια καραγκιοζιλίκια. Τυχερός ήσουν που δεν σου κάθισε η στραβή, αλλά μη λες τέτοια γιατί μπορεί να πάρεις κανένα στο λαιμό σου.
Λαικισμος, δημιουργια εντυπωσεων και συνεχεις επικλησεις στην εθνικη υπρηφανεια... Δεν κουνηθηκε ουτε τριχα απο τα μαλλια μου! Εγω παλι συνεχιζω να τους γραφω ολους και ολα που αφορουν τον στρατο εκει που δεν πιανει μελανι! Αν ηθελαν να εχουν ρουκετες και χειροβομβιδες ασφαλεις να μην εβαζαν εμενα η τον οποιοδηποτε εφεδρο φανταρο να τις φυλαει! Ας εβαζαν τον μονικο λοχια, σμηνια η κελευστη ο οποιος πληρωνεται για αυτο το πραγμα και ειναι η δουλεια του...
Πως θα περιμεναν απο εμενα αραγε να υπερασπιστω τις ρουκετες και τις χειροβομβιδες απο καποιος που θα βρισκοταν μπροστα μου με ενα πιστολι... Την στιγμη που το G3A3 το επιασα στα χερια μου 2 φορες, μια εκ των οποιων ηταν για να κανω βολη 10 φυσιγγιων και την αλλη απλα για να κανω την λυση και την αρμωση! Παρε οτι θελεις φιλε θα του ελεγα, παρε και το οπλο μου και αφησε με ησυχο! (αν δεν υπηρχε ο σκοπος εκει τουλαχιστον θα γλιτωναμε και ενα G3!)
Βεβαια στα ελληνικα στρατοπεδα συμβαινει το ακριβως αντιθετο! Φυλανε σκοπιες και ο μεγαλυτερος φοβος των σκοπων βρισκεται ΜΕΣΑ στο στρατοπεδο και φερει το ΙΔΙΟ εθνοσημο με αυτον, ενω τις περισσοτερες φορες οι σκοποι φυλανε πραγματα αχρηστα, αχρειαστα απλα για να μην εχουν αρκετες εξοδους!
Αυτα και αλλα πολλα τρελα συμβαινουν στα Ελληνικα Σκατα, εχμ συγνωμη Στρατα εννοουσα... Το μονο ευχαριστο ειναι οτι περασα, ειδα και εφυγα! Δεν ξανασχολουμε με καθυστερημενους καραβαναδες (γιατι τετοιους ειδα ως επι τω πλειστον πλην ελαχιστων εξαιρεσεων!)
Δεν σε κατηγορώ φίλε μου γι'αυτά που πιστεύεις αλλα αν ήταν να περιμένει ένας ταλαίπορος έλληνας να φυλαχτεί κάτι με άτομα σαν και σένα δεν θα έβλεπε προκοπή.
Συμφωνώ ότι φυλάγονται αχρηστα πράγματα αλλα έχε υπόψη σου ότι αυτα τα έχεις πληρώσει εις απειρον και πρέπει να φυλαχτουν.Δικά σου είναι δηλ.
Επίσης αν ένας κλέψει μια χειροβομβίδα και την ρίξει έξω απο μια εκδήλωση ,πλατεία ,τράπεζα και περνάει τυχαία το παιδί σου η μάνα σου ,πατέρα σου και αποδημήσει εις κυριον τότε τι θα πείς?
Η ηγεσία ξέρει τι γίνεται και η θητεία σταδιακα θα καταργηθεί.
Πάντος είναι γεγονός ότι όταν τα κωλαράκια σφίγγουν γενικά σκεφτόμαστε και διαφορετικά!
Αν ήθελε να μπει κάποιος και σε έβλεπε στην σκοπιά δεν θα προλάβαινες να κάνεις κιχ.
Να φύγεις!!!!!!
Αυτό πρέπει να διορθωθεί και μόνο με κάμερες!
Εισαι τυχερός που είμαστε σε αυτη την κατασταση γιατι αν εισουν σε ταραχωδες χώρα θα 'εκ@@@ες μεντες εκει που φύλαγες.
Θα πεις δεν είμαστε αλλά αυτός που θα αποφασίσει να δράσει και σε βρεί αντιμέτωπο δεν θα διστάσει να σε κάνει μακαρίτη.
Μπορούσες να πάρεις αναβολή η απαλαγη με τα ανάλογα μέσα φυσικά. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Η ηγεσία ξέρει τι γίνεται
Αυτό από που προκύπτει;;;;;
και η θητεία σταδιακα θα καταργηθεί.
Εννοείται, αλλά αυτό θα γίνει παρά τις μόνιμες αντιρρήσεις της ηγεσίας (δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν αστεράτο να λέει ότι οι έφεδροι δεν χρειάζονται...), γιατί, όπως λέμε εδώ και μερικές δεκάδες σελίδες είναι άχρηστη και εν τέλει είναι απλά χάσιμο χρόνου και απίστευτη σπατάλη χρόνου, μιας και όπως λες:
Εισαι τυχερός που είμαστε σε αυτη την κατασταση γιατι αν εισουν σε ταραχωδες χώρα θα 'εκ@@@ες μεντες εκει που φύλαγες.
Δεν είμαστε σε τέτοια χώρα...
-
Οι αστεράτοι δεν λένε ότι δεν χρειαζονται γιατί δεν συμφέρει .Η ηγεσια όμως ξέρει για τον χαμένο χρόνο του΄εφεδρου στον στρατό (αφου οι θειοι,μπαμπάδες,κολητοι βομβαρδίζονται σε κάθε σειρα για το θεμα αυτό ) οπότε γραφτό είναι να υπάρξει αποτέλεσμα.
Οσον αφορά την χωρα ,όλα ανατρέπονται και αν κάνεις σκοπιά με την λογική της ρεκλας σε περιοχή που ακόμα και ένας κυνηγός είναι δίπλα κατα 30 με 50% είσαι τελειωμένος.Εσυ τον Τούρκο περιμένεις ?
-
Εσυ τον Τούρκο περιμένεις ?
Βασικά να περάσει λίγο η ώρα και να φύγω...
Σιγά μην ασχοληθεί ο Τούρκος... καλύτερα πράγματα να κάνει δεν έχει;;;;
Παίρνουμε εμείς F16, παίρνουν και αυτοί, φωνάζουν οι δικοί μας στις εφημερίδες μας για κίνδυνο, γεωπολιτικά παιχνίδια και λοιπά χαρωπά, φωνάζουν και οι δικοί τους για τα ίδια στις δικιές τους εφημερίδες, γίνεται που και που κανένα 'θερμό επεισόδιο' να μην ξεχνιόμαστε ότι πρέπει να ρίξουμε και κανένα φράγκο στους προμηθευτές μας και ότι πρέπει και οι φυλλάδες να πουλήσουν κανένα φύλλο και η ζωή μας χαμογελά ευτυχισμένα.
Και τα μόνιμα θύματα πληρώνουν ποικιλοτρόπως...
Αν με ρωτάς ποιες είναι οι πιθανότητες πολέμου με οποιονδήποτε γείτονά μας στα επόμενα 20-30 χρόνια, είναι πιστεύω πιο πιθανό να με χτυπήσει μετεωρίτης ΚΑΙ κεραυνός ταυτόχρονα...
-
Για 5 με 10 χρόνια δεν το βλέπω .Για 20,30 δεν σου το εγγυώμαι .Καλύτερα να γίνει πόλεμος και να έχεις περισσότερες πιθανότητες να σωθείς παρα να σε χτυπήσει κεραυνός που είναι πολύ πιο εύκολο να πάθεις.
Κουράγιο ,τα περισσότερα προβλήματά σας σε 10 χρόνια θα έχουν λυθεί ή θα τα έχετε ξεχάσει! -
Δεν σε κατηγορώ φίλε μου γι'αυτά που πιστεύεις αλλα αν ήταν να περιμένει ένας ταλαίπορος έλληνας να φυλαχτεί κάτι με άτομα σαν και σένα δεν θα έβλεπε προκοπή.Συμφωνω φιλε μου! Δεν ειμαι εγω για τετοια πραγματα, και ειδικα κατω απο τις συγκεκριμενες διεθνεις συθνηκες που επικρατουν... Προς το παρον απλα προσπαθω να φτιαξω την ζωη μου, μια επιχειρηση για να ζησω τον εαυτο μου και αργοτερα την οικογενεια μου και περναω καλα με την οικογενεια μου και τους φιλους μου! Για την φυλαξη υπαρχουν τα μαντροσκυλα (4ποδα η ακομα και 2ποδα!)
Συμφωνώ ότι φυλάγονται αχρηστα πράγματα αλλα έχε υπόψη σου ότι αυτα τα έχεις πληρώσει εις απειρον και πρέπει να φυλαχτουν.Δικά σου είναι δηλ.
Επίσης αν ένας κλέψει μια χειροβομβίδα και την ρίξει έξω απο μια εκδήλωση ,πλατεία ,τράπεζα και περνάει τυχαία το παιδί σου η μάνα σου ,πατέρα σου και αποδημήσει εις κυριον τότε τι θα πείς?Μπα φιλε μου! Αλλος τα παρηγγηλε, αλλος πηρε τιν μιζα και αλλος τα αφηνει και σαπιζουν... Απο εκει και περα αν επρεπε να φυλαω καθε τι που εχω πληρωσει σαν φορολογουμενος πολιτης θα επρεπε να μην κανω τιποτα αλλο στην ζωη μου... Θα επρεπε να φυλαω ολα τα μεγαλα εργα, γηπεδα, δρομους, παρκα κλπ! Θα επρεπε επισης να φυλαω ολους τους πολιτικους και φυσικα ολους εσας τους μονιμους γιατι και εσεις απο τους φορους μου πληρωνεστε!
Απο εκει και περα αν καποιος εριχνε μια κλεμμενη χειροβομβιδα και σκοτωνε το παιδι μου/την μανα μου/τον πατερα μου κλπ κλπ την ευθυνη θα την ζητουσα ιεραρχικα! Οπως ολα λοιπον στον στρατο (και οχι μονο τα καλα οπως εχουν μαθει ολοι οι στρατιωτικοι και δη οι υψηλοβαθμοι) πηγαινουν ιεραρχικα! Μιλαμε απο τον πρωθυπουργο και ολη την πολιτικη ηγεσια του στρατου μεχρι τον λοχια που δεν εκπαιδευσε τον φανταρο ουτε πως να κραταει το οπλο του! Ο φανταρος ειναι απλα ενα εργαλειο στον σημερινο στρατο...
Θα πεις δεν είμαστε αλλά αυτός που θα αποφασίσει να δράσει και σε βρεί αντιμέτωπο δεν θα διστάσει να σε κάνει μακαρίτη.Σε διαβεβαιω φιλε μου, οτι αν ημουν σε καποια ταραχωδης χωρα, θα ημουν πολυ περισσοτερο στρατιωτης απο ολους αυτους τους υπερμαχους αλλα και τα στελεχη που αποτελουν τον ελληνικο μας στρατο! Γιατι ξερεις φιλε μου, τον στρατιωτη, δεν τον κανει ουτε η στολη, ουτε οι σαρδελες, ουτε τα υπηρεσιακα πολυτελη αυτοκινητα (για τους υψηλοβαθμους)... Απλα αρνηθηκα να φθειρω -ψυχικα και σωματικα- τον εαυτο μου για χαρη, αρκετων οπως φανηκε, κολλημενων και μικροσκοπικων μυαλων που συναντησα εκει μεσα, οι οποιοι φυσικα οταν καταλαβαν οτι ηταν πολυ 'λιγοι' πνευματικα προσπαθησαν να μου επιβληθουν δειχνωντας μου κατι... βελακια που κοιτουσαν προς τα κατω!
-
...Η ηγεσία ξέρει τι γίνεται και η θητεία σταδιακα θα καταργηθεί...Μιας που αναφερόμαστε στον χαβαλεδιάζοντα έφεδρο σε ώρα υπηρεσίας, ΕΠΟΠ και υπηρεσίες σήμαινε μάστερ στην αποφυγή τους και διδακτορικό στο φίδιασμα την ώρα της σκοπιάς (κοιμώμενο σκοπό μόνο ΕΠΟΠ πέτυχα...) και λογικό είναι γιατί είναι πολύ περισσότερο καιρό μέσα από τον έφεδρο και ξέρουν που τους παίρνει και πως να λουφάρουν. Δεν σημαίνει ότι άν απλά αντικαταστήσουμε τους φαντάρους με ΕΠΟΠ το πρόβλημα λύθηκε ως δια μαγείας. Πρέπει να έχουν την σωστή εκπαίδευση και την απαραίτητη πίεση, γιατί αλλιώς το σύστημα δεν θα λειτουργήσει ποτέ σωστά.
Για τον χαβαλεδιάζοντα έφεδρο το μόνο που του έχω να του πω ότι επειδή ακριβώς ξέρουν οι ανώτεροι ότι και αυτός θα χαβαλεδιάσει πίσω από τις κάμερες και θα είναι αναποτελεσματικός για αυτό βάζουν τους σκοπούς να κοιτάνε κατσίκια. Ο ωχαδερφισμός είναι εύκολα δικαιολογίσιμος αλλά πάντα σε καποιου τη πλάτη πέφτει...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Δεν σημαίνει ότι άν απλά αντικαταστήσουμε τους φαντάρους με ΕΠΟΠ το πρόβλημα λύθηκε ως δια μαγείας.Σε ποιο προβλημα αναφερεσαι ακριβως?
Για τον χαβαλεδιάζοντα έφεδρο το μόνο που του έχω να του πω ότι επειδή ακριβώς ξέρουν οι ανώτεροι ότι και αυτός θα χαβαλεδιάσει πίσω από τις κάμερες και θα είναι αναποτελεσματικός για αυτό βάζουν τους σκοπούς να κοιτάνε κατσίκια. Ο ωχαδερφισμός είναι εύκολα δικαιολογίσιμος αλλά πάντα σε καποιου τη πλάτη πέφτει...
Και για αυτο ακριβως τον λογο ειναι καθυστερημενοι ολοι οι αξιωματικοι του στρατου! Γιατι λειτουργουν με το ιδιο ακριβως σκεπτικο που περιεγραψες παραπανω...
Αντι να εχουν εναν φανταρο σε υπηρεσια ο οποιος -οπως ειπαμε παραπανω- ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και τους υπολοιπους φανταρους εξω να ζουν σαν ανθρωποι, εχουν ΟΛΟΥΣ τους φανταρους σε υπηρεσια ωστε να κανουν ολοι μαζι ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ!ΤΙΠΟΤΑ στην πρωτη περιπτωση, ΤΙΠΟΤΑ και στην δευτερη... Απλα στην δευτερη εχεις πολλους περισσοτερους φανταρους να γκρινιαζουν, να καταναλωνουν πορους του Ελληνικου κρατους (φαγητα, νερα, ρευματα κλπ) και το βασικοτερο ΑΠΕΙΡΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ, ηλικιακα τοποθετημενα στα πιο δημιουργικα μας χρονια!
-
Ετσι είναι ο στρατός φίλε Μελος για τους έφεδρους γιατι εσείς μας το ζητήσατε!
Το ότι δεν κάνουν τίποτα και κ@@βαρόυν οι φαντάροι οι ίδιοι το ζητάτε απο τα βυσματά σας και φυσικά τα καταφέρνετε και καλα κάνετε .
Ολα είναι κομένα και ραμένα στα μέτρα σας.Τουλάχιστον στην Π.Α ειστε στο απειρόβλητο.
Τωρα οι σαρδέλες είναι εκει για αυτο τον λόγο και λογικο είναι να σε ενοχλεί.
Σε φανταζομαι πριν 20 χρονια φαντάρο και τρομάζω.
Αν πήγαινες τότε ουτε που θα πλησίαζες τα λεγόμενά σου.Υπήρχαν και τα χειρότερα δηλ οπότε με αυτα που έχεις περάσει ανάλογα κρίνεις .
Απειρες φορές έχω ζητήσει να κρατήσει απλά στο χέρι ένας έφεδρος ένα απλό βιβλίο η ένα εργαλέιο η 'εστω μια ματιά να ρίξει σε κάτι απλο και δεν μπορούσε και πίναμε και το καφεδάκι μας .
Στα οπα οπα τους έιχα ,με άδειες ,εξοδους και πάντα στο φιλότιμο.Τιποτα όμως .Αντε να ήταν δυο τρείς στους 10 που να εκτίμησαν την συμπεριφορα αυτή και να έκαναν κάτι παραπάνω απο την φραπεδιά!
Ο στρατός είναι ότι είναι γιατι έτσι βολευει και εσας γιατι αν ηταν οπως πρέπει θα 'επρεπε η να έβγαινες λιποτάκτης η το πηνικό σου μητρωο θα ηταν βαρη και θα σε ακολουθουσε σε όλη σου την ζωή σε αυτή υην χώρα που και εσυ ψηφίζεις και έχεις άποψη.
Περα απο το μορφωτικό επίπεδο (που χρειάζεται βελτίωση) θα έπρεπε στην όψη τις σαρδέλας η της γραμμής να χτυπανε άπαντες προσοχή και μονιμοι και έφεδροι και όχι να πεφτουν γελακια κτλ.
Εντάξει πήγες με το ζόρι .Εδω ζεις και έσυ όπως και οι υπόλοιποι .Καθυστερημενοι μπορώ να πω και έγω ότι είναι τα περισσότερα καλο,κακομαθημένα παιδιά που φωνάζουν τον μπαμπά τους όταν καθήσουν πάνω απο μια μέρα στο στρατόπεδο και φυσικά αμέσως βγαίνουν άφου ο καθυστερημένος αξιωματικός αντι να επικαλεστεί ορθά οτι μεχρι 4 μέρες μπορεί να μεινει μέσα αυτος το βγάζει 'χωνοντας' κάποιον άλλον που έχει απο κάτω αυτα που δεν έχει το 'βυσμα' δείχνοντας προσωπικότητα και εγωισμό και δεν στηρίζεται στον μπαμπά και δεν φοβάται τις δυσκολίες της ζωής..Τι να κάνει κάποιος που βομβαρδίζεται απο τηλ να λουφάρει τον καθένα σας .Πάντος ένας καθυστερημένος σιγουρα δεν θα τα έβγαζε πέρα.
Ωραια αυτα που λες φιλε Μελος αλλά κόψε και κατι! -
Όπως ακριβώς τα λες coupea. Εγώ είδα πάρα πολλούς αξιωματικούς που ήταν υπέρ το δέον ελαστικοί και εξυπηρετικοί απέναντι μας (όχι ότι δεν υπήρχαν και μαλάκες) και εκεί που μας είχαν στα όπα όπα, θα υπήρχαν 1-2 προβληματικά άτομα που νομίζουν ότι ο άλλος είναι εκεί για να κάνει το μπαμπά τους και έκαναν όλο το σκηνικό π@υτάνα.
-
Ποτε δεν ειχα προβλημα με τις 'δοκιμασιες' του στρατου φιλε coupeas! Σε κανενα σημειο δεν δυσκολευτηκα εκτος απο την πρωτη μερα στην Τριπολη που ροχαλιζε ο κρητικος απο κατω μου και δεν μπορουσα να κοιμηθω... Απο εκει και περα ολα φανηκαν νερακι! Σκοπιες, ξενυχτια, αγγαρειες, υπηρεσιες τα παντα ολα!
Αλλωστε εγω ημουν μαθημενος σε σοβαρα καψωνια! Με τρεξιματα, καμψεις, ανεβοκατεβασμα σκαλοπατιων, οταν δεν εκανα κατι σωστα μεσα στο γηπεδο κατα την διαρκεια των βαρων και της 2ωρης προπονησης μπασκετ καθημερινα... Τι να σου κανουν τα 8χλμ πορεια για την βολη στην Τριπολη, οταν κατα την προετοιμασια το καλοκαιρι επρεπε να τρεχεις 30χλμ πανω στο βουνο με σφυγμους κοντα στους 180/λεπτο!
Ο στρατος σαν διαδικασια ειναι παιχνιδακι... Αλλα ηταν ενα ασκοπο παιχνιδακι το οποιο επειτα απο ενα χρονο μου αφησε ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ! Δεν ειχε να μου προσφερει κανεις και τιποτα εκει μεσα... Απεναντιας ειχαν να παρουν παρα πολλα απο εμας τους εφεδρους αλλα τοτε μπαινει στο παιχνιδι ο εγωισμος και τα... αναποδα βελακια!
Ειναι δυνατον να σου πει ο εφεδρος (αποφοιτος ΑΕΙ στην Διοικηση και Οργανωση Ανθρωπινου Δυναμικου) πως να αναδιοργανωσεις τα νουμερα για τις σκοπιες ωστε να βολευτουν καλυτερα οι φανταροι χωρις να θυσιασεις τιποτα απο την ασφαλεια του στρατοπεδου?? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ γιατι ο Επιλοχιας Νικος Κ. (υπηρετησα σε πολυκλαδικη νατοικη μοναδα), πρωην βοσκος απο ενα χωριο των Σερρων, ηξερε καλυτερα και προσπαθησε να με πεισει για αυτο δειχνοντας μου... τα βελακια!
Στο διαολο ολοι τους! Πραγματικα και χωρις κανενα ενδοιασμο...
Edit: Α! Και ποτε δεν δημιουργησα κανενα προβλημα και δεν ηρθα ποτε σε αντιπαραθεση με κανενα... Τελειωσα την θητεια μου χωρις ουτε μια μερα φυλακισης, χωρις καμια στερηση, χωρις να βγω ποτε αναφερομενος απο κανενα! Απλα γελουσα με τους συμφανταρους μου εις βαρος ολων των ανωτερων μου που ειχαν το μυαλο ενος G3A3 και απεναντιας βοηθησα με οποιο τροπο μπορουσα 1-2 που φανηκαν να ειναι κανονικοι ανθρωποι και κερδισαν, -προσοχη- δεν απαιτησαν, τον σεβασμο μου! Ευχομαι φιλε coupeas να εισαι πραγματικα ενας απο τους τελευταιους...
-
Ειναι δυνατον να σου πει ο εφεδρος (αποφοιτος ΑΕΙ στην Διοικηση και Οργανωση Ανθρωπινου Δυναμικου) πως να αναδιοργανωσεις τα νουμερα για τις σκοπιες ωστε να βολευτουν καλυτερα οι φανταροι χωρις να θυσιασεις τιποτα απο την ασφαλεια του στρατοπεδου?? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ γιατι ο Επιλοχιας Νικος Κ. (υπηρετησα σε πολυκλαδικη νατοικη μοναδα), πρωην βοσκος απο ενα χωριο των Σερρων, ηξερε καλυτερα και προσπαθησε να με πεισει για αυτο δειχνοντας μου... τα βελακια!
Aναγκαίο κακό φίλε Μέλος!
Ναι συμβαίνει και αυτό! -
καλά νταξ, στην ΠΑ δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι γίνεται, αλλά στο ΣΞ coupea δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.
Αν οι έφεδροι κωλοβαράνε μία φορά, οι ΕΠΟΠ κωλοβαράνε 50! Από όποια άποψη και να το δεις. Του πόσο 'προβλεπέ' θα κάνουν την υπηρεσία τους (την ποιά ; που με τρεις υπηρεσίες το μήνα φωνάζουνε κ' αισθάνονται κουρασμένοι), του τι κάνουν στο σύνολο του ωραρίου τους (του ποιού ; ) κ.ο.κ.
Καλά, δεν συζητάμε τι γίνεται όποτε έρχονται οι περιοδικές 'ασκήσεις' που πρέπει να κάνουν (κάτι μίλια, κάτι βολές κλπ), εκεί πέφτει το γέλιο της αρκούδας. Οι έφεδροι ωχριούν μπροστά τους στο τι κάνουν και λένε για να βγουν ελεύθεροι υπηρεσιών. Και μιλάμε για Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Ε Σ έτσι;Στην ΠΑ μπορεί οι έφεδροι να είναι στα όπα όπα και να χώνονται οι επαγγελματίες, αλλά στο ΣΞ είναι κάπως ανάποδα τα πράγματα. Οι ΕΠΟΠ τα ξύνουν με το φραπεδάκι στο χέρι (α ναι, ΟΠΟΤΕ και ΑΝ έρθουν στο στρατόπαιδο, γιατί από την 200άρα που έχουμε, καθημερινά άντε να βλέπεις 20 ) και οι έφεδροι χώνονται να βγάζουν το φίδι από την τρύπα.
Δεν ξέρω τι είδους εικόνα έχουν οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ του ΣΞ για το τι σημαίνει επάγγελμα, αλλά σε διαβεβαιώ ότι οποιοσδήποτε από αυτούς σε ένα περιβάλλον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ επαγγέλματος δεν θα κρατούσε ούτε μια μέρα. Αλλά βέβαια, στον μικρόκοσμο οπου έχουν επιλέξει να αποκλεισθούν έχουν χάσει κάθε μέτρο και σταθμό για το τι σημαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ευθύνη, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δυσκολία, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, και νομίζουν ότι το να βάλεις 30 υπογραφές σε ισάριθμα τετράδια αποτελεί κάποιου είδους σημαντική εργασία. Ή να πρωτοκολλήσεις 10 ηλίθια έγγραφα τη μέρα, να αρχειοθετήσεις 20 σήματα και πάει λέγοντας. Που ακόμα κι αυτά ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ να τα κάνουν σωστά (καλά ας μην πιάσουμε και αυτό το θέμα βέβαια, του πόσος χρόνος σπαταλάται σε παντελώς ΑΧΡΗΣΤΕΣ διαδικασίες, που όλες οι εταιρείες του κόσμου έχουν λύσει αποδοτικά κάτι δεκαετίες τώρα)
Λοιπόν, μπορεί αυτοί οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ να μην έχουν γνωρίσει ΠΟΤΕ τους τι σημαίνει πραγματικά δουλειά ευθύνης και να νομίζουν ό,τι θέλουν γι' αυτά που έχουν να κάνουν (και δεν τα κάνουν βέβαια, γιατί στα γραφεία τους έχουν έφεδρους να κάνουν τη δουλειά, στις αποθήκες τους έχουν έφεδρους να κάνουν τη δουλειά, στις εργασίες του στρατοπέδου έχουν έφεδρους να κάνουν τη δουλειά , και τα λίγα πράγματα που απομένουν στην δική τους ευθύνη τα κάνουν ΣΚΑΤΑ. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων φιλότιμων ανθρώπων. ΕΕΠ η πιθανότητα να βρεις φιλότιμο έφεδρο είναι συγκλονιστικά μεγαλύτερη από το να βρεις φιλότιμο ΕΠΟΠ ), αλλά ορισμένοι έφεδροι παίζει και να έχουν γνωρίσει στη ζωή τους τη σημαίνουν όλ' αυτά
Όταν με πρωτοέκαναν ΛΥΛ -έχω κι εγώ σαρδέλα, μήπως πρέπει να βαράνε προσοχές και σε μένα -, με ρώτησαν μετά από μερικές μέρες αν 'αγχώνομαι' με αυτά που έχω να κάνω (ο ΛΥΛ σε μας πάνω κάτω τρέχει όλα τα ζητήματα του λόχου, με μοναδική εξαίρεση ότι συνήθως δεν βγάζει τις υπηρεσίες, που κι αυτό βέβαια για περιόδους το έκανα Μαλακίες δλδ, αλλά γι' αυτούς φαίνεται ότι όλ' αυτά είναι σημαντικά πράγματα ). Τους απάντησα ότι δεν υπάρχει τίποτα εδώ μέσα που να έχει την παραμικρή πραγματική σημασία ώστε να αγχώνεται κανείς, και με κοιτούσαν λες και ήρθα από άλλο πλανήτη. Φαίνεται δυστυχώς ότι όντως πρέπει να έχω έρθει από άλλο πλανήτη.
Λοιπόν, για ποιο φιλότιμο του έφεδρου μιλάμε, και για ποιο στρατό, όταν υπάρχουν λιγότερες απαιτήσεις από τους επαγγελματίες απ' ότι από τους έφεδρους; Όταν οι επαγγελματίες λουφάρουν περισσότερο από τους έφεδρους; Όταν βέβαια κάθεσαι και τα εξηγείς αυτά σε διοικητές κλπ, αυτοί απολογούνται ότι δυστυχώς έχουν πολύ μικρότερο και δυσκολότερο έλεγχο πάνω στους επαγγλματίες, απ' ότι έχουν πάνω στον έφεδρο.
Αυτή είναι η κατάσταση λοιπόν, να υπάρχει λιγότερος έλεγχος πάνω στους Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Ε Σ, απ' ότι πάνω στους περαστικούς
Χέστε μας λοιπόν που το πρόβλημα του στρατού είναι η αδιαφορία των εφέδρων, όταν αυτοί οι επαγγελματίες δεν θα μπορούσαν να είχαν σταθεί σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα του κόσμου, αν διατηρούσαν την ίδια συμπεριφορά, γιατί θα είχαν φάει σουτ τη δεύτερη μέρα.[Να έρχετει δλδ η επαγγελματίας ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ με γαλλικό μανικιούρ ; Το οποίο εγώ ο έφεδρος προφανώς το προτιμώ, γιατί πολύ καλύτερα να περάσω μια ώρα τσιλιμπουρδίζοντας με μια περιποιημένη νεανίσκη παρά με 40 ψωλές, αλλά όπως και να το κάνεις είναι λίγο...
-
Αυτό που μου αρέσει στη συζήτηση αυτή είναι ότι λεγονται αλήθειες.
Σίγουρα αγαπητέ το φιλότιμο του έφεδρου εδω στην Π.Α δεν υπάρχει.Αυτό γιατι τους έχουμε στα οπα οπα και ΄τωρα είναι και είδος προς εξαφάνηση.Το εκμεταλεύονται γιατι βρίσκουν και το κάνουν ενω όλοι είναι 'τηλεφωνάτοι'.
Στο ΣΞ ειναι σαφώς περισσότεροι οπότε σιγουρα υπάρχει πρόθεση για ρεκλα απο τους εποπ.
Το θεμα είναι ότι ενω στην ΠΑ ο σεβασμός πηγάζει απο τα χρόνια την συμπεριφορα πρώτα και μετα απο τον βαθμό (κακός για στρατιωτικά δεδομένα) στον ΣΞ οι δουλειές ξεκινουν απο τον τελευταιο έφεδρο γιατι είναι ο τελευταίος απλά.Θεμα σεβασμου τιθεται μόνο απο τον βαθμό και δεν ενδιαφέρει απο κει και πέρα.
Μιατζομπ δε λες κάτι καινουριο και αφύσικο τελικά.
Εκει που κάνεις λάθος είναι ότι ο εποπ κανει ότι και ο αντιστοιχος στην εφορία που επικυρώνει πχ + οτι δουλευει περισσοτερες μερες απο αυτόν εστω με τον φραπέ στο χέρι αλλα μεσα απο το συρμα και όχι πεταγόμενος στον ξαδερφο απέναντι για χασομερι.Γιατι να μην λουφάρει και αυτός.Υπάρχουν οι έφεδροι .Δηλ βρίσκουν και τα κάνουν.
Τιποτα δεν είναι τυχαίο .στο στρατό.
Επισης κανεις λάθος οτι το προβλημα ειναι οι φανταροι η το ανυπαρκτο φιλοτιμο τους .Δεν είπε κανεις κατι τέτοιο.Όλα σε αυτήν την χωρα ειναι κομμένο και ραμμενο στα μετρα αυτων που έχουν το 'χαρισμα' ενω οι αλλοι αγωνίζονται να το βρουν.
Επαναλαμβάνω ότι αν λειτουργουσαν εκει μεσα με βαση ευγενη αμιλλα και διαταγες που έχει ο στρατος δεν θα υπήρχαν ουτε λουφαδοροι μονιμοι αλλα ουτε και αχρηστοι έφεδροι.
Απλά πραγματα.
Δημογραφικό προβλημα? Τι? Δεν υπάρχουν λεφτα? Δεν βγαίνουμε?
Αιντε να παμε φανταροι.Ετσι ξεκίνησε και έτσι θα μείνει ωσπου να έρχονται μονιμοι αλβανοι και να μας φυλάνε τα συνορα.
Αν ηξερες φιλε μου ότι το θεμα πολέμου δεν ειναι και πολυ μακρια αλλα θα εγραφες .Κοιτα διπλα σου να δεις με ποιους θα πολεμησεις η μαλλον σε ποιους θα ριχνεις με το οπλο σου.
Φωναξε στην Πατησιων αν υπαρχει ελληνας.
Οχι μην παει κανενας φανταρος ,αφηστε εμενα στα γεραματα με τους αλβανους.
Κουνια που σας κουναγε!
Τελικα υπάρχει ελληνας? -
Μου αρεσει που κουβεντιζουμε μονο για τα ασχημα του στρατου.
Αν δεν μπορεις να αποφυγεις εναν βιασμο, τουλαχιστον απολαυσε τον. λενε στη ρωσσια.Κι εγω που θελω 2 μηνες για να απολυθω περασα απο τη φαση της αρνησης στη φαση που περναω πιο καλα. οχι δεν περναω καλα στο στρατο. μπορω να πω οτι αρχισα να περναω καλα οταν θυμηθηκα τον εαυτο μου 15 χρονων και αρχισα να συμπεριφερομαι αναλογα.
τοτε αρχισα να καταλαβαινω τους περισσορερους εκει μεσα.Αυτο ειναι το επιπεδο του στρατου. εφηβεια μονιμη. αν ειχαν ολοι οσοι ζουν απο το στρατο εφυια ,τοτε θα ειχαν ολοι καταθλιψη. τι να σκεφτεις σοβαρα εκει μεσα? τιποτα. αν σκεφτεις σοβαρα σε πιανει μια φρικη. οποτε τα γραφεις ολα στα παπαρια σου,ΟΛΑ ομως και περιμενεις μεχρι να περασει.
παντως για να μη νομιζετε, βγηκα αναφερομενος επειδη αποκαλεσα παιδακι εναν εποπ ο οποιος δεν ξυπναγε για την πρωινη επιθεωρηση φρουρας και ειπε οτι δεν τον ξυπνησα εγω που ημουν 3-6 ΘΦ... 5 μερες φυλακη επειδη δεν ειπα 'Ο ΚΥΡΙΟΣ δεκανεας' (εποπ) και ειπα οτι ,'αφου λεει ετσι το παιδακι τοτε ετσι θα ειναι'..
5 μερες φυλακη με τιμωρησε ενας υπιλαρχος 25 ετων, 2 χρονια και 35 ολοκληρους ποντους σε υψος μικροτερος γιαυτο το λογο. ο εποπ ψευτης φυσικα εκανε αστειακια μαζι του, γιατι πλεον ΟΛΟΙ ψαρωσαν απο τη δυναμη του αστερατου...ε μετα απο αυτο,λεω ποσο βλακας ειμαι που ασχολουμαι...
ολα αυτα στην παραμεθωριο γιατι η αληθεια ειναι οτι στην αθηνα το επιπεδο ειναι αρκετα καλυτερο.. αλλα και αυτο οφειλεται στο οτι οι περισσοτεροι στρατιωτικοι στην αθηνα ειναι 'βυσματα' αθηναιοι.
αυτα! -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Μου αρεσει που κουβεντιζουμε μονο για τα ασχημα του στρατου.
Αν δεν μπορεις να αποφυγεις εναν βιασμο, τουλαχιστον απολαυσε τον. λενε στη ρωσσια.Κι εγω που θελω 2 μηνες για να απολυθω περασα απο τη φαση της αρνησης στη φαση που περναω πιο καλα. οχι δεν περναω καλα στο στρατο. μπορω να πω οτι αρχισα να περναω καλα οταν θυμηθηκα τον εαυτο μου 15 χρονων και αρχισα να συμπεριφερομαι αναλογα.
τοτε αρχισα να καταλαβαινω τους περισσορερους εκει μεσα.Αυτο ειναι το επιπεδο του στρατου. εφηβεια μονιμη. αν ειχαν ολοι οσοι ζουν απο το στρατο εφυια ,τοτε θα ειχαν ολοι καταθλιψη. τι να σκεφτεις σοβαρα εκει μεσα? τιποτα. αν σκεφτεις σοβαρα σε πιανει μια φρικη. οποτε τα γραφεις ολα στα παπαρια σου,ΟΛΑ ομως και περιμενεις μεχρι να περασει.
έτσι
άσχετο.
Ήρθε ενημέρωση για τις ημέρες που δικαιούσαι για άδεια αλλά μόνο για αυτούς που κάνουν 9,8,6 μήνες θητεία.Για εμάς που είμαστε στους 10, ξέρει κανείς τι παίζει;; -
αναβολή
Περί Θητείας [#3]