-
Στο νησί που σπουδάζουμε,το Ηράκλειο δηλαδή,θεωρώ ότι το ΕSP με τέτοιους δρόμους-καρμανιόλες είναι απαραίτητο καθώς μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά.Όσον αφορά τα αυτοκίνητα:
1.**VW Polo:**Πολύ καλό αυτοκίνητο και βελτιωμένο.Οι επιδόσεις του είναι καλές,αφού και το βάρος του έχει μειωθεί μάλιστα αλλά δεν βάζει και φωτιά στην άσφαλτο.
2.Ford Fiesta:Το έχουν 2 φίλες μου και μάλιστα το 1.4 και είναι ένα αξιόλογο αυτοκίνητο με όλη τη σημασία της λέξης.
3.**Kia Pro-Ceed:**Αλήθεια σου λέω το καλύτερο πακέτο πιστεύω σε αυτά τα λεφτά.Χώροι,οδική συμπεριφορά,ποιότητα,επιδόσεις όλα σε ένα.Και ας είναι ΚΙΑ...
4.**Οpel Corsa:**Και μόνο λόγω ασθενικού κινητήρα δεν το προτείνω....
5.**Grande Punto: **Mιας και που ρώταγες για το αν το έχουμε οδηγήσει.Καταπληκτικά φρένα,καλό τιμόνι,6άρι κιβώτιο,καλές επιδόσεις(όχι κάτι το ιδιαίτερο)και εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ στο δρόμο.Λίγο σκληρό.Από ποιότητα εμένα προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου.Εννοείται ότι αν μπορέσεις και βρεις το 120άρι σε καλή τιμή το χτυπάς!!
Συνεπώς ή ΚΙΑ ή 120άρι Punto προτείνω.
Y.Γ.To Clio το έχω επεξεργαστεί ελάχιστα για αυτό και δεν εκφέρω άποψη. -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Στο νησί που σπουδάζουμε,το Ηράκλειο δηλαδή,θεωρώ ότι το ΕSP με τέτοιους δρόμους-καρμανιόλες είναι απαραίτητο καθώς μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά.Όσον αφορά τα αυτοκίνητα:
1.**VW Polo:**Πολύ καλό αυτοκίνητο και βελτιωμένο.Οι επιδόσεις του είναι καλές,αφού και το βάρος του έχει μειωθεί μάλιστα αλλά δεν βάζει και φωτιά στην άσφαλτο.
2.Ford Fiesta:Το έχουν 2 φίλες μου και μάλιστα το 1.4 και είναι ένα αξιόλογο αυτοκίνητο με όλη τη σημασία της λέξης.
3.**Kia Pro-Ceed:**Αλήθεια σου λέω το καλύτερο πακέτο πιστεύω σε αυτά τα λεφτά.Χώροι,οδική συμπεριφορά,ποιότητα,επιδόσεις όλα σε ένα.Και ας είναι ΚΙΑ...
4.**Οpel Corsa:**Και μόνο λόγω ασθενικού κινητήρα δεν το προτείνω....
5.**Grande Punto: **Mιας και που ρώταγες για το αν το έχουμε οδηγήσει.Καταπληκτικά φρένα,καλό τιμόνι,6άρι κιβώτιο,καλές επιδόσεις(όχι κάτι το ιδιαίτερο)και εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ στο δρόμο.Λίγο σκληρό.Από ποιότητα εμένα προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου.Εννοείται ότι αν μπορέσεις και βρεις το 120άρι σε καλή τιμή το χτυπάς!!
Συνεπώς ή ΚΙΑ ή 120άρι Punto προτείνω.
Y.Γ.To Clio το έχω επεξεργαστεί ελάχιστα για αυτό και δεν εκφέρω άποψη.Και εγω καπως ετσι τα βλεπω τα πραγματα..Αλλα το κια μαλλον θα το αποκλεισω γιατι ειναι πιο μεγαλο αποτι χρειαζομαι, και θα προτιμουσα ενα μικροτερο αμαξι για να ειναι πιο ευελικτο στην πολη...Οποτε θα περιμενω να δω το νεο πουντο. Με τα 105 αλογακια και το στανταρ esp φαινεται να ειναι κομμενο κ ραμμενο στα μετρα μου, αλλα το θεμα ειναι ποτε θα σκασει μυτη.
Το αμαξι θα το παραγγειλω τα χριστουγεννα η το γεναρη, ελπιζω το νεο πουντο να εχει ερθει μεχρι τοτε. Εν τω μεταξυ θα παω να δω κ να κανω τεστ ντραιβ και το καινουριο πολο.Θα ρωτησω επισης αν παζαρευεται και η τιμη της μιτο, καθως ακουω οτι ειναι πολυ καλο αυτοκινητο, και αρεσει σε οσες κοπελες εχω ρωτησει .
Θα σας ενημερωσω για τις εξελιξεις.... -
Καλησπέρα και από μένα. Αν δεν έχεις καταλήξει ακόμα σου προτείνω το εξής: Hyundai i20 1.4 GLS. Τιμή με μεταλλικό χρώμα 14500.
Όσον αφορά την ασφάλεια τα πάει μια χαρά αφού απέσπασε 5 αστέρια στο crash test και μάλιστα στις νέες πιο απαιτητικές δοκιμασίες. Έχει 6 αερόσακους, απενεργοποιούμενο esp, abs με ebd και δισκόφρενα μπρος πίσω.
Ο κινητήρας αποδίδει 100 άλογα και του δίνει ακρως ικανοποιητικές επιδόσεις αφού είναι ένας απο τους πιο ισχυρούς στα 1,4 με ατμοσφαιρική συμπίεση γεγονός που αποδυκνύεται σε πολλές μετρήσεις. Επίσης έχει πολύ ικανοποιητικό χώρο αποσκευών στα 295 λίτρα.
Τέλος όσον αφορά τον εξοπλισμό άνεσης με 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ραδιο-cd με Mp3, αυτόματο κλιματισμό, υπολογιστή ταξιδιού, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό με κλειδί τύπου σουγιά, cool box, ηλεκτρική ηλιοροφή, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους και αναδιπλούμενους καθρέφτες, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, 15αρες ζάντες αλουμινίου και προβολείς ομίχλης νομίζω θεωρείτε παραπάνω απο πλήρης δεδομένης της κατηγορίας και της τιμής του.
Με δεδομένο και την αξιοπιστία που έχουν στο θέμα της βλάβης τα μοντέλα της Hyundai και τη σχετικά φτηνή συντήρηση τους και το κόστος των ανταλλακτικών τους, αν δεν έχεις κάποια προκατάληψη η κάποιο άλλο πρόβλημα έχω την αίσθηση πως είναι μια καλή πρόταση που αξίζει να κοιτάξεις, όπως και τα προηγούμενα μοντέλα που αναφέρθηκαν.
Αγορα πρωτου αυτοκινητου...