-
Μπορεί κάποιος να μου πει τι κινδύνους κρυβει μια αναβάθμιση σε ενα turbo κινητήρα ,αν είναι αξιόπιστη και αν αξίζει τον κόπο και το χρήμα???
συγκεκριμένα θελω να αναβάθμίσω τον κινητήρα 1.8 tfsi απο 160 στα 205 αλογα (μου είπαν στην seat) μονο χαρτογραφηση.
Μηπως χρειαζεται και κάτι αλλο? Γενικά θα αντέξει ο κινητήρα ,τι αριβως θα ρυθμίσουν? ευχαριστω..... -
Μπορεί κάποιος να μου πει τι κινδύνους κρυβει μια αναβάθμιση σε ενα turbo κινητήρα ,αν είναι αξιόπιστη και αν αξίζει τον κόπο και το χρήμα???
συγκεκριμένα θελω να αναβάθμίσω τον κινητήρα 1.8 tfsi απο 160 στα 205 αλογα (μου είπαν στην seat) μονο χαρτογραφηση.
Μηπως χρειαζεται και κάτι αλλο? Γενικά θα αντέξει ο κινητήρα ,τι αριβως θα ρυθμίσουν? ευχαριστω..... -
Προγραμμα REVO? Με την εγγυση τι σου παν?
-
Δεν ρώτησα για εγγύηση,υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στον κινητήρα?
-
Με πρόγραμμα μόνο λογικά θα αυξήσουν λίγο την πίεση υπερπλήρωσης, τπτ ιδιαίτερο. Ίσως μειώνεται λίγο ο χρόνος ζωής της τουρμπίνας αλλά μην φανταστείς τπτ τρομερό. Να πάρεις γραπτή εγγύηση για επώνυμο πρόγραμμα και είσαι κομπλέ. Εγώ στη θέση σου το προγραμματάκι το είχα σίγουρο.
ε ελτέο?
-
Όπως και ο προηγούμενος.
Αλλά μόνο για επώνυμο ή για σοβαρή custom εφαρμογή σε δυναμόμετρο.
Αλλιώς πολλοί μπορούν να σου αυξήσουν την υπερπίεση ή και την ποσότητα καυσίμου ή και το αβάνς και θα βγάλεις όσα άλογα θέλεις κι ό,τι γίνει. Γιατί μπορεί να έχεις μεγάλες θερμοκρασίες στο θάλαμο καύσης που δεν κάνουν καλό, άκαυτο καύσιμο που δεν κάνει καθόλου καλό στα λάδια σου και στον καταλύτη και πάει λέγοντας.
Στην πράξη αυτό που θέλεις δεν είναι τόσο τα 40 άλογα παραπάνω στις πχ 6000 στροφές αλλά το τί παραπάνω θα βγάζεις στις 2500-4000. Εκεί κυκλοφορείς περισσότερο καιη διαφορά θα σημαίνει οικονομία (γιατί θα μπορείς να είσαι με μια σχέση επάνω) και ευκολία οδήγησης. -
Γνώμη σου δηλαδή είναι οτι αξίζει αλλα πρεπει να το ψάξω -- που θα το κάνω?
Δεν θα χρειαστεί να πειράξω τίποτα αλλο στο αυτοκινητο(φρενα ,φιλτρα κ.τ.λ),μου πρότειναν να αλλάξουμε και καποια αλλα πράγματα..... -
Λογικά θα σου πρότειναν φίλτρο (εισαγωγή) και καμμιά εξάτμιση (cat back). Βάλε 1α το πρόγραμμα κ μετά βλέπεις. (οι περισσότερες εταιρίες δίνουν δωρεάν αναβάθμιση προγράμματος για τέτοιες περιπτώσεις)
-
Ριξε μια ματιά αν θέλεις στην δική μου περίπτωση.
viewtopic.php?f=6&t=23112
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ