-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Αυτή έχει ένα δάκτυλο κενο καλέ! Τι **dust free **!
Δηλαδή αν έλεγαν οτι έχει 5 εκ κενό, τι θα έπρεπε να είχε; μισό μέτρο;Αυτό ακριβώς είναι...
Dust FREE, όχι Dust Proof...Mε ένα δάκτυλο κενό, περνάει **Ελεύθερα ** η σκόνη...
-
Μπα, νομίζω οτι όταν τη συσκευάζανε, ήταν σε dust free περιβάλλον, οπότε και την αγόρασε dust free..
-
Δες αν μπορούν να μετακινηθούν τα τζάμια από τα σημεία στερέωσης ώστε να σμίξουν στο κέντρο και να μείνουν κενά στις άκριες. Εκεί με αεροστόπ ή ανάλογα υλικά μπορείς να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.
-
Καλημερα,ξερει κανεις πως μπορω να ρυθμισω 1 πορτα (ειναι της Protecta) η οποια εχει κρεμασει κατι χιλιοστα απο τον μεντεσε με αποτελεσμα να βρισκει στην κασα στο μεταλλικο σημειο που κλεινει η πορτα στον τοιχο.Σημειωτεον οτι η συγκεκριμενη πορτα εχει ελαχιστη χρηση ενω ολες τις υπολοιπες τις εχουν πεθανει τα πιτσιρικια.
-
Πριν κανεις οτιδηποτε θα πρεπει να απευθυνθεις στην εταιρια που την τοποθετησε .Δεν δικαιολογειται με ελαχιστη χρηση αλλα ακομα κ με συνεχη να παρουσιασει τετοιο προβλημα .Σιγουρα προκειται για κατασκευαστικη ατελεια .
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δες αν μπορούν να μετακινηθούν τα τζάμια από τα σημεία στερέωσης ώστε να σμίξουν στο κέντρο και να μείνουν κενά στις άκριες. Εκεί με αεροστόπ ή ανάλογα υλικά μπορείς να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.Αρμοκαλυπτρο χρειαζεται (υφασματινο )
-
Έχει κάποιος ατομικό καλοριφέρ πετρελαίου Kiturami?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχει κάποιος ατομικό καλοριφέρ Kiturami?Sorry αλλά το δικό μου, δουλευει με υδρογώνο...
-
Εσύ έχεις την τεχνολογία των Θεών
-
Είμαι θεά, πως να το κάνουμε!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχει κάποιος ατομικό καλοριφέρ πετρελαίου Kiturami?Made in Korea, αξιόπιστα τουλάχιστον τα αεριου για τα οποια έχω άποψη. Για το εξοχικό είναι?
-
Nαι για Χαλκιδική Θανάση. Χάλασε το παλιό και από πέρυσι κάνω έρευνα αγοράς. Έψαξα το θέμα όσο μπορούσα και αρχικά ήθελα χωριστά κομμάτια ξέρεις λέβητα, καυστήρα, boiler κλπ. Αλλά αφενός το κόστος ανέβαινε πολύ αφετέρου τα περισσότερα μαγαζιά που ρώτησα μου πρότειναν compact λύση kiturami. Πάσχα λειτουργεί και ζήτημα άλλες 10 φορές όλο το χρόνο.
-
@Kon5: Δες και τους αντίστοιχους Saturn..
Κι εγώ πάντως έχω την απορία, τι είναι καλύτερο σ' αυτήν την περίπτωση αν θες θέρμανση+ζεστό νερό. Να πάρεις έναν καυστήρα που να ζεσταίνει και το νερό όταν το ζητάς ('live') ή να έχεις ξεχωριστό μπόιλερ (διπλής ενέργειας);
Για την πρώτη λύση έχεις το πλεονέκτημα ότι δεν ζεσταίνεις περισσότερο νερό απ' όσο χρειάζεσαι, και το μειονέκτημα ότι φεύγουν καμιά 10αριά λύτρα κρύο νερό μέχρι να φτάσει το ζεστό στη βρύση σου. Άλλες ιδέες;
-
Πηρα ενα μικρο ραδιο-ξυπνητηρι και για κεραια, απο οτι διαβασα στο manual, έχει ενα πολυ ψιλο καλωδιακι.
Οπου και να το ακουμπησω το μηχανημα κανει παρασιτα.
Τι μπορω να κανω με αυτο το πραγμα που λεγεται κεραια ωστε να ακουγεται ; -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
@Kon5: Δες και τους αντίστοιχους Saturn..Κι εγώ πάντως έχω την απορία, τι είναι καλύτερο σ' αυτήν την περίπτωση αν θες θέρμανση+ζεστό νερό. Να πάρεις έναν καυστήρα που να ζεσταίνει και το νερό όταν το ζητάς ('live') ή να έχεις ξεχωριστό μπόιλερ (διπλής ενέργειας);
Για την πρώτη λύση έχεις το πλεονέκτημα ότι δεν ζεσταίνεις περισσότερο νερό απ' όσο χρειάζεσαι, και το μειονέκτημα ότι φεύγουν καμιά 10αριά λύτρα κρύο νερό μέχρι να φτάσει το ζεστό στη βρύση σου. Άλλες ιδέες;
Έχεις ένα κανονικό καυστήρα/λέβητα που το ζεστό νερό θέρμανσης μοιράζεται στο θερμοσίφωνο διπλής ενέργειας (μπόιλερ/ηλεκτρικό) και στα θερμαντικά σώματα. Το νερό που πηγαίνει προς τα θερμαντικά σώματα περνάει από ηλεκτροβάνα.
Όταν ανάβεις τον καυστήρα έχεις ζεστό νερό χρήσης (θερμοσίφωνο) και ΑΝ είναι ανοιχτή η ηλεκτροβάνα (θερμοστάτης χώρου) τότε έχεις ΚΑΙ θέρμανση.
Θέλει προσοχή στην επιλογή του κυκλοφορητή (ηλεκτρονικός, bypass, κλπ).
-
Λεωνίδα απ' ότι έχω καταλάβει υπάρχουν δύο λύσεις
-
Αυτή που περιγράφεις, δηλαδή καυστήρας + μπόιλερ διπλής ενέργειας
-
Καυστήρας ο οποίος μπορεί να ζεσταίνει το ζεστό νερό την ώρα που το ζητάς. Δεν υπάρχει δηλαδή δεξαμενή (μπόιλερ) της οποίας το νερό ζεσταίνεται όταν ο καυστήρας είναι ενεργοποιημένος, αλλά το κύκλωμα ζεστού νερού χρήσης του σπιτιού περνά από τον καυστήρα και ΟΤΑΝ ανοίγεις το ζεστό νερό, ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή ανάβει ο καυστήρας και ζεσταίνει το νερό που ζητάς.
Στην πρώτη λύση έχεις το μειονέκτημα ότι ζεσταίνεις όλο το νερό του μπόιλερ ενώ μπορει να χρειάζεσαι μόνο μερικά λίτρα. Στην δεύτερη έχεις το μειονέκτημα ότι πρέπει να περιμένεις να βγει το κρύο νερό που είχε ξεμείνει στις σωληνώσεις μέχρι να σου έρθει το ζεστό...επίσης δεν ξέρω αν με τη δεύτερη λύση υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση που δεν θέλεις/δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πετρέλαιο...
Καμιά ιδέα;
ΥΓ. Για τους κυκλοφορητές δεν έχω ιδέα....τι πρέπει να προσέξω;
-
-
Μπορείς να έχεις ηλεκτρικό θερμοσίφωνο που ζεσταίνεται και με το νερό του λέβητα (ελάχιστα ακριβότερο από το σκέτο ηλεκτρικό).
Αν βάλεις μπόιλερ στο υπόγειο (δίπλα στον λέβητα) πρέπει οπωσδήποτε να έχεις κυκλοφορία ζεστού νερού ΧΡΗΣΗΣ (με κυκλοφορητή) και μονωμένες σωλήνες για να μην αδειάζεις το μισό μπόιλερ κάθε φορά που θέλεις ζεστό νερό.
Υπάρχουν κυκλοφορητές που ρυθμίζουν μόνοι τους την απόδοσή τους και μειώνεις πολύ τους θορύβους ροής όταν πχ δουλεύεις μόνο το ζεστό νερό (έχεις και εξοικονόμηση ενέργειας του κυκλοφορητή).
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχει κάποιος ατομικό καλοριφέρ πετρελαίου Kiturami?Τον έχουμε 10 χρόνια και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό.
Έχει και κουμπί για να ζεσταίνει το νερό ακόμα και το καλοκαίρι (τώρα αν αυτό γίνεται και σε άλλους λέβητες δεν ξέρω)
Άλλωστε δεν τον αλλάξαμε για να έχω άποψη και από άλλους -
Eυχάριστο αυτό! Σ'ευχαριστώ πολύ
-
Πάντως... μην κάνεις κανένα αστείο και βάλεις καμπιά σόμπα τύπου κεροζάν...
Γιατί παίζει την επόμενη φορά να μην ψάχνεις το Μαστορέματα στο σπίτι, αλλα το Μαστουρόματα στο σπίτι...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]