-
Στα νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένου και του Ωνασείου) για πρώτη φορά στα χρονικά ζητήθηκε τόσο γρήγορα άμεση παραίτηση των μελών των ΔΣ...
-
Α ρε στεϊτζίτες(τι 'σταζ και σταζίτες' και κουραφέξαλα, μάθαμε και γαλλικά, εγώ αγγλικά γουστάρω να το λέω)... Είστε ΒΛΑΚΕΣ από τη φύση σας και κάνετε και φασαρία από πάνω... Ξέρατε τι υπογράψατε από την αρχή και τώρα σκούζετε και ωρύεστε...
Εγώ είχα **άπειρες **ευκαιρίες να πάω σε ΣΤΕΊΤΖ αλλά ΔΕΝ πήγα, γιατί... δεν είμαι μαλάκας να δουλεύω ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ για... 400€ Αλλά βέβαια, εσείς είστε πιο έξυπνοι... τι ΑΣΕΠ και κουραφέξαλα...ενώ εγώ που είχα κάνει 102.397 αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ, είμαι ο βλάκας...
Δεν σας λυπάμαι ΚΑΘΟΛΟΥ.-
-
Όσο σκληρός κι αν ακούγεται παραπάνω ο King Alexander...ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα...
Ξεκαθάρισμα του δημοσίου δεν ζητάμε ΟΛΟΙ;;;
Ε μην φωνάζουμε τώρα που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια ελληνική κυβέρνηση ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο...Για πόσο καιρό ακόμα θα είμαστε ΤΟΣΟ δίμουροι, έ;;;
...αλλά ο (Νεο-)Έλλην έχει μάθει τόσο καιρό στο '...και την πίτα ολόκληρη ΚΑΙ τον σκύλο χορτάτο...', τι να λέμε τώρα... -
Προφανως οσοι δουλευουν με 400€ ανασφαλιστοι δεν εχουν και τα απειρα προσοντα για να βρουν ευκολα δουλεια αλλου.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Α ρε στεϊτζίτες(τι 'σταζ και σταζίτες' και κουραφέξαλα, μάθαμε και γαλλικά, εγώ αγγλικά γουστάρω να το λέω)... Είστε ΒΛΑΚΕΣ από τη φύση σας και κάνετε και φασαρία από πάνω... Ξέρατε τι υπογράψατε από την αρχή και τώρα σκούζετε και ωρύεστε...Εγώ είχα **άπειρες **ευκαιρίες να πάω σε ΣΤΕΊΤΖ αλλά ΔΕΝ πήγα, γιατί... δεν είμαι μ@λ@κ@ς να δουλεύω ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ για... 400€ Αλλά βέβαια, εσείς είστε πιο έξυπνοι... τι ΑΣΕΠ και κουραφέξαλα...ενώ εγώ που είχα κάνει 102.397 αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ, είμαι ο βλάκας...
Δεν σας λυπάμαι ΚΑΘΟΛΟΥ.-
Αν και σε επίπεδο αρχής είμαι αντίθετος με το φάγωμα μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, ωστόσο για πολλούς απο δαυτους ισχύει κάτι ακόμη χειρότερο, και πιο λυπηρό. Κουτοπόνηροι!!!
Επειδή έμεναν μέσα 2-3-4 χρόνια περίμεναν -και αξιώνουν και τώρα- μονιμοποίηση.Καλά είπε ένας χτες της ΝΔ στην ΝΕΤ. Κοιτάξαμε τις ψήφους των 30.000 με stage και πήραμε τα @@ μας (σε ελεύθερη μετάφραση) απο το 1 μύριο...
Να χαρουν τώρα τον 'κοινωνικό αυτοματισμό' στον οποίον επένδυαν τόσα χρόνια. -
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Όσο σκληρός κι αν ακούγεται παραπάνω ο King Alexander...ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα...
Ξεκαθάρισμα του δημοσίου δεν ζητάμε ΟΛΟΙ;;;
Ε μην φωνάζουμε τώρα που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια ελληνική κυβέρνηση ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο...Για πόσο καιρό ακόμα θα είμαστε ΤΟΣΟ δίμουροι, έ;;;
...αλλά ο (Νεο-)Έλλην έχει μάθει τόσο καιρό στο '...και την πίτα ολόκληρη ΚΑΙ τον σκύλο χορτάτο...', τι να λέμε τώρα...Α να μπράβο
Ο νεοέλληνας θέλει όλα τα παραθυράκια ανοικτά για να κάνει τις μικροκομπίνες του αλλά ταυτόχρονα να βρίζει το σύστημα για να δείχνει ηθικός.
Καλά έκανε και τα ξεπάστρεψε τα stage και μακάρι να απολύσει τους μισους δημοσίους υπαλλήλους.
Δεν μπορεί σ αυτη τη χώρα τα όνειρα και τα ιδανικά να είναι το ξύσιμο.
Ολοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο αλλά κανείς δε ρωτάει,από που ρε μάγκες θα πληρωθείτε σε ένα κεράτος που δεν παράγει ούτε ποτήρια? -
Και εγώ δεν λυπάμαι τους στειτζίτες καθόλου. Για εκπαίδευση πήγανε και όταν τελειώσει η εκπαίδευση θα πρέπει να φύγουν. Μονιμοποίηση καμμία γιατί θα είναι άδικο για τους άλλους.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι το 80% των νέων ονειρεύεται να μπεί στο δημόσιο (το υπόλοιπο 20% είναι κυρίως λευτάδες και πολύ λίγοι ονειροπόλοι ή ανίδεοι). Αυτή η κατάντια πρέπει να σταματήσει και οι μόνοι τρόποι να σταματήσει είναι:
- Κατάργηση της μονιμότητας
- Δυσανάλοιγοι μισθοί σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και επειδή οι μισθοί είναι ήδη χαμηλοί θα έπρεπε ο πρώτος μισθός στο δημόσιο να είναι 1.000€ στο χέρι και στον ιδιωτικό τομέα 2.500€ στο χέρι με νόμο.
Αν το κράτος δεν αντέχει τέτοιους μισθούς ας ήτανε 800€ του δημοσίου αλλά και 2000€ του ιδιώτη.
Αν ο επιχειρηματίας δεν αντέχει ας βάλει λίγο και τον κ@λο του κάτω να δουλέψει διότι με πορδές υπαλλήλους δεν προσλαμβάνουμε
Αν απολυθούν οι στειτζερς και προσληφθούν κομματόσκυλα εδώ θα είμαστε με τα ψηφοδέλτια στο χέρι να μαυρίσουμε και το ΠΑΣΟΚ. Για την ώρα μπράβο του.
Καλύτερα που καθυστέρησε το θέμα των ημιυπαίθριων διότι είχε νομικά κενά. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον που αγόρασε νόμιμα και με κρατική βούλα ένα σπίτι να πληρώσει εκ των υστέρων για αυτό, είσαι αλήτης και ληστής πως να το κάνουμε!
Προσωπικά δεν θα κρίνω την τωρινή κυβέρνηση με βάση του τι κάνανε κάποια στελέχη της στην προηγούμενη. Αν ο Γιώργος δεν μπορεί να τους ελέγξει, με τέτοια πλειοψηφία, θα πάει σπίτι του στις επόμενες εκλογές. Αλλά εγώ δεν θα τους κρίνω εκ των προτέρων.
Εδώ στην ΝΔ κάνανε την λαδιά και πάλι βγαίνανε λάδι και δεν τους έκρινε και κανένας. Άντε στην καλύτερη περίπτωση να έπερνε ο Καραμανλής την ευθύνη και να τον χειροκροτούσαν από κάτω τα λαμόγια.
'Γειά σου μεγάλε εμείς τα φάγαμε εσύ φάε τώρα τα γιαούρτια του λαού...'
Και όλοι μένανε στην θεσούλα τους.Όσο για το opengov ότι φαίνεται στον λαό καλό είναι.
Όσο για τους κουκουλοφόρους, αν έχουν να μας πουν κάτι, ας μας το πουν. Αλλιώς περισσότερο σαν πληρωμένοι κάποιων φαλιρισμένων ασφαλισμένων καταστημάτων του κέντρου μου μοιάζουν.
Όσο για το έλλειμα, είναι όντως τεχνιτό και το κάνει ασανσέρ η εκάστοτε κυβέρνηση. Το θέμα είναι πόσο επηρρεάζεται ο λαός με αυτό που κάνει.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προφανως οσοι δουλευουν με 400€ ανασφαλιστοι δεν εχουν και τα απειρα προσοντα για να βρουν ευκολα δουλεια αλλου.Δικό τους πρόβλημα.
Δεν είναι δυνατόν ένα κράτος να ταίζει μια κοινωνία χαραμοφάηδων,αγράμματων κι ανίκανων.
Και στο κάτω κάτω ας επιλέξουν οι νέοι κάποιο παραγωγικό επάγγελμα,υδρυλικός,μηχανικός,αρτοποιός,μάγειρας,ζαχαροπλάστης,κτηνίατρος κλπ κλπ.
Εχουμε γεμίσει δικηγόρους,καθηγητές και δασκάλους........έλεος ρε. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Προφανως οσοι δουλευουν με 400€ ανασφαλιστοι δεν εχουν και τα απειρα προσοντα για να βρουν ευκολα δουλεια αλλου.
Δικό τους πρόβλημα.
Δεν είναι δυνατόν ένα κράτος να ταίζει μια κοινωνία χαραμοφάηδων,αγράμματων κι ανίκανων.
Και στο κάτω κάτω ας επιλέξουν οι νέοι κάποιο παραγωγικό επάγγελμα,υδρυλικός,μηχανικός,αρτοποιός,μάγειρας,ζαχαροπλάστης,κτηνίατρος κλπ κλπ.
Εχουμε γεμίσει δικηγόρους,καθηγητές και δασκάλους........έλεος ρε.Έτσι, ετσι
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προφανως οσοι δουλευουν με 400€ ανασφαλιστοι δεν εχουν και τα απειρα προσοντα για να βρουν ευκολα δουλεια αλλου.Δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο προσόν και πτυχίο για να πάρεις το βασικό μισθό, τόσο πληρώνεσαι για πενθήμερο και 8ωρο έτσι και αλλιώς. Εγώ που έχω κάνει του κόσμου τις χαμαλοδουλειές πόσο έπαιρνα νομίζεις; (τα 76834 πτυχία τι να τα κάνεις, αφού τόσο σου δίνουν εκτός δηομοσίου και ΑΝ θες, άσε που δεν βρίσκεις και κάνεις αναγκαστικά οτιδήποτε άσχετο γιατί το να κάθεσαι μέχρι.... να βρεις δουλειά στον τομέα σου δεν είναι λύση..........).
Αν και σε επίπεδο αρχής είμαι αντίθετος με το φάγωμα μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, ωστόσο για πολλούς απο δαυτους ισχύει κάτι ακόμη χειρότερο, και πιο λυπηρό. Κουτοπόνηροι!!!
Επειδή έμεναν μέσα 2-3-4 χρόνια περίμεναν -και αξιώνουν και τώρα- μονιμοποίηση.Καλά είπε ένας χτες της ΝΔ στην ΝΕΤ. Κοιτάξαμε τις ψήφους των 30.000 με stage και πήραμε τα @@ μας (σε ελεύθερη μετάφραση) απο το 1 μύριο...
Να χαρουν τώρα τον 'κοινωνικό αυτοματισμό' στον οποίον επένδυαν τόσα χρόνια.Ακριβώς! Κουτοπόνηροι, αυτό είναι. Εμένα οι τύποι (και οι τύπισσες) ΔΕΝ με πείθουν ότι χρειάζονταν λεφτά και κάθονταν 5(!!!!!!!!!!!) χρόνια με 400 € ανασφάλιστοι κιόλας. Κουτοπόνηροι εκβιαστές και βολεμένοι εισοδηματίες ή καλοπερασάκηδες (είτε από ενοίκια -που προσωπικά έχω γνωρίσει τέτοιους στεϊτζίτες- ή από λεφτά μπαμπάδομαμάδων) για να κάθονται (το ξαναγράφω) για 5 ΧΡΟΝΙΑ με 400€ ανασφάλιστοι.
Υ.Γ.: Φυσικά και έβγαλαν δουλειά οι στεϊτζίτες, ουδεμία αντίρηση και πρέπει οι κυβερνώντες να δουν ΑΝ χρειάζονται οι υπηρεσίες περισσότερο προσωπικό, να πάρουν κάποιους με ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ(έστω και Υ.Ε. κατηγορία) και όχι προσλήψεις μέσω γνωστών.
Όσο και να με θλίβει ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά, το ίδιο άδικο είναι και για όλους τους υπόλοιπους που δεν είχαν γνωστό και υστερούσαν σε μοριοδοτήσεις. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δικό τους πρόβλημα.
Εχουμε γεμίσει δικηγόρους,καθηγητές και δασκάλους........έλεος ρε.Δεν ειναι ακριβως ετσι,κι εγω μπορω οντας βολεμενος να δηλωνω οτι ειναι προβλημα τους και στην τελικη δεν ειναι δουλεια μου να ασχοληθω,αλλα το κρατος δεν θελει- και δεν θα ηταν λογικο να θελει- να εχει πχ 100.000 ανεργους στους δρομους,κατι πρεπει να γινουν αυτοι οι ανθρωποι.
Τι διαφορα εχει καποιος που παιρνει επιδομα ανεργιας απο καποιον που πληρωνεται για να κανει αστεια πραγματα εως και τιποτα;Για εμας καμια,εμεις τον πληρωνουμε και στις δυο περιπτωσεις.
Εν κατακλειδι αν καποιος εχει λυση (διαφορετικη απο αυτες που ειχε ο Χιτλερ για τους Εβραιους) για το τι μπορουν να κανουν 100.000 ανειδίκευτοι εργατες,ας μας την πει.
Οι στεϊτζήδες δεν φταινε,φταινε αυτοι που δημιουργησαν αυτες τις καταστασεις και αυτα τα παραθυρα για να κονομανε ψηφαλάκια και να βολευουν λιγο και το δημοσιο με φτηνη εργασια.Και το ΠΑΣΟΚ ηταν μπροσταρης σε αυτη την ψευδαισθηση. -
Αντίθετα με εσένα Tiger, αγώ πιστεύω ότι ΚΑΙ οι στεϊτζίτες ΦΤΑΙΝΕ που δέχθηκαν να δουλεύουν για 400€ ανασφάλιστοι, για όσο καιρό τραβήξει, εις τον αιώνα των αιώνων αμήν. Εγώ όπως ανέφερα, είχα πραγματικά την δυνατότητα να πάω σε στέιτζ αλλά ΔΕΝ πήγα γιατί ηξερα περί τι επρόκειτο. Το ίδιο και με πολλούς άλλους που δεν πήγαν. Ε, τι να κάνουμε, πάντα υπάρχουν και οι κουτοπόνηροι και τα κορόϊδα, δυστυχώς.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Αντίθετα με εσένα Tiger, αγώ πιστεύω ότι ΚΑΙ οι στεϊτζίτες ΦΤΑΙΝΕ που δέχθηκαν να δουλεύουν για 400€ ανασφάλιστοι, για όσο καιρό τραβήξει, εις τον αιώνα των αιώνων αμήν. Εγώ όπως ανέφερα, είχα πραγματικά την δυνατότητα να πάω σε στέιτζ αλλά ΔΕΝ πήγα γιατί ηξερα περί τι επρόκειτο. Το ίδιο και με πολλούς άλλους που δεν πήγαν. Ε, τι να κάνουμε, πάντα υπάρχουν και οι κουτοπόνηροι και τα κορόϊδα, δυστυχώς.Κοιτα εαν επιμενεις να το βλεπεις ασπρο-μαυρο,τοτε αν καποιοι απο stage τελικα προσελήφθησαν,αυτο τι σημαινει;Οτι αυτοι ειναι οι εξυπνοι και εσυ ο ηλιθιος;Απλως κανατε διαφορετικες επιλογες,στα πλαισια του νομου παντα, τον οποιο νομο ελεγχει το κρατος.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δικό τους πρόβλημα.
Εχουμε γεμίσει δικηγόρους,καθηγητές και δασκάλους........έλεος ρε.Δεν ειναι ακριβως ετσι,κι εγω μπορω οντας βολεμενος να δηλωνω οτι ειναι προβλημα τους και στην τελικη δεν ειναι δουλεια μου να ασχοληθω,αλλα το κρατος δεν θελει- και δεν θα ηταν λογικο να θελει- να εχει πχ 100.000 ανεργους στους δρομους,κατι πρεπει να γινουν αυτοι οι ανθρωποι.
Τι διαφορα εχει καποιος που παιρνει επιδομα ανεργιας απο καποιον που πληρωνεται για να κανει αστεια πραγματα εως και τιποτα;Για εμας καμια,εμεις τον πληρωνουμε και στις δυο περιπτωσεις.
Εν κατακλειδι αν καποιος εχει λυση (διαφορετικη απο αυτες που ειχε ο Χιτλερ για τους Εβραιους) για το τι μπορουν να κανουν 100.000 ανειδίκευτοι εργατες,ας μας την πει.
Οι στεϊτζήδες δεν φταινε,φταινε αυτοι που δημιουργησαν αυτες τις καταστασεις και αυτα τα παραθυρα για να κονομανε ψηφαλάκια και να βολευουν λιγο και το δημοσιο με φτηνη εργασια.Και το ΠΑΣΟΚ ηταν μπροσταρης σε αυτη την ψευδαισθηση.Προφανώς και δεν θέλει το κράτος ανεργία. Αλλά επειδή δεν είναι τόοοοσο ανειδίκευτοι, αλλά και πτυχιούχοι κλπ κλπ, να κάνουν σεμινάρια, να τρέξουν, να χτυπήσουν πόρτες (εργοδοτών, όχι βουλευτών) και αν έχουν τα balls, να μπουν στην ουρά για τον ΑΣΕΠ όπως και όλοι οι υπόλοιποι... 'μ@λάκες'. Και τότε το συζητάμε αν και πόσο θα προσμετρήσει και η εκπαίδευση που πηραν απο τα stage. Αλλά όχι και 50%!
Και προφανώς το κράτος το ενδιαφέρει και κάτι ακόμη. Οι θέσεις που καλύπτανε -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- να επανακαλυφθούν. Δεν τους αποκλείει κανείς από το να τις επαναδιεκδικήσουν. And may the best man win
edit: klong το κράτος δεν έχει τη δικαιοδοσία να σου καθορίσει εσένα (τον ιδιωτη) το μισθό που θα μου δώσεις...
-
Συγνώμη αν το έχετε ξαναγράψει, αλλά το να χρησιμοποιηθούν τα stage σε επιχειρήσεις, όπου θα τους έδινε φθηνό προσωπικό για κάποιο διάστημα (άρα σοβαρή βοήθεια, σε μια εποχή που χρειάζεται όσο ποτέ) αλλά και το προσωπικό αυτό θα είχε εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες, δεν 'παίζει';
Σε συνδυασμό με έλεγχο από (πχ) τον ΟΑΕΔ, ώστε οι εργαζόμενοι να μην χρησιμοποιηθούν σαν απλοί ανειδίκευτοι εργάτες, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια 'φουρνιά' ανθρώπων με εκπαίδευση στην εργασία και γνώσεις που θα τους επέτρεπαν την επαγγελματική ενασχόληση σε πολλά αντικείμενα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δικό τους πρόβλημα.
Οι στεϊτζήδες δεν φταινε,φταινε αυτοι που δημιουργησαν αυτες τις καταστασεις και αυτα τα παραθυρα για να κονομανε ψηφαλάκια και να βολευουν λιγο και το δημοσιο με φτηνη εργασια.Και το ΠΑΣΟΚ ηταν μπροσταρης σε αυτη την ψευδαισθηση.Ανεξάρτητα το τι συμφέρει στον καθένα μας θα πρέπει κάποτε να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα απ την πραγματική τους διάσταση.
Πες ότι έχεις μια βιοτεχνία (βιοτεχνία είναι και το κράτος) που παράγει πλαστικές σακούλες κι απασχολείς 100 άτομα και δεν χρειάζεσαι άλλους.
Θα προσλάμβανες άλλους 100 για να μη μείνουν οι καημένοι στο δρόμο?
Οχι φυσικά,και πολύ απλά γιατί η βιοτεχνία θα είχε ονοματεπώνυμο.
Γιατί λοιπόν για το δημόσιο δεν προβληματιζόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο?
Μα φυσικά γιατί είναι απρόσωπο.
Ποιός όμως μας πληρώνει όταν τα ξύνουμε ομαδικώς?
ΣΧΕΔΟΝ κανείς γιατί πολύ απλά ως βιοτεχνία(κράτος) δεν παράγουμε απολύτως τιποτα,άρα δεν έχουμε έσοδα,οι γραφιάδες τα ξύνουν αλλά πρέπει να πληρωθούν,εξαγωγές δεν γίνονται άρα συνάλλαγμα για να πλουτισει η χώρα δεν έρχεται κοκ.
Και οι πληρωμές γίνονται πάντα με δανεικά.
Εξάγουμε ένα και εισάγουμε τρία.
Ε αυτό το καρκίνωμα κάποτε πρέπει να σταματήσει.Σαφώς και το ενδιαφέρει το κράτος (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω)ώστε να μην υπάρχει ανεργία αλλά με το βόλεμα στο δημόσιο δε λύνεις το πρόβλημα.
Γεμίζεις την τσέπη του καθενός υπαλλήλου με τρείς δεκάρες για να ζει κι αδειάζεις την τσέπη του κράτους αναγκάζοντάς το να δανειστεί για να πληρωθεί ι υπάλληλος και μετά του ζητάς τέσσερις δεκάρες φόρους για να μπαλώσεις τα μπαλώματα.Αυτό που πιστέυω ότι πρέπει να γίνει στην παρούσα φάση (έστω κι αργά άσχετα αν έχουμε τα φόντα να βγάλουμε τα πάντα)είναι να διαμορφωθεί μια σταθερή οικονομική και ΛΟΓΙΚΗ πολιτική για προσελκύσουμε ξένους επενδυτές.
Δεν ξέρω ποιοί θα είναι,θα είναι η ΝΟΚΙΑ,θα είναι η SONY.......όποιος και να είναι θα πρέπει ο κόσμος πλέον να αρχίσει να εργάζεται κι όχι να τα ξύνει,να παράγει,να απασχολούνται οικογένειες=τα ασφαλιστικά ταμεία να ζωντανέψουν,να ζουν καλά και βεβαίως μετά να τις φορολογεί,διαφορετικά θα πέσει πολύ μα πολύυυυυυυυυυυ πείνα! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Συγνώμη αν το έχετε ξαναγράψει, αλλά το να χρησιμοποιηθούν τα stage σε επιχειρήσεις, όπου θα τους έδινε φθηνό προσωπικό για κάποιο διάστημα (άρα σοβαρή βοήθεια, σε μια εποχή που χρειάζεται όσο ποτέ) αλλά και το προσωπικό αυτό θα είχε εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες, δεν 'παίζει';
Σε συνδυασμό με έλεγχο από (πχ) τον ΟΑΕΔ, ώστε οι εργαζόμενοι να μην χρησιμοποιηθούν σαν απλοί ανειδίκευτοι εργάτες, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια 'φουρνιά' ανθρώπων με εκπαίδευση στην εργασία και γνώσεις που θα τους επέτρεπαν την επαγγελματική ενασχόληση σε πολλά αντικείμενα.Ναι περίμενε εσύ.
Φίλη μου είναι σε Yποργείο υπέυθυνη μισθοδοσίας έχει 3 στειτζούδες γόνους με ντύσιμο 2,000E την φορά και συζήτηση αν περνάμε πιο καλά στο Villa ή στο Baltazar -
Ξέρω κι αυτά και πολλά άλλα, αλλά αρνούμαι να σταματήσω να ελπίζω ότι κάποτε η Λογική θα θριαμβεύσει.
-
Πλάκα-πλάκα, η πιο υπεύθυνη στάση στο θέμα είναι του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί αυτό να δημιούργησε το πρόβλημα, αλλά σε αντίθεση με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις φαίνεται ότι κόβει μαχαίρι αυτή την ιστορία. Υπάρχει βέβαια ένα παραθυράκι, μια ΣΟΒΑΡΗ ασάφεια, αφού λένε ότι θα κριθεί η αναγκαιότητα ορισμένων των stage 'κατά περίπτωση', ενώ και το ζήτημα της μοριοδότησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είναι επίσης θολό (αν τους δοθεί πάνω από 20%, πρακτικά θα αποκλείσουν άλλους υποψηφίους, πράγμα απαράδεκτο).
Η ΝΔ χειρίζεται το θέμα με τρόπο εμετικό.
ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μη δυσαρεστήσουν κανένα, ούτε τους κακομοιρούληδες stagiers των διάφορων Βερναδάκηδων. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σε συνδυασμό με έλεγχο από (πχ) τον ΟΑΕΔ, ώστε οι εργαζόμενοι να μην χρησιμοποιηθούν σαν απλοί ανειδίκευτοι εργάτες, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια 'φουρνιά' ανθρώπων με εκπαίδευση στην εργασία και γνώσεις που θα τους επέτρεπαν την επαγγελματική ενασχόληση σε πολλά αντικείμενα.Αυτός ήταν και ο αρχικός προορισμός του stage, και καλώς να συνεχίσει έτσι, αλλά να απαγορεύεται να εργαστεί σε δεύτερη σύμβαση τέτοιου είδους ο καθένας. Αν σου κάνει στο τέλος, προσέλαβε τον κανονικά, έστω και part time. Αλλιώς σπίτι του και ο επόμενος.
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου