-
Τον Αλεπη 1η φορα τον ακουω..
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Τον Αλεπη 1η φορα τον ακουω..Δημοσιογράφος της ΕΡΤ από τους παληούς, υπάρχει και Παύλος Αλέπης αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη, είναι ξαδέλφια, υπάρχει και Παύλος Αλέπης ο γνωστός βελτιωτής Γαλλικών αυτοκινήτων, δεν γνωρίζω αν έχουν συγγένεια.
-
Ο χρήστης Sandouras έγραψε:
In before the lock ...
Λίγος για μένα δεν είναι κανένας από αυτούς στη λίστα. Ο JV με τις πιο πολλές ψήφους είναι αυτός που ο Μιχαλάκης ο κορυφαίος (υποτίθεται) έπρεπε να χτυπήσει για να κερδίσει τον τίτλο. Δεν με νοιάζει αν σερνόταν η Φερράρι.Στην τελική πήρε και κάμποσους τίτλους με το καλύτερο μονοθέσιο. Δηλαδή αυτούς θα τους αφαιρέσουμε αν μιλάμε για τον καλύτερο ?? Και στην τελική αν σερνόταν μετά το 97 και πάλι τον πληρώναν χρυσάφι αυτός φταίει ?? κανένας τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή δεν μπόρεσε να πάρει πρωτάθλημα με μη κορυφαίο μονοθέσιο. Όχι απαραίτητα το καλύτερο αλλά σίγουρα ένα από τα κορυφαία. Για πείτε μου ποιο από αυτά που οδήγησε ο JV ήταν κορυφαίο ??
Αυτο με το οποιο πηρε το πρωταθλημα.
Ε και είναι λόγος αυτός για να θεωρηθεί λίγος ?? Κακά τα ψέματα τη διαφορά πλεόν την κάνουν τα αυτοκίνητα. Θυμηθείτε πως ο κομπάρσος irvine μεταμορφώθηκε σε διεκδικητη του τίτλου ...
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Aπο τους 10 οι 7 έτρεχαν όταν οι περισσότεροι που ψηφίζουν εδώ πήγαιναν στο δημοτικό ή το γυμνάσιο, πότε τους έζησαν στις μέρες τους για να έχουν άποψη ?
Γιατί τους έζησαν οι μεγαλύτεροι ; Από που ...από το 4τροχοί της δεκαετίας του 70 ;
ή έδειχνε η τηλεόραση (η ποια; ) τότε Φ1 ........όσο και αν σου φανει περίεργο,εκτός του μακαρίτη του Rindt,η ελληνική τηλεόραση έχει προλάβει να δείξει σε δράση όλους του υπόλοιπους.Από το 1977 τουλάχιστον η ελληνική κρατική τηλεόραση κάλυπτε με απευθείας αναμεταδόσεις σχεδόν όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.Στο εξωτερικό βέβαια από πολύ νωρίτερα.
Τους περισσότερους τους έχω δεί και πραγματικά έτσι είναι! ΄Και για να γίνω δογματικός ,πράγματι ο Χιλλ ήταν απο τους πιο λίγους γιατι στους αγώνες του εκτός του ότι είχε κορυφαίο μονοθέσιο ,είχε έλληψη πυγμής και φαντασίας η ικανότητας ,παρτε το όπως θέλετε .Ο πατέρας του είχε την εντύπωση ότι θα ετριζαν τα πρωταθλήματα μπροστά του και σε δηλώσεις του πάντα των παραυποστήριζε .Αλλά δεν μπορουσε το παιδί,ειδικα στο ένας με έναν το 90% των περιπτώσεων ηταν χαμένος.
Ασχετα με το πρωτάθλημα που πήρε ήξερε ότι στο επόμενο δεν είχε τύχη.
Τέλος πάντων εμένα μου άρεσε ο Πικέ με την Μπραμπαμ και ασχετα αν δεν συνέχισε τον υποστήριζα ακόμα και στο τέλος που απλά έτρεχε.
Λεπτομέρεις δεν θυμάμαι γιατι μόνο αγώνες παρακολουθούσα και δεν έγραφα όπως τώρα .
Όμως ο πιο λίγος οδηγός πρωταθλητής τελικά δεν μπορεί να είναι αυτός που έχει τα λιγότερα πρωταθλήματα ΜΟΝΟ αλλά και αυτός που δεν απέδειξε στην πίστα τι αξίζει έχοντας ανάλογο συναγωνισμό .Αν θέλουμε δηλ να είμαστε ρεαλιστές η όχι.
Για τον Σουμάχερ ακόμα και στα τόσα πρωταθλήματα φρόντιζε σε κάθε αγώνα να μας εκπλήσει κατεβάζοντας τον ταχύτερο γύρο ακόμα και χωρίς λόγο θυμίζοντας ότι είναι ο κυρίαρχος .
Αυτός που είχε περισσότερες ικανότητες απο αυτόν ήταν (και είμαι απόλυτος) ο Χάκινεν.
Και το απέδειξε στο ένας με έναν άσχετα αν η ομάδα του τον 'πούλησε' !
Και ο Σεννα φυσικά ,αλλα μου έχει μείνει η περιέργεια πάνω σ'αυτό!
Τώρα περι γνώμης ,ο καθένας μπορει να κρίνει με αυτά που ξέρει και ας αφήσουμε τα υπονοούμενα .Κανείς δεν είναι ξερολας! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αυτός που είχε περισσότερες ικανότητες απο αυτόν ήταν (και είμαι απόλυτος) ο Χάκινεν.Και το απέδειξε στο ένας με έναν άσχετα αν η ομάδα του τον 'πούλησε' !Πώς τεκμηριώνεται αυτό; Από τα 3 ανταγωνιστικά χρόνια που είχε ο Μίκα στην F1; ή από το πρωτάθλημα που κέρδισε στο νήμα από τον Eddie;
-
Επειδή μιλάτε για τον Hill και κάπου αναφέρθηκε το όνομα του Irvine.
Στην ηλικία που οι Piquet, Senna κλπ έπαιρναν τίτλους σε μικρές κατηγορίες και ψηνόντουσαν στο άθλημα, ο Hill δούλευε ντελιβεράς και έτρεχε για την πλάκα του σε μότοκρος. Μπήκε στην F1 στα 30 του (καμμία αντίρρηση λόγω ονόματος) αλλά κατάφερε σε 4 χρόνια από την είσοδο του να πάρει πρωτάθλημα και να χάσει στο νήμα άλλο ένα, μόλις 2 χρόνια αφότου έπιασε τιμόνι F1.
Ο δε Irvine, μη έχοντας τους μπαμπάδες και άρα τα λεφτά των Piquet και Senna (νόμιζε κανείς ότι ο μακαρίτης ξεκίνησε τρέχοντας με πατίνι στις φαβέλες; ) ταλαιπωριόταν επί χρόνια σε κάτι formula ford και formula nippon και στα 29 μπήκε στην F1 σε μια πρωτάρα ομάδα. Κατάφερε σε 1 χρόνο να χτυπάει podium και να παίρνει βαθμούς κερδίζοντας μεταγραφή στη Ferrari. Εκεί ΟΤΑΝ του αφιέρωσαν ομάδα δοκιμών, πήρε μπρος και έφτασε να είναι εξίσου γρήγορος με την αυτού εξοχώτης MS (για να αφήνεις κάποιον να περάσει σημαίνει ότι είσαι ταχύτερος του... ). Έφτασε και αυτός στο νήμα να πάρει ένα τίτλο αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτός βέβαια είχε και άλλη κοσμοθεωρία. Πολύ που χέστηκε για τα πρωταθλήματα. Αυτό που τον έννοιαζε ήταν το πορτοφόλι να είναι γεμάτο, να περνάει καλά και να γ@μ@ει καλά.
Αντί να ρίξει το κασέ του και να πάει στη McLaren το 2000 (όπου κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν) προτίμησε τον πακτωλό φράγκων της Jaguar και το χαλαρό τρόπο ζωής του.
Όπως και να χει είναι βλακώδες να κρίνουμε πράγματα που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΥΓ: Ακόμα να κλειδωθεί;
-
To 26% ψήφισε 'λίγο' τον Χιλλ?
Βρε Εντυ το έχεις δεί?
Πάλι αυτά που γράφεις μπορούν να είναι κάλιστα λόγοι 'ολιγου' οδηγού πρωταθλητή στην f1 .Μαλλον σβήσιμο εννοείς!
-
Και το 20% τον Raikkonen. Μου ζητάς να ασχοληθώ με μαλάκες και άσχετους; Συγκρινόμενος με τον Schumacher ή το Senna η καρριέρα του Hill σαφώς είναι υποδεέστερη. Είναι όμως τραγική ασχετοσύνη να βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα χωρίς να έχουμε την γενικότερη εικόνα. Αν ο Senna δεν είχε απεριόριστη οικονομική υποστήριξη μπορεί να καλλιεργούσε παπαρούνες στη Βραζιλία (και να ζούσε ακόμα-άσχετο).
Για μένα το όλο θέμα είναι εντελώς άκυρο. Ψηφίζουμε ποιός είναι ο πιο λίγος με βάση ψυχρά στατιστικά; Με βάση ότι έτυχε να έχουμε δει στην τηλεόραση; Με βάση όσα γνωρίζουμε για F1 την τελευταία δεκαετία; Μήπως την τελευταία διετία;
Συγνώμη αλλά αν το δούμε με ποδοσφαιρικούς όρους είναι σαν να λέμε ότι ο Χατζηπαναγής ήταν πιο 'λίγος' σαν ποδοσφαιριστής από τον Ανατολάκη επειδή ο τελευταίος πήρε τόσα πρωταθλήματα, κύπελλα κλπ ενώ ο πρώτος τίποτα... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Συγνώμη αλλά αν το δούμε με ποδοσφαιρικούς όρους είναι σαν να λέμε ότι ο Χατζηπαναγής ήταν πιο 'λίγος' σαν ποδοσφαιριστής από τον Ανατολάκη επειδή ο τελευταίος πήρε τόσα πρωταθλήματα, κύπελλα κλπ ενώ ο πρώτος τίποτα...
Πρόσεχε τί λες για τον αγαπημένο βουλευτή της εξέδρας
-
Και το 20% τον Raikkonen.
...Πάω στοίχημα αν θες ότι αν ήταν ο Σουμάχερ στο εν λόγω δημοψήφισμα, κάποιοι θα τον ψήφιζαν
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Αυτός που είχε περισσότερες ικανότητες απο αυτόν ήταν (και είμαι απόλυτος) ο Χάκινεν.Και το απέδειξε στο ένας με έναν άσχετα αν η ομάδα του τον 'πούλησε' !
Πώς τεκμηριώνεται αυτό; Από τα 3 ανταγωνιστικά χρόνια που είχε ο Μίκα στην F1; ή από το πρωτάθλημα που κέρδισε στο νήμα από τον Eddie;
Τεκμηριωνεται απο τις μονομαχίες τους στην πίστα. Ενας οδηγός που ήξερε να εκμεταλεύεται το 110% του μονοθεσίου και ένας που τα χέρια του αλλά περισσότερο η φαντασία του κερδιζε το καθε χιλιοστο σε ταχύτητα και πίστα..Δυστιχώς ο Φιλανδος δεν είχε το team του Μιχαλη.
Αν και οπαδός του Σουμάχερ πάντα έτρεμα σε μονομαχία αναμεσά τους.Αγαπητε Εντυ συμφωνω ότι είναι ακυρη η ψηφοφορία αυτή . Επίσης συμφωνώ ότι η καριέρα του Σουμαχερ και του Σεννα δεν συγκρινεται με του Χιλλ.
Διαφωνώ για το ότι ο Σεννα αν δεν είχε χρήματα κτλ που ανέφερες.Δηλ μπορεί και να μην υπήρχε στον κόσμο .
Απο την στιγμή που μπαίνεις σε μονοθέσιο και συμετέχεις σε πρωτάθλημα και παρακολουθήσε απο κόσμο ,δείχνεις τι μπορείς να κάνεις στην πίστα και στο τέλος όλοι έχουν άποψη.
Τώρα αν μπήκες χωρίς λεφτά η με λεφτά αυτό προσωπικά δεν με ενδιαφέρει γιατί με νοιάζει πιο πολύ να περνα απο την εσωτερική στο ς ο Χακινεν τον Μιχάλη και να λέω αμαν τι έκανε ο ανθρωπος και να προσπαθώ να βρώ κατι παρόμοιο να συγκρίνω και να μην βρίσκω .Να που είναι ο πολύς και ο λίγος.
Ελπιζω να κατάλαβες το σκεπτικό μου.
Για μένα μέσα στην πίστα φαίνεται ο πολύς και ο λίγος φίλε Εντυ! Αν έρθει και το πρωτάθλημα ας έρθει,έστω και με το ζόρι.
Δόξα το θεό αυτα που γράφω τα έχω δει και δεν μου τα είπε ο δίπλα. -
. Αν ο Senna δεν είχε απεριόριστη οικονομική υποστήριξη μπορεί να καλλιεργούσε παπαρούνες στη Βραζιλία (και να ζούσε ακόμα-άσχετο).
Για μένα το όλο θέμα είναι εντελώς άκυρο. Ψηφίζουμε ποιός είναι ο πιο λίγος με βάση ψυχρά στατιστικά; Με βάση ότι έτυχε να έχουμε δει στην τηλεόραση; Με βάση όσα γνωρίζουμε για F1 την τελευταία δεκαετία; Μήπως την τελευταία διετία;
Συγνώμη αλλά αν το δούμε με ποδοσφαιρικούς όρους είναι σαν να λέμε ότι ο Χατζηπαναγής ήταν πιο 'λίγος' σαν ποδοσφαιριστής από τον Ανατολάκη επειδή ο τελευταίος πήρε τόσα πρωταθλήματα, κύπελλα κλπ ενώ ο πρώτος τίποτα...Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και να πω πως σίγουρα κάποιοι ψηφίζουν χωρίς να ξέρουν αρκετές λεπτομέρειες αλλά το πότε μπήκε ο καθένας στη formula 1 και με ποιανού λεφτά δεν πιστεύω πως αλλάζει κάτι. Ας πούμε ο Senna θα ήταν ο πιο γρήγορος καλλιεργητής παπαρούνας στα σίγουρα. Και σίγουρα διαφωνώ με το να το βλέπουμε μονο βάση στατιστικών. Πολύ λίγες φορές τα νούμερα λένε όλη την αλήθεια.
Όπως και να το κάνουμε πάντως όλοι έχουμε συμπάθειες και αντιπάθειες που σίγουρα μας επηρεαζουν.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Τον Αλεπη 1η φορα τον ακουω..Ηταν 'Θεος' τοτε οπως και η περιγραφη(μαζι με τον Κωνστανταρα) του στην τραγωδια της monza78(δεν ειμαι τοσο αρχαιος αλλα απο τετοιους αγωνες καποιος κολλαει με την F1 και οχι με τις σημερινες παρωδιες).
Ο Button δεν βλεπω να προστιθεται στην λιστα .
-
Dear jean,
το επιχείρημα μου δεν ήταν κατά του Senna αλλά υπέρ των υποτιθέμενων 'λίγων'.
Εγώ προσωπικά θα χαρακτήριζα κάποιον πρωταθλητή λίγο αν εκτός του τίτλου (με το προφανώς κορυφαίο μονοθέσιο) είχε να δείξει και κάτι αξιόλογο με χάλια μονοθέσιο.
Κουβέντα μπορεί να γίνει αλλά όχι στη βάση αυτού του θέματος που έγινε μόνο και μόνο για λόγους καζούρας προς το πρωτάθλημα του ΚR το 2007.
madox ποιός πιστεύεις ότι άξιζε φέτος το πρωτάθλημα αντί του Button και στεναχωριέσαι που δεν μπαίνει στη λίστα; -
Ισως το θρεντ να έγινε για να θίχτεί ο Κ.Ρ .'Ομως ποιός θα διαφωνήσει ότι δεν απέδωσε 100% ο Ρ.? Ποιός θα διαφωνήσει ότι οι ικανότητές του ,το πάθος του ζήτημα να φάνηκαν μια δυο φορές φέτος?
Και εγώ γουστάρω φερραρι αλλά όταν ο υποτιθέμενος πρωταθλητης ή επίδοξος πρωταθλητής της ομάδας σκεφτεται πως να τρέξει απλά ,να δείξει ότι αγωνίζεται και μόνο,φερνοντας δικαιλογίες τύπου δεν με ακουγαν ή 'εφτιαχναν' τον Μασσα και άφηναν εμένα τότε ναι είναι 'λιγος' για μένα.Ασχετα αν τον ενδιέφερε ή όχι εγώ δεν έμεινα ευχαριστημένος γιατι τον έχω δει να παλεύει στην πίστα αλλά τελικά μόνο για να πάρει ένα πρωτάθλημα έστω και με τύχη.Απο κει και πέρα να είχαμε να λέμε .
Αποψή μου! -
Ας μιλησει και ο μαλακας που ανοιξε το θεμα...
Το θεμα δεν ανοιχτηκε για να θιχτει καποιος, και ειδικα ο Κιμι (του οποιου ειμαι φαν απο παλια και γραμματεας της ενωσης οπαδων του στο φορουμ ).
Για τη λιστα, εβαλα καποια αντικειμενικα κριτηρια, τα οποια εξηγησα στην αρχη. Πιστευω οτι εκανα 2 λαθη:- Επρεπε να εξαιρεσω οσους δεν εχουν ολοκληρωσει την καριερα τους. Ασχετα αν αυτο αφορουσε τελικα μονο τον ΚΡ, δεν ηταν σωστο να τον συμπεριλαβω. Αν η λιστα γινοταν ξανα φετος, θα ειχε μεσα τον Χαμιλτον και τον Μπατον, τους οποιους προφανως ειναι πολυ νωρις για να κρινουμε.
- Επρεπε να ξεκινησω στη δεκαετια του '80, διοτι για τους παλαιοτερους πραγματι δεν εχουμε σχεδον καθολου εικονα. Ετσι θα απεφευγα και την περιπτωση Ριντ. Για τον Ριντ ηξερα φυσικα την ιστορια του, αλλα τον συμπεριελαβα, αφου εκπληρωνε τα κριτηρια και δεν περιμενα να ψηφιστει. Ζητησα, οπως θα ειδατε, να σβηστει η επιλογη του απο καποιον mod (εγω δεν μπορουσα να το κανω), οταν αντεδρασαν καποιοι φιλοι, αλλα αυτο δεν εγινε.
Τα κριτηρια ηταν αυτα που εγω εκρινα σωστα. Αλλος θα ελεγα να μπουν ολοι μεσα απο εναρξεως Φ1, αλλος να περιοριστουν οι επιλογες χρονικα, αλλος να μπουν και οσοι εχουν πανω απο εναν τιτλους κ.ο.κ. Εγω (σωστο ή λαθος ειναι υποκειμενικο) αυτους εβαλα, τι να κανουμε τωρα; Μπορει ο καθενας να βαλει αλλη ψηφοφορια ή να αγνοησει αυτη.
EDDIE, εγω θεμα που το θεωρω για κλειδωμα ή γεματο μαλακιες ή ανουσιο, το αφηνω να 'πεσει'. Ανεβαζοντας το καθε λιγο, οντας ο πιο τακτικος 'συγγραφεας', και γραφοντας συνεχεια στο τελος 'ακομα να κλειδωθει;' προφανως το συντηρεις, αντι να το απαξιωνεις.
-
Μια χαρά είναι το θέμα.
Συνέχεια γίνεται η συζήτηση, κατά πόσο άξιζε ή όχι το πρωτάθλημα ο εκάστοτε πρωταθλητής.
Αν ο καθένας ψηφίζει βάση τον συμπαθειών του και όχι βάση 'αντικειμενικών' κριτηρίων, δεν είναι πρόβλημα του θέματος. Άλλα και πάλι δικαίωμά του είναι να ψηφίσει ότι θέλει.
Κάθε φορά που γίνεται μια ανάλογη ψηφοφορία θα έχουμε και καμιά πενηνταρια ποστ για το ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε, ποιο βόδι ψήφισε τον τάδε, ποιοι μαλάκες ψήφισαν γενικά κτλ, κτλ.Κάθε ψηφοφορία αναδεικνύει την γνώμη του κόσμου, δεν ψάχνει ούτε την υπέρτατη αλήθεια, ούτε χρειάζεται έγκριση από την FIA για την εγκυρότητά της.
Όποιος δεν θέλει δεν ψηφίζει.Α και φυσικά ο πιο λίγος είναι ο κουλαμαρίας ο Μπάτον (τον οποίο δεν είναι καθόλου νωρίς να τον κρίνουμε).
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Ας μιλησει και ο μαλακας που ανοιξε το θεμα...Το θεμα δεν ανοιχτηκε για να θιχτει καποιος, και ειδικα ο Κιμι (του οποιου ειμαι φαν απο παλια και γραμματεας της ενωσης οπαδων του στο φορουμ ).
Για τη λιστα, εβαλα καποια αντικειμενικα κριτηρια, τα οποια εξηγησα στην αρχη. Πιστευω οτι εκανα 2 λαθη:- Επρεπε να εξαιρεσω οσους δεν εχουν ολοκληρωσει την καριερα τους. Ασχετα αν αυτο αφορουσε τελικα μονο τον ΚΡ, δεν ηταν σωστο να τον συμπεριλαβω. Αν η λιστα γινοταν ξανα φετος, θα ειχε μεσα τον Χαμιλτον και τον Μπατον, τους οποιους προφανως ειναι πολυ νωρις για να κρινουμε.
- Επρεπε να ξεκινησω στη δεκαετια του '80, διοτι για τους παλαιοτερους πραγματι δεν εχουμε σχεδον καθολου εικονα. Ετσι θα απεφευγα και την περιπτωση Ριντ. Για τον Ριντ ηξερα φυσικα την ιστορια του, αλλα τον συμπεριελαβα, αφου εκπληρωνε τα κριτηρια και δεν περιμενα να ψηφιστει. Ζητησα, οπως θα ειδατε, να σβηστει η επιλογη του απο καποιον mod (εγω δεν μπορουσα να το κανω), οταν αντεδρασαν καποιοι φιλοι, αλλα αυτο δεν εγινε.
Και οι επιλογές από 10 θα γίνονταν 5, με Hill και Villeneuve να υπερτερούν.
Στην ουσία θα έπρεπε να γίνει ένα νέο poll για το ποιος ήταν καλύτερος μεταξύ των 2. Η έκβαση του αποτελέσματος δε θίγει κανέναν. Αυτό το 'λίγος' είναι κάπως βαρύ όχι μόνο για τους πρωταθλητές αλλά και για τους οδηγούς της F1 (καλά υπάρχουν και μερικοί μισθοφόροι που έτρεχαν με τα δολλάρια και όχι με την αξία τους, αλλά τεσπα)EDDIE, εγω θεμα που το θεωρω για κλειδωμα ή γεματο μαλακιες ή ανουσιο, το αφηνω να 'πεσει'. Ανεβαζοντας το καθε λιγο, οντας ο πιο τακτικος 'συγγραφεας', και γραφοντας συνεχεια στο τελος 'ακομα να κλειδωθει;' προφανως το συντηρεις, αντι να το απαξιωνεις.
Εδώ μάλλον θα ψιλοσυμφωνήσω.
Είτε επικοινωνήστε με κάποιον Μod να το κλειδώσει είτε μην γράφετε ξανά και ξανά εδώ.
Γιατί σε αντίθεση με αυτό εδώ το poll, το άλλο για τον πιο άξιο πρωταθλητή έχει χαθεί στα άδυτα του φόρουμ! -
Παντως ο οδηγος που δεν μου εχει αφησει φοβερες εντυπωσεις ειναι ο Prost, τουλαχιστον για 4 παγκοσμια πρωταθληματα που εχει παρει.Ασε που ακουγονταν πολλα για διασυνδεσεις και παρασκηνια...
-
O κ. Καθηγητής ψηφίστηκε σε μεγάλη ψηφοφορία ως ο καλύτερος οδηγός του προηγούμενου αιώνα. Συμφωνώ απόλυτα!!!
Πρωταθλητές F1-Ποιος ηταν ο πιο "λιγος";