-
γεια σας παιδες.το polaki της κοπελας μου εχει κανει πανω απο 100000χιλ κ τις προαλλες ανεβασε πανω απο 100 βαθμους θερμοκρασια.ριχνω μια ματια(ο ασχετος)κ ειδα οτι ειχε αδειασει απο παραφλου ενω πριν κατι μερες ηταν γεματο κ το βεντιλατερ δεν λειτουργουσε καθολου.το παω σε εναν μαστορα ο οποιος εβγαλε συμπερασμα για αλλαγη φλατζας κεφαλης 270 ευρω.το παω σεναν αλλον γνωστο μου κ λεει αλλαγη βαλβιδας θερμοκρασιας του βεντιλατερ κ θερμοστατη για αρχη κ μετα μπορει να θελει αντλια νερου.μου ειπε επισεις οτι αν ηταν καμμενη φλατζα θα βλεπαμε ασπρο αφρο στα λαδια του μοτερ.παντως το λαδακι ειναι καταμαυρο ετοιμο για αλλαγη, χωρης ασπρο αφρο.το παραφλου μου ειπε οτι τα πεταξε απο υψηλη θερμοκρασια απτο καπακι η απο καποια βαλβιδα.
εγω δεν τοχω το θεμα αλλα πιστευω πως η θερμοκρασια ανεβαινει επειδη δεν λειτουργει το βεντιλατερ αρα να ακουσω την δευτερη γνωμη που μου φαινεται κ η σωστη?εσεις τι λετε? -
γεια σας παιδες.το polaki της κοπελας μου εχει κανει πανω απο 100000χιλ κ τις προαλλες ανεβασε πανω απο 100 βαθμους θερμοκρασια.ριχνω μια ματια(ο ασχετος)κ ειδα οτι ειχε αδειασει απο παραφλου ενω πριν κατι μερες ηταν γεματο κ το βεντιλατερ δεν λειτουργουσε καθολου.το παω σε εναν μαστορα ο οποιος εβγαλε συμπερασμα για αλλαγη φλατζας κεφαλης 270 ευρω.το παω σεναν αλλον γνωστο μου κ λεει αλλαγη βαλβιδας θερμοκρασιας του βεντιλατερ κ θερμοστατη για αρχη κ μετα μπορει να θελει αντλια νερου.μου ειπε επισεις οτι αν ηταν καμμενη φλατζα θα βλεπαμε ασπρο αφρο στα λαδια του μοτερ.παντως το λαδακι ειναι καταμαυρο ετοιμο για αλλαγη, χωρης ασπρο αφρο.το παραφλου μου ειπε οτι τα πεταξε απο υψηλη θερμοκρασια απτο καπακι η απο καποια βαλβιδα.
εγω δεν τοχω το θεμα αλλα πιστευω πως η θερμοκρασια ανεβαινει επειδη δεν λειτουργει το βεντιλατερ αρα να ακουσω την δευτερη γνωμη που μου φαινεται κ η σωστη?εσεις τι λετε? -
Αρχίζεις τσεκάροντας το βεντιλατέρ και τον τρόπο που ενεργοποιείται (ασφάλεια, διακόπτες, βαλβίδες). Μπορεί πχ όλα να δείχνουν καλά αλλά να τα έχει παίξει το ρελέ του (μου έχει τύχει, το βεντιλατέρ δούλευε όποτε ήθελε, απλά το άλλαξα με το ρελέ της κόρνας.... μετά η κόρνα δούλευε όποτε τύχει!).
Μετά κοιτάς αν έχεις διαρροή συμπιέζοντας το σύστημα.
Και μόνο αν τα προηγούμενα δεν δείξουν κάτι αρχίζεις να ανησυχείς για φλάτζες κλπ που θα είχε φανεί όπως ειπώθηκε. Αν ανέβηκε μόνο στους 100 δεν θα ανησυχούσα.... πολλοί θερμοστάτες λειτουργούν πχ στους 99! -
Βαζεις υγρο στο ψυγειο και το παρακολουθεις στενα για μερικες μερες...
Βαλε μπρος ανοιξε το καπο και περιμενε (με ελαφρυ μαρσαρισμα ~2500 στροφες) να δεις αν ανοιξει το βεντιλατερ οταν ζεσταθει καλα η μηχανη.
Αν δεις και δεν ανοιγει το βεντιλατερ σβηστο αμεσως (καπου στους 98 βαθμους, μην σου ξεφυγει πολυ παραπανω) και ξεκινας για αλλαγη βαλβιδας ψυγειου.Οσο για την φλατζα δεν ειναι απαραιτητο να φευγει το νερο μεσα στο λαδι, μπορει να πηγαινει και προς την εξαγωγη.Σιγουρα δεν εχει αφρο το λαδι? Κοιτας βεργα, την ταπα απο κει που του βαζεις λαδι, και το παγουρι του ψυγειο ή το ιδιο το ψυγειο αν εχει ιχνη λαδιου μεσα το νερο.
-
Όταν το αμάξι έχει κάποιο πρόβλημα και το πηγαίνεις στον μηχανικό, αυτός πρέπει να κάνει κάποιους ελέγχους για να διαγνώσει το πρόβλημα. Δεν μπορεί να αποφανθεί αμέσως (εκτός αν είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ).
Βέβαια εκτός από τον μηχανικό (που πιθανολογεί) φταίει κι ο πελάτης που ΑΠΑΙΤΕΙ από τον μηχανικό να κάνει επιτόπου διάγνωση σαν να είχε κρυστάλλινη σφαίρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όταν το αμάξι έχει κάποιο πρόβλημα και το πηγαίνεις στον μηχανικό, αυτός πρέπει να κάνει κάποιους ελέγχους για να διαγνώσει το πρόβλημα. Δεν μπορεί να αποφανθεί αμέσως (εκτός αν είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ).Βέβαια εκτός από τον μηχανικό (που πιθανολογεί) φταίει κι ο πελάτης που ΑΠΑΙΤΕΙ από τον μηχανικό να κάνει επιτόπου διάγνωση σαν να είχε κρυστάλλινη σφαίρα.
Ο πελατης πρεπει να απαιτει να μη πληρωνει τις 'πιθανολογιες' του μηχανικου αλλα τη τελικη λυση!
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Όταν το αμάξι έχει κάποιο πρόβλημα και το πηγαίνεις στον μηχανικό, αυτός πρέπει να κάνει κάποιους ελέγχους για να διαγνώσει το πρόβλημα. Δεν μπορεί να αποφανθεί αμέσως (εκτός αν είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ).
Βέβαια εκτός από τον μηχανικό (που πιθανολογεί) φταίει κι ο πελάτης που ΑΠΑΙΤΕΙ από τον μηχανικό να κάνει επιτόπου διάγνωση σαν να είχε κρυστάλλινη σφαίρα.Ο πελατης πρεπει να απαιτει να μη πληρωνει τις 'πιθανολογιες' του μηχανικου αλλα τη τελικη λυση!
Ναι αρκεί να βρει τον καλό μηχανικό που ξέρει το αυτοκίνητο τόσο καλά ώστε να μην πειραματίζεται.... σε βάρος μας! Όμως δεν μας αρέσουν οι χρεώσεις που αυτοί ζητάνε και πάμε στον φτηνό.... Ε μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας, κάποιος πρέπει να πληρώσει την εκπαίδευση του ειδικού, τα ειδικά διαγνωστικά εργαλεία και το μισθό του...
Όπως και στον καλό γιατρό πληρώνεις παραπάνω όχι για τα 3 λεπτά που έκανε να βρει τι έχεις αλλά για τα χρόνια εκπαίδευσής του, την εμπειρία του και τον εξοπλισμό του... -
Ο γιατρός όμως αν έχεις πυρετό δεν λέει 'ας σου κάνω ένα bypass' μιας και έχω και ώρα και βλέπουμε...
-
το προβλημα λυθηκε.ειχε κολησει ο θερμοστατης κ δεν αφηνε το παραφλου να περασει απτο σωληνα.50 ευρω με αλλαγη παραφλου.παιδια ευχαρηστω για το ενδιαφερον
-
παιδια μια ερωτηση.οπως σας ειπα το θεμα με το ανεβασμα θερμοκρασιας λυθηκε(αλλαξα θερμοστατη).στους 90 κ κατι αρχιζει να δουλευει το βεντιλατερ αλλα παρατηρησα οτι ο δεικτης μια παει στους 90 κ μετα κατεβαινει στους 70 κ κατι,μετα απο λιγο ξανα ανεβαινει.τι εγεινε εδω?κανονικα δεν πρεπει να παραμενει γυρω στους 90 βαθμους?
VW Polo-υψηλη θερμοκρασια