-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
όταν θα οδηγείς έχοντας μπροστά σου το άχρωμο και φτωχό ταμπλό του Leon, μήπως θα θυμάσαι το σούπερ και υπερσύγχρονο (και άπαιχτο!) ταμπλώ του Cruze και το μετανοιώνεις...; Λέω, μήπως...;
ποτε μπορουμε να κανουμε κανενα ευχελαιο σε αυτο το φορουμ???
να λειπουν τα ειρωνικα σχολια
τωρα σε επιασε ο καημος εσενα
-
ποιος καημος ρε χαμενε.
σε δουλεια να βρισκομαστε.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ποιος καημος ρε χαμενε.σε δουλεια να βρισκομαστε.
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Jorge (Γιώργος, I suppose...) εάν πιστεύεις ότι το Leon θα σε καλύψει περισσότερο από το Cruze, go on, προτίμησέ το και εύχομαι κάαααποτε να ανιχνεύσεις τυχόν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ σημεία υπεροχής. Ένα πράγμα μόνο σε παροτρύνω να ξανασκεφτείς : όταν θα οδηγείς έχοντας μπροστά σου το άχρωμο και φτωχό ταμπλό του Leon, μήπως θα θυμάσαι το σούπερ και υπερσύγχρονο (και άπαιχτο!) ταμπλώ του Cruze και το μετανοιώνεις...; Λέω, μήπως...;Κάνε μια απλή σύγκριση side-by-side και θα καταλάβεις :
http://www.netcarshow.com/seat/2009-leo ... per_42.htm
http://www.netcarshow.com/chevrolet/200 ... per_15.htmΩραίααα... τώρα ολονών η ψυχή πήγε στη θέση της!
Στάνταρ ...
Όχι τίποτ' άλλο, ο βραδυνός ύπνος είναι πολύτιμος, κρίμα να τον χάνουμε...
Φιλε μου ευχαριστω πολυ για ολη την βοηθεια και τις αναλυσεις σου. Εμενα προσωπικα δεν με πολυ νοιαζει το εσωτερικο του αυτοκινητου. Εμενα με νοιαζει οι επιδοσεις,οι χωροι, και η ανεση. το leon με καλυπτει σε ολα. το cruze ειναι νε μεν εκπληκτικο εσωτερικα και εξωτερικα σε εμφανισει, αλλα παρολα που ειναι 1.6 βγαζει μονο 113 ιππους, ενω το leon με 1.4 125. επισης δεν με βολευει το cruze λογω μεγεθους επειδη δεν εχω πιλοτη. Τωρα το i30 σε σχεση με το leon πως το βλεπεις;(ανεξαρτητα εσωτερικης εμφανισης)
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΕΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ.Φιλε μου ευχαριστω πολυ για ολη την βοηθεια και τις αναλυσεις σου. Εμενα προσωπικα δεν με πολυ νοιαζει το εσωτερικο του αυτοκινητου. Εμενα με νοιαζει οι επιδοσεις
Δηλαδη αν σου λεγανε νταλικα τι ακριβως θα ελεγες? Τεσπα για αυτα που μας ελεγες τα κορεατικα ηταν μια χαρα για σενα, για αυτο που αποφασισες μετα νομιζω οτι το opel insignia opc ειναι μια χαρα!
-
Φίλε Jorge, απόλυτα κατανοητό. Το Leon το είχα δει κι εγώ παλιότερα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τ' αμάξι, απλώς (προσωπικά γούστα) δεν μου πολυάρεσε (όπως είπα) το ταμπλώ και ήθελα και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, γι' αυτό φυσικά και κατέληξα στο Octavia. Κατά τ' άλλα είναι εξαιρετικό αμάξι και με εκπληκτικής τεχνολογίας κινητήρα (TSi). Το Cruze θα το είχα 'χτυπήσει' ασυζητητί εάν είχε 5η (πίσω) πόρτα, αλλά οι επιλογές για μας τους λάτρεις του 'lift-back' είναι τραγικά λίγες.
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΕΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ.
Φιλε μου ευχαριστω πολυ για ολη την βοηθεια και τις αναλυσεις σου. Εμενα προσωπικα δεν με πολυ νοιαζει το εσωτερικο του αυτοκινητου. Εμενα με νοιαζει οι επιδοσεις
Δηλαδη αν σου λεγανε νταλικα τι ακριβως θα ελεγες? Τεσπα για αυτα που μας ελεγες τα κορεατικα ηταν μια χαρα για σενα, για αυτο που αποφασισες μετα νομιζω οτι το opel insignia opc ειναι μια χαρα!
χαχα κανω κολωτουμπες το ξερω. αλλα τι να κανω, οταν βλεπεις πολλα αμαξια, αλλαζεις γνωμη απο την μια στην αλλη.
-
Εγω θα σου πω για ποιο λογο δεν πηρα leon, γιατι για οικογενεια δεν κανει το leon, εχει μικρο χωρο αποσκευων και οριακα χωρουσα (ειμαι κοντα στο 1.90). Το cruze δεν το εχω δει απο κοντα και δεν ξερω τι παιζει απο χωρους ουτε και το ι30.Τωρα θα με ρωτησεις τι ακριβως πηρα και ηταν μεγαλυτερο απο το leon?
Focus και ναι παει στο δρομο.Ο χρήστης JORGE έγραψε:
οταν βλεπεις πολλα αμαξια, αλλαζεις γνωμη απο την μια στην αλλη.Το ξερω και γω ξεκινησα να ψαχνω για αυτοματο αλλα με βλεπω να περνω χειροκινητο!
-
Αυτό που λέει ο Jorge ότι όταν αρχίσει το ψάξιμο πελαγώνεις είναι αλήθεια. Εγώ, από το Γενάρη που ψάχνω για καινούργιο αμάξι, έχω περάσει από καμιά δεκαριά μοντέλα με ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους. Ορίστε κάμποσα : KIA cee'd Sporty Wagon, Seat Altea XL, Hyundai i30 Station (ΔΕΝ θα έρθει στο Ελλάντα...), Opel Insignia (5πορτο...) και τελικά...
Octavia 1.8 TSi (με DSG7), το οποίο όμως είναι η τελική και οριστική μου απόφαση. Τέρμα το ψάξιμο, σε λίγους μήνες το παραγγέλνω.Ξέχασα όμως να σου απαντήσω πριν...
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
Τωρα το i30 σε σχεση με το leon πως το βλεπεις;(ανεξαρτητα εσωτερικης εμφανισης)Με δεδομένη την προσφορά των 16.000 ευρώ για το 'πλούσιο' Sport, που μας είπε ο Realzeus, δεν τίθεται θέμα. Μόλις 500 φράγκα ακριβότερο αλλά έχει καλύτερο κινητήρα και πολύ καλύτερη (συνολικά) εξωτερική εμφάνιση. Πορτ-μπαγκάζ το ίδιο, μάλλον το Leon θα προτιμούσα κι εγώ.
...και γω ξεκινησα να ψαχνω για αυτοματο αλλα με βλεπω να περνω χειροκινητο!
Εγώ πάλι, που ούτε που το συζητούσα για αυτόματο, έφαγα τέτοιο 'κόλλημα' με το DSG7 που ανυπομονώ να μπω σε αμάξι με δύο μόνο πεντάλ, δύο συμπλέκτες και εφτά γρανάζια...
-
To 'πλούσιο' Leon των 16.000€, για να δώσει το τουρμπάκι και τις επιδόσεις, έρχεται με απλό air condition, δεν έχει ESP και αυτοματισμούς σε φώτα/υαλοκαθαριστήρες/καθρέπτες και φυσικά έχει μικρότερους χώρους σε σχέση με το Cruze και άλλα sedan. Κοινώς κάτι αφήνει απέξω, δεν είναι ίδιο αμάξι. Άλλο το κοινό του κάθε αυτοκινήτου, μην μπερδευόμαστε...
-
Asteris, σε σχέση όμως με το i30 πώς είναι το Leon; Φτωχότερο, πλουσιότερο; Γιατί ο Jorge το δήλωσε ότι απορρίπτει τελικά το Cruze λόγω μεγέθους και μεταθέτει την τελική σύγκριση ανάμεσα σε i30 και Leon.
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Αυτό που λέει ο Jorge ότι όταν αρχίσει το ψάξιμο πελαγώνεις είναι αλήθεια. ...Έλα ρε συ John τώρα ... 'πελαγώνεις' ...
Σόρυ κιόλας αλλά ... κολοκύθια ...!...Βάζεις κάτω τα 5 πράγματα που ζητάς, φιλτράρεις, βάζεις 5 αυτοκίνητα στις επιλογές, πας τα κοιτάς και χωρίς πολλά-πολλά αποφασίζεις ...
Μακεδονικό το κάναμε την αγορά του αυτοκινήτου... Λες και ορισμένα αυτοκίνητα έρχονται με τιμόνι που δεν στρίβει ή είναι αυτοκίνητα του 1950 ή τα φλας είναι στα εξτρά!!!! ...Εκτός, φυσικά, αν ανοίξεις θέμα στους 4Τ και ζητάς απόψεις για Made In Korea, οπότε το 'έχασες το κορμί πατριώτη' ... Μάλλον θα φύγεις από το ταμείο με κάτι από την κοινοπραξία Ιταλία/Γαλλία/Γερμανία/Ισπανία ... ...
Εγώ, προτείνω να πάει να δει τα αυτοκίνητα από κοντά και να αγοράσει αυτό που του αρέσει περισσότερο και τον καλύπτει ... Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες ...
-
Καλοι μου ανθρωποι, το εκλεισα.
Δεν ξερω αν εκανα καλα η αν σε λιγο καιρο θα κλαψω τα λεφτα μου αλλα το εκλεισα.
CHEVROLET CRUZE LS PLUS S/R 1.6 σε γαλαζιο χρωμα.
Τιμη: 17.100€
Ο θεος μαζι μου!!!
Παντως οι βοηθεια πολλων εδω μεσα ηταν χρησιμη!!!
(Δεν τρεχω οταν ο δρομος δεν το σηκωνει, δεν στριβω με 1000, ηθελα ολα τα μπλιμπλικια που μπορει να εχει ενα αυτοκινητο, φοβηθηκα τα turbo απο την εμπειρια μου με Jetta tsi 140ps, φοβηθηκα τα αυτοματα απο την εμπειρια μου με Jetta tsi140ps dsg, εδωσα αποσυρση ενα vectra 1.6 του '91(-2500€) και θα πουλησω το corsa 1.0 του '99 (1500€).
Αρα ολα οδηγουν στο CHEVROLET CRUZE LS PLUS με ηλιοροφη γιατι ειμαι φανατικος καπνιστης.
Τελικα μου βγαινει 13.100€ + 100€ για να μου αποσυρουν το vectra χωρις να ασχοληθω. -
Ο χρήστης glko έγραψε:
Καλοι μου ανθρωποι, το εκλεισα.
Δεν ξερω αν εκανα καλα η αν σε λιγο καιρο θα κλαψω τα λεφτα μου αλλα το εκλεισα.
CHEVROLET CRUZE LS PLUS S/R 1.6 σε γαλαζιο χρωμα.
...Σιγά μην κλάψεις τα λεφτά σου ... ! ... ! ...
Το αυτοκίνητο είναι και πανέμορφο και με πολύ καλές περγαμηνές !...!...!Καλορίζικο καλοτάξιδο και σίγουρα θα το ευχαριστηθείς ... ! ... ! ...
-
το cruze ειναι πολυ ωραιο αυτοκινητο, αλλα δεν το παιρνω λογω μεγεθους. Την Δευτερα θα κανω test drive το i30 και μετα θα αποφασισω τελικα. Φιλε giannis b το octavia ποσο βγαινει στην εκδοση 1.6;
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
το cruze ειναι πολυ ωραιο αυτοκινητο, αλλα δεν το παιρνω λογω μεγεθους. Την Δευτερα θα κανω test drive το i30 και μετα θα αποφασισω τελικα. Φιλε giannis b το octavia ποσο βγαινει στην εκδοση 1.6;Το 1.6 έχει καταργηθεί. Πλεον βγαίνει 1.4 tsi 125hp. Ιδιο μοτερ με αυτό του leon που οδήγησες.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
το cruze ειναι πολυ ωραιο αυτοκινητο, αλλα δεν το παιρνω λογω μεγεθους. Την Δευτερα θα κανω test drive το i30 και μετα θα αποφασισω τελικα. Φιλε giannis b το octavia ποσο βγαινει στην εκδοση 1.6;
Το 1.6 έχει καταργηθεί.** Πλεον βγαίνει 1.4 tsi 125hp. Ιδιο μοτερ με αυτό του leon που οδήγησες.**
αξιζει η oktavia; ειναι απο τα λιγα αμαξια που δεν εχω δει...
-
Κακώς δε το έχεις δει. Κορυφαίο και αυτό για τα λευτά του. Ιδιο μοτερ με το leon, ποιοτικότερο, ιδιοι περίπου χώροι αλλά με αρκετα μεγαλύτερο χωρο αποσκευων, αλλά πιο μαλακό και περισσότερο οικογενειακό. Σα μια πολυ καλύτερη εναλλακτικη του cruze. Ειπες ότι έχεις πρόβλημα με το παρκινκ όμως...
-
Πολύ καλύτερο γιατί? Για την κλασικαδούρα εμφάνιση από έξω, για το προηγούμενης δεκαετίας design στο εσωτερικό του ή για τα +3000€ που θα δώσεις για να πάρεις όσα δίνει το LS+ ?
Μόνο το τουρμπάκι είναι όντως καλύτερο από τον 16άρη του Cruze, κι αυτό μέχρι του χρόνου που θα φορέθεί και στην Chevrolet ο 1.4Τ με τα 140 (όπως στο νέο Opel Astra...).
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πολύ καλύτερο γιατί? Για την κλασικαδούρα εμφάνιση από έξω, για το προηγούμενης δεκαετίας design στο εσωτερικό του ή για τα +3000€ που θα δώσεις για να πάρεις όσα δίνει το LS+ ?Μόνο το τουρμπάκι είναι όντως καλύτερο από τον 16άρη του Cruze, κι αυτό μέχρι του χρόνου που θα φορέθεί και στην Chevrolet ο 1.4Τ με τα 140 (όπως στο νέο Opel Astra...).
Η εμφάνιση είναι κάτι καθαρά θέμα γούστου. Προσωπικά όσο με συγκινει το cruze άλλο τόσο με συγκινει και το octavia. Εγω μίλησα ποσο καλύτερο είναι σαν αυτοκίνητο, και είναι. Αν λοιπον αφήσουμε στην ακρη τη σxεδίαση τότε έχουμε:
α) Πολύ ποιοτικότερο εσωτερικό
β) Καλύτερη οδική συμπεριφορά (Στην τελική το ένα είναι μεταμφιεσμένο golf, ενω το άλλο μεταμφιεσμλενο astra, με ότι αυτό συνεπάγεται)
γ) Σε κινητήρα το παραδέχτηκες και εσυ. Αν και οταν μπει ο 1.4 του astra το ξανασυζητάμε
δ) Κατανάλωση
ε) 6αρι κιβώτιο στο octavia 5αρι στο cruze.
Chevrolet Cruze