-
Χαιρετώ το forum ως καινούργιο μέλος.
Στο πολύ άμεσο μέλλον προτίθεμαι να προβώ σε αγορά αυτοκινήτου. Τα δύο αυτοκίνητα τα οποία εξετάζω είναι το Octavia Scout 1.8 Tsi και το Opel Insignia 1.6T 180 PS. Βρίσκομαι σε τρομερό δίλημμα καθώς το κάθε αυτοκίνητο έχει τις δικές του αρετές και δεν μπορώ να αποφασίσω. Εξετάζω την αγορά τους από όλες τις απόψεις, οπότε κοντεύω να τρελαθώ. Παρακάτω παραθέτω τα θετικά και αρνητικά -κατα την δική μου αντίληψη πάντα- του κάθε αυτοκινήτου.
Octavia Scout
Θετικά
-Πολύ καλός κινητήρας (Άριστη αναλογία κυβικών/αλόγων)
-Τετρακίνηση
-Μεγάλοι χώροι
-Καλό χρηματοδοτικό πρόγραμμα (χαμηλό επιτόκιο)
-Καλή ποιότητα κατασκευήςΑρνητικά
-Συντηρητική σχεδίαση εξωτερικού/εσωτερικού
-Χαμηλή μελλοντική μεταπώληση (λόγω φίρμας,SW αμαξώματος,)Opel Insignia
Θετικά
-Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής
-Μοντέρνα σχεδίαση εσωτερικού/εξωτερικού
-Δυνατός κινητήρας
-Καλή μελλοντική μεταπωλητική αξία (Πολύ υψηλές πωλήσεις, φίρμα)Αρνητικά
-Υψηλό επιτόκιο χρηματοδοτικού προγράμματος
-Υπερβολικά 'λιμουζινάτο' για καθημερινή χρήση/εκδρομικές εξορμήσεις
-Απουσία 4κίνησηςΘα ήθελα παρακαλώ τις απόψεις σας.
Λίγα λόγια για εμένα και τις ανάγκες μου:
Είμαι 34 χρονών παντρεμένος χωρίς παιδί -προς το παρόν- αλλά στο προσεχές μέλλον σκεφτόμαστε με την γυναίκα μου για παιδί. Πολύ συχνά πηγαίνω τους γονείς μου και την γιαγιά (και οι τρεις μεγάλης ηλικίας) σε διάφορες δουλειές, οπότε οι μεγάλοι χώροι επιβατών/αποσκευών μου είναι απαραίτητοι. Δεν είμαι ιδιαίτερα εκδρομικός τύπος αλλά λόγω του ότι μένω στα Βόρεια προάστεια Αθήνας όπου χιονίζει συχνά, η 4κίνηση είναι σίγουρα καλοδεχούμενη αλλά όχι απαραίτητη,
Η ποιότητα κατασκευής εσωτερικού, γκάζι και μεγάλοι χώροι επιβατών και αποσκευών είναι τα απολύτως απαραίτητα που ζητώ σε ένα αμάξι. -
Στο πολύ άμεσο μέλλον προτίθεμαι να προβώ σε αγορά αυτοκινήτου. Τα δύο αυτοκίνητα τα οποία εξετάζω είναι το Octavia Scout 1.8 Tsi και το Opel Insignia 1.6T 180 PS. Βρίσκομαι σε τρομερό δίλημμα καθώς το κάθε αυτοκίνητο έχει τις δικές του αρετές και δεν μπορώ να αποφασίσω. Εξετάζω την αγορά τους από όλες τις απόψεις, οπότε κοντεύω να τρελαθώ. Παρακάτω παραθέτω τα θετικά και αρνητικά -κατα την δική μου αντίληψη πάντα- του κάθε αυτοκινήτου.
Octavia Scout
Θετικά
-Τετρακίνηση
-Μεγάλοι χώροι
Θετικά
-Δυνατός κινητήρας
Είμαι 34 χρονών παντρεμένος χωρίς παιδί -προς το παρόν- αλλά στο προσεχές μέλλον σκεφτόμαστε με την γυναίκα μου για παιδί. Πολύ συχνά πηγαίνω τους γονείς μου και την γιαγιά (και οι τρεις μεγάλης ηλικίας) σε διάφορες δουλειές, οπότε οι μεγάλοι χώροι επιβατών/αποσκευών μου είναι απαραίτητοι. Δεν είμαι ιδιαίτερα εκδρομικός τύπος αλλά λόγω του ότι μένω στα Βόρεια προάστεια Αθήνας όπου χιονίζει συχνά, η 4κίνηση είναι σίγουρα καλοδεχούμενη αλλά όχι απαραίτητη,
Η ποιότητα κατασκευής εσωτερικού, γκάζι και μεγάλοι χώροι επιβατών και αποσκευών είναι τα απολύτως απαραίτητα που ζητώ σε ένα αμάξι. -
Octavia Scout
Θετικά
-Τετρακίνηση
-Μεγάλοι χώροι
Θετικά
-Δυνατός κινητήρας
Δύσκολη επιλογή... Κανένα από τα 2 δεν σου κάνει κλικ; Έστω και για επουσιώδη λόγο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δύσκολη επιλογή... Κανένα από τα 2 δεν σου κάνει κλικ; Έστω και για επουσιώδη λόγο...Εδώ είναι τα δύσκολα...
Περισσότερο 'κλικ' μου κάνει το Insignia, αλλά το Scout θεωρώ ότι καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μου. Απο την άλλη το Scout στο μέλλον δεν θα μπορώ να το πουλήσω με τίποτα, ενώ το Insignia σαφώς πιο εύκολα... -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Δύσκολη επιλογή... Κανένα από τα 2 δεν σου κάνει κλικ; Έστω και για επουσιώδη λόγο...
Εδώ είναι τα δύσκολα...
Περισσότερο 'κλικ' μου κάνει το Insignia, αλλά το Scout θεωρώ ότι καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μου. Απο την άλλη το Scout στο μέλλον δεν θα μπορώ να το πουλήσω με τίποτα, ενώ το Insignia σαφώς πιο εύκολα...Έτσι όπως είναι τα μεταχειρισμένα πια , κανένα δεν θα πωλείται εύκολα στο μέλλον.
Από την άλλη γιατί δηλαδή θα πουλήσεις πιο εύκολα το Οπελ ενώ όχι εύκολα το Scout? -
Εγω scout θα αγοραζα.Πιστευω ειναι ενα απο τα αμαξια που του παει να ειναι station.Ειναι πολυ ομορφο πιστευω και η τιμη του ειναι δελεαρ για αυτα που αγοραζεις.
-
http://fabiatou.com/2007/11/skoda-octav ... t-4x4.html
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Έτσι όπως είναι τα μεταχειρισμένα πια , κανένα δεν θα πωλείται εύκολα στο μέλλον.
Ότι συμβαίνει σήμερα στην αγορά αυτοκινήτων, δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει και μετά απο 6-7 χρόνια που θα πουλήσω το αμάξι που θα αγοράσω φέτος.
Απο την άλλη, με τόσα υβριδικά/ηλεκτρικά που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον, τα συμβατικά αυτοκίνητα μπορεί μετά απο κάποια χρόνια να τα αποσύρουμε, οπότε η μεταπωλητική αξία δεν θα παίζει ρόλο....Από την άλλη γιατί δηλαδή θα πουλήσεις πιο εύκολα το Οπελ ενώ όχι εύκολα το Scout?
Για προφανείς λόγους:
- Τα Opel κρατάνε 'τιμή' πολύ περισσότερο απο τα Skoda, καθαρά λόγω μάρκας: Ο κόσμος αντιμετωπίζει τα Skoda 'κάπως' παρόλο που είναι πολύ καλά αυτοκίνητα.Οπότε η μεταπωλητική αξία τους πέφτει κάθετα.
- Τα Station Wagon αμαξώματα ουδέποτε είχαν απήχηση στην Ελληνική αγορά, οπότε πουλιούνται πολύ δύσκολα και σε πολύ χαμηλότερη τιμή απο τα Sedan ή Hatchback αμαξώματα
-
ανετα το Opel.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Εγω scout θα αγοραζα.Πιστευω ειναι ενα απο τα αμαξια που του παει να ειναι station.Ειναι πολυ ομορφο πιστευω και η τιμη του ειναι δελεαρ για αυτα που αγοραζεις.Συμφωνώ ότι το αμάξι προσφέρει value for money, και είναι αρκούντως όμορφο.
Όμως έχει πολύ μουντό εσωτερικό (πράγμα που με χαλάει αρκετά) και στο μέλλον -υπο νορμάλ συνθήκες- δεν θα μπορώ να το δώσω με τίποτα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ανετα το Opel.Ποιοί είναι οι λόγοι που 'ψηφίζεις' το Opel?
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Εγω scout θα αγοραζα.Πιστευω ειναι ενα απο τα αμαξια που του παει να ειναι station.Ειναι πολυ ομορφο πιστευω και η τιμη του ειναι δελεαρ για αυτα που αγοραζεις.
Συμφωνώ ότι το αμάξι προσφέρει value for money, και είναι αρκούντως όμορφο.
Όμως έχει πολύ μουντό εσωτερικό (πράγμα που με χαλάει αρκετά) και στο μέλλον -υπο νορμάλ συνθήκες- δεν θα μπορώ να το δώσω με τίποτα...
Κοιταξε πιστευω τωρα ετσι οπως εχουμε γινει απλα κρατας το skoda για καμποσο καιρο πχ 10χρονια και μετα αποσυρση με καποιο αλλο μοντελο.Αλλιως δε συμφερει.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Κοιταξε πιστευω τωρα ετσι οπως εχουμε γινει απλα κρατας το skoda για καμποσο καιρο πχ 10χρονια και μετα αποσυρση με καποιο αλλο μοντελο.Αλλιως δε συμφερει.Αυτό είναι το θέμα: Φοβάμαι ότι το Scout θα το 'παντρευτώ', αδυνατώντας να το δώσω την στιγμή που θέλω. Θα παίζει απόσυρση μελλοντικά ή θα πάει για παλιοσίδερα?
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
ανετα το Opel.
Ποιοί είναι οι λόγοι που 'ψηφίζεις' το Opel?
ποιο ομορφο, πιο 'αυτοκινητο'. Τουλαχιστον στα ματια μου. Δεν εχει κατι που να του λειπει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ανετα το Opel.
ποιο ομορφο, πιο 'αυτοκινητο'. Τουλαχιστον στα ματια μου. Δεν εχει κατι που να του λειπει.
Ασυζητητί πιο όμορφο, αλλά σε θέμα κινητήρα,χρηστικότητας,χώρων το Scout υπερέχει ξεκάθαρα.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
ανετα το Opel.
Ασυζητητί πιο όμορφο, αλλά σε θέμα κινητήρα,χρηστικότητας,χώρων το Scout υπερέχει ξεκάθαρα.
ασυζητητι πρεπει να τα οδηγησεις και τα 2.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ασυζητητι πρεπει να τα οδηγησεις και τα 2.Scout δεν υπάρχει στην αγορά για test drive. Πήρα σήμερα τα κεντρικά της Βιαμαρ ζητώντας Test Drive και έχω αφήσει στοιχεία για να με πάρουν τηλέφωνο.
Για το Insignia έχω αύριο ραντεβού για test drive.
-
Είναι τόσο διαφορετικά αυτοκίνητα που απορώ πως μπηκαν στην ίδια σύγκριση. To Insignia είναι πιο ταξιδιάρικο και κυριλέ, το Scout πιο χρηστικό και εκδρομικό οπότε εξαρτάται κατά βάση από το τι από τα δύο χρειάζεσαι. Οδήγησέ τα και κρίνε πιο σου ταιριάζει καλύτερα αν και δεν βρίσκω λόγο για τετρακινήσεις κλπ αν δεν εισαι εκδρομικός τύπος.
-
To skoda superb το εχεις δει? Στα πισω καθισματα τα παιδια σου(οταν κανεις) θα παιζουν μπαλα. Πρωτη φορα βλεπω σε αμαξι τετοιους χωρους για ολους τους επιβατες. Το πορτμπαγκαζ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, το εσωτερικο ποιοτικοτατο και η βασικη εκδοση 1.4 tsi κοστιζει 19.000 και εχει τα παντα(κλιματισμο,esp,6 αεροσακους,trip computer,abs κ.τ.λ)
Skoda Scout 1.8 TSI ή Opel Insignia 1.6 180hp ?