-
Το cruze το οδηγησα.
Μια χαρα ειναι απλα με προβληματισε το ηλεκτρονικο γκαζι. Το εκανε να δειχνει λιγο αδυναμο.
Τα opel δεν ειναι και ευκολο να τα οδηγησεις αλλα θα προσπαθησω αν εχουν διαθεσιμο το 1.6 115ps. Παντως μιλαμε για foul extra 16800 + δωρο φωτα xenon. -
Ο χρήστης glko έγραψε:
Τα opel δεν ειναι και ευκολο να τα οδηγησεις αλλα θα προσπαθησω αν εχουν διαθεσιμο το 1.6 115ps.
Βασικα, αδυνατον ειναι να το οδηγησεις... αφου δεν υπαρχει ακόμα στις εκθεσεις!!! Και γιατι μιλαμε για τον παρωχημενο 1.6 οταν υπαρχει ο νεος 1.4Τ?
-
εκτος εαν παρει το παλιο συνειδητα γιατι θα το σφαξουνε και θα πετυχει καλη τιμη.
προσωπικα θα εβλεπα μονο το καινουργιο -
Αν δεις παραπανω εχω γραψει οτι οδηγω και ενα jetta tsi 140ps.
Εχει βγαλει προβληματα και επειδη τα αυτοκινητα δεν τα κραταω 2 χρονια αλλα περιπου 8-10 λεω να μην παρω κατι που δεν εχει δοκιμαστει.
Καποτε ημουν υπερ του αυτοματου κιβωτιου και οδηγηκα το jetta dsg με ειχε τρελλανει.
Αρχισε και αυτο τα προβληματα ομως και παμε για ζημια πανω απο 1000€.
Τα αυτοματα της opel τι λενε?
Ξερουμε κατι για τα astra, τι αυτοματο κιβωτιο θα φορανε? -
Ο χρήστης glko έγραψε:
Ξερουμε κατι για τα astra, τι αυτοματο κιβωτιο θα φορανε?
Νομιζω , χωρις να εχω διαβασει κατι επισημο, οτι θα ειναι το κλασικο που εχει και το insignia με μετατροπεα ροπης 6σχεσεων.
-
Ο 1.4T του astra δεν έχει την πολυπλοκότητα του tsi 140 του jeta. Ενας απλος κινητήρας με turbo ειναι, για ποιο λόγο να έχεις προβλήματα αξιοπιστίας? Ασε που ο 1.6 θα σου φαίνεται και τελείως ψοφίμι.
-
Ο χρήστης glko έγραψε:
Αν δεις παραπανω εχω γραψει οτι οδηγω και ενα jetta tsi 140ps.
Εχει βγαλει προβληματα και επειδη τα αυτοκινητα δεν τα κραταω 2 χρονια αλλα περιπου 8-10 λεω να μην παρω κατι που δεν εχει δοκιμαστει.
Καποτε ημουν υπερ του αυτοματου κιβωτιου και οδηγηκα το jetta dsg με ειχε τρελλανει.
Αρχισε και αυτο τα προβληματα ομως και παμε για ζημια πανω απο 1000€.
Τα αυτοματα της opel τι λενε?
Ξερουμε κατι για τα astra, τι αυτοματο κιβωτιο θα φορανε?ερρμμμ και γω για 8-10 χρονια τα ψωνιζω... αλλα το μοντελο/κινητηρες κλπ παντα φρεσκαδουρα! Οσο ποιο τελευταιας γενιας γινεται! Δεν εχω κανενα αγχος για βλαβες κλπ... Συνηθως οτι ειναι να παρουσιαστει, βγαινει πριν την ληξη της εγγυησης. Απο εκει και περα... ειναι αποδεκτο και να χαλασει κατι στην συνεχεια... μηχανηματα ειναι. Τωρα το οτι σου ετυχε καποια βαρυτερη βλαβη... εεε σου ετυχε! Δεν σημαινει οτι ολα τα DSG χαλανε! Βαση της ιδιας λογικης θα ειχαμε αποκλεισει σχεδον το συνολο των αυτοκινητων...
Και μενα στο Punto μου απο τον δευτερο χρονο και μετα με προβληματισε (και πληρωσα πολλα) 2-3 φορες με το κιβωτιο!!! Πολυ ανετα θα ξαναβλεπα ομως ενα Fiat, και ειδικα τωρα με τα καινουργια κιβωτια και κινητηρες! Οντας καινουργιας σχεδιασης ειναι και ποιο εγγυημενα στην καλη τους λειτουργια σε σχεση με παλαιοτερα κιβωτια.
Επισης το οτι ενα μοντελο ειναι απερχομενο... δεν σημαινει οτι ειναι και αξιοπιστο! Συνηθως εχει μια γνωστη λιστα βλαβων/αδυναμιων η οποια δεν ειναι αναγκαστικο οτι διορθωνεται! Ειδικα δε το Astra το απερχομενο... δε ξερω αμα εχει αξιοπιστο κιβωτιο, αλλα ειναι ομως ελεεινο και δεν θα πλησιαζα καν! Τα 115 αλογα ειναι ανεπαρκη για κινηση με αξιωσεις.. ποσο δε μαλλον υπο φορτιο. Με 17κ μπορεις να παρεις το νεο Αστρα εστω και με λιγοτερο εξοπλισμο. Να τα βρασω τα Xenon και το Clima αμα το αμαξι σερνεται.Το αυτοματο του νεου Astra λεγεται οτι ειναι με μετατροπεα ροπης (μακαρι, γιατι τα μονοδισκα ρομποτικα ειναι... χμμ... καπως).
-
Ο χρήστης glko έγραψε:
Το cruze το οδηγησα.
Μια χαρα ειναι απλα με προβληματισε το ηλεκτρονικο γκαζι. Το εκανε να δειχνει λιγο αδυναμο.
Τα opel δεν ειναι και ευκολο να τα οδηγησεις αλλα θα προσπαθησω αν εχουν διαθεσιμο το 1.6 115ps. Παντως μιλαμε για foul extra 16800 + δωρο φωτα xenon.Τα εργοστασιακά xenon ; Εάν όχι , γνωρίζεις ότι θα είσαι παράνομος ;
Απο την εμπειρια μου με Jetta 1.4 tsi 140ps μαλλον αρνητικος προς τα turbo.
38.000km αλλαγη κλαπε 350euro, για dsg μην συζητησουμε καλυτερα.
Παντως το cruze φοραει ecotec της Opel.
Η συμαντικη διαφορα-> 16500 foul xtra 1.6 το cruze.
Το Astra φανταζομαι οτι στην βασικη που κανει 15.500 θα ειναι ξεβρακωτο, για να εχει τα ιδια xtra πρεπει να παρεισ την cosmo που κανει 19800. Ε, δεν θα βαλεις και μεταλλικο χρωμα?
τα πατησες τα 20.500.
Ε οχι για την opel, μιλαμε για πανω απο 7.000.000 δραχμες.
COOL ΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑ!
Ποσα χρονια εγγυηση δινει η opel?
Στο corsa που εχω του 1999 μου εδωσαν ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ!
Η Chevrolet δινει 3 χρονια + 10% εκπτωση στα ανταλακτικα + 15% εκπτωση στα service.
Την Τριτη παω να δω και το Astra μηπως και αλλαξω γνωμη.Η έκδοση Essentia περιλαμβάνει ESP, σύστημα υποβοήθησης σε ανηφόρα, αερόσακους οδηγού/συνοδηγού, πλευρικούς αερόσακους, ηλεκτρικούς θερμαινόμενους καθρέπτες, ηχοσύστημα, air-condition, κεντρικό κλείδωμα και ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός.
Σύμφωνα με αυτό : http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /92902.asp.
Ψιλοκαλά , ε ;
Ε οχι και καλα,
που ειναι οι ζαντες, που ειναι το trip computer και για ονομα του θεου τοσο πολυ κοστιζει να βαλεις ηλ. παραθυρα μπρος πισω? Γι' αυτο δεν τους αντεχω τους γερμανους.
Θα παω αυριο να το δω και να μου δωσουν τιμες αλλα θα τα παρω στο κρανιο.
Πηγαμε μολις βγηκε το Insignia και με ξενερωσε οτι δεν ειχε αυτοματο. Τωρα το astra το βγαζει αυτοματο σε ολες τισ εκδοσεις. Τι λογικη ειναι αυτη?Δεν νομίζω ότι κανένα ευρωπαϊκό μοντέλο ( Γαλλικό , Γερμανικό , Γαλλικό ή Ιταλικό ) δίνει στις βασικές εκδόσεις ηλ. παράθυρα μπρος πίσω ( τάξη μεγέθους για το Astra : Διαφορά κόστους ο διακόπτης με τέσσερα παράθυρα και χειρισμό καθρεπτών από αυτόν με δύο παράθυρα : Περίπου 85 ευρώ ) ή ζάντες αλουμινίου. Ο επεξεργαστής ταξιδίου στο νέο Astra όπως και στο παλαιό είναι αφενώς μεν ελεγχόμενος αλλά και εξαρτώμενος από την ποιότητα του κεντρικού συστήματος διαχείρισης ( που συμπεριλαμβάνει ηχοσύστημα , navi κτλ ) αλλά ήταν και θέμα ενεργοποίησης.Δηλαδή το αυτοκίνητο υποστήριζε trip computer αλλά δεν ήταν ενεργοποιημένο γιατί σε κάποια μοντέλα ήταν με χρέωση. Το αστείο ήταν πως η ενεργοποίηση ήταν υπόθεση 5 λεπτών.
-
η εξωτερικη σχεδιαση με αφηνει αδιαφορο! μου θυμιζει γιαπωνεζοκορεατη...δεν το εχω δει απο μεσα.αν ειναι σαν το προηγουμενο αστρα,κλαφτα χαραλαμπε...περιμενω να το δω σε τριπορτο και opc. αλλα οπελ ρε γαμωτο?
-
Ο χρήστης glko έγραψε:
Το cruze το οδηγησα.
Τα opel δεν ειναι και ευκολο να τα οδηγησεις αλλα θα προσπαθησω αν εχουν διαθεσιμο το 1.6 115ps. Παντως μιλαμε για foul extra 16800 + δωρο φωτα xenon.λυπησου τα χρηματα που θα δωσεις και λογικα τα εχεις βγαλει με κοπο....
ασε το cruze στην μιζερια του...
-
Ο χρήστης glko έγραψε:
Μην το λες, ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ που την χρησιμοποιω αρκετα το καλοκαιρι δεν μπορεις να προσπερασεις με ασφαλεια αν δεν εχεις αλογα. Αν οχι καθεσαι δεξια πισω απο κανεναν παπου και κανεις ταξιδι με 70χαω.
Σκετη καταθλιψη.Αυτός είναι ο επαρχειακός που έλεγε παραπάνω ο Μιραγκε
-
Ο χρήστης vagelis25 έγραψε:
η εξωτερικη σχεδιαση με αφηνει αδιαφορο! μου θυμιζει γιαπωνεζοκορεατη...δεν το εχω δει απο μεσα.αν ειναι σαν το προηγουμενο αστρα,κλαφτα χαραλαμπε...περιμενω να το δω σε τριπορτο και opc. αλλα οπελ ρε γαμωτο?Και εμενα με χαλαει εξωτερικα, εχασε την Γερμανικη αγριαδα.
Εχει γινει σαν Ιαπωνικο.
Μεσα ειναι καλο. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
λυπησου τα χρηματα που θα δωσεις και λογικα τα εχεις βγαλει με κοπο....ασε το cruze στην μιζερια του...
Ρε συ, γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, στο ίδιο πάτωμα κάθονται και τα δύο.
-
Πολύ όμορφο το νέο ASTRA!...!
Μέσα έξω όμορφο. Πανέμορφο. Σύγχρονη σχεδίαση...
Κουπέ στυλ, 5πορτο και με κινητήρα 1400 turbo...Πολύ καλό... και είναι και Opel...!...!
Μπαίνει στα υπόψη...και το 1400άρη αλλά και το παραδοσιακό 1600άρη turbo... -
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
λυπησου τα χρηματα που θα δωσεις και λογικα τα εχεις βγαλει με κοπο....
παει να πει οτι ειναι και ιδιο αυτοκινητο?????
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πολύ καλό... και είναι και Opel...!...!αυτο ειναι καλο ή κακο??
-
Θα το εξηγήσεις ή να αρχίσω να σβήνω τα πόστ σου που είναι το μέγιστο 10 λέξεις
-
Όχι, σε καμία περίπτωση. Αλλά ο άνθρωπος θέλει βοήθεια, με το να του πεις 'λυπήσου τα λεφτά σου' δεν θεωρώ ότι τον βοηθάς. Και είναι καθαρά προσωπική άποψη πάνω στο συγκεκριμένο post, μην το πάρεις προσωπικά.
-
Πολύ καλό... και είναι και Opel...!...!
αυτο ειναι καλο ή κακο??
Για μένα πάρα πολύ καλό γιατί θεωρώ τα Opel από τις καλύτερες επιλογές ...
Σε αυτά μπαίνει και η 6ετή εγγύηση της OPEL και όχι εγγύηση κάποιας ασφαλιστικής, καθώς και τα αρκετά καλά συνεργεία που έχει εντός αλλά και εκτός Αθηνών ...Αυτά μου αρκούν για να θεωρώ τα Opel άριστες επιλογές ... ειδικά αν τα συγκρίνω με κάποια άλλα γερμανικά ... που χρεώνουν ένα εξωτερικό καθρέπτη σε Golf 7ετίας, 350euro ...
Είχα προσωπική εμπειρία με Astra ... άριστο σε όλα ... παρόλο που το είχα 'πειράξει' ...
-
H 6ετής εγγύηση της Opel (που δεν καλύπτει τα πάντα) είναι επέκταση της 2ετούς εργοστασιακή και φυσικά είναι μέσω ασφαλιστικής, όπως όλες οι επεκτάσεις εγγύησης
Opel Astra 2009