-
Σίγουρα υπάρχει ένα έντονα υποκειμενικό στοιχείο σε αισθητικές κρίσεις του τύπου “είναι όμορφο” ή “είναι άσχημο” όμως είναι κοινός τόπος νομίζω ότι, στην πλειοψηφία τους, τα ιαπωνικά αυτοκίνητα γενικά υστερούν σε αισθητικό επίπεδο, ακόμα και αν ανήκουν στην υψηλή κατηγορία τιμής, σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαΐκά … προφανώς υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις (πχ Mazda RX-8, Honda S2000, Mazda MX-5) οι οποίες μάλλον δεν αρκούν για να ανατρέψουν τον κανόνα ...
Συμφωνείτε ή όχι? Είναι ζήτημα κουλτούρας, ανεπάρκειας, κόστους ή τι άλλο? Τι πιστεύετε?
Ευτύχης
-
Σίγουρα υπάρχει ένα έντονα υποκειμενικό στοιχείο σε αισθητικές κρίσεις του τύπου “είναι όμορφο” ή “είναι άσχημο” όμως είναι κοινός τόπος νομίζω ότι, στην πλειοψηφία τους, τα ιαπωνικά αυτοκίνητα γενικά υστερούν σε αισθητικό επίπεδο, ακόμα και αν ανήκουν στην υψηλή κατηγορία τιμής, σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρωπαΐκά … προφανώς υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις (πχ Mazda RX-8, Honda S2000, Mazda MX-5) οι οποίες μάλλον δεν αρκούν για να ανατρέψουν τον κανόνα ...
Συμφωνείτε ή όχι? Είναι ζήτημα κουλτούρας, ανεπάρκειας, κόστους ή τι άλλο? Τι πιστεύετε?
Ευτύχης
-
Η αλήθεια είναι πως τα Γιαπωνέζικα αμάξια έχουν περίεργη αισθητική (δεν θα πώ άσχημη, αλλα περίεργη). Για μένα είναι άσχημα (εκτός από τα καινούργια mazda και το accord) αλλά αυτό είναι η γνώμη μου.
Από εκεί και πέρα αν είσαι OK με την εμφάνιση πέρνεις καταπληκτικούς κινητήρες στιβαρό αμάξωμα και αξιοπιστία. -
Για άλλη μια φορά το γνωστό σύνδρομο 'μπερδεύω το αυτοκίνητο με τον ιδιοκτήτη του' ξαναχτυπά.Παιδιά το topic μιλάει για 'ασχημόπαπα' και όχι π.χ. για το 'πόσο βλάκες είναι αυτοί που αγόρασαν γιαπωνέζικο αυτοκίνητο'.Δικαιωμα του καθενός να εκφράζει την άποψή του για το αυτοκίνητό μας.
Μπορείς να πεις ότι το αυτοκίνητό μου είναι άσχημο,αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι έχει 3 πόρτες.Μπορείς να πεις ότι δεν σου άρεσε η αίσθηση του κιβωτίου-επιλογέα,αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχει 6 σχέσεις.Κάποια πράγματα κρίνονται αντικειμενικά και άλλα όχι.Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να με πεις ηλίθιο που αγόρασα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο,αλλά είναι πλήρως σεβαστή η αποψή σου ότι θα προτιμούσες κάτι άλλο.Γιατί λοιπόν τα μπερδεύετε;;;
Το ότι υπήρχε χαώδης (μέχρι τη δημιουργία ευρωπαικών κέντρων σχεδιασμού) διαφορά απόψεων όσον αφορά τη σχεδίαση μεταξύ Ευρώπης-Ιαπωνίας είναι γεγονός.Θα το διαπιστώσετε ειδικά αν ταξιδέψετε σε χώρα όπως πχ η Κύπρος,η οποία είναι γεμάτη από γιαπωνέζικα αυτοκίνητα.Η διαφορά με την εδώ εικόνα είναι παραπάνω από εμφανής.
Η διαφορά αυτή οφείλεται στις διαφορετικές νοοροπίες των λαών,στη διαφορετική αίσθηση του ωραίου.'Οπως σε μας αρέσει η Bellucci και σε αυτούς η Φου-Τσου-Ξου,έτσι και σε εμάς αρέσει πχ το 307 και σε αυτούς το civic.Τόσο απλό...Ούτε ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι,ούτε ανίκανοι.Απλά έχουμε διαφορετικά γούστα-προτεραιότητες.
Όλα τα παραπάνω έχουν ξανάειπωθεί,αλλά συγχίστηκα με τη στάση μερικών και γι'αυτό τα ξαναλέω για να ησυχάσω!
Κύριε Lok,μήπως θα έπρεπε να ελέγξει κάποιος γιατρός τη νεύρωση των γελαστήριων μυών σας;Μου φαίνεται ότι ότι συσπώνται πολύ συχνά χωρίς λόγο...
-
Ο χρήστης alfisti_gr έγραψε:
Η αλήθεια είναι πως τα Γιαπωνέζικα αμάξια έχουν περίεργη αισθητική (δεν θα πώ άσχημη, αλλα περίεργη). Για μένα είναι άσχημα (εκτός από τα καινούργια mazda και το accord) αλλά αυτό είναι η γνώμη μου.
Από εκεί και πέρα αν είσαι OK με την εμφάνιση πέρνεις καταπληκτικούς κινητήρες στιβαρό αμάξωμα και αξιοπιστία.Για μένα το Toyota Avensis που σκοπεύω να αγοράσω έχει πανέμορφη σχεδίαση...
-
Θα ηταν τελειο αν ολοι σκεφτοντουσαν ετσι αλλα δυστυχως δεν σκεφτονται ετσι. Οταν λες σε καποιον οτι το αυτοκινητο του ειναι ασχημο εχει περιθωριακο σχεδιασμο και σε γενικες γραμμες εχει χαλια κρατημα χαλια τιμονι, χαλαει συχνα κτλ οι περισσοτεροι το παιρνουν οτι του λες οτι ναι μεν δεν στην 'πεφτω' αλλα εχω προσεξει τα παραπανω που εσυ δεν τα προσεξες οποτε μαλλον κποιο προβλημα εχεις, δεν σου κοβει, εισαι χαζος μια και ολα αυτα ειναι φανερα για εμενα. Βλεπεις τωρα πως ολα αλλαξαν. Και φυσικα εχουν πολλους που πιστευουν οτι το αυτοκινητο τους, η εταιρια του αυτοκινητου τους, η βιομηχανια της χωρας της εταιριας του αυτοκινητους τους ειναι η καλυτερη στον πλανητη γη και ολες οι αλλες ειναι απλες οδοντοκρεμες που ποτε δεν θα την φτασουν. Γιαυτο καθε φορα που καποιος ανοιγει θεμα για το ταδε αυτοκινητο και την ταδε βιομηχανια παντα γινεται χαμος.
Νικος
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Για άλλη μια φορά το γνωστό σύνδρομο 'μπερδεύω το αυτοκίνητο με τον ιδιοκτήτη του' ξαναχτυπά.Παιδιά το topic μιλάει για 'ασχημόπαπα' και όχι π.χ. για το 'πόσο βλάκες είναι αυτοί που αγόρασαν γιαπωνέζικο αυτοκίνητο'.Δικαιωμα του καθενός να εκφράζει την άποψή του για το αυτοκίνητό μας.Μπορείς να πεις ότι το αυτοκίνητό μου είναι άσχημο,αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι έχει 3 πόρτες.Μπορείς να πεις ότι δεν σου άρεσε η αίσθηση του κιβωτίου-επιλογέα,αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχει 6 σχέσεις.Κάποια πράγματα κρίνονται αντικειμενικά και άλλα όχι.Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να με πεις ηλίθιο που αγόρασα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο,αλλά είναι πλήρως σεβαστή η αποψή σου ότι θα προτιμούσες κάτι άλλο.Γιατί λοιπόν τα μπερδεύετε;;;
Το ότι υπήρχε χαώδης (μέχρι τη δημιουργία ευρωπαικών κέντρων σχεδιασμού) διαφορά απόψεων όσον αφορά τη σχεδίαση μεταξύ Ευρώπης-Ιαπωνίας είναι γεγονός.Θα το διαπιστώσετε ειδικά αν ταξιδέψετε σε χώρα όπως πχ η Κύπρος,η οποία είναι γεμάτη από γιαπωνέζικα αυτοκίνητα.Η διαφορά με την εδώ εικόνα είναι παραπάνω από εμφανής.
Η διαφορά αυτή οφείλεται στις διαφορετικές νοοροπίες των λαών,στη διαφορετική αίσθηση του ωραίου.'Οπως σε μας αρέσει η Bellucci και σε αυτούς η Φου-Τσου-Ξου,έτσι και σε εμάς αρέσει πχ το 307 και σε αυτούς το civic.Τόσο απλό...Ούτε ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι,ούτε ανίκανοι.Απλά έχουμε διαφορετικά γούστα-προτεραιότητες.
Όλα τα παραπάνω έχουν ξανάειπωθεί,αλλά συγχίστηκα με τη στάση μερικών και γι'αυτό τα ξαναλέω για να ησυχάσω!
Κύριε Lok,μήπως θα έπρεπε να ελέγξει κάποιος γιατρός τη νεύρωση των γελαστήριων μυών σας;Μου φαίνεται ότι ότι συσπώνται πολύ συχνά χωρίς λόγο...
Τα γιαπωνέζικα ασχημόπαπα ... και άλλες ιστορίες!