-
Καλαμερα παιδια!
Εχουμε ενα υπολογιστη με πειρατικα windows.
Καθε τοσο ζητουσε στοιχεια χρηστη αλλα γινοταν ακυρωση των παραθυρων
που τα ζητουσε.
Μετα απο αγνωστο ψιλαφισμα του pc απο τριτο
εχει μπλοκαρει και ζηταει συνεχει κωδικο χωρις να αφηνει
να γινει καμια αλλη ενεργεια. Μενει στο παραθυρο με τους κωδικους χρηστη, κατι τετοιο.Η λυση στην συγκεκριμενη περιπτωση ;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Καλαμερα παιδια!Εχουμε ενα υπολογιστη με πειρατικα windows.
που τα ζητουσε.
να γινει καμια αλλη ενεργεια. Μενει στο παραθυρο με τους κωδικους χρηστη, κατι τετοιο.Η λυση στην συγκεκριμενη περιπτωση ;
Βάλε Linux...
-
Ειναι μια καλη λυση αλλα οχι για ολους
Δεν εχω επαφες με το συγκεκριμενο pc.Λυση ομως πρεπει να βρεθει
-
Σε παλιά ΧΡ μπούταρες safe mode και έβαζες κρακ.
Αλλιώς πέρασε από πάνω 'ενεργοποιημένα' XP. -
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
http://www.trustedreviews.com/laptops/news/2009/09/15/HP-Outs-MacBook-Influenced-Envy-Laptops/p1design wise και μονο ομως... γιατι σε ολα τα αλλα ειναι απλα καλυτερα Οι ανθρωποι τυπικα εξυπνοι δεν χρησιμοποιησαν σκετο αλουμινιο, αλλα και magnesium alloy... δεν υπαρχει λογος να στραβωνει το σασι επειδη το επιασες μονο απο την μια πλευρα
Καλες κατασκευαστικες αντιγραφες να ευχηθουμε στην Apple
Αν και βασικα η HP πάντα σχεδίαζε ομορφα μηχανηματα... δεν περίμενε την Apple... μην λεμε μαλατσιες:
http://www.engadget.com/2009/09/15/hp-m ... th-the-sa/ -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
http://www.trustedreviews.com/laptops/news/2009/09/15/HP-Outs-MacBook-Influenced-Envy-Laptops/p1
design wise και μονο ομως... γιατι σε ολα τα αλλα ειναι απλα καλυτερα
όπως στο λειτουργικό, σας πούμε;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
http://www.trustedreviews.com/laptops/news/2009/09/15/HP-Outs-MacBook-Influenced-Envy-Laptops/p1
Ανετα....
Και sVista να ναι, καλυτερο θα ναι....Για 'laptop' με οθονη 18+' εχουμε να προτεινουμε κατι;;;
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ανετα....
Και sVista να ναι, καλυτερο θα ναι....Τι έγινε, σου έδωσαν άδεια τα βυζοπαράθυρα που σε ενοχλούσαν να γράψεις; Μπράβο βρε, πολύ χαίρομαι
-
Έτσι είναι. Συμφωνώ απολύτως. Windows FTW.
Τι έγινε με τον ιό, όλα καλά;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ανετα....
Και sVista να ναι, καλυτερο θα ναι....Τι έγινε, σου έδωσαν άδεια τα βυζοπαράθυρα που σε ενοχλούσαν να γράψεις; Μπράβο βρε, πολύ χαίρομαι
Ναι!
Τα φτιαξα
Ειχα κανει backup το Δεκεμβριο του 2008 και τα επανεφερα ολα απο κει. -
Ο χρήστης fog έγραψε:
@** nidosan**Τα δικαιώματα που δίνει ο client, αν δεν παίζει και αυτός το ρόλο server, είναι άσχετα. Αυτό που πρέπει να τσεκάρεις είναι το πως σου επιτρέπει ο server να συνδεθείς σε αυτόν.
Θα πρέπει το firewall του server να έχει κανόνα που να επιτρέπει σύνδεση από το εύρος των ip που χρησιμοποιείς, θα πρέπει από το laptop να μπορείς να κάνεις ping στο server (το πρώτο βήμα και πολύ σημαντικό) και μετά να τσεκάρεις με τι τρόπο και σε ποιούς επιτρέπει ο server να δουν τα shared αρχεία. Ίσως χρειαστεί πχ. να φτιάξεις στο server και για το φάκελο που μοιράζεις, ένα δικτυακό χρήστη ώστε να μπορείς να κάνεις login από το laptop.
Τα τελευταία 1-2 χρόνια, έχοντας οι υπολογιστές διαφορετικές εκδόσεις windows, διαφορετικά service pack κλπ. ανακάλυψα ότι έγινε πιο δύσκολη η σύνδεση με simple file sharing και πολύ πιο απλή αν ο κάθε υπολογιστής έχει ένα λογαριασμό χρήστη (που μπορείς να αποφασίσεις και τι θα μπορεί να κάνει) στο server.
Για να δεις αν σε βολεύει αυτή η λύση, δες πως συνδέονται οι άλλοι υπολογιστές και τι εκδόσεις λειτουργικού έχουν σε σχέση με το λάπτοπ. Αν είναι ίδιο λειτουργικό, ίδιο service pack και συνδέονται χωρίς λογαριασμό, τότε συνέχισε το ψάξιμο. Αν όμως κάτι από αυτά είναι διαφορετικό, δοκίμασε με δικαιώματα στο server, για τον χρήστη του laptop.
Κρίνοντας από αυτά που κάνει ήδη ο υπολογιστής (internet, ping κλπ.) είναι 99.9% (για υπολογιστές μιλάμε...) ότι το πρόβλημα δεν είναι hardware/software αλλά θέμα ρυθμίσεων.
Hardware σίγουρα δεν είναι, αλλά από software παίζει κάτι να έχει @#%$^& στο registry ή στα services που τρέχουν...
File & printer sharing έχω κάνει άπειρες φορές με τα XP και ποτέ δεν είχα πρόβλημα το οποίο να μη μπορώ να λύσω μέσω ρυθμίσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όλοι οι υπολογιστές του δικτύου φοράνε XP Pro (SP3) με 1-3 user accounts, όσοι τσέκαρα έχουν τις ίδιες δικτυακές ρυθμίσεις (παίρνουν IP από το router, κλπ) και όλοι βλέπουν ο ένας τον άλλο [και βέβαια τα shared folders του καθενός] αλλά το laptop που μας ενδιαφέρει φαίνεται πως... ντρέπεται!
Για clients και servers δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Όλοι 'ίσοι' είναι, με 'ανοιχτά' (shared) κάποια folders χωρίς permissions (για την ώρα). Το firewall το απενεργοποίησα προσωρινά στους δυο που με ενδιαφέρουν αλλά δεν άλλαξε κάτι...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έτσι είναι. Συμφωνώ απολύτως. Windows FTW.Τι έγινε με τον ιό, όλα καλά;
Κανει Compile τον εαυτο του για MacOS
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Για clients και servers δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Όλοι 'ίσοι' είναι, με 'ανοιχτά' (shared) κάποια folders χωρίς permissions (για την ώρα).Αφού όλοι 'βλέπουν' όλους είναι ταυτόχρονα και client και server.
Κάνε 2 πράγματα. Το πρώτο είναι να κάνεις ping από το λάπτοπ στον υπολογιστή που θες να κρατάς το backup και αν γίνει, κάνε από το λάπτοπ search για computer βάζοντας την ip του server. Αν δείξει τον υπολογιστή στα αποτελέσματα, κάνε διπλό κλικ πάνω του και θα ανοίξει file manager με τα shared. Δεν αποκλείεται να 'ξεκολλήσει' με αυτό τον τρόπο, τουλάχιστον σε μένα έχει τύχει.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ανετα....
Και sVista να ναι, καλυτερο θα ναι....Για 'laptop' με οθονη 18+' εχουμε να προτεινουμε κατι;;;
http://www.skroutz.gr/s/80006/Sony-Sony ... AW31ZJ%2FB
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Για clients και servers δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Όλοι 'ίσοι' είναι, με 'ανοιχτά' (shared) κάποια folders χωρίς permissions (για την ώρα).
Αφού όλοι 'βλέπουν' όλους είναι ταυτόχρονα και client και server.
Κάνε 2 πράγματα. Το πρώτο είναι να κάνεις ping από το λάπτοπ στον υπολογιστή που θες να κρατάς το backup και αν γίνει, κάνε από το λάπτοπ search για computer βάζοντας την ip του server. Αν δείξει τον υπολογιστή στα αποτελέσματα, κάνε διπλό κλικ πάνω του και θα ανοίξει file manager με τα shared. Δεν αποκλείεται να 'ξεκολλήσει' με αυτό τον τρόπο, τουλάχιστον σε μένα έχει τύχει.
I see. Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξαναπάω, οπότε θα το έχω κατά νου κι αυτό να το δοκιμάσω. Thx!
-
Καλαμερα παιδια!Εχουμε ενα υπολογιστη με πειρατικα windows.
που τα ζητουσε.
Ειμαι σιγουρος οτι καποιος γνωριζει.
εστω και με pm -
Καλαμερα παιδια!
Εχουμε ενα υπολογιστη με πειρατικα windows.
που τα ζητουσε.
Ειμαι σιγουρος οτι καποιος γνωριζει.
εστω και με pmαγορά του λογισμικού
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για το αναλυτικό feedback σχετικά με τα Wireless over ISDN routers (Zyxel/Linksys). Παρήγγειλα ήδη το Linksys, είναι καλύτερο value for money και κατά σύμπτωση, οι τρύπες που έχει για να κρεμαστεί στον τοίχο απέχουν ακριβώς όσο οι δύο τρύπες που έχει το 10/100 switch μου.Θα μπορέσω λοιπόν να αντικαταστήσω το άθλιο Baudtec και το 10/100 switch...και ίσως κάποτε πάρω ένα Gigabit Ethernet switch. Ίδωμεν
Μοναδικό μειονέκτημα που βρήκα είναι ότι νομίζω πως το Linksys δεν έχει διακόπτη on/off (!) Αλλά δεν με πειράζει ιδίαίτερα μιας και πρακτικά το μόντεμ μου είναι always on.
Λοιπόν......το Linksys παρελήφθη και εγκαταστάθηκε. Δουλεύει ρολόι, αν και με ενοχλεί η έλλειψη DSL Line statistics - δεν μπορώ πουθενά να δω line attenuation, SNR, uptime. Καμιά ιδέα, κάποιο πρόγραμα, οτιδήποτε, που να με βοηθήσει να το δω (έστω το Line attenuation και το SNR);
Επιπλέον ένα από τα laptop του σπιτιού δυσκολεύεται να πιάσει καλό σήμα όταν βρίσκεται στην άλλη άκρη...μου κάνει εντύπωση, ενδεχομένως να φταίει ότι είναι αρκετά παλιό και δεν έχει καλό wireless receiver; Το άλλο laptop δεν δείχνει να προβληματίζεται..Και τα δύο βέβαια στην αρχή μου έβγαλαν την ψυχή, δεν έλεγαν να πάρουν IP από το DHCP και συνδέονταν στο δίκτυο 'μόνο τοπικά'
UPDATE: Βρήκα τη λύση...thanks google!
Μπαίνεις στο configuration (αν υποτεθεί ότι είναι 192.168.1.1) και χτυπάς αυτό το link..
http://192.168.1.1/setup.cgi?next_file=adsl_driver.htmΛείπει το uptime αλλά γι' αυτό δεν θα κάτσω να σκάσω.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Λείπει το uptime αλλά γι' αυτό δεν θα κάτσω να σκάσω.Τα routers της Linksys δίνουν τις πληροφορίες με πλάγιους τρόπους, όπως διαπίστωσες. Για το uptime δεν έχει ένδειξη αλλά ακόμα και έτσι μπορείς να το δεις με πλάγιο τρόπο.
Στην καρτέλα Administration επέλεξε το Reporting, κάνε Enable το log και πάτα Save Settings. Όταν θα έχουν καταγραφεί δεδομένα κάνε View Log. Εκεί, ανάμεσα στα άλλα, καταγράφει το Uptime κάθε φορά που έχεις αποσύνδεση. Δεν θα ξέρεις ποιό είναι τη συγκεκριμένη στιγμή, αν έχεις σύνδεση, αλλά θα ξέρεις πόσο uptime είχες μέχρι και την τελευταία αποσύνδεση.
Λίγο κουφός τρόπος αλλά δεν έχω βρει καλύτερο.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]