-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πως να την εκφράσεις ρε Μάκη αν κανένας δε σε εκφράζει; Πρόσεχε δεν μιλάω για μένα, εγω θα ψηφίσω, απλά καταλαβαίνω και την άλλη πλευρά.
Είμαι άνθρωπος με σαφής πολιτικές πεποιθήσεις,πολιτικές το τονίζω κι όχι κομματικές.
Στην πολιτική/οικονομική/πολιτιστική κατάσταση όμως που βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δε νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε πολιτικούς προσανατολισμούς,δηλ αριστερα/δεξιά/σοσιαλισμός κλπ.
Χρειαζόμαστε γενική ανασυγκρότηση,δηλ το λειτουργήσει σωστά το δημόσιο,να απολυθού τουλάχιστον οι μισοι δημόσιοι υπάλληλοι και να παγώσου οι προσλήψεις επί αορίστου δε νομίζω ότι είναι κάτι που εντάσεται σε πολιτικές πεποιθήσεις.
Ας βγάλουμε κυβέρνηση να κάνει τα αυτονόητα και δε με νοιάζει επι του παρόντος αν ειναι χουντική,φασιστική,αριστερά κλπ.
Οταν γίνουμε καλά παιδιά τότε θα έχουμε και την άνεσή μας να επιλέξουμε με βάση την πολιτική ιδεολογία. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Στην πολιτική/οικονομική/πολιτιστική κατάσταση όμως που βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δε νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε πολιτικούς προσανατολισμούς,δηλ αριστερα/δεξιά/σοσιαλισμός κλπ.
Χρειαζόμαστε γενική ανασυγκρότηση,δηλ το λειτουργήσει σωστά το δημόσιο,να απολυθού τουλάχιστον οι μισοι δημόσιοι υπάλληλοι και να παγώσου οι προσλήψεις επί αορίστου δε νομίζω ότι είναι κάτι που εντάσεται σε πολιτικές πεποιθήσεις.
Ας βγάλουμε κυβέρνηση να κάνει τα αυτονόητα και δε με νοιάζει επι του παρόντος αν ειναι χουντική,φασιστική,αριστερά κλπ.
Οταν γίνουμε καλά παιδιά τότε θα έχουμε και την άνεσή μας να επιλέξουμε με βάση την πολιτική ιδεολογία.Απλά δεν συμφωνώ σε τίποτα, όπως λένε κι άλλοι συνφορουμίτες 'ούτε σε ένα κόμμα'.
-
Έτσι όπως έχει γίνει η δημοκρατία να τη χαίρεστε. Εγώ αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη φάρσα.
-
Απλά δεν συμφωνώ σε τίποτα, όπως λένε κι άλλοι συνφορουμίτες 'ούτε σε ένα κόμμα'.
Κι εγώ δεν συμφωνώ αλλά θεωρώ σκόπιμο να ανατραπεί το ήδη υπάρχον πολιτικό κατεστημένο,θα χαρώ πολύ έστω κι αν δω στην εξουσία άτομα απ τον Λεβέντη μέχρι την....Χρυσή Αυγή.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Απλά δεν συμφωνώ σε τίποτα, όπως λένε κι άλλοι συνφορουμίτες 'ούτε σε ένα κόμμα'.
Κι εγώ δεν συμφωνώ αλλά θεωρώ σκόπιμο να ανατραπεί το ήδη υπάρχον πολιτικό κατεστημένο,θα χαρώ πολύ έστω κι αν στην εξουσία απ τον Λεβέντη μέχρι την....Χρυσή Αυγή.
Υπάρχει η εξης διαφορά στο σκεπτικό. Εσυ θέλεις μια νομοταγη ταξική κοινωνία, δλδ τον τίμιο πλούσιο και τον τίμιο φτωχό, εγω ψιλοαδιαφορώ για την τιμιότητα, με ενδιαφέρει η αταξική κοινωνία, η οικονομική ισότητα, οι ίσες ευκαιρίες. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με τιμιότητα, έξυπνος είσαι το καταλαβαίνεις.
-
Υπάρχει η εξης διαφορά στο σκεπτικό. Εσυ θέλεις μια νομοταγη ταξική κοινωνία, δλδ τον τίμιο πλούσιο και τον τίμιο φτωχό, εγω ψιλοαδιαφορώ για την τιμιότητα, με ενδιαφέρει η αταξική κοινωνία, η οικονομική ισότητα, οι ίσες ευκαιρίες. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με τιμιότητα, έξυπνος είσαι το καταλαβαίνεις.
Προσωπικά θεωρώ το καλύτερο πολιτικό σύστημα (τουλάχιστον απ τα υπαρκτά,αυριο ίσως ανακαλυφθεί κάτι καλύτερο) το Σοσιαλιστικό.
Η Σουηδία αποτελεί σημείο αναφοράς σε αυτό.Ελπίζω σε δυό αράδες να κατάλαβες όλο τον πολιτικό συλλογισμό μου.
-
Mπορεί να υπάρξει οικονομική ισότητα και ίσες ευκαιρίες, χωρίς τιμιότητα και εντιμότητα μεταξύ ανθρώπων συν τοις άλλοις?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Mπορεί να υπάρξει οικονομική ισότητα και ίσες ευκαιρίες, χωρίς τιμιότητα και εντιμότητα μεταξύ ανθρώπων συν τοις άλλοις?Η τιμιότητα και η ισότητα φαντάζομαι είναι επίκτητες, δεν γεννιέσαι άτιμος. Μέσα απο ένα τέτοιο σύστημα δεν νομίζεις πως είναι πιο δύσκολη η καλλιέργεια ατιμίας;
-
Mπορεί να υπάρξει οικονομική ισότητα και ίσες ευκαιρίες, χωρίς τιμιότητα και εντιμότητα μεταξύ ανθρώπων συν τοις άλλοις?
Η τιμιότητα και η ισότητα φαντάζομαι είναι επίκτητες, δεν γεννιέσαι άτιμος. Μέσα απο ένα τέτοιο σύστημα δεν νομίζεις πως είναι πιο δύσκολη η καλλιέργεια ατιμίας;
Συμφωνώ απόλυτα.
-
τώρα κάτι γίνεται...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
:yesiibb:τώρα κάτι γίνεται...
Την παλεύω, για πάρτη σου δουλεύω σύντροφε
-
πάς κόντρα στη φύση και δεν θα σου βγεί σε καλό
υγ
μη ζητήσεις να το αναλύσω περισσοτερο -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
πάς κόντρα στη φύση και δεν θα σου βγεί σε καλό
υγ
μη ζητήσεις να το αναλύσω περισσοτεροΜιλάω για οικονομικά, κατα τα άλλα να είσαι όσο διαφορετικός γουστάρεις
-
για οτι και να μιλάς δεν έχει καμία σημασία
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
για οτι και να μιλάς δεν έχει καμία σημασίαΕχει σημασία, η φύση οπωσδήποτε δεν ευνοεί την ισότητα, όμως σε επίπεδο μονάδας δεν ευνοεί σε τροφή πχ το ένα ζώο περισσότερο απ το άλλο. Ολοι τις ιδιες ευκαιρίες για επιβίωση έχουν.
Εχεις δει κάνα λιοντάρι να γεννιέται πνιγμένο σε μπριτζόλες; -
-
Σαθρό επιχείρημα, ένα ζώο είναι που προφανως το σκότωσε. Δεν είναι 100 200
Βρες ένα με 100 200 να κάνω πίσω. -
Μιλάω για οικονομικά, κατα τα άλλα να είσαι όσο διαφορετικός γουστάρειςΜηπως ομως οι πραξεις του ειδους Ηοmο Sapiens περιστρεφονται γυρω απο την Οικονομια??
Εχει σημασία, η φύση οπωσδήποτε δεν ευνοεί την ισότητα, όμως σε επίπεδο μονάδας δεν ευνοεί σε τροφή πχ το ένα ζώο περισσότερο απ το άλλο. Ολοι τις ιδιες ευκαιρίες για επιβίωση έχουν.
Εχεις δει κάνα λιοντάρι να γεννιέται πνιγμένο σε μπριτζόλες;Αν και διαφωνω με τη συλλογιστικη σου εχω να κανω δυο ερωτησεις που ισως αναιρουν αυτα που λες:
Ολα τα λιονταρια εχουν την ιδια ικανοτητα στο κυνηγι της τροφης?
Μηπως λογω αυτης της διαφορας μερικα λιονταρακια ειναι πιο χορτατα απο καποια αλλα των οποιων οι γονεις δεν εχουν τις ιδιες δυνατοτητες? -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Μιλάω για οικονομικά, κατα τα άλλα να είσαι όσο διαφορετικός γουστάρεις
Μηπως ομως οι πραξεις του ειδους Ηοmο Sapiens περιστρεφονται γυρω απο την Οικονομια??
Εχει σημασία, η φύση οπωσδήποτε δεν ευνοεί την ισότητα, όμως σε επίπεδο μονάδας δεν ευνοεί σε τροφή πχ το ένα ζώο περισσότερο απ το άλλο. Ολοι τις ιδιες ευκαιρίες για επιβίωση έχουν.
Εχεις δει κάνα λιοντάρι να γεννιέται πνιγμένο σε μπριτζόλες;Αν και διαφωνω με τη συλλογιστικη σου εχω να κανω δυο ερωτησεις που ισως αναιρουν αυτα που λες:
Ολα τα λιονταρια εχουν την ιδια ικανοτητα στο κυνηγι της τροφης?
Μηπως λογω αυτης της διαφορας μερικα λιονταρακια ειναι πιο χορτατα απο καποια αλλα των οποιων οι γονεις δεν εχουν τις ιδιες δυνατοτητες?Ναι, φαντάζομαι δεν έχεις καταλάβει την πρότασή μου(το 'μου' σχήμα λόγου, απλή αναπαραγωγή κάνω ), δεν προτείνω να γεννιόμαστε με ίσες ικανότητες αλλα με ίσες ευκαιρίες να τις αξιοποιήσουμε τις όποιες ικανότητες έχουμε. Εχει διαφορά.
-
Ναι, φαντάζομαι δεν έχεις καταλάβει την πρότασή μου(το 'μου' σχήμα λόγου, απλή αναπαραγωγή κάνω ), δεν προτείνω να γεννιόμαστε με ίσες ικανότητες αλλα με ίσες ευκαιρίες να τις αξιοποιήσουμε τις όποιες ικανότητες έχουμε. Εχει διαφορά.
Bρε συ Τασο αυτο δεν συμβαινει πουθενα στη φυση.
πουθενα η φυση δε δινει ισες ευκαιριες.Ακομα και στα φυτα.
Φυτρωνουν 2 δεντρα ταυτοχρονα σε αποσταση 10 μετρων.Με τη διαφορα οτι εκει που φυτρωσε το ενα απο κατω υπαρχει βραχος.Ενω θεωρητικα τα δυο δεντρα γεννηθηκαν ισια, πρακτικα η φυση εδωσε ενα πλεονεκτημα στο δεντρο που φυτρωσε στο πιο γονιμο εδαφος.
Δεν ειναι στη φυση του ανθρωπου η Αταξικη Κοινωνια.
Εκλογές 2009