-
Ερώτηση απλή...
Αγορά Α3 1.8 TFSI (3θυρό) ή κάτι άλλο στα ίδια περίπου χρήματα (27-28000);
Οκ ξέρω το παραπάνω μοντέλο δεν είναι καλό value for money, αλλάζει σε 1 χρόνο περίπου αλλά νομίζω ότι συνεχίζει να αποτελεί κορυφή στην κατηγορία του.
Παρακαλώ για τις προτάσεις σας.
Χρήση 20% σε πόλη 80% σε ταξίδια με τάση στο σπορ και όχι σε οικογενειακό στυλ.Υ.Γ1. Απορρίπτεται η ΒΜW 1 λόγω εμφάνισης.
Υ.Γ.2 Σκέψη δεύτερη Alfa 159 1.75 Τbi Ti (το ξέρω αλλή κατηγορία θα πείτε αλλά προκρίθηκε λόγω εμφάνισης). -
Ερώτηση απλή...
Οκ ξέρω το παραπάνω μοντέλο δεν είναι καλό value for money, αλλάζει σε 1 χρόνο περίπου αλλά νομίζω ότι συνεχίζει να αποτελεί κορυφή στην κατηγορία του.
Χρήση 20% σε πόλη 80% σε ταξίδια με τάση στο σπορ και όχι σε οικογενειακό στυλ.Υ.Γ1. Απορρίπτεται η ΒΜW 1 λόγω εμφάνισης.
Υ.Γ.2 Σκέψη δεύτερη Alfa 159 1.75 Τbi Ti (το ξέρω αλλή κατηγορία θα πείτε αλλά προκρίθηκε λόγω εμφάνισης). -
Ερώτηση απλή...
Να αγορασεις κατι αλλο...Με προλαβες εσυ ο ιδιος αναφεροντας την 159 tbi Οπως και ο ιδιος λες αλλη κατηγορια.. σε ολα τα επιπεδα συμπληρωνω εγω.. Σε αυτα λεφτα θα κοιταζα τα passat cc και τη διλιτρη c5 με υδροπνευματικη επισης..
-
Αφού κάνεις 80% ταξίδια θα σου ταιριάξει καλύτερα η Alfa λόγω του μεγαλύτερου μεταξονίου της. Παίζει καταλυτικό ρόλο όταν κινείσαι για ώρα με μεγάλη μέση ταχύτητα: κατευθυντικότητα, άνεση, ευστάθεια στις γρήγορες καμπές.
Υπό άλλες συνθήκες (50-50 πόλη ταξίδι ας πούμε) το Α3 θα ήταν πιο εύχρηστο και βολικό. Αλλά αν ο σκοπός σου είναι τα ταξίδια τότε το μεγαλύτερο μεταξόνιο της 159 με τους 200 τουρμπάτους ίππους είναι ό,τι πρέπει. -
αν κανεις μεγαλα ταξιδια η αναρτηση του Α3 ειναι βελουδο και σιγα το κοντο μεταξονιο ρε συ νεε.. εχεις αισθανθει πολλες φορες νευρικο το αυτοκινητο σου στις καμπες?
λογω μικροτερου βαρους και μικροτερης ιπποσυναμης θα ειναι και πιο οικονομικο σε βενζινες
dsg δε θες καν, βαλε 6η και πηγαινε
-
Εχεις καποια αμφιβολια οτι το αντιστοιχο a4 θα ταξιδευει καλυτερα απο το a3? Γι αυτο προτειναμε κατι μεγαλυτερο..ασε που το a3 ειναι πανακριβο...με αυτα τα χρηματα παιρνεις οτι θες σχεδον απο την αμεσως επομενη κατηγορια και αφου ταξιδευει ο φιλος μας.. why not..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αν κανεις μεγαλα ταξιδια η αναρτηση του Α3 ειναι βελουδο και σιγα το κοντο μεταξονιο ρε συ νεε.. εχεις αισθανθει πολλες φορες νευρικο το αυτοκινητο σου στις καμπες?To 1.8 σίγουρα θα είναι λίγο πιο σκληρό απ το δικό μου, αλλά όχι δεν είχα πρόβλημα ποτέ ακόμα κι όταν πήγαινα μόνιμα 140 έως 180 κάποια στιγμή. Ωστόσο σε μια καμπή που χρειάστηκε να αλλάξω απότομα λωρίδα για να αποφύγω εμπόδιο (κλαδί μες στο δρόμο) τα.. χρειάστηκα και ναι θα ένιωθα πιο άνετα με μεγαλύτερο μεταξόνιο εκεί
-
η καμπη εφταιγε
απο ανεση πως τα παει η 159? η 156 ηταν απλα ανεκτη. για αυτο λεω Α3 γιατι αν και μικροτερης κατηγοριας αυτοκινητο υπαρχει μεγαλη περιπτωση να ειναι πιο ανετο απο μια αλφα που και στα 1600 κυβικα θελει να ναι ζμπορ.
πρεπει να γινει test drive
-
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
@ nonos Passat CC και C5 απορρίπτονται λόγω του ότι χρειάζομαι κάτι πιο 'μαζεμένο' και κατά δεύτερον βολικό και εύχρηστο.
Για την 159 με τους 140 ίππους τι λέτε; Γηρασμένος κινητήρας;
-
η καμπη εφταιγεαπο ανεση πως τα παει η 159? η 156 ηταν απλα ανεκτη. για αυτο λεω Α3 γιατι αν και μικροτερης κατηγοριας αυτοκινητο υπαρχει μεγαλη περιπτωση να ειναι πιο ανετο απο μια αλφα που και στα 1600 κυβικα θελει να ναι ζμπορ.
Εδω που τα λεμε δε σκεφτηκα οτι μιλαμε για alfa.. Παντως εχοντας κανει τη διαδρομη αιγιο-πατρα και πισω, με 159 1.8 με 17αρες και επιβατης μαλιστα, μου φανηκε λιγο πιο ανετη απο το νεο a3 που τυχαινει να εχει φιλος μου επισης με 17αρες..
-
Ο χρήστης liquid2008 έγραψε:
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.@ nonos Passat CC και C5 απορρίπτονται λόγω του ότι χρειάζομαι κάτι πιο 'μαζεμένο' και κατά δεύτερον βολικό και εύχρηστο.
Καλα και η 159 δεν ειναι και πολυ πιο μαζεμενη.. Εγω το αυτοκινητο το περιμενα πολυ πιο ψοφιο για 1.8..Η συγκεκριμενη ωστοσο ηταν καινουργια , η ελαφρωμενη...Τραβαγε πολυ καλα και δεν φανηκε να κρεμαει πουθενα..αυτα σαν επιβατης βεβαια στα λεω γιατι δεν την εχω οδηγησει..Μου εκανε εντυπωση μαλιστα ποσο ευκολα την τελικιασε (210) ο ηλιθιος κατα κοινη ομολογια οδηγος λιγο πριν το αιγιο στην επιστροφη..
-
Ο χρήστης liquid2008 έγραψε:
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.@ nonos Passat CC και C5 απορρίπτονται λόγω του ότι χρειάζομαι κάτι πιο 'μαζεμένο' και κατά δεύτερον βολικό και εύχρηστο.
αυτος αν δεν κανω λαθος ειναι της opel.αν ειναι ετσι δε θα σε σνθουσιασει αλλα σιγουρα θα καιει πολυ λιγο (δεν καταλαβαινω γιατι τα opel καινε λιγο )
-
Scirocco 1,4 Tsi 160???
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Scirocco 1,4 Tsi 160???Δεν κακο ,δεν κακο..
-
@ nonos Passat CC και C5 απορρίπτονται λόγω του ότι χρειάζομαι κάτι πιο 'μαζεμένο' και κατά δεύτερον βολικό και εύχρηστο.
αυτος αν δεν κανω λαθος ειναι της opel.αν ειναι ετσι δε θα σε σνθουσιασει αλλα σιγουρα θα καιει πολυ λιγο (δεν καταλαβαινω γιατι τα opel καινε λιγο )
Πράγματι τα φούστικα δν καίνε τπτ... μέχρι να δεις το Corsa OPC βέβαια που βαράει 12άρι πριν καν το καταλάβεις
Scirocco 1,4 Tsi 160???
Είναι τρελό downgrade από ποιότητα Α3/159 σε Scirocco. Για ποιότητα Golf VI το συζητάμε, καθώς είναι σχεδόν παραπλήσιο του Α3.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
η καμπη εφταιγε
απο ανεση πως τα παει η 159? η 156 ηταν απλα ανεκτη. για αυτο λεω Α3 γιατι αν και μικροτερης κατηγοριας αυτοκινητο υπαρχει μεγαλη περιπτωση να ειναι πιο ανετο απο μια αλφα που και στα 1600 κυβικα θελει να ναι ζμπορ.
Εδω που τα λεμε δε σκεφτηκα οτι μιλαμε για alfa.. Παντως εχοντας κανει τη διαδρομη αιγιο-πατρα και πισω, με 159 1.8 με 17αρες και επιβατης μαλιστα, μου φανηκε λιγο πιο ανετη απο το νεο a3 που τυχαινει να εχει φιλος μου επισης με 17αρες..
καλα δε το αποκλειω οτι θα ειναι πιο ανετη..του π@υστη ειναι πιο μεγαλο αυτοκινητο, απλα καμια φορα αυτοι οι ιταλοι εχουν πολυ σφιχτες αναρτησεις.
ισως σε αυτη την εκδοση να μην εχουν βαλει σφιχτη αναρτηση , για την εκδοση με τα 200 αλογα (με την οποια θελουν να ανταγωνιστουν ολο το γερμανικο μπλοκ μαζι ) σιγουρα θα εχουν πιο σκληρη ρυθμιση.. ενω το 1.8 Α3 ειναι στην ουσια ενα σκαλι πανω απο το βασικο μοντελο
Είναι τρελό downgrade από ποιότητα Α3/159 σε Scirocco. Για ποιότητα Golf VI το συζητάμε, καθώς είναι σχεδόν παραπλήσιο του Α3.
βασικα ειναι καλυτερο το 6
δεν εχει ομως το 1800αρι μοτερ..
(θα μου πεις το 160αρι θα καιει λιγοτερο ) -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πράγματι τα φούστικα δν καίνε τπτ... μέχρι να δεις το Corsa OPC βέβαια που βαράει 12άρι πριν καν το καταλάβεις
Scirocco 1,4 Tsi 160???
Ε όχι και τρελό downgrade! Δε ξερω για 159 αλλά με το golf δεν έχει διαφορές στα υλικά αλλα μόνο στο σχέδιο! Να μου πεις για ποιότητα κυλισης να συμφωνήσω!
-
παιδια το καινουριο golf εχει εξισου καλη ποιοτητα κυλισης, τελεια ηχομονωση και πιο καλο εσωτερικο απο Α3
-
Nαι... με το Golf V δεν έχει διαφορές σε ποιότητα. Αλλά το Golf V είναι περασμένη γενιά φαντάσου
Τα πράγματα έχουν προχωρήσει, η 159 και το Α3/VI είναι σαφώς καλύτερα απ'το V.
Αγορά Α3 1.8 ή κάτι άλλο;