-
Καλησπέρα.
Έχω ένα 207 cc. Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αμάξι, αλλά αυτοί οι τριγμοί από την οροφή και τα παράθυρα δεν παλεύονται.
Στις αρχές έβαζα σπρέυ σιλικόνης (στις τσιμούχες) αλλά σα να χειροτερευε η κατάσταση όταν έβαζα! Πιο πολλοί τριγμοί αλλά μετά απο μερικές μέρες πάλι έστρωνε και ήταν πιο αθόρυβο.
Μετά άρχισα να βάζω βαζελίνη (από φαρμακείο) στα λάστιχα μια φορά το δίμηνο αλλά και εκεί δυστυχώς συνέχισα να έχω τριγμούς.Καμιά λύση έχετε να προτείνετε εσείς ρε παιδια;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Καλησπέρα.
Έχω ένα 207 cc. Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αμάξι, αλλά αυτοί οι τριγμοί από την οροφή και τα παράθυρα δεν παλεύονται.
Στις αρχές έβαζα σπρέυ σιλικόνης (στις τσιμούχες) αλλά σα να χειροτερευε η κατάσταση όταν έβαζα! Πιο πολλοί τριγμοί αλλά μετά απο μερικές μέρες πάλι έστρωνε και ήταν πιο αθόρυβο.
Μετά άρχισα να βάζω βαζελίνη (από φαρμακείο) στα λάστιχα μια φορά το δίμηνο αλλά και εκεί δυστυχώς συνέχισα να έχω τριγμούς.Καμιά λύση έχετε να προτείνετε εσείς ρε παιδια;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Ο χρήστης paranoid έγραψε:
Καλησπέρα.
Έχω ένα 206 cc. Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αμάξι, αλλά αυτοί οι τριγμοί από την οροφή και τα παράθυρα δεν παλεύονται.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Ναι... ξεκινα ψαχνοντας να βρεις καινουργια λάστιχα, και αυτη την φορα μην τα βαζελινωσεις!
-
όσο αστείο και αν σου φαίνεται, δεν μου ήρθε εμένα η ιδέα να τα βαζελινώσω. Σε ένα εξουσιοδοτημένο της peugeot μου το πρότειναν.
Επίσης το να αλλάξω λάστιχα οροφής θέλω να το αποφύγω. Μεγάλο κόστος για τριγμούς που ακούγονται κυρίως σε λακούβες και κακοτεχνίες του δρόμου. -
όσο αστείο και αν σου φαίνεται, δεν μου ήρθε εμένα η ιδέα να τα βαζελινώσω. Σε ένα εξουσιοδοτημένο της peugeot μου το πρότειναν.
Επίσης το να αλλάξω λάστιχα οροφής θέλω να το αποφύγω. Μεγάλο κόστος για τριγμούς που ακούγονται κυρίως σε λακούβες και κακοτεχνίες του δρόμου.Τα αστερια στο service κανουν αριστα την δουλεια τους... Προς πληροφορηση λοιπον, η βαζελινη καταστρεφει τα λαστιχα! Μπορεί αρχικα φαινομενικα να βελτιωσει τα πραγματα, ομως εν τελει τα καταστρεφει.
Οσον αφορα τους τριγμους, ως καμπριο μπορει να ειναι πολυ λυγερο αμαξι, οπότε και δεν εχεις ελπιδες καποιας οριστικής λυσης. Εχω δει οι αντιπροσωπειες εννιοτε χρησιμοποιουν κάποια αυτοκόλλητη τσόχα σε σημεια τριβής και έτσι για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα λύνεται το πρόβλημα. Την τσόχα την βρίσκεις... το θέμα είναι να εντοπίσεις απο που ακριβώς δημιουργείται το θέμα.
-
Για τη λίπανση των λάστιχων υπάρχουν ειδικά προιόντα για λάστιχα (πχ autoglym). Βέβαια δεν γνωρίζω αν φταίει αυτό. Οι τριγμοί εμφανίστηκαν τώρα ή εκ γεννετής?
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Βάλε πιό δυνατά το ραδιόφωνο .Δουλεύει 100%!
-
**corsair **φίλε με άγχωσες τώρα... Δεν πρόκειτε να ξαναβάλω και ελπίζω τόσο καιρό να μην έκανα ζημιά....
Αυτό με την τσόχα σα να ακούγεται καλή λύση. Τριγμούς ακούω στα μπροστά παράθυρα οδηγού και συνοδηγού,στις επαφές των παραθύρων με την οροφή!
Και τώρα που το είπες...μπορώ να bάλω velcro; ( ταινία διπλής όψης δηλαδή με την τρίχα στην μία πλευρά)xenos με τον καιρό εμφανίστηκαν οι τριγμοί. Γενικά ισχύει αυτό που λένε πολλοί ότι όλα τα cabrio (hardtop ειδικά) έχουν προβλήματα τριγμών; Και μήπως λές για το vinyl and rubber care της autoglym?
-
xenos με τον καιρό εμφανίστηκαν οι τριγμοί. Γενικά ισχύει αυτό που λένε πολλοί ότι όλα τα cabrio (hardtop ειδικά) έχουν προβλήματα τριγμών;
Δεν ισχύει πάντα, αλλά μην σε πάρω στο λαιμό μου μιας και δεν έχω μπει σε πολλά ανοιχτά αυτοκίνητα. Εγώ να σου πω, δεν ακούω τπτ ιδιαίτερο πέραν του αυξημένου θορύβου στα πολλά χλμ.
xenos Και μήπως λές για το vinyl and rubber care της autoglym?
Ναι, το 2ο είναι γι αυτό το σκοπό. (το 1ο είναι νομίζω για καθαρισμό/συντήρηση κουκούλας βυνιλίου)
-
Γενικά ισχύει αυτό που λένε πολλοί ότι όλα τα cabrio (hardtop ειδικά) έχουν προβλήματα τριγμών;307CC με 60k περίπου σκληρών χιλιομέτρων και δεν ακούγεται τίποτα.
-
Παρε μια 33 φιλου σου και οδηγα την για μια μερα. Μετα το δικο σου θα σου φαινεται σανατοριο!
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Παρε μια 33 φιλου σου και οδηγα την για μια μερα. Μετα το δικο σου θα σου φαινεται σανατοριο! -

-
Πώπω τρελό αστείο.
Τέσπα αν κάποιος έχει καμιά λύση σοβαρη ας ποστάρει.
-
Πώπω τρελό αστείο.Τέσπα αν κάποιος έχει καμιά λύση σοβαρη ας ποστάρει.
να το δωσεις να ησυχασεις και να μη ξαναπαρεις καμπριο εχεις σκεφτει ή δεν ειναι εφικτο..?
παντως ο,τι και να λεει ο drinos τα γαλλικα cc τριζουν megane, 307 κτλ γενικα τα περισσοτερα καμπριο εχουν αυτα τα προβληματα
-
όλο βλακίες
Φιλαράκι εγώ είχα καποτε το 206 cc και όντως μικροτριγμούς είχα, αλλά έχεις μπει σε άλλα κλειστά να ακούσεις τι γίνεται;Έχουμε και λέμε από εμπειρίες αμάξια φίλων και γνωστών που έχω μπει και οδηγήσει:
opel astra tt : Τρελή κουδουνίστρα ίσως το πιο θορυβώδες από όλα.
megane cc : Είχαμε βάλει δυο άτομα πίσω σε ένα ταξίδι και κάναν 2 μέρες να συνελθουν από το θόρυβο.
οpel tigra: Ετριζαν ολα. Μα όλα όμως.
vw eos: Κάπως καλύτερα τα πράγματα αλλά έτριζε και πάλι
slk200: Για mercedes ίσως η χειρότερη κουδουνίστρα όλων. Ησυχαζες μόνο με τέρμα μουσική.Τώρα έχω ζ3 και ναι έχω τριγμούς σε φυσιολογικά όμως επίπεδα
Συμπέρασμα: Όσοι λένε ότι το cabrio δεν τρίζει ή είναι κουφοί ή είναι ψεύτες ή το έχουν ένα χρόνο μόλις το αμάξι και χαίρονται. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Αλλά φίλε μην κολλάς εκεί. Με όσα κάμπριο και αν έχω κυκλοφορήσει έχω βαρεθεί να μαζεύω γκομενάκια. Χαμός γίνεται.
Αυτά . -
Ο χρήστης dimitris__27 έγραψε:
Με όσα κάμπριο και αν έχω κυκλοφορήσει έχω βαρεθεί να μαζεύω γκομενάκια. Χαμός γίνεται.
Αυτά .That's the spirit.
-

-
Ο χρήστης dimitris__27 έγραψε:
όλο βλακίες
Φιλαράκι εγώ είχα καποτε το 206 cc και όντως μικροτριγμούς είχα, αλλά έχεις μπει σε άλλα κλειστά να ακούσεις τι γίνεται;στα κλειστα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα αν πχ πιασεις ενα 307 ή megane κλειστο σε σχεση με τα cc
και σιγουρα δεν εχεις φαινομενα του να κλεινεις την οροφη και να μην εφαρμοζει καλα πανω στα τζαμια γιατι το χουμε δει κι αυτο (σε megane)
Αλλά φίλε μην κολλάς εκεί. Με όσα κάμπριο και αν έχω κυκλοφορήσει έχω βαρεθεί να μαζεύω γκομενάκια. Χαμός γίνεται.
Αυτά .εχεις σκεφτει οτι απλα μπορει να εισαι ομορφοπαιδο?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πώπω τρελό αστείο.
Τέσπα αν κάποιος έχει καμιά λύση σοβαρη ας ποστάρει.
να το δωσεις να ησυχασεις και να μη ξαναπαρεις καμπριο εχεις σκεφτει ή δεν ειναι εφικτο..?
παντως ο,τι και να λεει ο drinos τα γαλλικα cc τριζουν megane, 307 κτλ γενικα τα περισσοτερα καμπριο εχουν αυτα τα προβληματα
Ό,τι και να λέει ο qsis, κανόνας δεν είναι.
Τριγμοί οροφής σε cc