Εχω ενα αυτοκινητο που θελω να το βαλω σε χειμέρια νάρκη, σε στεγασμένο γκαράζ.
Ισχύει το ότι πρέπει να βγαλω τους πολους της μπαταρίας;Αν το αφήσω για κανα χρονο εκει,μετα θα παρει μπρος οταν τους ξανασυνδέσω;
-
Ισχύει το ότι πρέπει να βγαλω τους πολους της μπαταρίας;Αν το αφήσω για κανα χρονο εκει,μετα θα παρει μπρος οταν τους ξανασυνδέσω; -
Ισχύει το ότι πρέπει να βγαλω τους πολους της μπαταρίας;Αν το αφήσω για κανα χρονο εκει,μετα θα παρει μπρος οταν τους ξανασυνδέσω; -
oxi
-
Η μπαταρία στο φορτιστή, για τα υπόλοιπα διάβασε εδώ.
-
Και εδω καποια βασικα:
http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /23818.asp
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Η μπαταρία στο φορτιστή, για τα υπόλοιπα διάβασε εδώ.Αυτα περι winterize ειναι για να ετοιμαστεις για τον χειμωνα εαν αντιλαμβανομαι σωστά...οχι δηλαδη για χειμέρια νάρκη που ειναι η περίπτωση μου.
-
http://classiccars.about.com/od/mainten ... torage.htm
Aκομα ενα λινκ
-
Το χειροτερο που μπορεις να κανεις σε αμαξι....στεγνωνουν τα παντα μεσα στη μηχανη...και μετα που το βαζεις μπρος ακους διαφορους ηχους.
Ποσο καιρο θα μεινει σβηστο?Τι μαρκα αμαξι?Παλιο? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτα περι winterize ειναι για να ετοιμαστεις για τον χειμωνα εαν αντιλαμβανομαι σωστά...οχι δηλαδη για χειμέρια νάρκη που ειναι η περίπτωση μου.Όχι, είναι γενικώς για μακροχρόνια ακινησία.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ισχύει το ότι πρέπει να βγαλω τους πολους της μπαταρίας;Αν το αφήσω για κανα χρονο εκει,μετα θα παρει μπρος οταν τους ξανασυνδέσω;Άλλαξε λάδια και γέμισε τέρμα το ρεζερβουάρ της βενζίνης. Θα πάρει αμέσως μόλις συνδέσεις μπαταρία.
Μη μπερδεύεσαι με μακροχρόνια ακινησία = αρκετά χρόνια.
-
Συγνώμη αλλά δεν έχεις κάποιον έμπιστο ανθρωπο να το βάζει μπρός κάθε 5,6 μέρες? Αν εσύ δεν μπορείς φυσικά.
-
Τελικα το απλουστερο ειναι το βαζω μπρος καθε Χ ημερες,πχ καθε Κυριακη.
Ποσην ωρα ομως πρεπει να δουλευει; -
10-15 λεπτα
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
10-15 λεπταΝα παραθέσω και εγώ την γνώμη μου μιας και θετω κατα καιρούς το αυτοκίνητο μου σε ακινησια (8 μηνη).
Με το να στο βαζουν μπρος στο ρελαντι για 5-10-15 λεπτα δεν κάνεις τιποτα.Σε κανα διμηνο θα μείνει η μπαταρία.
Τα αμπερ που τραβάει για την εκκίνηση είναι πολλά και μόνο μετά από καμιά 10λεπτη βολτα στο δρομο είναι ενταξει.
Τα καινουρια αυτοκινητα εχουν πλαστικα ντεποζιτα βενζινης οποτε το να τα φουλάρεις δεν λεει κατι.αυτο γινοταν πιο παλια για να μην σκουριασουν
άλλαξε λαδια-φιλτρο λαδιου πριν το ακινητοποιησεις,βγαλε τους πολους,βάλτου αερα καμια 10αρια psi παραπάνω από ότι βάζεις και είσαι ok.
Το πρωτο πραγμα που θα κάνεις όταν το ξαναθεσεις σε λειτουρία είναι να αλλάξεις τα λάδια πάλι -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Την RR και την 430 δεν τα κυκλοφορώ και πολύ συχνά.Στην RR αφαιρώ το σώμα από την μπαταρία και παίρνει μπροστά ακόμα και μετά έξη μήνες.
Στην 430 δεν κάνω τίποτα.Την αφήνω κλειδωμένη και με τον συναγερμό σε λειτουργία και παίρνει μπροστά αμέσως ακόμα και μετά από τρείς μήνες ακινησίας.Αν χρειαζεσαι καποιον εμπιστο να τους πεταει που και που τα ματια εξω με απροβλεπτες συνεπειες και χωρις καμια ευθυνη, μπορεις να με καλεσεις 24/24
Σοβαρα τωρα,αυτο με τον συναγερμο δεν το πολυεπιασα πως βοηθαει,εχει δικη του μπαταρια η οποία χρησιμευει σε κατι;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σοβαρα τωρα,αυτο με τον συναγερμο δεν το πολυεπιασα πως βοηθαει,εχει δικη του μπαταρια η οποία χρησιμευει σε κατι;
Μαλλον το αντιθετο θελει να σου πει.Ο συναγερμος επιβαρυνει την μπαταρια,παρολα αυτα παιρνει μπροστα με την μια.
-
Πρέπει να έχει πολύ καλό συναγερμό με ελάχιστη κατανάλωση.