-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι βαρύ και χρειάζεται να έχει κοντά του καλή* γλίστρα για να το βάζει-βγάζει. Που θα παρκάρει το τρέιλερ;- μπορεί να χρειάζεται τετρακίνητο αμάξι.
Γλιστρα καλη εχει, παρκινγκ για το τρειλερ εχει.
Για να το τραβαει εχει ενα Merc Vito (diesel), λες να εχει προβλημα;Αυτοι γραφουν 200 kg βαρος, δε μου φανηκαν πολλα (αλλα δε νοιωθω κιολας...)
Πιο πολυ ενδιαφερομουν αν εχει κανεις αποψη για το υλικο. Ειναι αληθεια αυτα που γραφουν στο site τους για τα πλεονεκτηματα του πολυαιθυλένιου απεναντι στον πολυεστερα και τα φουσκωτα;
-
Έτσι όπως φαίνεται αυτά υστερούν σε φινίρισμα, δηλαδή δεν έχουν την ωραία και γυαλιστερή επιφάνεια του gelcoat των πολυεστερικών. Για σκάφος εργαλείο όμως αυτό μπορεί να μην έχει σημασία.
Δεν έχω καταλάβει πόσο σκληρά είναι. Μάλλον δεν είναι οπότε ναι μεν απορροφούν εύκολα μικροσυγκρούσεις αλλά από την άλλη αποκτάν εύκολα γκρατζουνιές. Οι οποίες επιδιορθώνονται πολύ εύκολα με ζεστό αέρα λέει! Ξέρει κανείς κάτι για αυτό το τελευταίο. (θεωρώ πιθανό ένα παλιό βαρκάκι Tabur 320 που είχα να είναι από τέτοιο υλικό οπότε αν είναι να βγω με το σεσουάρ και να διορθώσω τις ατέλειες...) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έτσι όπως φαίνεται αυτά υστερούν σε φινίρισμα, δηλαδή δεν έχουν την ωραία και γυαλιστερή επιφάνεια του gelcoat των πολυεστερικών. Για σκάφος εργαλείο όμως αυτό μπορεί να μην έχει σημασία.
Δεν έχω καταλάβει πόσο σκληρά είναι. Μάλλον δεν είναι οπότε ναι μεν απορροφούν εύκολα μικροσυγκρούσεις αλλά από την άλλη αποκτάν εύκολα γκρατζουνιές. Οι οποίες επιδιορθώνονται πολύ εύκολα με ζεστό αέρα λέει! Ξέρει κανείς κάτι για αυτό το τελευταίο. (θεωρώ πιθανό ένα παλιό βαρκάκι Tabur 320 που είχα να είναι από τέτοιο υλικό οπότε αν είναι να βγω με το σεσουάρ και να διορθώσω τις ατέλειες...)έχω δει βιντεάκι στο youtube που κάνουν αυτή την επιδιόρθωση. χρειάζεται όμως και λίγο απο το υλικό που είναι φτιαγμένο το σκάφος για να γεμίσει η γρατζουνιά αν είναι βαθιά.
το σεσουάρ δεν ξέρω αν κάνει, κάνουν όμως τα πιστόλια ζεστού αέρα σαν αυτά που έχουν όσοι τοποθετούν μεμβράνες στα παράθυρα και είναι αρκετά φθηνά. -
Μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι...ο ήχος της έσω έξω δεν συγκρίνεται. Ιδίως αν έχει και εξωτερικές εξατμίσεις
http://www.youtube.com/watch?v=5288GXNz ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=LhPXdZPBXaA
http://www.youtube.com/watch?v=aKq5z8y5 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=7BSiWjns ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=L-0ImeDz ... ated:yahoo:
http://www.youtube.com/watch?v=eTDjWTQ_ ... re=related -
Κωνσταντίνε, φίλος έχει ένα παρόμοιο (Cigarette) και πιάνει 65 κόμβους - πάνω στο δικό του γράφει Hot Rod, δεν ξέρει αν είναι άλλο μοντέλο.
Στο ταμπλό έχει ένα μοχλό που επιλέγεις την εξωτερική εξάτμιση ή μέσα στο νερό (γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3.000 RPM) για ήσυχες μανούβρες στο λιμάνι και ρομαντικά ταξιδάκια. Όταν τρέχεις ακούγεται 1-2 χιλιόμετρα μακριά.
-
**ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ **
ΚΛΟΠΗ ΦΟΥΣΚΩΤΟΥ SILVER MARINE 3.60 M ΓΚΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓ, ΣΟΦΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΤΙς 23 /07/08 ΚΛΑΠΗΚΕ ΦΟΥΣΚΩΤΟ
ΓΚΡΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ **
SILVER MARINE
KATAΣΚΕΥΗΣ ΚΙΝΑΣ
ΜΉΚΟΣ 3,60 Μ ΜΕ ΑΛΟΥΝΙΝΕΝΙΟ ΠΑΤΩΜΑ ** ΣΑΚΟΣ ΤΑΜΠΟΥΚΙ ΓΚΡΙ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ kai σακος γκρι κάτω απο το μεσαιο κάθισμα[b]ΜΗΧΑΝΗ TOHΑTSU 15 HP ΔΙΧΡΟΝΗ
ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ εργοστασιου : SAVAS ME KAΠΑΚΙ ΑΣΠΡΟ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟ [/b]
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ **ΕΜΗ 4794 **
ΜΕ ΑΡΙΘΜ.ΠΛΑΙΣΙΟΥ : 5979
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΚΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ
[b]ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΤΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΒΡΕΧΤΑ !!!!!!!!![/b]
Η** ΒΑΡΚΑ ΕΙΧΕ ΧΑΡΤΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΛΟΩΝ 6 Ν. ΜΊΛΙΑ
''ΟΡΙΩΝ'' Λ, ΠΕΙΡΑΙΩς 886 Ε '
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΛΥΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ **
ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΗΣ ΒΑΡΚΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΡΟΔΕς -ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ -
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑΥΠΆΡΧΕΙ ΤΕΝΤΑ ΛΕΥΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ
ΔΥΟ ΠΛΑΣΤΙΚΕς ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΑς ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΝΤΑς**ΜΑΖΙ- ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ - ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΑς **
ΚΑΙ ΑΔΕΙΕς ΑΛΙΕΙΑς ... ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ -
ΑΓΚΥΡΕΣ ΣΧΟΙΝΙΑ,
ΌΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ .
ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΜΑ ΞΥΛΙΝΟ -ΜΠΑΟΥΛΟ- ΜΕ ΓΚΡΙ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΕΠΑΝΩ :ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΓΚΡΙΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕς -ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ .
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ[b]ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κωνσταντίνε, φίλος έχει ένα παρόμοιο (Cigarette) και πιάνει 65 κόμβους - πάνω στο δικό του γράφει Hot Rod, δεν ξέρει αν είναι άλλο μοντέλο.Στο ταμπλό έχει ένα μοχλό που επιλέγεις την εξωτερική εξάτμιση ή μέσα στο νερό (γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3.000 RPM) για ήσυχες μανούβρες στο λιμάνι και ρομαντικά ταξιδάκια. Όταν τρέχεις ακούγεται 1-2 χιλιόμετρα μακριά.
:
Ωραίο σύστημα αυτό με την επιλογή εξάτμισης Λεωνίδα. Το έχω δει σε ένα scarab. Αν πάνε καλά τα οικονομικά μελλοντικά πολύ θέλω να βρω ένα μεταχειρισμένο baja και να του βάλω επάνω μία ή δύο καλές καινούργιες έσω - έξω με εξωτερικές εξατμίσεις
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γιατι οι πιο πολλοι δινουν στο σκαφος τους το ονομα της γυναικας ή της κορης του ή πιο σπανια του γιου τους?
Είτε γιατί στερούνται φαντασίας, είτε γιατί... εχμ... αναγκάζονται:
'Το δικό ΜΟΥ όνομα θα βγάλεις στο σκάφος!'EΓΩ ΠΑΝΤΩΣ θα έγραφα το όνομα της : πεθερας μου!
.......δεν ΄ξέρεις, μπορεί να πιάσει .....πάτο ! -
-
Σκέφτομαι την αγορά κανό, αλλά δεν έχω μεγάλη σχέση με το αντικείμενο. Όποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη για αγορά μέχρι 300 ευρώ για κάτι ανθεκτικό και σχετικά ελαφρύ. Φουσκωτό
ή πλαστικό; Συγκεκριμένα μαγαζιά εντός αττικής που τα εμπορεύονται; -
Γεια σας και απο εμενα.
Εδω και αρκετο καιρο μου εχει κολησει η αγορα ενος φουσκωτου συμβατικου (ειμαι εντελως ασχετος) νομιζω η κατηγορια ειναι η SIB. Επειδη εχω μπερδευτει οσο δεν παει απο το τι μπορεί να μου ταιριάζει σας αναφερω τις αναγκες και εαν καποιος γνωριζει ας ρίξει την γνωμη του.Χρηση : για μικρες βόλτες απο την παραλία και χαβαλε (να πηγαινουμε απο παραλια σε παραλια)
Μηχανη : ειδα οτι το κοστος ειναι απαγορευτικο οποτε μονο κουπι, δεν ξερω τι παιζει με τις ηλεκτρικες και εαν συμφερουν απο $
Μηκος : απο 3.00 εως 3.80 μετρα νομιζω ειμαστε οκΕχω βρει σε μοντελα
Fish Hunter
Sea Eagle (Εξωτερικο)
Sea HawkΕυχαριστω εκ των προτερων
-
Για μένα φίλε μην πας σε αυτήν την κατηγορία , ο λόγος είναι ότι σε 1-2 χρόνια θα θέλεις να το πουλήσεις και να πάρεις με καρίνα (κατηγορία rib) διότι πολύ απλά δεν θα ικανοποιεί τις ανάγκες σου , οπότε συστήνω κατευθείαν σε καρινάτο σε αυτά τα μέτρα.
Αν έχεις απορία στείλε π.μΥ.Γ Ως κάτοχος φουσκωτου σου λέω ότι ο κόσμος της θάλασσας , όσο γλυκός είναι τόσες πίκρες έχει ..
-
Ενα πακετο παντως με μηχανη 10-15 ιππων στα μετρα που θες,δεν ξεπερναει τα 3000,αλλα θα σε κουρασει το φουσκωνε-ξεφουσκωνε και μαλλον θα καταληξεις με τρειλερ...
Ξεκαθαρισε πρωτα την χρηση για την οποια τo θες και αποφασιζεις...
Αν ειναι να παρεις βαρκα με κουπια,πουλανε στα Jumbo καποιες στα 3-3.5 μετρα με 100 ευρω,δε χρειαζεται να παρεις SIB...
Εναλακτικα κοιτα εδω...http://www.marinall.com/index.aspx?cate ... oryID=1058
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Ενα πακετο παντως με μηχανη 10-15 ιππων στα μετρα που θες,δεν ξεπερναει τα 3000,αλλα θα σε κουρασει το φουσκωνε-ξεφουσκωνε και μαλλον θα καταληξεις με τρειλερ...
Ξεκαθαρισε πρωτα την χρηση για την οποια τo θες και αποφασιζεις...
Αν ειναι να παρεις βαρκα με κουπια,πουλανε στα Jumbo καποιες στα 3-3.5 μετρα με 100 ευρω,δε χρειαζεται να παρεις SIB...
Εναλακτικα κοιτα εδω...http://www.marinall.com/index.aspx?cate ... oryID=1058
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας
η χρηση που θελω ειναι κυριως χαβαλε (με το παιδι και την γυναικα) να πηγαινουμε καμια βολτα λιγο πιο εξω η εαν θελετε λιγο πιο πλαι απο τις παραλιες . Εκει γυρω στα 300 ειμαι σαν κοστος, αλλα μετα απο την αλλη λεω μηπως ειναι μονο παιχνιδι και στο τελος βρεθω και σε μπελαδες με θεματα ασφαλειας, μην μου ξεφουσκωσει και εχω το παιδι μεσα, γιαυτο μετα ψηθηκα για SIb και οχι για Rib λογω treiler.
Γενικα εχω χασει παλι την μπαλα. μαλλον θα αρχισω με το παιχνιδι που εχω βρει ενα SeaEagle 3.5 μ φουσκωτο με φουσκωτο πατος επισης, και εαν δω οτι ψηνομαι για πιο πανω βλεπουμε...Ευχαριστω πολυ
-
με τα κουπιά κινδυνεύεις!
3,5 μέτρα χωρίς καρίνα και χωρίς μηχανή να έχεις δύναμη, σε παρασέρνει αεράκι χωρίς να το καταλάβεις και να μπορείς να κάνεις τίποτα.
άμα έχεις και παιδί δεν μπορείς να την παρατήσεις να γυρίσεις κολυμπώντας. -
Ο χρήστης gerasimos12 έγραψε:
Γεια σας και απο εμενα.
Εδω και αρκετο καιρο μου εχει κολησει η αγορα ενος φουσκωτου συμβατικου (ειμαι εντελως ασχετος) νομιζω η κατηγορια ειναι η SIB. Επειδη εχω μπερδευτει οσο δεν παει απο το τι μπορεί να μου ταιριάζει σας αναφερω τις αναγκες και εαν καποιος γνωριζει ας ρίξει την γνωμη του.Χρηση : για μικρες βόλτες απο την παραλία και χαβαλε (να πηγαινουμε απο παραλια σε παραλια)
Μηχανη : ειδα οτι το κοστος ειναι απαγορευτικο οποτε μονο κουπι, δεν ξερω τι παιζει με τις ηλεκτρικες και εαν συμφερουν απο $
Μηκος : απο 3.00 εως 3.80 μετρα νομιζω ειμαστε οκΕχω βρει σε μοντελα
Fish Hunter
Sea Eagle (Εξωτερικο)
Sea HawkΕυχαριστω εκ των προτερων
Θα δεχοσουν να παρεις αυτοκινητο χωρις μηχανή;Ειναι το ιδιο πραγμα,εφοσον δεν μιλαμε για ιστιοφορο.
Επισης να ξερεις οτι οι μηχανες δεν ειναι εξισου αξιοπιστες με του αυτοκινητου,οι βλαβες και η συντηρηση ειναι σε αλλο επιπεδο. -
Σκεφτομαι να παρω ενα καικη ξυλινο με πετρελαιομηχανη 7 μετρα τα λεγομενα τρεχαντηρια γνωριζεται ποσο παιζουν αυτα? κατα ποσο ειναι αντοχης τα σκαρια και ολα αυτα?
-
Πρόσφατη τιμή από Κάλυμνο για ξύλινο 10μετρο tirhandil (το φτιάχνουν απέναντι στο Bodrum) γύρω στα 30 χιλιάρικα.
Πάνω από 8 μέτρα μάλλον θα βάλουν τεκμήριο.
-
Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσε στους Παξούς ένα πανέμορφο σκάφος, με ιδιοκτήτη γνωστό μαϊντανο.
Ακολουθεί φωτογραφία, μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τι είναι;
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Σκεφτομαι να παρω ενα καικη ξυλινο με πετρελαιομηχανη 7 μετρα τα λεγομενα τρεχαντηρια γνωριζεται ποσο παιζουν αυτα? κατα ποσο ειναι αντοχης τα σκαρια και ολα αυτα?Αναλογως ποιος το εχει φτιαξει....ως γνωστον αυτα μπορει να ειναι και αθάνατα με καλη συντηρηση.
Νομιζω (δεν ειμαι σιγουρος) οτι την σημερον ημερα ειναι απιθανο να βρεις καινουριο,δεν νομιζω να φτιαχνονται πια.
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).