-
http://img268.imageshack.us/img268/2853 ... tsidet.jpg
BMW 530i Metropolitan Police (Λονδινο) και αυτην την φωτο, οπως και το Mercedes (Herts Consatbulary) τες εβγαλα προσφατα.
-
Συγνωμη: το Mercedes ειναι του City Police (London) και ΟΧΙ του Hertfordshire Constabulary.
-
Χθες ειδα στην Μιχαλακοπουλου περιπολικο Citroen Xantia II(απ΄οσο ξερω ειχαν αγοραστει το 1998 και το 1999).
Φωτογραφια
http://img197.imageshack.us/img197/1817/gr048.jpg
ΒΤW,Εχω μια απορια.Πως και αυτα τα μοντελα,ενω εχουν περασει την δεκαετια,κυκλοφορουν ακομα κανονικα(τα Xantia II δεν εχουν αποσυρθει ακομη,το ιδιο ισχυει και για τα Nissan Almera που ειχαν αγοραστει την περιοδο 1998-1999,τα Nissan Primera που ειχαν αγοραστει την περιοδο 1997-1998,τα Opel Astra δευτερης γενιας που αγοραστηκαν την περιοδο 1999-2000 αλλα και τα πρωτα Citroen Xsara(αυτα με τα παραλληλογραμμα φαναρια μπροστα)που αγοραστηκαν επισης την περιοδο 1999-2000)ενω καποια αλλα μοντελα αποσυρθηκαν πριν καν φτασουν την δεκαετια?π.χ.τα Opel Astra πρωτης γενιας που αγοραστηκαν την περιοδο 1995-1996 αποσυρθηκαν απο την αμεση δραση και την τροχαια την περιοδο 2003-2004,δηλαδη στα 8 χρονια(παρ'ολα αυτα μερικα Opel Astra πρωτης γενιας χρησιμοποιουνται ακομα απο την ασφαλεια για περιπολιες και δευτερευοντα περιστατικα),η τα περιπολικα Citroen ZX που αγορασαν την περιοδο 1996-1997 και απεσυραν τα περισσοτερα την περιοδο 2003-2004 η 2004-2005,η τα μικρα Citroen Saxo που αγοραστηκαν το 1997-1998 και απεσυραν τα περισσοτερα μετα απο 5-6 χρονια(περιπου την ιδια εποχη με τα ΖΧ)η ακομα και τα Toyota Corolla,τα οποια τα αγορασαν και τα απεσυραν(τα περισσοτερα)την ιδια εποχη με τα Citroen Saxo,ενω ας μην ξεχναμε και τα Opel Vectra πρωτης γενιας,που αγοραστηκαν την περιοδο 1993-1994 και αποσυρθηκαν(τα περισσοτερα) γυρω στο 2001-2002.Τελος,ποτε θα αγορασει καινουργια οχηματα η ΕΛ.ΑΣ.?Τα Xsara,τα Octavia και ολα τα παλιοτερα μοντελα που αναφερω παραπανω δεν τα βλεπω να αντεχουν και για πολυ... -
Καλησπερα.Επειδη εγω και καποιοι γνωστοι μου κανουμε μια για τα οχηματα του Δημοσιου,μπορειτε να μας γραψει καποιος ΟΛΑ τα αυτοκινητα τα οποια ειχε προμηθευτει η ΕΛ.ΑΣ. απο την δεκαετια του 1980 μεχρι και σημερα,ποτε τα προμηθευτηκε και ποτε αποσυρθηκαν τα περισσοτερα(αν αποσυρθηκαν);Ευχαριστω.
-
JimmyGR94: Το Citroen Xantia το εβγαλα το 2008 στην Κερκυρα. Ειδα στην Λευκαδα επισης Citroen ZX με Tourist Police γραμματα.
-
Σχετικά με την λιστα:Μου είπε ένας γνωστός μου τα μοντέλα,πείτε μου τώρα εσείς αν υπάρχει κάποιο λάθος στις χρονολογίες των παραλαβών,αν λείπει η αν καποιο όχημα.
ΣΙΤΡΟΕΝ
Ξαρα Χατσμπακ:2000 το μη ανανεωμένο μοντέλο,2002 το ανανεωμένο με τον στρογγυλό φάρο,2004 το ανανεωμένο με τον φάρο τύπου μπαριέρας.
Ξαρα Στεισον Βαγκον:2000 το μη ανανεωμένο μοντέλο,2004 το ανανεωμένο
ΖΧ:1997
Ξαντια:1999(η/και 1998)
Σαξο:1998
ΟΠΕΛ
Άστρα:1ης γενιάς:1995(ισως και 1996),2ης γενιάς:2000
Βεκτρα:1993
ΝΙΣΣΑΝ
Σαννι Ν12:1984
Σαννι Ν13:1988
Σαννι Ν14:1992
Αλμερα:1999
Πριμέρα:1998(η/και 1997)
ΣΚΟΝΤΑ
Οκταβια:1ης γενιάς ανανεωμένο:2001(η/και 2002),1ης γενιάς δεύτερο ανανεωμένο:2004 με τον ψηλό φάρο-μπαριέρα,2006 με τον χαμηλό φάρο-μπαριέρα,2ης γενιάς ανανεωμένο(και χατσμπακ και στεισον βαγκον):2009
ΤΟΓΙΟΤΑ
Κορολα:1998
Κορολα Στεισον Βαγκον:1998
ΡΕΝΩ
19 Τσαμαντ(19 σενταν):1990(η 1991)
ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ
Λαντσερ:1984
ΝΤΑΙΧΑΤΣΟΥ
Τσαρμαντ:1984
ΒΟΛΒΟ
460:1990
Απο εκεί και πέρα,έχουν αποσυρθεί τα εξής μοντέλα:Σιτροεν ΖΧ,Σιτροεν Σαξο,Οπελ Αστρα 1ης γενιας,Οπελ Βεκτρα,Νισσαν Σαννι Ν12,Νισσαν Σαννι Ν13,Νισσαν Σαννι Ν14,Τογιοτα Κορολα,Τογιοτα Κορολα Στεισον Βαγκον,Μιτσουμπισι Λαντσερ,Ρενω 19 Τσαμαντ,Βολβο 460,Νταιχατσου Τσαρμαντ.Αυτό σημαίνει οτι ΟΛΑ τα Σιτροεν Ξαρα(και χατσμπακ και στεισον βαγκον και μη ανανεωμένα και ανανεωμενα),το Σιτροεν Ξαντια,Το Οπελ Αστρα 2ης γενιας,το Νισσαν Αλμερα,το Νισσαν Πριμερα και ΟΛΑ τα Σκοντα Οκταβια χρησιμοποιούνται ακόμα κανονικά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Τα μοντέλα που ανέφερα παραπάνω οτι δεν σημαίνει οτι εξαφανίστηκαν,απλά αποσύρθηκε μέγαλος αριθμός.Μπορεί παλιότερα μοντέλα όπως το Μιτσουμπισι Λαντσερ η το Νισσαν Σαννι Ν12 να είναι πράγματι σπάνια,όμως σχετικά πρόσφατα μοντέλα όπως το Οπελ Αστρα 1ης γενιας η το Σιτροεν Σαξο υπάρχουν ακόμα(όχι σε μεγάλο αριθμό βέβαια)και χρησιμοποιούνται ακόμα(απο την Άμεση Δράση και την Τροχαία δεν είμαι σίγουρος,αλλα σαν αυτοκίνητα της Ασφάλειας,που γράφουν στα παρμπριζ υπάρχουν).
Επίσης να πω οτι τα μοντέλα που αποσύρθηκαν(σε μεγάλο αριθμό),αποσύρθηκαν:Μέσα με τέλη δεκαετίας '90(γύρω στο 95-96)τα:Σαννι Ν12,Λαντσερ,Τσαρμαντ,τέλη δεκαετίας '90(κοντά στο 98-99)τα:Σαννι Ν13,19 Τσαμαντ,460.Στις αρχές της τωρινής δεκαετίας τα:Βεκτρα,Σαννι Ν14,ΖΧ,Σαξο,Αστρα 1ης γενιάς,Κορολα,Κορολα Στεισον Βαγκον. -
Βρηκα στο ιντερνετ αυτη τη φωτογραφια.Ενα καμμενο περιπολικο Οπελ Αστρα 1ης γενιας(η φωτογραφια ειναι απο την μεγαλη πυρκαγια στην πελλοπονησο το καλοκαιρι του 2007):
http://img353.imageshack.us/img353/7335/artemida5.jpg
Πραγματικα κριμα...
BTW,αυτα τα περιπολικα υπαρχουν ακομη,ασχετα αν τα περισσοτερα αποσυρθηκαν τελος 2003.Υπαρχουν τουλαχιστον 5-6 στην Αττικη(και αλλα τοσα περιπου στη σχολη στην Αμυγδαλεζα Αττικης),αλλα 5-6 περιπου στην Πατρα,αλλα τοσα και στην Θεσσαλονικη,1 υπαρχει ακομα στην Αρτα(ο τοπος καταγωγης του πατερα μου)και αλλο 1 στην Τηνο(τοπος καταγωγης της μητερας μου).Επίσης,1 υπαρχει και στη Σαλαμινα(εκει ειναι το εξοχικο μου).
Ολα ομως χρησιμοποιουνται μονο απο την ασφαλεια(γραφουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ στο παρμπριζ)και ειναι σε χαλια κατασταση,τοσο σε εμφανιση οσο και σε μηχανικα μερη... -
DimitrisPapGR, δεν αναφερης τα BMW 730i και Volvo 240, αυτα τα εχω φοτωγραφιση οταν ημουν στην Ελλαδα το 1999. Δεν τα εχω σε digital μα θα ποροσπαθησω να τα κανω scan.
-
Ω ναι...και Mercedes-Benz 200T estate, ολλα με τα χρωματα της ΕΛΑΣ
-
Nτέμη,
Τα Βολβο 240 νομίζω υπήρχαν σαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.(αγοράστηκαν κάπου στην δεκαετία του 1980)αλλά στην πλειοψηφία τους αποσύρθηκαν πριν απο αρκετά χρόνια(μέσα με τέλη δεκαετίας 1990),ωστόσο αρκετά συνέχισαν να χρησιμοποιούνται κανονικά ακόμα και μετά την απόσυρση.Τωρα τα BMW 730i και τα Mercedes Benz 200 Estate ΔΕΝ υπήρχαν ποτέ σαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.Παρόλα αυτά,η υπόλοιπη λίστα που έγραψα είναι ΟΚ;Αυτό ας μου το απαντήσει καποίος PLZ ωστέ να είμαι σίγουρος. -
Volvo 240 δεν υπήρχαν. Volvo 264 υπήρχαν (παραλαβές 1977 και 1979). Επίσης, υπήρχαν Volvo 460 turbo (παραλαβές 1991).
-
Οκταβια καινουργια με νεου τυπου φαρο σημερα κοντα στα Μεγαρα.Απο μακρυα ο φαρος φαινεται σαν να ειναι μπαρα οροφης.
-
1oν:
Βολβο 240 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ.Τα Βολβο που ανεφερε ο Γιωργος που αγοραστηκαν τελη δεκαετιας 1970 χρησιμοποιηθηκαν απο την χωροφυλακη και την αστυνομια πολεων.
Τα Βολβο 460 ΥΠΗΡΧΑΝΕ,αγοραστηκαν γυρω στο 1990-1991.
2ον:
Τα νεα Σκοντα Οκταβια εχουν ξεκινησει να αγοραζονται και σε χατσμπακ και σε στεισον βαγκον απο τις αρχες του 2009.
3ον:
Οσον αφορα την λιστα,ειναι ενταξει; -
Μερικές φωτογραφίες...
Nissan Primera 1.6(παραλαβές 1997,ίσως και αρχές 1998)
http://img24.imageshack.us/img24/7345/p ... police.jpg
Νissan Primera 2.0 GT(!)(παραλαβές 1997,ίσως και αρχές 1998)
http://img444.imageshack.us/img444/4103/kalamata.jpg
Nissan Almera 1.6(παραλαβές 1998,ίσως και αρχές 1999)
http://img210.imageshack.us/img210/81/imageguh.jpg
Εννοείται οτι τα Αλμερα και τα Πριμερα χρησιμοποιούνται ακόμα απο την ασφάλεια,την άμεση δράση και την τροχαία κανονικά(δηλαδη δεν εχουν αποσυρθει τα περισσοτερα κομματια)... -
Ελπιζω σιντομα να μπορεσω να κανω scan τοVolvo 240, BMW 730 και το Mercedes-Benz T200, με τα χρωματα της ΕΛΑΣ, ολα της Τροχαιας Εθνικων Οδων. Οταν επισκευτικα το αρχηγιο της ΕΛΑΣ [σχετικα με το βιβλιο μου για τα χρωματα [liveries] των Ευρωπαικων αστυνομικων αυτοκηνητων- στο press-office μου διξανε φοτωγραφιες απο Volvo, BMW και Mercedes-Benz, με στηλαν μαλιστα στην διορυγα της Κορινθου οπου και πηρα το Mercedes-Benz T200 και το BMW 730. Το Volvo 240 με στηλαν στην Μαλακασα στο ΣΕΑ. Εχω επισης φοτωγραφιες απο BMW και Volvo 240 πρωην ΕΛΑΣ, με χρωματα της Δημοτικης Αστυνομιας
-
-
Ποιος θυμαται αραγε τα τζιπακια Toyota RAV4?Ειχαν αγοραστει τελη δεκαετιας 1990 αλλα σημερα δεν βρισκει κανεις ευκολα.Να πω επισης οτι η ΕΛ.ΑΣ. την δεκαετια του 1990 ειχε θρυλικα αυτοκινητα(οχι οπως σημερα που εχει μονο Ξαρα και Οκταβια)οπως:Νισσαν Σαννι,Οπελ Βεκτρα 1ης γενιας,Οπελ Αστρα 1ης γενιας,Νισσαν Τερανο,Σιτροεν Ξαντια,Τογιοτα Κορολλα,Κια Σπορτατζ,Σιτροεν ΖΧ,Τογιοτα Rav4,Σιτροεν Σαξο,Ιβεκο Ντειλι,Νισσαν Πριμερα,Νισσαν Αλμερα,Τογιοτα Κορολλα Στεισον,Ρενω 19 Σενταν,Μιτσουμπισι Καντερ,Τζιπ Τσεροκι κλπ.Και δυστυχως,αυτα τα αυτοκινητα πλεον ειτε βρισκονται σε διαφορες μαντρες(λογω το οτι εχουν αποσυρθει)ειτε κυκλοφορουν ακομα αλλα σε ΧΑΛΙΑ κατασταση...
-
Ο χρήστης DimitrisPapGR έγραψε:
Ποιος θυμαται αραγε τα τζιπακια Toyota RAV4?Ειχαν αγοραστει τελη δεκαετιας 1990 αλλα σημερα δεν βρισκει κανεις ευκολα.Να πω επισης οτι η ΕΛ.ΑΣ. την δεκαετια του 1990 ειχε θρυλικα αυτοκινητα(οχι οπως σημερα που εχει μονο Ξαρα και Οκταβια)οπως:Νισσαν Σαννι,Οπελ Βεκτρα 1ης γενιας,Οπελ Αστρα 1ης γενιας,Νισσαν Τερανο,Σιτροεν Ξαντια,Τογιοτα Κορολλα,Κια Σπορτατζ,Σιτροεν ΖΧ,Τογιοτα Rav4,Σιτροεν Σαξο,Ιβεκο Ντειλι,Νισσαν Πριμερα,Νισσαν Αλμερα,Τογιοτα Κορολλα Στεισον,Ρενω 19 Σενταν,Μιτσουμπισι Καντερ,Τζιπ Τσεροκι κλπ.Και δυστυχως,αυτα τα αυτοκινητα πλεον ειτε βρισκονται σε διαφορες μαντρες(λογω το οτι εχουν αποσυρθει)ειτε κυκλοφορουν ακομα αλλα σε ΧΑΛΙΑ κατασταση...στα Χανιά εχει rav4 και γυρναει συνεχεια, επίσης κυκλοφορούν και από την πρωτη γενιά grand cherokee ενω στο Ρέθυμνο εχω δει kia sportage καινούρια από πέρσι... kia sportage παλιό εχει στη Σκύρο, η ειχε τουλάχιστον μέχρι πέρσι
-
Δεν μου λετε ρε παιδια...που μπορω να βρω φωτογραφιες(και βιντεο)απο τα παλια αυτοκινητα της ΕΛ.ΑΣ.(Οπελ Βεκτρα,Οπελ Αστρα 1ης γενιας,Νισσαν Σαννι,Σιτροεν Ζχ,Σιτροεν Σαξο,Σιτροεν Ξαντια,Νισσαν Πριμερα,Νισσαν Αλμερα,Τογιοτα Κορολα,Μιτσουμπισι Λανσερ κλπ);Αυτο γιατι εγω και η θα φτιαξουμε ενα βιντεο σχετικα μ'αυτο.Για να βοηθησετε,καντε ποστ ιστοσελιδες και φωτογραφιες.
Υ.Γ.Εχω μερικες φωτογραφιες απο τα μοντελα που αναγραφω παραπανω,αλλα δεν ειναι και πολλες.Θα με πιστεψετε αμα σας πω οτι το ΜΟΝΟ αμαξι που δεν εχω φωτο ειναι το πρωτης γενιας Οπελ Βεκτρα; -
ΟΚ.Εδω θα μπορούμε να ποστάρουμε φωτογραφίες,πληροφορίες κλπ σχετικά με ΟΛΑ τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.,δηλαδή τα περιπολικά που είχε η ΕΛ.ΑΣ. από το 1984 μέχρι και σήμερα.BTW,ξέρω οτι υπάρχει ένα σχετικό θέμα(αυτοκίνητα αστυνομίας)αλλά εδώ είναι ΜΟΝΟ για αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αυτοκίνητα Αστυνομίας