-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ξέρει κανείς τι κόλλα χρησιμοποιούν για να κολλήσουν τις αφίσσες στους τοίχους (οι κλασσικές παραταξιακές, τις βάζουν με μια 'σκούπα' που βουτάνε σε κουβά);
Και τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να τις ξεκολλήσω;Νερο με πιεση.Μην ασχολεισαι τωρα γιατι ερχονται εκλογες.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Ξέρει κανείς τι κόλλα χρησιμοποιούν για να κολλήσουν τις αφίσσες στους τοίχους (οι κλασσικές παραταξιακές, τις βάζουν με μια 'σκούπα' που βουτάνε σε κουβά);
Και τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να τις ξεκολλήσω;Παλιά ήταν αλευρόκολλα. Τώρα δεν ξέρω τι χρησιμοποιούν.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να τις ξεκολλήσω;Παλιά ήταν αλευρόκολλα. Τώρα δεν ξέρω τι χρησιμοποιούν.
Το ίδιο και τώρα απ'όσο ξέρω!
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Το ίδιο και τώρα απ'όσο ξέρω!
Μερικά πράγματα μένουν πάντα τα ίδια.
Με απλό νερό φεύγουν εύκολα τότε..
-
Γιατι έχει καθιερωθεί και οι εξωτερικοί καθρεύτες των αυτοκινήτων δείχνουν τα αντικείμενα πιο κοντά και όχι όπως πρέπει να είναι? Πιο καλά δεν είναι ο οδηγός να βλέπει τα πράγματα πίσω του όπως είναι?
-
Ισχυει σε ολα τα αμαξια αυτο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ισχυει σε ολα τα αμαξια αυτο;Kαλά εντάξει δε νομίζω ότι ισχύει σε όλα τα αμάξια, πάντως πολλοί κατασκευαστές ακολουθούν αυτη την τακτική.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Γιατι έχει καθιερωθεί και οι εξωτερικοί καθρεύτες των αυτοκινήτων δείχνουν τα αντικείμενα πιο κοντά και όχι όπως πρέπει να είναι? Πιο καλά δεν είναι ο οδηγός να βλέπει τα πράγματα πίσω του όπως είναι?Νομίζω ότι τα δείχνουν πιο μακριά (πιο μικρά δηλαδή) και όχι πιο κοντά, κι αυτό είναι καθαρά θέμα οπτικής: όσο πιο μακριά δείχνει ένας καθρέφτης ότι είναι το είδωλο (όσο πιο μικρό είναι το είδωλο), τόσο μεγαλύτερη γωνία κάλυψης μπορεί να έχει ο καθρέφτης. Αντίθετα, στον εσωτερικό καθρέφτη, όπου η γωνία κάλυψης περιορίζεται από το μέγεθος του πίσω παρμπρίζ, δεν έχει νόημα να τον κάνουν να δείχνει πιο μακριά τα είδωλα.
-
Οι καινούργιες Μερκ δεν έχουν βέργα για να βλέπεις τη στάθμη του λαδιού; Έψαχνα σήμερα σε W209 την βέργα αλλά ήταν άφαντη... Μετά είδα το manual που έλεγε πως ελέγχεις την στάθμη μέσω του board computer στο καντράν. Το μόνο που σου λέει είναι 'Oil level ΟΚ'...
Για την ιστορία, στο manual έλεγε πως κατανάλωση 0,8lit/1000 km πρέπει να θεωρείται φυσιολογική -
Δεν ειναι αυτοκινιτιστικη απορια αλλα ειπα να το ποσταρω εδω :
Στην ε.δ. Μαιου στο περιοδικο διαβαζα τα γραφωμενα του Σπυρου
και καπου αναφερει οτι ενα χαρτακι που πηραν απ το τελωνιο εγραφε
'republic of 'Macedonia' .Υπαρχει το δικαιωμα να γραφεται ετσι ;
-
Ποια ακριβως εργαλεια θα χρειαστω για να βγαλω μια μπαταρια απο ενα jazz?
Αδειασε μιας φιλης και ειναι παρκαρισμενο μακρια και χωρις εργαλεια, μη τα κουβαλαω ολα. -
Με καλωδια δεν μπορεις να το βαλεις μπροστα;Ή θα αλλαξεις οπωσδήποτε μπαταρια;
-
Αφησε τη πλαφονιερα ανοιχτη και ξεφορτιστηκε.
Ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι χαλασμενη γιατι αλλαχθηκε πριν 2 εβδομαδες, οποτε θα τη βαλω σε εναν φορτιστη που εχω. (το αυτοκινητο ευτυχως εμεινε στο σπιτι της οποτε δε βιαζομαι ωστε να το βαλω εμπρος με καλωδια)edit: Την εβγαλα ευκολα τελικα.
-
Ερώτηση πυροσβεστικής φύσεως.....
Αγόρασα πριν 1 χρόνο δύο πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως 6kg , ένα για το σπίτι και ένα για το αμάξι.
Τώρα που πέρασε ο χρόνος, σύμφωνα με αυτά που γράφει στην ετικέτα ελέγχου χρειάζεται έλεγχος-συντήρηση.
Στον τυπά που τα πήγα εδώ στην γειτονιά μου, μου είπε ότι χρειάζονται αναγόμωση με το ανάλογο κόστος.
Ισχύει αυτό που μου λέει ή προσπαθεί να τσιμπίσει κάνα έξτρα φράγκο με τον πλάγιο τρόπο;Υπόψιν επειδή μιλάμε για την ασφάλειά μου κατά της φωτιάς δεν πρόκειτε να σκεφτώ το κόστος.
Αν κάποιος έχει εμπειρία στον τομέα ας την μοιραστεί μαζί μας.
-
Ο νόμος για τα κίνητρα των υβριδικών, λέει ότι μπορεί να παρκάρουν χωρίς να πληρώνουν για στάθμευση?
Είδα ένα άρθρο σε τοπική εφημερίδα, με κάποιον που έκανε καταγγελία επειδή τον έγραψαν σε ελεγχόμενη στάθμευση και δεν είχε πληρώσει.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ο νόμος για τα κίνητρα των υβριδικών, λέει ότι μπορεί να παρκάρουν χωρίς να πληρώνουν για στάθμευση?Είδα ένα άρθρο σε τοπική εφημερίδα, με κάποιον που έκανε καταγγελία επειδή τον έγραψαν σε ελεγχόμενη στάθμευση και δεν είχε πληρώσει.
Εντάξει, 'δεν' ρυπαίνει το υβριδικό, αλλά ...διαστάσεις δεν έχει για να πιάνει χώρο ;
Ελλάς, το μεγαλείο σου ... -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ερώτηση πυροσβεστικής φύσεως.....Αγόρασα πριν 1 χρόνο δύο πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως 6kg , ένα για το σπίτι και ένα για το αμάξι.
Τώρα που πέρασε ο χρόνος, σύμφωνα με αυτά που γράφει στην ετικέτα ελέγχου χρειάζεται έλεγχος-συντήρηση.
Στον τυπά που τα πήγα εδώ στην γειτονιά μου, μου είπε ότι χρειάζονται αναγόμωση με το ανάλογο κόστος.
Ισχύει αυτό που μου λέει ή προσπαθεί να τσιμπίσει κάνα έξτρα φράγκο με τον πλάγιο τρόπο;Υπόψιν επειδή μιλάμε για την ασφάλειά μου κατά της φωτιάς δεν πρόκειτε να σκεφτώ το κόστος.
Συνήθως μετά από έναν χρόνο πάνε για αναγόμωση, αυτή είναι η πρακτική...
Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι να κρατάνε τον παλιό, να σου δίνουν έναν καινούργιο και απλά να σε χρεώνουν με το ποσό της αναγόμωσης μόνο. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Εντάξει, 'δεν' ρυπαίνει το υβριδικό, αλλά ...διαστάσεις δεν έχει για να πιάνει χώρο ;
Ελλάς, το μεγαλείο σου ...Επίσης για τα υβριδικά δεν ισχύουν τα όρια ταχύτητας, τα όρια αλκοόλ, τα φανάρια, η διπλή διαχωριστική και οι πινακίδες στοπ. Οπότε βουρ για υβριδικό! Κανένα RX450h όμως που είναι ασφαλές, γιατί κυκλοφορούν και πολλά ζώα εκεί έξω!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ερώτηση πυροσβεστικής φύσεως.....
Αγόρασα πριν 1 χρόνο δύο πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως 6kg , ένα για το σπίτι και ένα για το αμάξι.
Συνήθως μετά από έναν χρόνο πάνε για αναγόμωση, αυτή είναι η πρακτική...
Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι να κρατάνε τον παλιό, να σου δίνουν έναν καινούργιο και απλά να σε χρεώνουν με το ποσό της αναγόμωσης μόνο.Μάλιστα. Κατανοητό.
10 ευρώ για την αναγόμωση είναι φυσιολογικό κόστος ή πιάσιμο; -
Tόσο μου ζηταν κι εμένα για τον πυροσβεστήρα στο αμάξι, και μάλλον σκέφτομαι να το γυρίσω σε άλλου τύπου, που δεν χρειάζεται αναγόμωση
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο