-
Ο kon5 εχει δικιο.Αυτοι που τοποθετουν τα XENON στα αυτοκινητα δεν τα ρυθμιζουν???? Και αν οδηγας και μηχανακι σε στελνουν αδιαβαστο.
-
Τριμέγιστο ζώο ο γρόθος με το μαύρο Astra GTC στην Κηφισίας προ τετάρτου, ο οποίος καλώς βγήκε από παράδρομο στην άνοδο, λίγο πιο πάνω από το φανάρι του «Υγεία», αλλά σερνόταν με 40 αναγκάζοντάς με να πλακωθώ στα φρένα από τα περίπου 90 που πήγαινα. Σε στιγμιαίο σινιάλο της μεγάλης μου σκάλας το ζώο πλακώθηκε στα φρένα αναγκάζοντάς με σχεδόν να κοκαλώσω για να μη φτάσει η μούρη του Tempra στα μπροστινά του καθίσματα. Άναψα τη μεγάλη σκάλα και ο μαλάκας γκάζωσε και πέρασε στην αριστερή λωρίδα. Δεν υπολόγισε όμως την κίνηση μπροστά οπότε ήταν θέμα δευτερολέπτων να τον προλάβω πηγαίνοντας δίπλα του στη μεσαία. Κατέβασα το παράθυρο και του έκανα την κλασσική χειρονομία λέγοντάς του «Καλός μαλάκας είσαι». Τρελάθηκε, άρχισε να μου κάνει χειρονομία του στυλ «Θα σε γ@μήσω» και έστριψε το τιμόνι προς τα δεξιά. Είδε ότι δεν πτοήθηκα και απλά συνέχισα την πορεία μου προς το φανάρι της Αγ. Κωνσταντίνου μπαίνοντας μπροστά του στην αριστερή. Μην μπορώντας να με περάσει από τη δεξιά λωρίδα λόγω κίνησης αρκέστηκε στο να προσπαθεί να σφηνωθεί και στο τέλος έχοντας φτάσει στην ουρά του φαναριού, αν έχετε το Θεό σας, έκοψε ταχύτητα κλείνοντας τη μεσαία λωρίδα της Κηφισίας για να με αγριοκοιτάξει και έπειτα συνέχισε προς Κηφισιά.
Την επόμενη φορά που θα πας να κάνεις μαλακία καραγκιόζη να υπολογίσεις τα εξής:
- αν ο άλλος από πίσω σου θα φρενάρει ή θα σου κάνει το Astra γλάστρα. Προφανώς έχεις ασφάλεια και προφανώς ο πίσω πληρώνει, έχεις όμως δεύτερο αυτοκίνητο για να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να βγάζεις τα γκομενάκια βόλτα; ΕΓΩ ΕΧΩ (όπως έχω και προστασία bonus-malus οπότε στα @@ μου να σε τρακάρω).
- αν έχει κίνηση μπροστά ο δρόμος και μπορείς να ξεφύγεις από το αυτοκίνητο που έκανες τη μαλακία. Μπορεί να έχεις το GTC με τα όσα άλογα, εγώ όμως με τα 76 μπορώ να σε φτάσω όταν έχεις μπροστά σου ένα κάρο αυτοκίνητα να πηγαίνουν σαν τα πρόβατα με 60km/h.
- αν ο άλλος «μασάει» στο chicken που πήγες να παίξεις. Μια πόρτα θα μου έτρωγες, άντε κι ένα φτερό. Εσύ τη δική σου αντίδραση ΜΕΤΑ τη μαλακία που θα μου έκανες τη σκέφτηκες; Αν πχ έκοβες αριστερά το τιμόνι και έπεφτες στην μπαριέρα; Εγώ πάντως πολύ θα το διασκέδαζα.
Εν ολίγοις, τις μαλακίες σου εκεί που σε παίρνει.
-
Δεν το ξερω το σημειο που λες αλλα μηπως πηγαινες και εσυ λιγο γρηγορα??90 μεσα στην πολη????Οχι οτι ο τυπος εκανε το σωστο που σερνοταν στην μεση του δρομου.Παντος για οσους εχουν παλιο τουτου και εναλακτικη λυση για να πανε στν δουλεια τους ενα πραγμα χρειαζονται τα ζωα που ερχονται και κολλανε στον ποντο πισω τους.ΦΡΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑ.Και επειδη συνηθως εχουν χρεωμενα αυτοκινητα χωρις καλυψη για ζημιες ιδιου στην ασφαλεια θελω να τους δω μετα να πληρωνουν δοσεις και ζημια.Αραγε μετα θα το ξανακανει???
-
80 είναι το όριο στην Κηφισίας. Είχα μόλις επιταχύνει βγαίνοντας από τη μεσαία λωρίδα στη δεξιά, η οποία ήταν (κλασσικά) άδεια. Σκοπός μου ήταν να περάσω τα 3-4 αυτοκίνητα της μεσαίας από δεξιά, αφού και η αριστερή είχε κίνηση και δεν μπορούσα από εκεί.
Τώρα που το θυμήθηκα, το σινιάλο με τη μεγάλη σκάλα ΔΕΝ το έκανα τελικά στο μ@λ@κ@ αλλά σε άλλον οδηγό που ήθελε να μπει κι αυτός από τον παράδρομο στην Κηφισίας για να μην μπει. Απλά είχα ήδη κόψει για την περίπτωση που τελικά έμπαινε και ακολούθησε ό,τι ακολούθησε.
-
Το θεμα δεν ειναι τι εκανες αλλα πως τελικα ο καφρος θα μπορουσε να δημιουργειση το απολυτο χαος απο το πουθενα!!!!Εγω την βρηκα την λυση.Αντι να τους βριζω -καλα οχι παντα....... -τους λεω με στυλ:Κυριε η συμπεριφορα σας στον δρομο ειναι απαραδεκτη.Φροντιστε να βελτιωθειτε πριν δυμιουργεισετε ατυχημα ή υποστείτε τις συνεπειες του νομου.
Συνηθως εχει πλακα να τον βλεπεις να σε κοιταει μετα με το απλανες βλεμα της αγγελαδας!!!!! -
Εγώ πιστεύω πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να δίνουμε τόπο στην οργή,και να μην 'ανάβουμε' τα αίματα, γιατί στην συνέχεια, όταν εκνευρίστηκε ο άλλος οδηγός από την 'χειρονομία' τα πράγματα έγιναν χειρότερα και θα μπορούσε να την πληρώσει και κανένας κακόμοιρος 3ος στον δρόμο ο οποίος μπορεί να μην έφταιγε και σε τίποτα. Στον δρόμο πρέπει να δείχνουμε ψυχραιμία. Τα νεύρα ποτέ δεν ωφέλησαν κανένα!
Κάτι άλλο... τελικά, οι οδηγοί ξέρουν το ωράριο στις λεοφορειολωρίδες; Μετά τις 9 το βράδυ είναι ανοιχτές για όλα τα οχήματα... εχτές το βράδυ στο δρόμο στο λιμάνι του Πειραιά, όλοι να έχουν στριμωχτεί στην μεσαία και την αριστερή, και να έχουν αφήσει την λεοφορειολωρίδα τελείως άδεια... μπαίνω λοιπόν εκεί και περνάω σαν κύριος και όχι με ταχύτητα... Τότε ένας... 'εκνευρισμένος' από την μεσαία λωρίδα μου φωνάζει... 'τί νομίζεις πως είσαι;...ταξί;' Μπροστά μας ήταν ακριβώς η πινακίδα που έδειχνε το ωράριο...και του την έδειξα με το χέρι μου... κατέβασε τα μούτρα... είπε μέσα από τα δόντια του ένα συγνώμη... και μπήκε και αυτός δεξιά
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
όλοι να έχουν στριμωχτεί στην μεσαία και την αριστερή, και να έχουν αφήσει την λεοφορειολωρίδα τελείως άδεια... μπαίνω λοιπόν εκεί και περνάω σαν κύριος και όχι με ταχύτητα... Τότε ένας... 'εκνευρισμένος' από την μεσαία λωρίδα μου φωνάζει... 'τί νομίζεις πως είσαι;...ταξί;' Μπροστά μας ήταν ακριβώς η πινακίδα που έδειχνε το ωράριο...και του την έδειξα με το χέρι μου... κατέβασε τα μούτρα... είπε μέσα από τα δόντια του ένα συγνώμη... και μπήκε και αυτός δεξιάπρόβατα...
τουλάχιστον στο κέντρο πολλοί ξέρουν το ωράριο. -
ζωο ενας μπαρμπας 70+ χρονων που ηθελε να ξεπαρκαρει απο την πυλωτη του και σταματησα ολη την κινηση για να τον αφησω να βγει
Σαν ανταλλαγμα κοντεψε να πεσει επανω μου με την οπισθεν , με αστραπιαια κινηση κορνα και ολιγη οπισθεν τη γλυτωσα
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πρόβατα...
τουλάχιστον στο κέντρο πολλοί ξέρουν το ωράριο.Εγώ πάντως το προτιμώ που δεν ξέρουν πολλοί το ωράριο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
πρόβατα...
τουλάχιστον στο κέντρο πολλοί ξέρουν το ωράριο.Εγώ πάντως το προτιμώ που δεν ξέρουν πολλοί το ωράριο.
-
... Μετά τις 9 το βράδυ είναι ανοιχτές για όλα τα οχήματα...Εδω πάνω στους κεντρικούς δρόμους αμέσως με το τελειωμα της απαγόρευσης γίνεται η λεοφορειολωρίδα πάρκινγκ όπως και η απο την άλλη πλευρά του δρόμου. Έτσι πάντα οι 4 λωρίδες γίνονται 2, με την περίπτωση κάποιο ζώο στη 1 να σταματήσει για κάποιο 'alien' λόγο και να κυκλοφορεί ... η 1.
Εδώ και με την απαγόρευση κάποιες ώρες παρκάρουν, τις ελευθερες ώρες θα την άφηναν! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... Μετά τις 9 το βράδυ είναι ανοιχτές για όλα τα οχήματα...
Εδω πάνω στους κεντρικούς δρόμους αμέσως με το τελειωμα της απαγόρευσης γίνεται η λεοφορειολωρίδα πάρκινγκ όπως και η απο την άλλη πλευρά του δρόμου. Έτσι πάντα οι 4 λωρίδες γίνονται 2, με την περίπτωση κάποιο ζώο στη 1 να σταματήσει για κάποιο 'alien' λόγο και να κυκλοφορεί ... η 1.
Εδώ και με την απαγόρευση κάποιες ώρες παρκάρουν, τις ελευθερες ώρες θα την άφηναν!Καλά... εκεί 'χαρτάκια' δεν κόβει η αστυνομία; Ή έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει;
-
Καλά... εκεί 'χαρτάκια' δεν κόβει η αστυνομία; Ή έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει;Το βράδυ μετα το κλείσιμο της αγοράς? Δεν έχω δει ή ακούσει ποτέ. Ιδίως δε Σάββατο βράδυ όλοι παρκάρουν.
Στις ώρες αιχμής και αγοράς είναι η δημοστική αστυνομία που τους έχω δει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καλά... εκεί 'χαρτάκια' δεν κόβει η αστυνομία; Ή έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει;
Το βράδυ μετα το κλείσιμο της αγοράς? Δεν έχω δει ή ακούσει ποτέ. Ιδίως δε Σάββατο βράδυ όλοι παρκάρουν.
Στις ώρες αιχμής και αγοράς είναι η δημοστική αστυνομία που τους έχω δει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία.Εδώ στον Πειραιά, έχω δεί βράδυ, απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού, την αστυνομία να μαζεύει τις πινακίδες από τα ταξί που την είχαν βρεί 'πιάτσα' και είχαν κλείσει όλη την δεξιά λωρίδα,(και μερικά ΚΑΙ την μεσαία!) περιμένοντας να πάρουν πελάτες από τα πλοία ή τον ηλεκτρικό... Γενικά, από την πλευρά του λιμανιού, δεν βλέπεις παρκαρισμένα αυτοκίνητα... από την απέναντι πλευρά, μπορεί κάτι να βρείς... αλλά όχι πολλά πράγματα. Εκεί που παρκάρουν τα βράδια, αλλά δεν έχει ούτε λεοφορειολωρίδες, αλλά ούτε και πολλή κίνηση, είναι στον καντρικό δρομό του Πειραιά, την Ηρώων Πολυτεχνείου.
-
Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές, πόσο μ@λ@κ@ς μπορεί να είναι κάποιος για να παρκάρει σε πεζοδρόμιο 4(!) μέτρων κάθετα το αμάξι του και να το κλείνει ολόκληρο; Καθημερινό φαινόμενο στη γειτονιά μου Το καλό είναι ότι 1-2 έξυπνοι που πάρκαραν έτσι μπροστά από την είσοδο του parking τους (ακόμα μεγαλύτερα ζώα, βαριόντουσαν να το βάζουν μέσα) άλλαξαν γνώμη μετά από 1-2 ροζ χαρτάκια
By the way, χθες τηλεφωνώ στο 100 για ακόμα ένα αναίσθητο ζώο. Ανεβαίνω σπίτι, τρώω και μετά από λίγο βγαίνω στο μπαλκόνι τη στιγμή που πλησιάζει ένα περιπολικό το οποίο κάτι ψάχνει. Περνάει δίπλα από το ζώο που έχει κλείσει το πεζοδρόμιο, κοντοστέκεται ακριβώς 5 μέτρα πιο κάτω απ'όπου μπορεί να δει στην πολυκατοικία την οδό και τον αριθμό που είχα δηλώσει και φεύγει Ρε μεγάλε, αφού επιβεβαίωσες ότι είσαι στο σωστό μέρος, κάνε 5 μέτρα όπισθεν εκεί που ξεκινάει η συγκεκριμένη πολυκατοικία να δεις μήπως σου ξέφυγε το αμάξι. Με δεδομένο το ότι είχαν στη διάθεσή τους και το μοντέλο/πινακίδα του ζώου, πόσο δύσκολο θα ήταν να το εντοπίσουν;
-
Μπαίνω στο μονόδρομο του στενού μου. Από την άλλη έρχεται ανάποδα 'μάγκας' τυπάς με enduro, ακράνωτος, και μπροστά του να κάθεται η 8χρονη κορούλα του, ακράνωτη. Δεν κάνει καν στην άκρη. Ετσι όπως ερχόταν, βαράω την κόρνα, και τσαντίζεται!!!
-
Κάποιος σε Σ/Μ ξήλωσε τον πίσω υαλοκαθαριστήρα αυτοκινήτου που είχε πιάσει 2 θέσεις. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποιο ήταν το μεγαλύτερο ζώον (αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα ήταν υπέρ του ενός από τους δύο ).
-
γράφω κάτι από τo scirocco forum μιας και 1)γιατί πιστευω ότι είναι πραγματικά απίστευτα ζώα όλοι αυτοί οι δοκιμαστές των αυτοκινήτων που γράφουν συνέχεια ότι είναι τεράστιο αρνητικό το ότι δεν απενεργοποιείται το esp και 2) επειδή συνέβη κάτι αντίστοιχο με το 'ζώα'.
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια! Δεν έχω πρόβλημα με τη δικτατορία του ESP, αλλά μερικές φορές ίσως τα κάνει χειρότερα, απλώς επειδή δεν μπορεί να υπερνικήσει τους νόμους της Φυσικής, που ίσως ένα σωστό γκάζωμα, σπινάρισμα, φρενάρισμα και διάζωμα μπορεί να καταφέρει!Σημείωνω ότι μιλάω για το esp και όχι για το antispin όπως είχα γράψει στο ποστ μου στο Υ.Γ.
ειλικρινά αν έβλεπες όσα έβλεπα εγώ στην περιοχή μου όπου ενδείκνυνται 3-4 σημεία για 'πάντες' (μέχρι κι εγώ έχω ψηθεί τελευταία που περνάω από εκεί που δεν είμαι της...πάντας ) και πόσοι με slk, z4, z3 3άρες, c-class, e-class, mx-5 (και ό,τι άλλο πισωκίνητο αμάξι μπορείς να σκεφτείς) κάνουν παντηλίκια και πόσοι από αυτούς έχουν κυριολεκτικά φύγει για τα παρκαρισμένα (είτε για το ψηλό πεζοδρόμιο), πόσα έχουν πραγματικά μείνει εκεί με αρκετές φορές κλείνοντας το δρόμο,θα καταλάβαινες γιατί τα λεώ αυτά...Σίγουρα καλό είναι να απενεργοποιείται, ΑΦΟΥ όμως έχεις πρώτα λίγο μυαλό στο κεφάλι σου και τη σύνεση να καταλάβεις ότι δεν οδηγείς σε πίστα αλλά στο δρόμο που χρησιμοποιείται και από άλλους 'ανίδεους' οδηγούς και περιστοιχίζεσαι από αμάξια άλλων πολιτών και τότε θα 'πειράξει' αν σου 'φύγει'.
Τέλοσπάντων...Ήμουν λίγο υπερβολικός αλλά και τα περιοδικά το έχουν παρακάνει πια...Πες το σαν επιθυμία για τις περιπτώσεις ασφάλειας όπου οι νόμοι της φυσικής είναι πιο ισχυροί και όχι 'θα θέλαμε το esp να απενεργοποιείται γιατί ήταν πολύ παρεμβατικό' και υπονοεί ότι δεν τους άφηνε να 'οργιάσουν' με το αμάξι.on topic λοιπόν:
Χθες γυρνώντας σπίτι μου,βλέπω στον κάθετο δρόμο έναν που πήγαινε να πάρει τη μισή πλατεία με το πλάι και κόβω λίγο για να δω την 'πάντα' (αν και φαινόταν ότι πήγαινε μάλλον για τετ-α-κε).Καθώς όμως ήταν και 'οδηγάρα' , όχι μόνον έκανε τετ-α-κε αλλά κατάφερε(?) και έπεσε με τον κώλο στην πόρτα ενός (άτυχου) παρκαρισμένου με αρκετή φόρα.Λέω από μέσα μου 'τώρα έπαιξε μαλακία' και σκέφτομαι ότι ίσως χρειάζεται βοήθεια το παλικάρι(?).πριν προλάβω να αντιδράσω ή να σκεφτώ τίποτε άλλο, επι τόπου, σβήνει τα φώτα (για να μην φαίνεται η πινακίδα του) και φεύγει σπινιάροντας και πηγαίνοντας σα να έβαλε νέφτη στο γκώλο.
Ο δικός του προφυλακτήρας είχε κάτι εκδορές, δε φάνηκε δηλαδή να έσπασε-κρέμασε (από όσα φαίνονταν μέσα στο σκοτάδι) ενώ ο κακόμοιρος ο (νομιμότατα) παρκαρισμένος έφαγε όλη την πόρτα του οδηγού μέσα και το εμπρός αριστερό φτερό.
Ας όψεται που μόλις είχα περάσει το στενό του κάθετου δρόμου και δεν ήμουν από πίσω του αλλιώς θα του έπαιρνα αριθμό πινακίδας στο 100%.
Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΣ!!!!
Δυστυχώς μόνο τα 2 πρώτα γράμματα πρόλαβα να διαβάσω (ΖΚ_-____) και αμάξι μία Slk με εξωτερικό πακέτο AMG. -
-
Ρε γαμώτο, η ασφάλεια θα τα πληρώσει, γιατί να είναι τόσο ζώα;
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]