Ο χρήστης boogaboo έγραψε:
Καλησπερα σε ολους...
Επειδη βρισκομαι στο ψαξιμο για SUV θελω τις γνωμες σας για το Outie InStyle CVT. Το κοιταω και αυτο μεταξι αλλων σουβοιδων (βασικα Rav4, Ford Kuga 2.5T, Forrester 2.0). Kαταλαβαινω οτι αν το ρωτησω αυτο στο Outlander thread θα παρω ως επι το πληστον θετικες απαντησεις, αλλα πιστευω οτι ολες οι γνωμες ειναι σεβαστες...Εχω ρωτησει και παρομοια στα thread των φιλων των αλλων SUV.
Τι ψαχνω:
- Μετριες δυνατοτητες off road. Θελω να μπορω να πηγαινω σε κατι ποιο δυσκολο απο χωματοδρομους με νερολακουβες. Ανιφορες/κατηφορες με μετρια νερφαγωματα αλλα σεβαστες κλεισεις, χιονια (φρεσκα αλλα και πατημενα γλυστερα - και ναι το καταλαβαινω οτι τα λαστιχα παιζουν ρολο εδω), λασπες καμια φορα και κανα μικρο ρυακι, αμμουδιες καμια φορα...ποιο πολυ γενικως με καινε οι ανιφοριες/κατιφοριες σε δαση και βουνα...
- Απταιστες δυνατοτητες on-road και καλες επιδοσεις. Αυτο που καιει τι γυναικα μου (επειδη δεν το εχει τωρα) ειναι να μπορεινα περναει και καμια νταλικα στην Εθνικη χωρις να κοψωχολιαζεται οτι θα την παρει 10 λεπτα να την περασει...Θα'ψαχνα και σχετικα καλη καταναλωση για την κατηγορια; (πχ δεν εχει τουρμπο αρα...)
- Ποιοτητα, προθημια, και πελατοκεντρικη (οσο ειναι δυνατον) προσεγκιση απο την αωτιπροσωπεια (εμπειριες service, δικτυο, τιποτα δωρακια στην αγορα του αμαξιου)...κτλ
- Απο οσους το εχουν καιρο, εχει αντεξει το χρονο το εσωτερικο; Απλως μου φανικε λιγο πλαστικο...Το δερμα; Γενικα γνωμες για ποιοτητα κατασκευης (εσω αλλα και εξω);
- Και ποιο πολυ απο ολα, τις εντυπωσεις σας ως κατοχοι η ενδοιαφερομενοι...
Θα παω να το δω παλι και για ενα τεστ ντραιβ μεσα στην επομενη βδομαδα, αλλα διστυχως λιγα καταλαβαινεις σε 30 λεπτα τεστ...(ειδικα αυτα που σου δινουν και εκει που σε πανε)
Ευχαριστω εκ των προτερων...
Boogaboo
Καλησπέρα,
και εγώ έψαχνα σχεδόν οτι και εσύ, άλλωστε κάτι τέτοιο ψάχναμε και όλοι μας (Να είναι καλό, πλούσιος εξοπλισμός, ασφαλές!!!, σε λογική τιμή και 'τίμιο' για αυτό που προσφέρει). Μετά από ένα χρόνο κατοχής του Outlander 2.4 Instyle CVT, και έχοντας ψάξει εξωνυχιστικά την αγορά για 6 μήνες πριν καταλήξω σε αυτό, πάλι αυτό θα αγόραζα.
Στην εθνική? Οδοστρωτήρας, όπως λέει ο Zetov, και ΤΡΕΝΟ οι λέξεις που το χαρακτηρίζουν.
Αν το αποφασίσεις, πάντως ,όντως, πάρε το CVT. Καμιά σχέση με τα παλιά αυτόματα, σαν να παίζεις ...playstation. Ισως, αν θές να επιταχύνεις απότομα να φαίνεται αργό για να 'φορτσάρει' αρχικά, αλλά στην εθνική με 120-140, αν ακουμπήσεις, το γκάζι, 'έφυγε'. Χώρια που αν θές πιο γρήγορη απόκριση, κατεβάζεις ταχύτητα με τα paddles στο τιμόνι και ...άντε βρες τον!!! Γενικά η απόδοσή του στην Εθνική, εφάμιλλη ή και καλύτερη από πολλά 'οικογεννειακά'. και στο λέει κάποιος που οδηγούσε 6 χρόνια Alfa Romeo 156 1.6 Distinctive, sport αναρτήσεις και καταπληκτικό κράτημα (για όσους ξέρουν από Alfa).
Τι άλλο θές? Χώρους? πορτπαγκάζ ? (η χαρά της ...νοικοκυράς)(μια βδομάδα μετά που το πήρα πέρυσι,έφυγα με την οικογένεια (γυναίκα και 2 κορίτσια 4.5 και 2 ετών σήμερα) για τριήμερο. Όταν μου ετοίμασε τα πράγματα η γυναίκα μου να τα φορτώσω, νόμιζα ότι θα μεταναστεύσουμε και τελικά ήταν μισοάδειο δε θέλεις να σου πώ, μόλις τα είδε φορτωμένα η γυναίκα μου, τι κουβάλησα για διακοπές καλοκαιριού (το κακό με τους μεγάλους χώρους είναι ότι χωράει, δυστυχώς, τώρα πια και η ...πεθερά
Όντως, δεν έχει την επιτάχυνση του TΙGUAN 2.0, αλλά πόσα SUV 1600 κιλά έχουν 0-100 9.6'? ενώ όπως προείπα, και συμφωνώ με τον ΒΑΓΓΕΛΗ 08 και τον δημητρη γερούση, τα 170 άλογα φαίνονται... Και στην τελική το 0-100 δεν μου λέει τίποτα εμένα προσωπικά, αλλά το ρεπρίζ, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο όταν προσπερνάω νταλίκες στην εθνική.
Πάρτο λοιπόν με κλειστά μάτια. Αν μένεις αθήνα και δη νότια προάστια, στείλε πμ να σου προτείνω τον έμπορο που το πήρα εγώ (και μένα με στείλανε και χωρίς να αναφέρω πως με στέλνει κάποιος, όταν το έκλεισα μου έκαναν δώρο συναγερμό, ασημί ποδιά πίσω προφυλακτήρα, ενώ είχε και ...ναι... πατάκια).
(Άσχετο: με αυτά τα πατάκια κάτι παίζει, γιατί όπως έχω δει εδώ, σε πολλούς δεν είχαν δώσει. Εμένα είδα αργότερα ότι μόνοι τους είχαν γράψει στο χαρτί της παραγγελίας, στα δώρα: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΤΑΚΙΑ!!!
Ευχαριστώ.