-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτα ειναι τα λεφτα που ζητανε ,οχι και αυτα που θα παρουν.Ειναι γνωστο το κολπο με το 'πωλειται' στα τζαμια του ταξι για να κανουν ντορο και να ανεβαζουν τις τιμες.Εχεις 'μερικώς' δίκιο. Σε μια μεγαλούπολη (Αθήνα, Θεσ/νίκη) θα έψαχνε ανάμεσα σε πολλά πωλητήρια να βρει την καλύτερη τιμή με το καλύτερο αυτοκίνητο αλλά στην επαρχία που μάλλον είναι μεμονομένες προσφορές (πόσοι να πουλάνε τα ταξί τους στα Γιάννενα αυτό τον καιρό ... 2? 3?) δύσκολα διαπραγματευεσαι την τιμή. Σιγουρα λογική τιμή για να αναζητήσει πιθανόν να πάρει μια ιδέα απο το σωματείο τους.
Αλλά και πάλι, ακόμα και η πώληση γίνεται 'συντεχνιακά' και με συννενόηση με τους υπόλοιπους πιθανούς συν-πωλητές ... εκτός αμα πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου ή τον πνίγουν τα χρέη (πιθανόν αδύνατο).
Η τιμή πάντως παίζει ανάλογα με την πόλη και τον αριθμό των ταξί. Πάντα η Αθήνα ήταν φτηνότερη της Θεσ/νίκης διότι αναλογικά με τον πληθυσμό υπήρχαν παραπάνω ταξί απο την Θεσ/νίκη.
Πρόσφατα που μίλησα με ταξιτζή (αλλά και παλιότερα) στην Αθήνα, το μετρό τους έχει μειώσει τα κέρδη, τα διπλά, τριπλά βρήσκονται δύσκολα και τα κέρδη σε σχέση με τον χρόνο και τα χιλιόμετρα ανα διαδρομή είναι μικρά.
Σκεφτείται ότι πχ τα όρια της μονής με διπλή ταρίφα στην Αθήνα είναι στο Καπανδρίτη ή στο Μαρκόπουλο σε αντίθεση με την Θεσσαλονίκη που τα όρια είναι ο Φοίνικας και η μισή πόλη μένει μετά απο εκεί. -
Στους ταρίφες δεν θα εφαρμοστεί κάποια στιγμή στο όχι μακρινό μέλλον η απελευθέρωση του κλειστού επαγγέλματος;
-
Με τις άδειες ταξί είναι τρελό καρτέλ η δουλειά. Είτε πουλάς είτε αγοράζεις πρέπει να περάσεις απο κάποιους ενδιάμεσους αετονύχηδες οι οποίοι διαμορφώνουν τιμές.
Τώρα όποιος έχει 450k για άδεια στα Γιάννενα και τα δίνει για να γίνει ταρίφας!
Απλά Respect!
Τα 10ετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου έχουν κουπόνι 5.5% -
Οι τιμές των αδειών ταξί έχουν ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια, με τις αυξήσεις των κομίστρων όμως θα ανέβουν ανάλογα!
Αν η κυβέρνηση όντως διπλασιάσει τα κόμιστρα τότε πιθανότατα να διπλασιαστούν (ή έστω αυξηθούν κατά 50+%) οι τιμές των αδειών ταξί.
Πέραν του ότι από πλευράς ενοικίου συμφέρουν ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με ένα αντίστοιχης αξίας ακίνητο.Αν ποτέ ανοίξουν το επάγγελμα, λογικά θα αποζημιώσουν με κάποιο τρόπο τους κατόχους άδειας.
Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, αν όχι παντού τουλάχιστον στα περισσότερα μέρη τα ταξί είναι κλειστό επάγγελμα, δεκαετίες λένε να το ανοίξουν και το τελικό αποτέλεσμα είναι 1) οι άδειες ταξί να ακριβαίνουν 2) να υπάρχουν πολλοί πειρατές! -
η τεκμαρτή φορολόγιση ιδιοκτήτων ταξί είναι μεγάλη κοροιδία για τους υπολοιπους. Για παράδειγμα ιδιοκτήτης ταξί που το δουλεύει μόνος του θα φορολογηθεί για εισόδημα 16.000 ευρώ. Εάν το έχει μισό-μισό θα φορολογηθεί για 13.000, έλεος δηλαδή, ούτε 1000 ευρώ το μήνα....
-
Ξέρουμε ποιο είναι το πραγματικό τους καθαρό εισόδημα; Σίγουρα τα 16000 είναι πολύ λιγότερα από τα πραγματικά κέρδη (διαφορετικά δεν θα λύσσαγαν για να μη μπουν ταμειακές), πόσο λιγότερα όμως;
-
Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει, πάντως συγγενής μου , νοικιάζει το δικό του σε έναν αντί 1500€ μηνιαίως.
Και ναι, μιλάω για τα ...Γιάννενα, όπου αν αληθεύουν οι πληροφορίες παραπάνω, ένα ταξί με την άδειά του κοστίζει....450Κ €
Το συγκεκριμένο είναι ένα καινούριο Octavia5 αυτόματο.Αν πληρώνει 1500€ νοίκι ο τύπος, ε θα πρέπει να βγάζει κάνα 5άρι το μήνα, αλλιώς δεν νομίζω να συμφέρει...
-
To ενοίκιο που αναφέρεις είναι ενοίκιο για 24 ώρες/μέρα όλο το μήνα ή το έχει και ο ιδιοκτήτης κάποιες ώρες της μέρας? Βγαίνει ένα 50ρικο τη μέρα που μου φαίνονται σχετικά λίγα αν το έχει δώσει όλη τη μέρα. Αλλα και έτσι να είναι δεν χρειάζεται να φτάνει το 5χιλιαρικο ο ενοικιαστής για να είναι ευχαριστημένος. Ακόμη και 2 χιλιάρικα να βγάζει συν 1500 το ενοίκιο,3.5 το σύνολο και πάλι καλά είναι θεωρώ.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
To ενοίκιο που αναφέρεις είναι ενοίκιο για 24 ώρες/μέρα όλο το μήνα ή το έχει και ο ιδιοκτήτης κάποιες ώρες της μέρας? Βγαίνει ένα 50ρικο τη μέρα που μου φαίνονται σχετικά λίγα αν το έχει δώσει όλη τη μέρα. Αλλα και έτσι να είναι δεν χρειάζεται να φτάνει το 5χιλιαρικο ο ενοικιαστής για να είναι ευχαριστημένος. Ακόμη και 2 χιλιάρικα να βγάζει συν 1500 το ενοίκιο,3.5 το σύνολο και πάλι καλά είναι θεωρώ.Μαύρα?
-
Oxi ολα μαυρα !
Nομιζω οτι ολοι εχουν πλεον κατι χαζοταμειακες. Eπειδη ειμαστε ομως λαος-καφενειο και δεν ζηταει κανεις την αποδειξη, η ταμειακη δινει μια γενικη εικονα συν του οτι οπως αναφερθηκε υπαρχει και τεκμαρτο εισοδημα (οπως και στα...περιπτερα! Για αυτο και δεν εχουν ταμειακες,γι΄αυτο και πολλα 'προστατευονται' απο κατι καλοπαιδα...).H ταμειακη φυσικα δεν μπορει να μετρησει τις οποιες διπλες και τριπλες κουρσες αλλα πολυ περισσοτερο δεν μπορει να μετρησει τις κουρσες προς τα χωρια που ειχα γραψει και πριν και στις οποιες η αμοιβη καθοριζεται προφορικα και το ταξιμετρο απλα δε γραφει.
Oλα μαυρα παντως δεν μπορει να ειναι(καθως σιγουρα θα υπαρχει και καποιο συμβολαιο κατατεθεμενο στην εφορια), το οποιο δεν μου κανει και εντυπωση εδω που ειμαστε
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
... (καθως σιγουρα θα υπαρχει και καποιο συμβολαιο κατατεθεμενο στην εφορια)Το οποίο ζήτημα για μια ολόκληρη άδεια ... το συμβόλαιο να λέει 6.000 ή 7.000 ευρώ για το αυτοκίνητο ... Τα συμβόλαια δεν γραφουν κόστος της άδειας γιατί πολύ απλά ... δεν πωλείτε. Είναι ιδιοκτησία του δημοσίου που έχει δωθεί σε συγκεκριμένους ανθρώπους και 'επίσημα' δεν μεταβιβάζετε, δεν είναι προιόν αγοροπωλησίας, δεν κληρονομείτε κλπ. Εννοείτε ότι μετά το τέλος της χρήσης απο τον συγκεκριμένο κάτοχο (λόγω θανάτου ή συνταξιοδότησης) επιστρέφετε στον κύριο ιδιοκτήτη ... το κράτος.
Φυσικά αυτά δεν ισχύουν γιατί ... ούτε στα χαρτιά δεν υπάρχουν ... που να το επιβάλλουν. -
Δεν το έγραψα καλα. Σωστά τα λες εσύ για την ιδιοκτησία της άδειας εγώ όμως αναφερόμουν στο ότι για να νοικιάσεις το ταξί (ειδικά αν το νοικιάσεις ολοκληρωτικά όπως μάλλον εννοεί ο High Fidelity) σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και ένα συμβόλαιο ενοικίασης, τα οποία κατατίθενται στην εφορία. Φυσικά 9 στις 10 δεν θα αναφέρεται η πραγματική τιμή ενοικίασης αλλά και πάλι δεν θα είναι 'μηδενική' σε σχέση με την πραγματική. Μπορεί 7 στους 10 Έλληνες να κλέβουν την εφορία αλλά και οι εφοριακοί δεν είναι τίποτα μ@λάκες που κατέβηκαν από τα δέντρα. Ξέρουν πολύ καλά τι παίζει γύρω τους, άσχετα αν για τους x, y λόγους κάνουν το Σουηδό ...
-
Α! Συγνώμη για ενοικίαση έλεγες.
Ναι, απ' ότι ξέρω και εγώ, το ποσό που βάζουν είναι μικρό, μικρότερου του πραγματικού. -
μιλαω για θεσσαλονικη...
μιση αδεια ταξι= 150.000 ευρω πανω κατω...καπου τοσο κοστιζει μια θεση στον οασθ..
τα μεγαλα κερδη προκυπτουν απο διαδρομες της ταξεως του 1χλμ και κατω... μπαινει η γκομενα η ο τυπακος η η γιαγια και παει στη λαικη με το ταξι...η στα αγγλικα...η για κοκο... οσο περιεργο και αν ακουγεται...επισης μεγαλα κερδη απο κουρσες εκτος πολης αλλα θα πρεπει να σαι τυχερος να τις πετυχεις...
μεγαλο προβλημα ειναι τα ατυχηματα και οι επισκευες...δεν ειναι η τακτικη συντηρηση (την οποια βεβαια μερικοι τη κανουν οποτε θυμηθουν)...ενα ατυχημα μπορει να σε καθηλωσει για ωρες η μερες στο συνεργειο που παει να πει γιοκ λεφτα...
στη θεσσαλονικη υπαρχει μεγαλο προβλημα με διαφορους τυπους που πηγαινουν δυτικα... ιστοριες και ιστοριες και δε νομιζω να αργησει ο καιρος που θα χουμε και θυματα...
ακομα λεφτα βγαινουν για οσους ξεσκιζονται στο τιμονι και αδειες αλλαζουν χερια..πως θα εξελιχθει ειναι αγνωστο! οι ταξιτζηδες κλαιγονται οπως κλαιγονται ολοι πλεον...και το επαγγελμα δεχεται συνεχως νεα ατομα που δουλευουν ως οδηγοι..
-
Μια απάντηση μου άρεσε με την οποία συμφωνώ κι εγώ! Πριν δώσεις τόσα λεφτά , νοίκιασε ένα ταξι κανά 6μηνο να δεις τις αντοχές σου και πόσο θα κονομάς!!!!
Επίσης μου άρεσαν οι απαντήσεις μερικών που ενώ θες να δουλέψεις σου είπαν τι να κάνεις για να κάάάθεσαι....... -
Ποσο εχει μια αδεια ταξι (με αυτοκινητο μεσαιας κλασης) στη Ροδο??
-
Πονεμένη ιστορία για μένα. Θα πρέπει να είναι ίσως η μόνη ιδέα - επαγγελματικής φύσεως - που έχω ψαχτει τόσο πολύ. Έχω 3 πολύ κολλητούς ταρίφες - ιδιοκτήτες όχι οδηγούς - που τους έχω πρήξει, να μην πώ τί, με ερωτήσεις επι ερωτήσεων.
Τα συμπεράσματα μου? Όντως για αγορά ολόκληρου ταξί παίζει κάπου στα 300000 ανάλογα την περιοχή. Παίζει ρόλο και πόσο ανάγκη έχει αυτος που πουλάει. Όπου τον πιάσεις και όπου σε πιάσει. Στις εποχές που ζούμε, ειδικά τον τελευταιο χρόνο, θα έλεγα ότι ίσως να μην πολυσυμφέρει. Αν έχεις τα λεφτά στην τράπεζα και κάθονται πάρε το αν έχεις κάποιο ποσό στην άκρη σκέψου το και αν δεν έχεις δεκάρα ξέχνα το.
Ένας απο τους γνωστούς μου ιδιοκτήτης ταξι δεν τη πάλευε καθόλου και το νοίκιασε σε δυο οδηγούς. Τούς λέει πάρτε το και κάντε το ότι θέλετε αλλά εμένα θέλω να μου φέρνεται κάθε μήνα 700 ή 800 δεν είμαι σίγουρος, ευρώ και ότι άλλο βγάζετε δικό σας. Αν τα 700 ευρω φαίνονται πολλά μου έκανε και την ανάλυση. Έχει υπολογήσει ότι σε μερικά χρόνια το σκάφος θα θέλει πέταμα, οπότε υπολόγησε ότι η αγορά καινούργιου θα πάει κάπου στα 20 με 25000, οπότε απο αυτα τα 700 υπολογίζει να κάνει αλλαγη σκάφους. Επίσης απο αυτα τα 700 που παίρνει το μήνα πληρώνει νομίζω και την ασφάλεια του αμαξιού, τα τέλη κυκλοφορίας, κάποιο ποσό για το ταμείο του και του μένουν νομίζω και καμμιά 200αριά ευρω για πάρτυ του αφού ο ίδιος κάνει άλλη δουλειά άσχετη με το επάγγελμα. Προς το παρόν το σύστημά του δουλεύει αφου οι 2 οδηγοί τηρούν τη συμφωνία. Μου λέει όμως ότι το αμάξι δουλεύει χαλαρά 20 ώρες την ημέρα ενώ ειδικα τους καλοκαιρινούς μήνες δεν σταματάει σχεδόν καθόλου αφου τα transfer απο το αεροδρόμιο για ξενοδοχεία του νησιού είναι ένα καλό εισόδημα. Και μιλάω για Κρήτη που έχει αυτο το πλεονέκτημα με τους τουρίστες.
Γενικά η επένδυση αυτη δεν είναι τόσο 'όμορφη'. Δεν είναι μόνο 'Πού πάτε μαντάμ?' Έχω ήδη αναφέρει ένα σωρό έξοδα που έχει, βάλτε πετρέλαια, βάλτε ένσημα/ασφάλεια οδηγού αν πάρεις, βάλτε και έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου, τρακουλες κλπ κλπ
Σαν συμβουλή θα έλεγα ότι μου είπαν οι φίλοι μου. Ξεκίνα σαν απλός οδηγος, δες τί παίζει και μετά αποφάσισε αν θα μπορέσεις να συντηρείς μισή ή ολόκληρη άδεια. -
Πραγματικά ο φίλος σου δεν την παλεύει . Καλά δεν καταλαβαίνω τι σκέφτεται...Αν μπορεί να πουλήσει την άδεια για 300.000, τότε είναι τρελός που δεν το κάνει.
Με 300.000 μπορείς να αγοράσεις κρατικά ομόλογα με αφορολόγητη απόδοση 5.5%= €16500 το χρόνο = €1375 το μήνα ΚΑΘΑΡΑ, και χωρίς καμία σκοτούρα στο κεφάλι. (αν δεν χρεωκοπήσει το ΜΠΟΥ////)
Αυτός με τα €200 όχι μόνο δεν βγάζει λεφτά, αλλά λόγο του πληθωρισμού χάνει.
-
Οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη μου είπε πέρυσι ότι έβγαζε 80-100 € τη μέρα δουλεύοντας μία βάρδια... Μάλλον του έφταναν καθότι μου έλεγε ότι Σαββατοκύριακα δεν δουλεύει.
-
αναλογα οι μερες ειναι και η τυχη...
βεβαια δε ξερω ταξιτζη με οικογενεια να το κλεινει το σκ για να πω την αληθεια...
υγ. αυτα τα ομολογα δημοσιου τοσο καλα ειναι? μια χαρα μου φαινονται!
ΑΓΟΡΑ ΤΑΞΙ!!!!