-
Πόσο πουλιέται, εσείς που ξέρετε, ένα IDEAL VSR Comp (full suspension) του 2001-2002 σε άριστη κατάσταση με 27άρι σασμάν ΧΤ/LX, deore shifters, μπροστά δισκόφρενο Magura (julie), και πίσω V-brake της Shimano?
Μου έχει μπει η ιδέα να το αλλάξω με ένα hardtail (το 95% των διαδρομών μου είναι άσφαλτος και ίσιο χώμα, άντε και λίγο πιο άγριο σε τίποτα Βασιλικά π.χ.) και σκέφτομαι ή κάποιο της Corratec ή να πάρω σκελετό μόνο και να τον ντύσω με τα περιφεριακά του δικού μου. Κυριότερος λόγος ότι θέλω κάτι ελαφρύτερο για τις ανηφόρες - χωρίς βέβαια να πάω σε κούρσας.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Πόσο έχει ένα τέοιο ρε συ?
Καλή φάση είναι. Ειδικά για μένα που είμαι κοντά σε μετρό και σπίτι και στη δουλειά βολεύει πολύ.ΕΔΙΤ: 900€ λέει σε ελληνικό σαιτ.
τόσο έχει. Αλλά πρέπει να σου κάνει απόσβεση σε 3-4 μήνες για να συμφέρει.
-
Καλα ρε Citastak.... το πληρωσες σχεδον χιλιαρικο και κανεις και πεταλι? Δε σε παει μονο του?
Damn... σε κοροιδεψανε!
Ρε με ενα χιλιαρικακι παιρνεις και scooter και δεν κουραζεσε κιολας!
-
Είναι 10κιλο και σπαστό , το κουβαλάς στο μετρό και κάνεις τη δουλειά σου άνετα.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Είναι 10κιλο και σπαστό , το κουβαλάς στο μετρό και κάνεις τη δουλειά σου άνετα.Νομίζω ότι ΜΟΝΟ αν θα σου κάνει απόσβεση αξίζει να το πάρεις... Είναι εργαλείο, δεν είναι παιχνίδι. Και είναι και στάση ζωής. Για μένα που είμαι και επαγγελματίας περιβαλλοντολόγος είναι και ένα καλό για την εικόνα μου.
Που να δείτε κάτι καρεκλοκένταυρους που κλείνουμε μαζί δουλειές πως το κοιτούν, όταν μπαίνω με το κοστούμι και αυτό στο γραφείο τους. Ας γίνουμε σιγά σιγά Ευρώπη. Ο καθένας όπως μπορεί. Και ας γινόμαστε γραφικοί...
-
Καλή φάση είναι. Ειδικά για μένα που είμαι κοντά σε μετρό και σπίτι και στη δουλειά βολεύει πολύ.ΕΔΙΤ: 900€ λέει σε ελληνικό σαιτ.
βρίσκεις και πιο φτηνά, περίπου στο 50% ΑΛΛΑ εσύ δεν ήσουνα ρε kovathe που απέρριψες το ΜΧ5 λόγω στενότητας χώρου? λες να χωράς στο σπαστό?
-
Οντως υπάρχουν και πιο φθηνα. Το ζήτημα ειναι ότι δεν διπλώνουν τόσο καλά και εξέχουν διάφορα πράγματα προς τα έξω. Επίσης, δεν τσουλάν όπως το Brompton και το κυριότερο; Τα εξαρτήματα που έχει το Brompton είναι σχεδιασμένα από τις μεγάλες εταιρείες (Sram ktl) για να ταιριάζουν μόνο σε αυτό. Ενώ για παράδειγμα τα Dahon, έχουν ανταλλακτικά από κοινά ποδήλατα με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά.
Αν δεν καβαλήσετε ένα να δείτε τι προσοχή έχει στις λεπτομέρειες, ότι και να γράψω εγώ θα με περνάτε για ηλίθιο (τουλάχιστον) που πήγα και έσκασα ένα χιλιάρικο για αυτό.. Το ξέρω το έκανα και εγώ στο παρελθόν...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
βρίσκεις και πιο φτηνά, περίπου στο 50% ΑΛΛΑ εσύ δεν ήσουνα ρε kovathe που απέρριψες το ΜΧ5 λόγω στενότητας χώρου? λες να χωράς στο σπαστό?
Το σκέφτηκα, νομίζεις δεν το σκέφτηκα?
Αλλά από αυτή τη φωτό που έβαλε ο citastak, συμπέρανα πως μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα για τους ψηλούς αναβάτες (1,90+), ε citastak?
-
are you out of your f mind?
-
Πλάκα κάνω.
Πάντως εμένα δε θα με συνέφερε οικονομικά. Γιατί έτσι κι αλλιώς στο μετρό πάω με τα πόδια (αν δεν πάρω αυτοκίνητο ή μηχανή μέχρι τη δουλειά). Οπότε τα εισιτηρια θα τα πληρώσω έτσι κι αλλιώς.
Δε γλιτώνω κάτι δλδ. Ακόμη και με βενζίνες μέσα δε χαλάω πολλά.
-
:lol:
Πλάκα κάνω.Πάντως εμένα δε θα με συνέφερε οικονομικά. Γιατί έτσι κι αλλιώς στο μετρό πάω με τα πόδια (αν δεν πάρω αυτοκίνητο ή μηχανή μέχρι τη δουλειά). Οπότε τα εισιτηρια θα τα πληρώσω έτσι κι αλλιώς.
Δε γλιτώνω κάτι δλδ. Ακόμη και με βενζίνες μέσα δε χαλάω πολλά.
To ύψος με τηλεσκοπικό παλουκόσελο είναι εως 1.95!!!
-
Citastak αυτό είναι το φρένο μου
Υδραυλικά δισκόφρενα απ τη μάνα του.
Ακούω οδηγίες -
Καλησπέρα.
Βλέπεις 2 βίδες που συγκρατούν την δαγκάνα πάνω στο σκελετό; Ξεβιδωσέ τες λίγο. Μετά, κράτα πατημένο το φρένο και ξανασφίξε την. Λογικά έτσι λύνονται οι 9/10 περιπτώσεις.Μόνο αν έχεις στραβό κέντρο τροχού τότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Η στραβή δισκόπλακα, που το βλ΄πεπω λίγο δύσκολο.
Επί τη ευκαιρία ρίξε και μια ματιά και στα τακάκια σου.
Ενημέρωσέ μας. -
Aκολούθησα τις οδηγίες αλλά τζίφος
Πρόσεξα όμως το εξής:
Βλέπεις τα παπαράκια που έχω κυκλώσει?
Αυτά όταν πατάω φρένο μετακινούνται ασσύμετρα, ενώ στην μπροστά δαγκάνα μένουν ακίνητα.
Μήπως εδώ κρύβεται το κολπο? Μου φαίνεται σαν να κινείται μόνο το ένα τακάκι
Λες τα άλατα απ το χειμώνα να μας κάναν ζημιά...Thx
-
Δε μου φορτώνει η εικόνα.
-
Νομίζω είναι οκ τώρα
-
καλησπερα!
Φιλε citastak ή οποιος αλλος ξερει , οταν λεμε μεγεθος σκελετου 40 ΄΄ (για μενα που ειμαι 1.61), αυτο το 40 που αντιστοιχει? Τι μετραμε για να δουμε το μεγεθος ενος ποδηλατου?
Δεν μπορω να βρω το μεγεθος του δικου μου και επειδη υποπτευομαι οτι ειναι λαθος μεγεθος για μενα ηθελα να το μετρησω.
Μαλλον θα παω για αλλο αν ισχυει κατι τετοιο.
Γιουπι!! Καινουριο ποδηλατο , τι ωραια!!!!Παντως βρεθηκα σημερα Μεσολογγι, το ξερατε οτι ειναι η πολη των ποδηλατων? Μιλαμε, ολοι, νιοι και γεροι κυκλοφορουν με ενα ποδηλατο !! Απιστευτο να το βλεπεις. Δεν ξερω που αλλου γινεται αυτο!
Νομιζω ειδα και τον Αλιαγα, ασχετο. Σε αυτοκινητο οχι σε ποδηλατο -
η πολη των ποδηλατων ειναι η καρδιτσα
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
ή οποιος αλλος ξερει , οταν λεμε μεγεθος σκελετου 40 ΄΄ (για μενα που ειμαι 1.61), αυτο το 40 που αντιστοιχει? Τι μετραμε για να δουμε το μεγεθος ενος ποδηλατου?40 εκ(γιατί πολλά μετρούνται και σε ίντσες) είναι συνήθως το μήκος του σωλήνα που μπαίνει η σέλα
η μέτρηση είναι απο τη μεσαία τριβή(κέντρο του άξονα των πεταλιών) μέχρι το πάνω μέρος του σωλήνα που σφίγγει με το qick release, οπότε η μέτρηση αναφέρεται ως C-T center to top δηλαδή
ή απο τη μεσαία τριβή πάλι μέχρι το κέντρο του οριζόντιου σωλήνα στο σημείο της ένωσης με τον κάθετο, οπότε αναφέρεται ως C-C center to center.C-T βέβαια πάντα μεγαλύτερο του C-C
το 40αρι μάλλον σωστό ακούγεται. εσένα σου φαίνεται μικρό?
-
Σχετικά με τα φρένα: Αυτά που βλέπεις να κινούνται τα τακάκια. Και τα μπροστινά κινούνται, απλά προφανώς έχουν φαγωθεί λιγότερο από τα πίσω (ή έχεις αλλάξει πρόσφατα τα μπροστινά)...
Νομίζω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο από εδώ μέσα. Η αίσθηση στις μανέτες πως είναι; Σπογγώδες με αργή επαναφορά, ή άμεση;; Υγρά πότε έχεις αλλάξει και άν δεν εχεις αλλάξει από πότε έχεις το ποδήλατο;;
Η ζωή...ποδήλατο!